vargazoli írta: ↑2025.04.05. 10:19:38
Nyilván fájt nekik az Olmo ügy ahol felülbírálták őket. Ezért dafke megmutatják, ki az úr a házban.
Ne legyen igazam!
Annyi, hogy mivel ez FIFA szabály, azt olvastam, hogy övék a végső szó (nem tudom, hogy a fellebbezés első körben hová ment).
A szabályzat releváns része:
5. Restrictions on playing
A player who has been called up by his association for one of its representative
teams is,
unless otherwise agreed by the relevant association, not entitled to play
for the club with which he is registered during the period for which he has been
released or should have been released pursuant to the provisions of this annexe,
plus an additional period of five days.
6. Disciplinary measures
Violations of any of the provisions set forth in this annexe
shall result in the
imposition of disciplinary measures to be decided by the FIFA Disciplinary
Committee based on the FIFA Disciplinary Code
Szóval szerintem ami miatt nem nagyon lesz ebből pontlevonás, az az én értelmezésem szerint a következő:
1: Fifa dönt, nem Tebas, szóval nem lehet valami megtorlás méregből
2: Az az otherwise agreed részt szerintem senki nem érti, mit jelent, elég szürke zónának tűnik. Szerintem közös megegyezéssel elengedve nem vonatkozik rá a szabályzat, szerintem ez azért került pont bele, hogy dacból nem játszó játékos ne nagyon legyen (arra most ne térjünk ki, mennyire alja húzás ez, nyúl viszi a vadászpuskát eset)
Ha valamiért mégis ellenünk ítélnének:
3: Pontlevonást/ellenfélnek ítélt meccset így konkrétan sehol semmi nem ír, lehet elnéztem, és valahol igen, de csak egy általános büntetést ír, ami szerintem bármi lehet. Akár pár ezer eurós bünti is.
4: Nem hiszem, hogy bárki ne fogadna el egy vis maiort (vis Tebast). Könyörgöm, ez egy olyan meccs volt, ami a két csapat tiltakozása ellenére volt megtartva egy értelmezhetetlen időpontban, 1 nappal az utolsó válogatott meccsek után, ami tisztán bekavar az 5 napos szabályba, egy olyan időpontban, ami miatt eleve két kulcsjátékosunkat vesztettük el, mindez egy haláleset miatti halasztásból. Alsó hangon is komoly enyhító körülmény lenne.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy