Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
Én is igy látom, nem játszott hatalmasat a Stoke ellen, de rossz sem volt, csapaton belül pedig egyértelműen a jobbak között volt. Előtte a Leicester ellen viszont nagyon jó volt.Veidt_madridista írta:Mondjuk szerintem a Stoke ellen pont korrekt mecccset hozott. Herreraval jol érzik egymast a középpályán, Pogba mellette valahogy sokkal szabadabban jatszik mint Fellaini vagy akárki mellett. Nem veletlen hogy az eloszezon ota eloszor mutatott elfogadható játékot a United.
Erre én is kíváncsi lennék. A legutóbb is nagyon halovány volt a Stoke ellen.Tromort77 írta:Miben?LG írta: Kb. a MU legjobbja eddig.
A top 1 vkp bőven vitatható, főleg mostanában. Tavasszal, az EB-n, és most katasztrófa. Mikor nyom az ellenfél, akkor ki is ütköznek a gyengeségei.Messias2 írta:Busi fizikailag gyenge, kifejezetten lassú játékos, és mégis TOP 1 vkp.ferninho írta: Kell a mai fociban a fizikai tulajdonságok meg a képzettség is, rengeteg példa van, hogy vmelyik nincsen meg és nem is lesz emiatt vki soha top player.
Hogy is van ez?
Szerintem nem kell szembe állitani a fizikumot a sokérintős focival. LE is úgy igazolt, hogy fizikailag erősödjön a csapat, de nem menjen a játék rovására. Én ebben látom a jövőt.Az utánpótlásképzések egyre inkább elmozdultak a sokérintős foci felé, inkább ebben látnám a jövőt nagyon kis területen, néhány erősebb, alacsony súlypontú játékossal, ugyanis hiába a bitang fizikum, ha az ész ellen kell szembenéznie (persze lesarkítva).
Kb. a MU legjobbja eddig.Amíg ez így marad, Pogba nem lesz egyhamar mérkőzést domináló játékos.
Ahha, akkor ezt felreertettem. De ez meg akkor heti 3 kondis edzessel javithato, erre nem kell szuletnie senkinek, hogy kepes legyen kemenyen melozni, es odatennie magat a parharcokban. Mentalisan lehet dolgozni kell rajta kicsit, de ez nem tul extra tulajdonsag a szememben, hogy valaki sokat fut es jo fizikumot csinalt maganak, ez inkabb alap kene legyen - bar az teny, hogy nem az sokszor.Bob_Marley írta:palesz77 megint más az amiről te beszélsz meg amiről én. Itt hasznosságról volt szó és hosszútávon a fizikum sokkal inkább felértékelődik szerintem a fociban. És nem feltétlen magasságban van ez. Koke kicsi, de nem tudom felborítani. Vagy Verrattit se nagyon. Jó fizikum nem egyenlő magassággal. Az hogy valaki sokat fut, mi ha nem fizikális tulajdonság? Mert nálam az. De akkor úgy írom, Messi mióta fizikálisan erősödött megint jobb lett. Nem lett magasabb, csak nem lehet elnyomni.
Pogba nem ilyen még!!! (az a bekezdés általános volt) De Mourinho meg Deschamnps alatt sokkal fegyelmezettebb és erre fele halad. Ezért is tartottam az EB-n nagy mentális előrelépésnek a játékában, hogy abszolút beállt a sorba és labdákat szerzett, szerelt, osztogatott hátulról. Teljesen mást tol most mint a Juventusban, s szerintem ez is az igazi posztja.Tromort77 írta:De pont ezaz, hogy Pogba nem ilyen. Ilyen adottságai vannak, az tény, de nem ezt hozza. Ő előre fele játszik. Védekezésben közel sem használja ezt ki. Komolyan megkérdőjelezem, hogy valóban láttad-e már játszani.Bob_Marley írta: Csapatszinten meg sokkal hasznosabb egy olyan, aki kiköpi a tüdejét és labdát szerez, meg lefutja a többieket
Hat mondjuk igen, ez pont azert volt rossz pelda, mert o nem azert nem top jatekos mert pici es gyenge, hanem mert keptelen jo donteseket hozni. Ott van Verratti, 170 sincs a gyerek, megis kb az osszes csapatba beferne kezdokent. Modric, Ini, Koke, Silva, Busi, Kroos, Gundogan, az ujak kozul Weigl, Kimmich, Dahoud, Jorginho, csak hogy a "trendi" neveket mondjam, es ne az altalam figyelt ifiket..Bob_Marley írta: Pont az ilyen Isco félék ezért "tűnnek" el, mert szép és jó, hogy észben jó, csak nem ér semmit, mert elnyomják. Jó, ő extrém példa, mert a falba viszi a labdát.![]()
De pont ezaz, hogy Pogba nem ilyen. Ilyen adottságai vannak, az tény, de nem ezt hozza. Ő előre fele játszik. Védekezésben közel sem használja ezt ki. Komolyan megkérdőjelezem, hogy valóban láttad-e már játszani.Bob_Marley írta: Csapatszinten meg sokkal hasznosabb egy olyan, aki kiköpi a tüdejét és labdát szerez, meg lefutja a többieket
Presztízsről volt szó elsősorban és hogy miért a legfontosabb a válogatott.Messias2 írta:És ennek mi köze van a VB és BL meccsek közti színvonal különbséghez?Bob_Marley írta: Ezt nem tudom lemérni, gyorsan megnéztem VB döntőt 700 millióan nézték, Bl döntőt 180 millióan.
Egyezzünk meg ebben, bár utóbbit kétlem. ElválikBob_Marley írta:Pogba nincs a legjobbak között, de adottságai félelmetesek és még fiatal és van esélye tovább fejlődni.
És ennek mi köze van a VB és BL meccsek közti színvonal különbséghez?Bob_Marley írta: Ezt nem tudom lemérni, gyorsan megnéztem VB döntőt 700 millióan nézték, Bl döntőt 180 millióan.
Ezt nem tudom lemérni, gyorsan megnéztem VB döntőt 700 millióan nézték, Bl döntőt 180 millióan. 2014-es döntőt 1 milliárd ember látta. Az a legnagyobb színpad. Csak egy adalék miért is gondolom sokkal fontosabbnak. És szakmailag pont ezért fontos, amit írsz. Nehéz idény után még inkább kell az hogy valaki nagyot fusson.Ez jól hangzik, csak sportszakmai szempontokat nézve a válogatott futball a klubfutball másod vonalává silányodott.
Alacsony színvonal, kifacsart játékosok, másodvonalas edzők, felforgatott csapatok....
Ez jól hangzik, csak sportszakmai szempontokat nézve a válogatott futball a klubfutball másod vonalává silányodott.Bob_Marley írta: VB négy évente van és x hét. "Legdrágább" trófeák egyike világszinten, presztízse a legnagyobb a fociban.
Talán épp ez a kulcs, hogy a foci még nem ott jár, ahol a btb játékosok nélkülözhetetlenek lennének a sikerhez. Szerintem abban a formában nem is fog, amiben Pogba vagy a hozzáhasonlók jeleskednének. Egyre kevesebb területen lehet tartani a labdát erős ellenfelek ellen és egyre gyorsabban kell gondolkozni. Egyelőre még nem láttam olyan játékost, aki Pogba fizikummal képes lett volna kis területen klasszis szinten játszani a ma látott játékban. Az elmúlt 6 évben talán Yaya és Casemiro az egyedüli kivételek, akik kimaxolták magukat az ilyen stílusú játékosok közül a középpályán.Veidt_madridista írta:[..]hamarosan eltunik majd a Xavi/Pirlo fele igazi regista, ahogy a beallos center is. Mind a 10 embernek ki kell vennie a vedekezesbol a reszet, ahogy a tamadasbol is. Ennek eppen Guardiola volt az egyik legnagyobb forradalmasitoja. Elotte meg az volt, hogy a Senna, Makelele, Keane fele arcok felszantottak a palyat es leadtak a mellettuk allo setalgato labdazsongloroknek. Persze ez eltulzott pelda, de a lenyeg igaz belole. Pogba pedig pont ennek a modern focistanak, modern kozeppalyasnak az egyik legjobb kortars kepviseloje.[..]
Busi fizikailag gyenge, kifejezetten lassú játékos, és mégis TOP 1 vkp.ferninho írta: Kell a mai fociban a fizikai tulajdonságok meg a képzettség is, rengeteg példa van, hogy vmelyik nincsen meg és nem is lesz emiatt vki soha top player.
Pont amiatt nincsen ertelme ennek a statnak, mert ahogy irtad is, Pogba tkp es a Juventusban elsosorban offenziv feladatokat latott el, hiszen ott volt mogotte Pirlo, Marchisio, Khedira, stb. Kante meg ezzel szemben echte vkp (raadasul a PL-ben, ami nem epp a csapatvedekezesrol hires = Kante joval tobbet villoghat mint az olasz, spanyol bajnoksagban). Persze hogy tobb szerelese lesz. Persze igaz ami igaz, Pogba nagyon nem er 120 millio eurot.Tromort77 írta: Egy stat a tavalyi szezon alapján:
Pogba: 76 tackles 47 interceptions
Kante: 175 tackles 156 interceptions