Ligue 1 - Franciaország

Foci a Barçán kívül
MatyiG
Adminisztrátor

2016.10.16. 19:25:06

Messias2 írta:A modern védekezés nyomában

Nagyon komoly írás, ajánlom mindenkinek!
Jó cikk, nincs is ennél szebb dolog a fociban. :mrgreen:
Messias2
Director del Fútbol

2016.10.16. 18:54:27

A modern védekezés nyomában

Nagyon komoly írás, ajánlom mindenkinek!
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.10.13. 09:20:20

Szerintem mondjuk a Leicester ellen jobb volt, és nem azért, mert gólt is lőtt. De ott is látni lehetett, hogy nem azért jó, mert csak hátrébb van, hanem mert szabadon mehet előrébb is, és a kapu előterében tud igazán pluszt nyújtani.. Csak ilyenkor hatalmas terület van mögötte, amit az 1 szem Herrera kéne levédekezzen. Szerintem mellé 2 fegyelmezettebben védekező középpályás kell, mert Matával ketten sokszor túltolják a támadást, és baromi könnyen kontrázhatók, de ő meg szabadon játszatva a leghasznosabb.

Stoke ellen csak összefoglalót láttam, ott nem tudom ezt megoldotta-e már Jose, de ez elég komoly hátrány azért szerintem.
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.10.13. 08:39:29

Veidt_madridista írta:Mondjuk szerintem a Stoke ellen pont korrekt mecccset hozott. Herreraval jol érzik egymast a középpályán, Pogba mellette valahogy sokkal szabadabban jatszik mint Fellaini vagy akárki mellett. Nem veletlen hogy az eloszezon ota eloszor mutatott elfogadható játékot a United.
Én is igy látom, nem játszott hatalmasat a Stoke ellen, de rossz sem volt, csapaton belül pedig egyértelműen a jobbak között volt. Előtte a Leicester ellen viszont nagyon jó volt.

Hogy sokan nem igy látják, azt abban látom, amit korábban írtam vele kapcsolatban: még mindig irányitóként számolnak vele, látványos játékot és bombagólokat várnak tőle. Az EB-t is felhoznám, ott sem volt látványos, de mikor nem kezdett, nagyon is meglátszódott a hiánya. Néhány buta hibája volt, de összességében nekem pozitív csalódás volt az EB-n.
Veidt_madridista
Madridista

2016.10.13. 06:15:15

Mondjuk szerintem a Stoke ellen pont korrekt mecccset hozott. Herreraval jol érzik egymast a középpályán, Pogba mellette valahogy sokkal szabadabban jatszik mint Fellaini vagy akárki mellett. Nem veletlen hogy az eloszezon ota eloszor mutatott elfogadható játékot a United.
Kép
hank1ee
Director del Fútbol

2016.10.13. 00:59:05

Tromort77 írta:
LG írta: Kb. a MU legjobbja eddig.
Miben?
Erre én is kíváncsi lennék. A legutóbb is nagyon halovány volt a Stoke ellen.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
Tromort77

2016.10.13. 00:49:52

LG írta: Kb. a MU legjobbja eddig.
Miben?
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.10.13. 00:17:38

Messias2 írta:
ferninho írta: Kell a mai fociban a fizikai tulajdonságok meg a képzettség is, rengeteg példa van, hogy vmelyik nincsen meg és nem is lesz emiatt vki soha top player.
Busi fizikailag gyenge, kifejezetten lassú játékos, és mégis TOP 1 vkp.
Hogy is van ez?
A top 1 vkp bőven vitatható, főleg mostanában. Tavasszal, az EB-n, és most katasztrófa. Mikor nyom az ellenfél, akkor ki is ütköznek a gyengeségei.
Az utánpótlásképzések egyre inkább elmozdultak a sokérintős foci felé, inkább ebben látnám a jövőt nagyon kis területen, néhány erősebb, alacsony súlypontú játékossal, ugyanis hiába a bitang fizikum, ha az ész ellen kell szembenéznie (persze lesarkítva).
Szerintem nem kell szembe állitani a fizikumot a sokérintős focival. LE is úgy igazolt, hogy fizikailag erősödjön a csapat, de nem menjen a játék rovására. Én ebben látom a jövőt.
Amíg ez így marad, Pogba nem lesz egyhamar mérkőzést domináló játékos.
Kb. a MU legjobbja eddig.
hank1ee
Director del Fútbol

2016.10.13. 00:03:33

Ha már Pogba, azt nézzétek meg, hogy a Unitednek "nincs játéka", a Juvénak meg volt. Sőt, mellette-mögötte játszott két wingback, mögöttük pedig egy Barzagli-Bonucci-Chiellini vonulat, plusz még az erőmű Vidal. Ehhez jön hozzá, hogy hátrébb játszik, két védővonal mögött, mert nem kapcsolódhat be úgy a támadásokba, ahogy neki ideálisabb lenne. Szerintem maga a csapat is gyenge, Mourinhonak pedig egyre kevésbé effektívek az elképzelései mostanában. A gyors játékosait például szélről indulva használja, elöl egy hulla lassú Ibrahimovic, mögötte egy irányítónak visszavont Rooney, így még arra sincs sansza Pogbának, hogy hosszú kiugratásokkal operáljon. Amíg ez így marad, Pogba nem lesz egyhamar mérkőzést domináló játékos.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
TripleH
Entrenador del Barça

2016.10.12. 23:46:18

Pogba nem véletlen nem volt a Juvéban sem hátsó ember a kpn, ő a bal oldalon volt középen, attól mert jó a fizikuma még nem feltétlen védekezik valaki jól, ott van máris Cé hiába van úgy kipattintva hogy 0% zsír van rajta, Casemiro meg mint modern vkp? whut? semmivel nem komplexebb mint Makélélé volt, védekezésben iszonyat erős, de azért nem egy Davids vagy Seedorf az emberünk, vagy akár Redondo, vagy Vieira, vagy Essien, hogy csak néhány olyan játékost említsek akik a mai fociban is istenek lennének. :)
palesz77

2016.10.12. 23:32:54

Bob_Marley írta:palesz77 megint más az amiről te beszélsz meg amiről én. Itt hasznosságról volt szó és hosszútávon a fizikum sokkal inkább felértékelődik szerintem a fociban. És nem feltétlen magasságban van ez. Koke kicsi, de nem tudom felborítani. Vagy Verrattit se nagyon. Jó fizikum nem egyenlő magassággal. Az hogy valaki sokat fut, mi ha nem fizikális tulajdonság? Mert nálam az. De akkor úgy írom, Messi mióta fizikálisan erősödött megint jobb lett. Nem lett magasabb, csak nem lehet elnyomni.
Ahha, akkor ezt felreertettem. De ez meg akkor heti 3 kondis edzessel javithato, erre nem kell szuletnie senkinek, hogy kepes legyen kemenyen melozni, es odatennie magat a parharcokban. Mentalisan lehet dolgozni kell rajta kicsit, de ez nem tul extra tulajdonsag a szememben, hogy valaki sokat fut es jo fizikumot csinalt maganak, ez inkabb alap kene legyen - bar az teny, hogy nem az sokszor.

A sebbesseg es atletikussag meg attol meg egyikuknel sincs meg, megis top jatekosok. Koke es Verratti is tok atlagos sebesseggel kozlekednek, es kulonosebben semmilyen egyeb fizikai megmerettetesben nem tunnek ki. "Csak" kemenyen jatszanak, amire szinten nem kell ugy szuletni, mint egy Busi vagy Xavi fele jatekintelligenciara..
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.10.12. 23:03:20

Tromort77 írta:
Bob_Marley írta: Csapatszinten meg sokkal hasznosabb egy olyan, aki kiköpi a tüdejét és labdát szerez, meg lefutja a többieket
De pont ezaz, hogy Pogba nem ilyen. Ilyen adottságai vannak, az tény, de nem ezt hozza. Ő előre fele játszik. Védekezésben közel sem használja ezt ki. Komolyan megkérdőjelezem, hogy valóban láttad-e már játszani. :roll:
Pogba nem ilyen még!!! (az a bekezdés általános volt) De Mourinho meg Deschamnps alatt sokkal fegyelmezettebb és erre fele halad. Ezért is tartottam az EB-n nagy mentális előrelépésnek a játékában, hogy abszolút beállt a sorba és labdákat szerzett, szerelt, osztogatott hátulról. Teljesen mást tol most mint a Juventusban, s szerintem ez is az igazi posztja.

palesz77 megint más az amiről te beszélsz meg amiről én. Itt hasznosságról volt szó és hosszútávon a fizikum sokkal inkább felértékelődik szerintem a fociban. És nem feltétlen magasságban van ez. Koke kicsi, de nem tudom felborítani. Vagy Verrattit se nagyon. Jó fizikum nem egyenlő magassággal. Az hogy valaki sokat fut, mi ha nem fizikális tulajdonság? Mert nálam az. De akkor úgy írom, Messi mióta fizikálisan erősödött megint jobb lett. Nem lett magasabb, csak nem lehet elnyomni.

Az meg igaz, hogy csapatszinten kell védekezni, de ezt megkönnyíti ha van olyan embered, aki "extrát" hoz hátul. Pogba, erős, magas, ruganyos. Nagyon jó alap. Mikor szó volt, hogy idejön pont hasonló szerepkörről beszélgettünk, amiben tudnánk hasznát venni és nagyon jó kiegészítő lett volna a Busquets-Rakitic-Pogba-Iniesta négyes egymást váltva. Mindegyiknek más-más tulajdonságban kiemelkedő.
Kép
Kép
Kép
palesz77

2016.10.12. 23:02:18

Bob_Marley írta: Pont az ilyen Isco félék ezért "tűnnek" el, mert szép és jó, hogy észben jó, csak nem ér semmit, mert elnyomják. Jó, ő extrém példa, mert a falba viszi a labdát. :D
Hat mondjuk igen, ez pont azert volt rossz pelda, mert o nem azert nem top jatekos mert pici es gyenge, hanem mert keptelen jo donteseket hozni. Ott van Verratti, 170 sincs a gyerek, megis kb az osszes csapatba beferne kezdokent. Modric, Ini, Koke, Silva, Busi, Kroos, Gundogan, az ujak kozul Weigl, Kimmich, Dahoud, Jorginho, csak hogy a "trendi" neveket mondjam, es ne az altalam figyelt ifiket.. :D Melyikre mondanad azt, hogy fizikalisan kiemelkedok? Koke leginkabb, aztan o sincs 180 se, csak rohadt eroszakos, es sokat fut.. Hozzaallas kerdese ez inkabb, Kroos a leggyengebb pelda itt emiatt, mert o vedekezik ezek kozul a nevek kozul a legrosszabbul, de o meg olyan jatekintelligenciaval jatszik, ahogy kb senki rajta kivul. De az osszes felsorolt jatekos minosegi kozeppalyas, megse azert, mert olyan hu de komoly atletikus testalkattal aldotta meg oket az ur.

Vedekezni mindenkinek tudnia kell manapsag, tiszta sor. Az se jo, ha konnyen elnyomhato valaki, de ha a mai futball legnagyobb zongoristaja - alias Ini - kepes kemenyen odalepni, akkor nekem senki nem tudja bemagyarazni, hogy kello mertekben nem tudnak vedekezni a gyengebb emberek is. Samper pl ezen fog elcsuszni sajnos szerintem, hogy a 15 eves unokatesom kemenyebben utkozik csaladi focin mint o. Ilyenek lesznek persze, de nem kell Pogba fele arcokbol allo kozeppalyassor ahhoz, hogy le tudj vedekezni egy csapatot. Cruyff a Barcas nagyvideoban tokeletesen bemutatta ezt, ha csak kis teruletet kell levedekeznie valakinek, akkor tokmindegy ki jon szembe, meg lehet fogni. Csak ehhez kell a jo csapatvedekezes is. A kozeppalya pont nem az a poszt szerintem, ahol ne az esz es a tudas lenne az elsodleges szempont mindig is - mar ha tamadni akar az ember. Lehet, hogy papiron nem lesz regista tobbe, de akkor se fognak eltunni azok az emberek, akik innen mozgatjak a csapatot, max mashogy hivjuk oket. Btb is lehet akar a neve, tokmindegy, jatekostol fugg ez ugyis, hogy adott poszton belul milyen stilust kepvisel.

Petrnek ebbe szerintem igaza van, hogy elindulhat barmennyire fizikalisan dominans iranyba a foci, meg egy olyan csapatot nem lattam, akik csak azzal ertek el eredmenyt, hogy elsosorban eros embereik voltak. Az Atma leginkabb, de ott meg megint nem olyan arcok vannak akikrol megy az alapvita, hanem rohadt eroszakosak..

Ezt meg csak labjegyzetbe, de ha mar Yaya es Casemiro emlegetve voltak mint modern vkp-k, akkor szerintem vetek Fernandinhot kihagyni a listarol.. Eros, kemeny, gyors, fejben is az, a lasztit meg oda teszi ahova akarja. Casemironal pl szerintem jobb jatekos, csak korulotte sincs nagy hype, pedig megerdemelne o is.

szerk.: Tromortnak ebbe igaza van amugy, Pogba mogott akkora lyukak vannak neha, hogy en is eszreveszem, pedig a vedekezest sose lattam at jol.. 1v1-ben lehet jol szerel, de baromi fegyelmezetlen szerintem, ezert se gondolom ugy, hogy ez a hatso klzeppalyas poszt az, ami neki leginkabb fekudne.
Tromort77

2016.10.12. 23:00:20

Bob_Marley írta: Csapatszinten meg sokkal hasznosabb egy olyan, aki kiköpi a tüdejét és labdát szerez, meg lefutja a többieket
De pont ezaz, hogy Pogba nem ilyen. Ilyen adottságai vannak, az tény, de nem ezt hozza. Ő előre fele játszik. Védekezésben közel sem használja ezt ki. Komolyan megkérdőjelezem, hogy valóban láttad-e már játszani. :roll:
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.10.12. 22:43:27

Messias2 írta:
Bob_Marley írta: Ezt nem tudom lemérni, gyorsan megnéztem VB döntőt 700 millióan nézték, Bl döntőt 180 millióan.
És ennek mi köze van a VB és BL meccsek közti színvonal különbséghez? :D
Presztízsről volt szó elsősorban és hogy miért a legfontosabb a válogatott.
Maga amit írtam ezt próbálta érzékeltetni, te azzal próbáltad cáfolni, hogy szerinted kifacsart játékosok, alacsony színvonal, ami egy másik aspektus. Ez is egy gondolatmenet, de a legtöbben erre kíváncsiak, ki mit alkot a Vb-n, ott születnek az igazi hősök, mert presztízs.
A színvonal nem mérhető dolog, az szubjektív. Bl-ben és a VB-n is vannak gyengébb meg jobb meccsek.

De mint írtam erre pont hogy a hosszú szezon miatt még inkább felértékelődhet ha ezek után valaki odatudja magát tenni még 1 hónapig, a legnagyobb eseményen.
Kép
Kép
Kép
Petr
Entrenador del Barça

2016.10.12. 22:33:10

Persze, kelleni fog a fizikai erő, most is kell, csupán arra próbáltam rávilágítani, hogy a foci szerintem nem fogja elérni az a szélsőséget, amikor a középpályára a mai fogalomban vett btb játékosok nélkülözhetetlenek lennének.
Véleményem szerint a btb mást fog jelenteni pár év múlva, mint most. Okosabb és technikásabb játékosokat fog igényelni(, ellentétben azokkal, akikről lentebb beszéltünk), és képesek lesznek testtel is felvenni a harcot.
Bob_Marley írta:Pogba nincs a legjobbak között, de adottságai félelmetesek és még fiatal és van esélye tovább fejlődni.
Egyezzünk meg ebben, bár utóbbit kétlem. Elválik :).
Messias2
Director del Fútbol

2016.10.12. 22:28:40

Bob_Marley írta: Ezt nem tudom lemérni, gyorsan megnéztem VB döntőt 700 millióan nézték, Bl döntőt 180 millióan.
És ennek mi köze van a VB és BL meccsek közti színvonal különbséghez? :D
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.10.12. 22:23:43

Egy olyan sportban, ahol egyre több meccs van és pont amiatt, amit lejjebb is írtak, hogy egyszerre támad és védekezik mindenki a fizikum nagyon is felértékelődik. Én pont ebben látom a kulcsot és meglehet nézni, hogy pl mi is milyen embereket veszünk sorra az utóbbi években (Suarez, Rakitic, Umtiti, Andre Gomes, Mathieu stb) vagy a Bayern vagy RM. Pont az ilyen Isco félék ezért "tűnnek" el, mert szép és jó, hogy észben jó, csak nem ér semmit, mert elnyomják. Jó, ő extrém példa, mert a falba viszi a labdát. :D
Csapatszinten meg sokkal hasznosabb egy olyan, aki kiköpi a tüdejét és labdát szerez, meg lefutja a többieket, mert onnantól mint írtam nyert ügyed van, ha nem kapsz gólt. És minden labdajáték elsődlegesen ebből építkezik, mert onnantól lehet rendszert felépíteni ha hátul adott minden.

Pogba nincs a legjobbak között, de adottságai félelmetesek és még fiatal és van esélye tovább fejlődni.
Ez jól hangzik, csak sportszakmai szempontokat nézve a válogatott futball a klubfutball másod vonalává silányodott.
Alacsony színvonal, kifacsart játékosok, másodvonalas edzők, felforgatott csapatok....
Ezt nem tudom lemérni, gyorsan megnéztem VB döntőt 700 millióan nézték, Bl döntőt 180 millióan. 2014-es döntőt 1 milliárd ember látta. Az a legnagyobb színpad. Csak egy adalék miért is gondolom sokkal fontosabbnak. És szakmailag pont ezért fontos, amit írsz. Nehéz idény után még inkább kell az hogy valaki nagyot fusson.
Kép
Kép
Kép
Messias2
Director del Fútbol

2016.10.12. 22:18:35

Bob_Marley írta: VB négy évente van és x hét. "Legdrágább" trófeák egyike világszinten, presztízse a legnagyobb a fociban.
Ez jól hangzik, csak sportszakmai szempontokat nézve a válogatott futball a klubfutball másod vonalává silányodott.
Alacsony színvonal, kifacsart játékosok, másodvonalas edzők, felforgatott csapatok....
MatyiG
Adminisztrátor

2016.10.12. 22:05:13

"Az ő testalkata, adottságai bizonyítják, hogy a fociban nem mindig a leggyorsabb, a legerősebb, vagy a legtöbbet kapura lövő játékos ér el sikereket." LE megmondta a tutit nemrég ezzel kapcsolatban... :mrgreen:
Petr
Entrenador del Barça

2016.10.12. 22:01:59

Veidt_madridista írta:[..]hamarosan eltunik majd a Xavi/Pirlo fele igazi regista, ahogy a beallos center is. Mind a 10 embernek ki kell vennie a vedekezesbol a reszet, ahogy a tamadasbol is. Ennek eppen Guardiola volt az egyik legnagyobb forradalmasitoja. Elotte meg az volt, hogy a Senna, Makelele, Keane fele arcok felszantottak a palyat es leadtak a mellettuk allo setalgato labdazsongloroknek. Persze ez eltulzott pelda, de a lenyeg igaz belole. Pogba pedig pont ennek a modern focistanak, modern kozeppalyasnak az egyik legjobb kortars kepviseloje.[..]
Talán épp ez a kulcs, hogy a foci még nem ott jár, ahol a btb játékosok nélkülözhetetlenek lennének a sikerhez. Szerintem abban a formában nem is fog, amiben Pogba vagy a hozzáhasonlók jeleskednének. Egyre kevesebb területen lehet tartani a labdát erős ellenfelek ellen és egyre gyorsabban kell gondolkozni. Egyelőre még nem láttam olyan játékost, aki Pogba fizikummal képes lett volna kis területen klasszis szinten játszani a ma látott játékban. Az elmúlt 6 évben talán Yaya és Casemiro az egyedüli kivételek, akik kimaxolták magukat az ilyen stílusú játékosok közül a középpályán.

A labdarúgás fejlődni fog, ez vitathatatlan, de nem érzem úgy, hogy teljesen elindulna a fizikai irányba. Ha pedig igen, majd akkor beszélünk róla, hogy mekkora ász. Jelenleg sorolnám a mai mezőnyben sem a legjobbak közé.

Hogy a foci fejlődéséhez is hozzászóljak: Szerintem ma még nem létezik kifejezetten az a feladatkör, ami a jövő középpályását fogja jellemezni. Az utánpótlásképzések egyre inkább elmozdultak a sokérintős foci felé, inkább ebben látnám a jövőt nagyon kis területen, néhány erősebb, alacsony súlypontú játékossal, ugyanis hiába a bitang fizikum, ha az ész ellen kell szembenéznie (persze lesarkítva).

szerk.: Pusztán az alapján megítélni egy játékost, hogy feltételezéseken alapuló jövő focijába hogyan fog beleilleni, szerintem nem helyes. A jelenlegi állapotok viszont relevánsak.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Petr 2016.10.12. 22:09:18-kor.
Messias2
Director del Fútbol

2016.10.12. 22:01:26

ferninho írta: Kell a mai fociban a fizikai tulajdonságok meg a képzettség is, rengeteg példa van, hogy vmelyik nincsen meg és nem is lesz emiatt vki soha top player.
Busi fizikailag gyenge, kifejezetten lassú játékos, és mégis TOP 1 vkp.
Hogy is van ez?
Veidt_madridista
Madridista

2016.10.12. 21:36:24

Tromort77 írta: Egy stat a tavalyi szezon alapján:
Pogba: 76 tackles 47 interceptions
Kante: 175 tackles 156 interceptions
Pont amiatt nincsen ertelme ennek a statnak, mert ahogy irtad is, Pogba tkp es a Juventusban elsosorban offenziv feladatokat latott el, hiszen ott volt mogotte Pirlo, Marchisio, Khedira, stb. Kante meg ezzel szemben echte vkp (raadasul a PL-ben, ami nem epp a csapatvedekezesrol hires = Kante joval tobbet villoghat mint az olasz, spanyol bajnoksagban). Persze hogy tobb szerelese lesz. Persze igaz ami igaz, Pogba nagyon nem er 120 millio eurot.

Viszont azt kellene latni hogy milyen iranyba tendal az elmult 5 evben a foci. Eltunt a trequartista poszt, hamarosan eltunik majd a Xavi/Pirlo fele igazi regista, ahogy a beallos center is. Mind a 10 embernek ki kell vennie a vedekezesbol a reszet, ahogy a tamadasbol is. Ennek eppen Guardiola volt az egyik legnagyobb forradalmasitoja. Elotte meg az volt, hogy a Senna, Makelele, Keane fele arcok felszantottak a palyat es leadtak a mellettuk allo setalgato labdazsongloroknek. Persze ez eltulzott pelda, de a lenyeg igaz belole. Pogba pedig pont ennek a modern focistanak, modern kozeppalyasnak az egyik legjobb kortars kepviseloje. Nem egy Vidal/Nainggolan fele pitbull, de minosegileg tudja segiteni a tamadasokat, a vedekezest (nem veletlen hogy a valogatottbol kiszoritotta Kantet) es emellett kepes parharcokat nyerni, ami ahogy Bob is irta, kiemelt fontossagu lett manapsag, hiszen a 10 emberes vedekezest legtobbszor csak egyeni villanasokkal lehet megbontani.
Kép
Tromort77

2016.10.12. 21:27:33

Pogba egy nagy lufi. Remek képességei vannak és adottságai, fizikálisan meg különösen. De ő nem egy vkp ahol ennek főként meglenne a haszna. Ő egy támadóközéppályás igazából. Soha nem volt képes olyan melóra mint az itt említett vkp-k. Ileltve 16oson belül is képtelen jól és hatékonyan védekezni.

Egy stat a tavalyi szezon alapján:
Pogba: 76 tackles 47 interceptions
Kante: 175 tackles 156 interceptions

Ha PL-t nézzük akkor egy szinten votl a tavalyi szezonban ezen a téren James McArthur-al és Ashley Westwood-al.

Ő egy tkp és neki kell a terület. Ezért gyenge a válgoatottban is főként. Tehát szép és jó, hogy milyen adottságai vannak, csak nem azon a poszton van ahol ezt igazán kamatoztatni tudná. Mou képes lehet belőle védekezőbb felfogású irányító középpályást faragni, de ahhoz meg nem úgy néz ki, hogy megvan a megfelelő esze.
ferninho
Madridista

2016.10.12. 21:18:48

Az a baj, hogy olyan megfoghatatlan dolgon megy a vita, hogy az hihetetlen.
Kell a mai fociban a fizikai tulajdonságok meg a képzettség is, rengeteg példa van, hogy vmelyik nincsen meg és nem is lesz emiatt vki soha top player.

Kellenek a fizikai dolgok, mert mikor egy Varane röhögve megfut egy Aubameyangot nem kérdés mennyire fontos ez, de sajna kell mindkét dolog, emiatt is van ilyen kevés top player, aki rendelkezik mindkettővel, legjobb példa talán Yaya volt, az az ember egy csoda volt top formában ilyen tekintetben, amiről beszélünk.
madridista
Válasz küldése