Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
Sanama
Llegenda del Barça

2013.10.23. 21:35:39

Tobias88 írta:Madrid megkapta zsinórban a 3. kamu 11esét. Buffon már rég fogta a labdát mielőtt chiellini bármit csinált volna, ráadásul oda vissza ment a fogdososdi. Elche ellen kaptak egyet, aztán jött a Malaga elleni hasonlóan nagy kamu és most ez. Elképesztő úgy, hogy mi volt hogy 1 meccsen nem kaptunk meg 2 jogos 11est, mekkora különbség

Előre érzem hogy hétvégén szintén nekik kedveznek majd a bírók
Kapjanak tizenegyest, még kamut is, de ne ilyen döntő szitukban már. A Juve dominálta a meccset, sorra vezették a támadásokat, veszélyesek voltak, erre a Real egyszer eljut a kapuig, és rögtön kapnak egy tizit, ami után persze a juve épitkezhet előről. hihetetlen
shutterisland
Director del Fútbol

2013.10.23. 21:33:46

de kell az a rohadt győzelem a klasszikuson most már.
minden szempontból. :)
Tobias88
Entrenador del Barça

2013.10.23. 21:33:06

Madrid megkapta zsinórban a 3. kamu 11esét. Buffon már rég fogta a labdát mielőtt chiellini bármit csinált volna, ráadásul oda vissza ment a fogdososdi. Elche ellen kaptak egyet, aztán jött a Malaga elleni hasonlóan nagy kamu és most ez. Elképesztő úgy, hogy mi volt hogy 1 meccsen nem kaptunk meg 2 jogos 11est, mekkora különbség

Előre érzem hogy hétvégén szintén nekik kedveznek majd a bírók
94:39 6 - 1
Varatrix
Director del Fútbol

2013.10.23. 21:22:29

bali 15 írta:A Juve 3-5-2-ben állt föl?
Nem láttam a kezdőket...
nem! Cáceres, Barzagli, Chiellini, Ogbonna védelem.

Én ink 4 4 2 nek mondom.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
Sanama
Llegenda del Barça

2013.10.23. 21:20:24

Nem mondom, hogy nem volt kontakt, de ilyen könnyen nem sokszor fújnak be tizit, főleg, hogy Ramos azért esett el, mert jött Buffon.

A Realnak köze nem volt 1-0után a meccshez, végig ment a juve, aztán megint egy ilyennel mennek el, azóta megint a Juve jön folyamatosan.
bali 15
Director del Fútbol

2013.10.23. 21:09:52

A Juve 3-5-2-ben állt föl?
Nem láttam a kezdőket...
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.10.23. 21:07:41

Ott az egyenlítés, érett már. Kiváló meccs.
shutterisland
Director del Fútbol

2013.10.23. 20:51:01

a nagy juve sokáig bírta. =D> :lol:
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.10.23. 20:34:20

bence-barca írta:Arbeloát nem csodálom, csak a madridisták akarták azt hinni, h Carvajal majd egyből bekerül a helyére. Eddig amúgy, hogy játszik a srác?

Aki képben van a Juveval, az elmagyarázná hogyan lett a kh Ogbonnából jobb szélső? :-k
1. A szezon elején volt pár amatőr hibája, mostanra feljavult, támadásban sokkal többet tesz hozzá a Real játékához, mint Arbeloa. Csak hát Álvaro tapasztaltabb, így most ő kezd. :lol:

2. Benézte a forrásom. :D Gondolom, Cáceres lesz jobbszélső, Ogbonna pedig Barzagliék mellett játszik majd a védelem tengelyében.
shutterisland
Director del Fútbol

2013.10.23. 20:30:02

vidal és pogba amolyan box2box, pirlo mélységi irányító, marchisio meg régen vkp volt.
ez azért brutál négyes lenne ott középen, félnek a kontráktól.
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.10.23. 20:25:52

Gareth Tello írta:Ez hihetetlen, Khedira megint kezd Madridéknál. :lol: Illetve Arbeloa is bekerült a kezdőbe, a szurkolók legnagyobb örömére. :lol:

Casillas - Arbeloa, Ramos, Pepe, Marcelo - Khedira, Illarramendi - Di María, Modric, Ronaldo - Benzema.

Juve: Buffon - Cáceres, Barzagli, Chiellini - Ogbonna, Vidal, Pirlo, Pogba, Marchisio - Tévez, Llorente.

Döntetlent tippelek, jobb a Real, de szerintem ők is kiegyeznének egy iksszel, nekik is fontosabb a Clásico.
Arbeloát nem csodálom, csak a madridisták akarták azt hinni, h Carvajal majd egyből bekerül a helyére. Eddig amúgy, hogy játszik a srác?

Aki képben van a Juveval, az elmagyarázná hogyan lett a kh Ogbonnából jobb szélső? :-k

Szerintem behúzza a Real, ha Torinóban lennének akkor lenne X a tippem. Persze neked legyen igazad! :wink:
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.10.23. 20:15:18

Ez hihetetlen, Khedira megint kezd Madridéknál. :lol: Illetve Arbeloa is bekerült a kezdőbe, a szurkolók legnagyobb örömére. :lol:

Casillas - Arbeloa, Ramos, Pepe, Marcelo - Khedira, Illarramendi - Di María, Modric, Ronaldo - Benzema.

Juve: Buffon - Cáceres, Barzagli, Chiellini - Ogbonna, Vidal, Pirlo, Pogba, Marchisio - Tévez, Llorente.

Döntetlent tippelek, jobb a Real, de szerintem ők is kiegyeznének egy iksszel, nekik is fontosabb a Clásico.
shutterisland
Director del Fútbol

2013.10.23. 18:47:12

állítólag a klasszikuson lesz szimpátiatüntetés is ikerért.
csak éppen a katalán szurkolóktól. :)
óriási lenne. :mrgreen:
forrás.
visca el barca
Presidente del Barça

2013.10.23. 12:42:36

ez lesz a szombati élőkép!

Kép

nem mellékesen örülnék ha ma a juve kicsit összekapná magát, nem tenne jót a 7vége szempontjából ha a balett simán nyerne (amire azért elég nagy esélyt látok, simam e3ccset várok 2,3-0...)
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.10.23. 10:07:50

miihii írta:
mess2009 a Barca a BL-ben topicban írta:ha nem boldogultunk az Osa. védelmével, tulajdonképpen nem is várhattunk semmit egy jóval erősebb masszív védekezést bemutató Milán ellen, nos ez bejött...
Ha abból indulunk ki, h ha nem bírtunk az Osasuna védelmével, akkor kb örülhetünk majd, ha ezután minden 3. meccset pontot szerzünk :lol:
Hát, ha azt nézzük a Milan ellen legalább betaláltunk, ergo MIlan védelme rosszabb mint a pamplonaiaké. Csak nem számítottunk azzal, h a támadósoruk is, hisz gólt is lőttek. :lol:
mess2009
Director del Fútbol

2013.10.23. 08:44:50

Mezner2 írta:
mess2009 írta:érdekes összevetés adódik a két csapat legutóbbi meccseinek összefoglalóját látva.
Meglepett volna, ha a szezonban eddig mutatott teljesítményt hasonlítod össze, a két csapat eddigi két legszélsőségesebb meccse helyett... (nekik magasan a legjobb, nekünk meg a legrosszabb meccsünk volt a szezonban) de hagyjuk is, már megszoktuk, így legalább lehet sötéten látni a dolgokat =D> =D> éljen az élet napos oldala :mrgreen:
hogy is van ez...? "..a legrosszabb meccsünk.." az élet napos oldaláró ilyet mondani.??! akkor én egy legrosszabb mecsről írtam néhány "sötét" gondolatot? lesújtó!
azért én az ominózus összevetésben megemlítettem néhány konkrét megállapítást amik zömében nem is csak az enyémek, hiszen azért nem csak én képviselem itt az árnyékos oldalt....nos nem bánnám, ha alkalomadtán a minősítés mellett néhány érvet is nekem szegeznél...(pl. miben tévedtem?) az hogy milyen mélyre merítünk (az összehasonlításban, véleményformálásban) valóban nem mindegy nemcsak hogy elismerem, de tudom! még azt is, hogy ez éppenséggel egy jól ismert manipulációs trükk, ha a legutóbbi kissé sötét, - dobjunk hozzá még néhányat, úgy majd szebb lesz....
most, hogy az emlegetett három fontos meccsből kettő lement -szinte már félve írom le-mintha az árnyék valóban elő lopadkodott volna...?!
nem elkenni akarom, de mivel nekem is meggyőződésem: persze, egy Barca -Madrid az minig különleges, többnyire három esélyes, alig jósolható....stb. de mégis megtesszük, próbálkozunk, ki-ki belátása szerint.
sörvirsli
Capitá del Barça

2013.10.23. 02:11:04

A bizonytalan védelmünk miatt borítékolható 1-2 gól a Cuncitól ha jó napot fog ki meg lehet a 100millás GeretBél is betalál csakhogy örüljünk! :mrgreen:
A hazai terep miatt csak is a győzelem az elfogadható!Nekünk még idegenben is lesz ellenük meccs meg a jelenleg bivalyerős Atletivel is van még 2!
Nem fér bele sem a bukta sem az x! :x (pláne,hogy az utóbb 14 hónapa szétaláztak minket)
Aki azt hiszi, hogy a Messi és a Messiás szavak és jelentések összecsengése véletlen, az orbitálisat téved: Isten kegyelméből való ez az ember.

Messi-Neymar = the ultimate forward duo

Paul Walker - We are always gonna miss you forever!
miihii
KHAL

2013.10.23. 00:39:33

mess2009 írta:érdekes összevetés adódik a két csapat legutóbbi meccseinek összefoglalóját látva...

a Clássicó előtt valahogy rossz az előérzetem, persze lehet,hogy nem jól láttam.....
mess2009 a Barca a BL-ben topicban írta:ha nem boldogultunk az Osa. védelmével, tulajdonképpen nem is várhattunk semmit egy jóval erősebb masszív védekezést bemutató Milán ellen, nos ez bejött...
Ha abból indulunk ki, h ha nem bírtunk az Osasuna védelmével, akkor kb örülhetünk majd, ha ezután minden 3. meccset pontot szerzünk :lol:

Ahogy Mezner kollega, úgy én sem tartom szerencsésnek az utolsó egy-két meccsre alapozni a közeljövőnk képét. Azért nem az a meccs az átlag és most ugyan bejött, h a Milant sem vertük el, de azért tudunk mi ennél többet is nyújtani.

Én úgy gondolom, h sokban befolyásolta/ja a hetünket, h ugyan nagyon ágálunk ellene, h "neeeeem nézünk mi előre, csak a következő meccsel foglalkozunk" , de azért csak hatással van egymásra ez a 3 meccs.

Aztán menet közben megy azért a "boxtaktika", pl h tartalékon verjük el az Osát, így egy esetleges x sem annyira vészes a Klasszikuson, ha úgy alakulna.
Nem sikerült begyötörni, így a többi eredmény tudatában már csak a győzelem fér bele a reálmadrid ellen.
Viszont előtte meg van egy olyan BL meccs, ahol belefér ha nem törjük össze magunkat a győzelemért, így esetleg frissebbek leszünk szombaton.

Lehet, h a közelében nem vagyok, de sztem megy a mérlegelés.
Szombaton meglátjuk jól építettük e fel a hetet. Ezt a 2 döntetlent fel tudná tornászni egy W a hétvégén, úgy már egész jól jöttünk ki az etapból 8)

Még egy kicsit visszatérve a Klasszikusra és az Osasunára :D

Azt gondolom, h egy El Clasicó esetében nem lehet az előző egy-két, de még akár 4-5 meccs alapján sem következtetést levonni.
Elcsépelt meg minden, de egy Klasszikus mindig más.
Két igen komoly játékerővel bíró csapat találkozik majd a rangadók rangadóján, bármikor benne lehet a dráma vagy az eufória.

Az utóbbi néhány összecsapásunk a bizonyítéka, h mennyire komolyan kell számolni a fehérekkel, legyenek akármilyen formában vagy tűnjön akárhogy is az erőviszony. A Pep korszak után azért visszaszállhattunk a földre, h nem eszik olyan forrón a kását.

Tökmindegy, h milyenek az előjelei a meccsnek, akármi lehet. Akár egy szabálytalanság is nagyobb hatással lehet a meccsre, mint hogy az Osa vagy akárki ellen mit játszottunk.

Most nincsenek a toppon, keresik a játékot, de ugyanúgy mi is időnként. Viszont ez az első igazi "erőmeccs" a szezonban, itt meg kell mutatni mit tud a csapat.
Sztem egy kifejezetten élvezetes meccs lesz és mindkét csapat a labdával foglalkozik majd többnyire :D Én szórakoztató meccset várok, remélem nagy csörte lesz.

De lehet egy icipici lesgól is a 117. percben, csak nyerjüüüüüünk :mrgreen:
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
h3x0r
Madridista

2013.10.22. 18:17:29

Mezner2 írta:
mess2009 írta:érdekes összevetés adódik a két csapat legutóbbi meccseinek összefoglalóját látva.
Meglepett volna, ha a szezonban eddig mutatott teljesítményt hasonlítod össze, a két csapat eddigi két legszélsőségesebb meccse helyett... (nekik magasan a legjobb, nekünk meg a legrosszabb meccsünk volt a szezonban) de hagyjuk is, már megszoktuk, így legalább lehet sötéten látni a dolgokat =D> =D> éljen az élet napos oldala :mrgreen:
Nem kotekedesbol, de oda volt irva, hogy az utolso meccsekrol van szo. Barkinek van kedve es ideje, kiegeszitheti a szezon eddigi meccseivel...
Kép
Mezner2
Entrenador del Barça

2013.10.22. 16:43:34

h3x0r
Madridista

2013.10.22. 13:36:58

mess2009 írta:érdekes összevetés adódik a két csapat legutóbbi meccseinek összefoglalóját látva: a Madrid több mint 13 tiszta gólhelyzetet dolgozott ki ahol a befejezések sikeredtek gyengére, konkrétan a lövések, fejesek. a Madrid most is sokkal gyorsabb játékot mutatott, a helyzetei hatékony gyors de a kreativitást sem nélkülöző támadásokból adódtak.(sokan a kapus teljesítményén ájuldoznak, szerintem kettőt kivéve védhetőek voltak,ezért mondom, hogy a lövésekben volt a hiba, sőt az első gólnál akár kapushibáról is beszélhetünk) végig a meccsen a bíró a Madridnak kedvező alapállású volt,(szórta a sárgákat a Malagának) talán egy les lehetett kérdőjeles, de a 11-es(szerintem) kamu.
Az elozo meccseken latszott, hogy Ancelotti se tudja meg mit kene jatszon, felallast tekintve is jatszottunk 4-4-2-ot , 4-2-3-1-et, 4-2-2-2-t es a jelenlegi 4-3-3-at (persze ez is meccsenkent tobbszor valtozik attol fuggoen, hogy tamadunk vagy vedekezunk) Eleinte Ancelotti megprobalkozott az ellenfel 16-osa elotti labdatartos focival, ami egyaltalan nem fekudt a csapatnak, a kreativitas teljesen hianyzott, a jatekosok pedig a gyorsabb jatekhoz szoktak hozza, az fekudt nekik jobban. Szerencsere idoben eszrevette, hogy nem a labdatartos jatekra kell epitkezni, hanem a gyors tamadasokra. Ez nem csak kontrakat jelent. A Malaga elleni meccsen peldaul nekem nagyon tetszett, hogy sokszor mar az ellenfel terfelen megszereztuk a labdat es azonnal indult a tamadas. A biro a szabalytalansagoknal velunk volt, a tizi kamu volt, a leseket is jol fujta be egy kivetelevel, amibol gol is szuletett.
mess2009 írta:a Barca lassu és körülményes, tele pontatlansággal és nélkülözött bármi elgondolást a betömörült védelemmel szemben. a helyzeteinkről (5-7 lehetett)többnyire a bosszantó hibák maradtak meg bennem sem mint a szép játék. elbénázott beadások, gyatra lövések, durva hibák a befejező mozdulatoknál. a biró érdekes módon inkább ellenünk dolgozott, Neymar megítélése kapcsán botrányosan elfogult volt tetézve egy meg nem adott büntetővel.
A ti meccseteket nem lattam, osszefoglalot se neztem, ugyhogy arrol nem tudok nyilatkozni. Viszont Neymar-al kapcsolatban irtam par hete, hogy eleg tole egy par nagy szineszkedes es a birok azonnal elvesztik a bizalmukat benne es meg azt se fogjak befujni ami egyertelmu volt. A Celtic elleni alakitasa (megrugtak a kezet es a derekat fogta mint akin atgazoltak volna) eleg is volt arra, hogy az emberek elkonyveljek egy szineszkedonek. (szerintem a konf kupan is a legtobben arra emlekszunk vele kapcsolatban, amikor elmentek mellette es 2 metert esett). Ezt a kialakult fals(?) kepet tobb honap, de inkabb ev munkajaval csokkentheti.

A Clasicon mi donthet?
- ha DM a jobbik oldalat veszi elo. Egyik meccsen baromi jol jatszik, fut, robotol, labdakat szerez, amiket jol is oszt el, a masikon viszont olyan pontatlanul jatszik, belevezeti az ellenfelbe, stb.
- Khedira: biztos vagyok benne hogy jatszani fog. amikor hatul van es csak a vedekezesre figyel, akkor modric nyugodtan tud szervezni, amikor viszont elore megy tamadni, akkor a horvatnak kell guriznie helyette is es semmi ideje nem marad a tamadasokra.
- Arbeloa: hihetetlen nezni, hogy Carvajal-al mennyivel stabilabb a jobb oldalunk. Valami hihetetlen munkabirassal rendelkezik, az eloszezon elejen is mig a tobbiek 45 perc utan mar ki voltak fulladva, addig o 60-65 percet is vegig futott. Az elso par meccsen nagyon zavarban volt, sok amator hibat vetett, azota viszont magabiztos, a cseleket is bevallalja. persze nem olyan jo tamadasban mint Marcelo, de ha van elotte terulet, baromi gyors es a tamado jateka se anyibol all, mint Arbeloanak, hogy megkapja a labdat, megall es visszapasszolja Khediranak/Pepenek.
- Marcelo: a jatekunk kulcsa. Amikor jatszik, akkor a csapatnak is jol megy, amikor mas van helyette, akkor mindenki szenved.
Kép
mess2009
Director del Fútbol

2013.10.22. 13:01:26

érdekes összevetés adódik a két csapat legutóbbi meccseinek összefoglalóját látva: a Madrid több mint 13 tiszta gólhelyzetet dolgozott ki ahol a befejezések sikeredtek gyengére, konkrétan a lövések, fejesek. a Madrid most is sokkal gyorsabb játékot mutatott, a helyzetei hatékony gyors de a kreativitást sem nélkülöző támadásokból adódtak.(sokan a kapus teljesítményén ájuldoznak, szerintem kettőt kivéve védhetőek voltak,ezért mondom, hogy a lövésekben volt a hiba, sőt az első gólnál akár kapushibáról is beszélhetünk) végig a meccsen a bíró a Madridnak kedvező alapállású volt,(szórta a sárgákat a Malagának) talán egy les lehetett kérdőjeles, de a 11-es(szerintem) kamu.
a Barca lassu és körülményes, tele pontatlansággal és nélkülözött bármi elgondolást a betömörült védelemmel szemben. a helyzeteinkről (5-7 lehetett)többnyire a bosszantó hibák maradtak meg bennem sem mint a szép játék. elbénázott beadások, gyatra lövések, durva hibák a befejező mozdulatoknál. a biró érdekes módon inkább ellenünk dolgozott, Neymar megítélése kapcsán botrányosan elfogult volt tetézve egy meg nem adott büntetővel.
a Clássicó előtt valahogy rossz az előérzetem, persze lehet,hogy nem jól láttam.....
h3x0r
Madridista

2013.10.22. 11:44:18

Kép
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.10.21. 17:36:39

h3x0r írta:
Ez a kontraknak koszonheto. Sokkal tobbszor vittuk ra az ellenfelre a labdat nagy sebesseggel, amit allo helyzetbol nehezebb levedekezni, ezert kaptunk olyan sok szabadrugast meg 11-est. Ezeknek egy resze nyilvan kamu volt, viszont azt is szamold hozza hanyszor nem fujtak be a jogos szabalytalansagot. Volt hogy Ronaldonak verzett a bokaja vagy a szeme es meg sargat se kapott az ellenfel jatekosa. Most pont abban az idoszakban vagyunk, hogy minket segitenek, ha osszeszamolnank mondjuk az elmult 5 evben a tevedeseket, kivancsi vagyok hogy allna a merleg akar nalunk, akar nalatok.
Az, hogy nekunk keves 11-est fujnak be, annak egy okat van: Ramos. Regebben akkor is megszolalt a sip ha elment az ellenfel mellett, de miota EB, VB gyoztes, csinalhat BARMIT, a birokat nem erdekli. Ez egy hihetetlen kepesseg, amin sokszor mi is csodalkozunk, van hogy az ellenfel meg le se esett a foldre, de mar mutogat, hogy alljon fel. Pedig ha fejben ott van, hatalmas tanar tud lenni, de ez mas tema.
Pont ma hoztak ki erről egy pontos adatot:
Liga penalties for-against since 2008-2009 season: Barcelona 34-18 (+16), Real Madrid 49-16 (+33) #fcblive [via mundodeportivo]
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.10.21. 17:33:35

h3x0r írta: Ez a kontraknak koszonheto. Sokkal tobbszor vittuk ra az ellenfelre a labdat nagy sebesseggel, amit allo helyzetbol nehezebb levedekezni, ezert kaptunk olyan sok szabadrugast meg 11-est. Ezeknek egy resze nyilvan kamu volt, viszont azt is szamold hozza hanyszor nem fujtak be a jogos szabalytalansagot. Volt hogy Ronaldonak verzett a bokaja vagy a szeme es meg sargat se kapott az ellenfel jatekosa. Most pont abban az idoszakban vagyunk, hogy minket segitenek, ha osszeszamolnank mondjuk az elmult 5 evben a tevedeseket, kivancsi vagyok hogy allna a merleg akar nalunk, akar nalatok.
Az, hogy nekunk keves 11-est fujnak be, annak egy okat van: Ramos. Regebben akkor is megszolalt a sip ha elment az ellenfel mellett, de miota EB, VB gyoztes, csinalhat BARMIT, a birokat nem erdekli. Ez egy hihetetlen kepesseg, amin sokszor mi is csodalkozunk, van hogy az ellenfel meg le se esett a foldre, de mar mutogat, hogy alljon fel. Pedig ha fejben ott van, hatalmas tanar tud lenni, de ez mas tema.
Ha számszerűsiteni akarjuk:
Liga penalties for-against since 2008-2009 season: Barcelona 34-18 (+16), Real Madrid 49-16 (+33) #fcblive [via mundodeportivo]
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Válasz küldése