Bob_Marley írta: Pont az ilyen Isco félék ezért "tűnnek" el, mert szép és jó, hogy észben jó, csak nem ér semmit, mert elnyomják. Jó, ő extrém példa, mert a falba viszi a labdát.
Hat mondjuk igen, ez pont azert volt rossz pelda, mert o nem azert nem top jatekos mert pici es gyenge, hanem mert keptelen jo donteseket hozni. Ott van Verratti, 170 sincs a gyerek, megis kb az osszes csapatba beferne kezdokent. Modric, Ini, Koke, Silva, Busi, Kroos, Gundogan, az ujak kozul Weigl, Kimmich, Dahoud, Jorginho, csak hogy a "trendi" neveket mondjam, es ne az altalam figyelt ifiket..

Melyikre mondanad azt, hogy fizikalisan kiemelkedok? Koke leginkabb, aztan o sincs 180 se, csak rohadt eroszakos, es sokat fut.. Hozzaallas kerdese ez inkabb, Kroos a leggyengebb pelda itt emiatt, mert o vedekezik ezek kozul a nevek kozul a legrosszabbul, de o meg olyan jatekintelligenciaval jatszik, ahogy kb senki rajta kivul. De az osszes felsorolt jatekos minosegi kozeppalyas, megse azert, mert olyan hu de komoly atletikus testalkattal aldotta meg oket az ur.
Vedekezni mindenkinek tudnia kell manapsag, tiszta sor. Az se jo, ha konnyen elnyomhato valaki, de ha a mai futball legnagyobb zongoristaja - alias Ini - kepes kemenyen odalepni, akkor nekem senki nem tudja bemagyarazni, hogy kello mertekben nem tudnak vedekezni a gyengebb emberek is. Samper pl ezen fog elcsuszni sajnos szerintem, hogy a 15 eves unokatesom kemenyebben utkozik csaladi focin mint o. Ilyenek lesznek persze, de nem kell Pogba fele arcokbol allo kozeppalyassor ahhoz, hogy le tudj vedekezni egy csapatot. Cruyff a Barcas nagyvideoban tokeletesen bemutatta ezt, ha csak kis teruletet kell levedekeznie valakinek, akkor tokmindegy ki jon szembe, meg lehet fogni. Csak ehhez kell a jo csapatvedekezes is. A kozeppalya pont nem az a poszt szerintem, ahol ne az esz es a tudas lenne az elsodleges szempont mindig is - mar ha tamadni akar az ember. Lehet, hogy papiron nem lesz regista tobbe, de akkor se fognak eltunni azok az emberek, akik innen mozgatjak a csapatot, max mashogy hivjuk oket. Btb is lehet akar a neve, tokmindegy, jatekostol fugg ez ugyis, hogy adott poszton belul milyen stilust kepvisel.
Petrnek ebbe szerintem igaza van, hogy elindulhat barmennyire fizikalisan dominans iranyba a foci, meg egy olyan csapatot nem lattam, akik csak azzal ertek el eredmenyt, hogy elsosorban eros embereik voltak. Az Atma leginkabb, de ott meg megint nem olyan arcok vannak akikrol megy az alapvita, hanem rohadt eroszakosak..
Ezt meg csak labjegyzetbe, de ha mar Yaya es Casemiro emlegetve voltak mint modern vkp-k, akkor szerintem vetek Fernandinhot kihagyni a listarol.. Eros, kemeny, gyors, fejben is az, a lasztit meg oda teszi ahova akarja. Casemironal pl szerintem jobb jatekos, csak korulotte sincs nagy hype, pedig megerdemelne o is.
szerk.: Tromortnak ebbe igaza van amugy, Pogba mogott akkora lyukak vannak neha, hogy en is eszreveszem, pedig a vedekezest sose lattam at jol.. 1v1-ben lehet jol szerel, de baromi fegyelmezetlen szerintem, ezert se gondolom ugy, hogy ez a hatso klzeppalyas poszt az, ami neki leginkabb fekudne.