Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.11.30. 18:12:42

Azért szegény Essien is egyre inkább lefelé csúszik a lejtőn, pedig pár éve még a legjobb volt posztján. De úgy látszik a sok sérülés őt is tönkretette. Sajnálom, mert nagyon szerettem a játékát, a Barca-Chelsea rangadókon is nem egyszer keserítette meg az életünket. De azt hiszem, hogy igazán magas szinten ő már nem fog játszani.
#David Villa#
Capitá del Barça

2012.11.30. 18:06:14

Kinek, mi a véleménye a madridi derbiről?
Szerintem sima real siker. Érveim:
1. Falcao teljesítménye visszaesőben.
2. Kétszer egymás után nem valószínű, hogy bukik a real.
3. Ronaldo régóta gólképtelen, így valószínű összejön neki egy dupla, tripla.
4. Real összekapja magát és megmentik Mourinho hátsóját.

Egy döntetlen is hatalmas segítség lenne már a Barcának, feltéve, ha legyőzik a Bilbaot.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára #David Villa# 2012.11.30. 18:12:43-kor.
Chino
Llegenda del Barça

2012.11.30. 18:03:04

Ha jól tudom valami izomsérülése van és a madridisták szerint sem lép már hátra az idényben. Valakit muszáj lesz igazolniuk, mert pont ott nincs emebrük ahol a legjobban kellene (vagy Mou felhív szokásához híven egy csodagyereket a Castillából :)). Kiváncsi leszek ki lesz az, de leginkább, hogy megmarad-e zsozé kezében a döntés, mert jó eséllyel lécel majd a szezon végén. (legalábbis szerintem)
Forca Barca!!!!
Erxy
Entrenador del Barça

2012.11.30. 16:40:39

Csak addig amíg fel nem épül.
Más kérdés, hogy speciel azt sem tudni mi a baja.. Pár hete még Mou úgy nyilatkozott, hogy nincs sérülése, csak valamilyen gyógyszerre allergiás Essien.
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.11.30. 16:10:20

Essien :

Most akkor végelegesen ment vissza vagy csak a sérülés alatti időszakot tölti ott? :-k
Most nem spekulácíók kénének, h ott is marad akkor már stb, hanem egy válasz, "ha minden rend szerint megy, akkor..." kezdéssel.. :)
Erxy
Entrenador del Barça

2012.11.29. 22:10:53

Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy Essien nem fog már Real mezben pályára lépni..
Viszont durva, mert ha ez így lesz akkor a kp-ra maradt nekik össz-vissz Khedira, Alonso meg Modric! Ez elég soványka, pláne ha figyelembe vesszük Xabi életkorát és Khedira képességeit.. Talán télen igazolni fognak valakit? Csak hát adódik a kérdés hogy kit, és hogy milyen hamar fog beilleszkedni az illető.. :roll:
Kép
Capon
Llegenda del Barça

2012.11.29. 22:02:00

messideco írta:Hm, Essien visszatért a Chelseahez, a sérülését szeretné ápolni. Kétlem, hogy kitöltené a kölcsönszerződését a Realnál...
Az szép.
Ezt akár egy hosszabb vakációnak is felfoghatjuk. Elutazott Madridba körbenézet nem tetszett "haza" ment.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
messideco
Presidente del Barça

2012.11.29. 21:50:10

Hm, Essien visszatért a Chelseahez, a sérülését szeretné ápolni. Kétlem, hogy kitöltené a kölcsönszerződését a Realnál...
Kép
"And my heart will leave you never."
MatyiG
Adminisztrátor

2012.11.29. 12:59:58

Hihetetlen...
2 éve volt, de mintha csak tegnap lett volna. :D
Kedvenc videóm arról a meccsről: :mrgreen:
http://www.youtube.com/watch?v=0YL6-RSl_KE
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2012.11.26. 19:51:14

lui1698 írta:Szerintem idén már megfogják a Real-t, ha idegenben nem is a Calderón-ban megütik majd őket.
Viszont nekünk is nagyon kell figyelnünk ott, mert eddig otthon 100%-os Simeone csapata, tegnap is vertek egy 4-est a Sevilla-nak.

Betis győzelem után valamiért vagy 10-szer meghallgattam, olyan jól esne idén is egy hasonló a lelkemnek
http://www.youtube.com/watch?v=COv4DKigBbc

:lol:
Itt azért figyelembe kell venni, hogy a Sevilla a 20. perctől emberhátrányban játszott, aztán kilenc emberrel fejezte be a találkozót, de így is figyelemreméltó, amit a matracosok művelnek idén. Szerintem sem fogják sokáig bírni az iramot, de minél tovább, annál jobb.
A Reallal való összecsapásuknak meg menjünk neki úgy, hogy úgyis simán nyer a Madrid, mert csak akkor jöhet a pontvesztés. :D
S.Agüero írta:Egyébként a madridi derbin általában otthon a Real bucira veri az Atleticót, de ne legyen igazam.
Nem csak otthon. :lol:
Utoljára a 2008-2009-es idényben tudott pontot szerezni az Atlético a Real ellen. A legutóbbi AtMa-győzelem: 1999... :lol:
De mikor törjön meg a jég, ha nem most?!
lui1698
Llegenda del Barça

2012.11.26. 19:35:24

Szerintem idén már megfogják a Real-t, ha idegenben nem is a Calderón-ban megütik majd őket.
Viszont nekünk is nagyon kell figyelnünk ott, mert eddig otthon 100%-os Simeone csapata, tegnap is vertek egy 4-est a Sevilla-nak.

Betis győzelem után valamiért vagy 10-szer meghallgattam, olyan jól esne idén is egy hasonló a lelkemnek
http://www.youtube.com/watch?v=COv4DKigBbc

:lol:
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
sjd
Llegenda del Barça

2012.11.26. 19:31:05

S.Agüero írta:Én a madridi derbin egy vendég győzelemnek jobban örülnék, mint egy x-nek. Nemsokára le fog szakadni az AtMa, figyeljétek meg. Tavaly még asszem ilyenkor a Betis, Valencia és a Levante is jól állt. Féltávnál, legkésőbb tavasszal elkezdenek botladozni. Le merem fogadni, hogy az első helyezett és az AtMa között lesz 20 pont a bajnokság végén.
Szurkolok nekik, hogy minél tovább bírják, hátha kicsit izgalmasabb lenne a liga, egy ideig 3 csapatos is lehet, de ezt nem tartom valószínűnek.
Én ezt mondogatom már hetek óta, nagyobb esély van arra, hogy a Real 11 pont hátrányt ledolgozzon, mint hogy az Atletico 3-at. Főleg, hogy ha megint összejön nekik egy EL-menetelés, magasról fognak arra tenni, hogy minket üldözzenek.
08/09ben már jöttek vissza a fehérek 12-ről 4-re a Clasico előtt, és ha azt megnyerik csak 1 lett volna. Most pedig azért kicsit nagyobb esély van egy Real győzelemre egy Clasico-n, mint akkoriban.
Szóval én is úgy vagyok vele, hogy a matracosok kalapálják el minél jobban a városi riválist, abból nagy baj nem sülhet ki.
MatyiG
Adminisztrátor

2012.11.26. 19:18:48

Én a madridi derbin egy vendég győzelemnek jobban örülnék, mint egy x-nek. Nemsokára le fog szakadni az AtMa, figyeljétek meg. Tavaly még asszem ilyenkor a Betis, Valencia és a Levante is jól állt. Féltávnál, legkésőbb tavasszal elkezdenek botladozni. Le merem fogadni, hogy az első helyezett és az AtMa között lesz 20 pont a bajnokság végén.
Szurkolok nekik, hogy minél tovább bírják, hátha kicsit izgalmasabb lenne a liga, egy ideig 3 csapatos is lehet, de ezt nem tartom valószínűnek.
Egyébként a madridi derbin általában otthon a Real bucira veri az Atleticót, de ne legyen igazam.
recrea
Llegenda del Barça

2012.11.26. 17:43:00

Mezner2 írta:
Barcaman1993 írta:
Szerintem mi teljesen más meccseket láttunk. Celtic ellen ordító ziccerek?
Írd be : youtube.com és a keresőbe Celtic-Barcelona 2-1 csak Messi 3szor tűzelt a 16-osról teljesen üresen 1kapufa,2fölé,aztán fejesből is volt kapufánk,szal igen több volt :) legalább 5.
tényleg más meccset néztünk :roll:
http://www.youtube.com/watch?v=ILzN-ZEctaU
Mondjuk ez szerintem is nagyon kevés, ugyanígy a hazai Celtic meccsen, a Levante első félidejében, az egész Osasuna meccsen, a Real elleni meccseken meg le voltunk focizva az első 20-30 percben, pislogtunk, mint hal a szatyorban.
És ha ezután is így játszunk ellenük, akkor teljesen lutri a meccs kimenetele, 50-50%. Mentálisan gyengébbek vagyunk ellenük a tavalyi szezon óta.
Mezner2
Entrenador del Barça

2012.11.26. 17:12:33

Barcaman1993 írta:
Szerintem mi teljesen más meccseket láttunk. Celtic ellen ordító ziccerek?
Írd be : youtube.com és a keresőbe Celtic-Barcelona 2-1 csak Messi 3szor tűzelt a 16-osról teljesen üresen 1kapufa,2fölé,aztán fejesből is volt kapufánk,szal igen több volt :) legalább 5.
tényleg más meccset néztünk :roll:
http://www.youtube.com/watch?v=ILzN-ZEctaU
Barcaman1993
Director del Fútbol

2012.11.26. 15:48:01

Mezner2 írta:
Real ellen még annyira a szezon elején volt,hogy nem is lehetett belőle látni semmit,a Celtic meccsre meg bármit rálehet sütni csak az impotens jelzőt nem,10percenként dolgoztunk ki ordító helyzeteket,csak éppenséggel kimaradtak,tavaly helyzetünk nem lett volna,celtic féle csapatokkal szemben,a szélre meghúzás példájaként felhozhatnám neked Alba meccsenkénti 4-5felfutását,vagy Alves/Montoya partizánakcióit,de Ini is sokkal inkább a szélen játszik mint eddig bármikor.
Az alapvonalfelé lehúzásra is csak Ini-t tudom felhozni példaként,tegnap 2gólunk is így született,és ezenkívül is volt pár ilyen a szezonban.
Szerintem mi teljesen más meccseket láttunk. Celtic ellen ordító ziccerek? Konkrétan nem emlékszem a meccs összefoglalójára, de ha 1 igazán nagy helyzetünk volt a gólon kívül, akkor sokat mondtam. A Levante ellen tegnap az első félidőben is, ha 1 helyzetünk volt, akkor lehet túlzok. És csak figyelj oda, hogy mennyiszer húzzák meg a játékosaink az alapvonal felé. :wink: Tello az egyetlen ilyen játékosunk, aki megcsinálja és néha Iniesta. De meccsenként 8-10 alkalommal ott tátong az ordító lyuk, hogy csak be kell rá szaladni és a játékosaink meg sem próbálják! Sztem a támadó játékunk egy cseppel sem lett hatékonyabb a beálló védelmek ellen, mint korábban. A különbség, hogy most több meccset nyerünk, de hogy jobban játszanánk, azt nem mondanám.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Capon
Llegenda del Barça

2012.11.26. 15:23:54

recrea írta: Még valami: ritka dolog történt szombaton. Mou nem rögtön az öltözőbe rohant a vereség után, hanem gratulált a pályán maradt Betis játékosoknak, tapsolt egyet kifelé a nézőknek és még ő is ment utána nyilatkozni, nem Karankat küldte. Azt sem mondanám, h annyira bírózott volna, pedig lett volna rá oka, mert gólt és talán 11-est sem adtak meg nekik.
Írni is akartam, de kimaradt.
Most már azért kezd visszavenni az arcából. Lehet, hogy Perecbá rászólt, hogy nem méltó a klubhoz a viselkedése? Talán ez az egyik oka annak amit mondott Mou, hogy nem védik vagy állnak ki mellette kellő képen odafentről.
recrea
Llegenda del Barça

2012.11.26. 14:34:18

Capon írta:Mou megítélése a madridi évek alatt tényleg vesztett a ragyogásából. Már nem feltétlen szent írás amit mond. Eddig amit nyilatkozott azt nem jegyzetfüzetbe írták hanem egyből kőbe vésték és kiakasztották a Bernabéura mint új parancsolatot. Az éveken át tartó rosszindulat, süketelés, vádaskodás, kifogáskeresés, bűnbak keresés azért megtette a hatását. Koránt sem olyan érdekes már Mou ripacskodása a médiában sem. Ha belegondolunk Mou eddigi karrierjébe nem igen tudtok a futballal kapcsolatban olyan dolgot mondani ami ne lett volna hibás ha Mou-nak nem jött össze valami. A Palackorrú delfineken kívül nincs olyan élőlény a bolygón ami ne Mout és éppen aktuális csapatát hátráltatta volna. Azért ez egy idő után szánalmas lesz és hiteltelené válik a mondandójával eggyütt. Nem is kap már akkora hangsúlyt, hogy éppen mit mondott egy meccs után.
Ezt én is így látom, és főként emiatt nem szimpatikus nekem a fickó. Ez egyébként nemcsak a madridi megítélésére igaz, de ugyanígy látja a futballvilág többi szereplője is már a megnyilvánulásait, de legalábbis nem bólogat neki mindenki, mint az iskolában.
Szerintem a 2012-es nyilatkozatai, megnyilvánulásai sokkal korrektebbek és objektívebbek voltak, mint előtte évekig, a saját csapatát pedig mindenki védi, főként, ha csalódottság, sértődöttség, indulat szüli a nyilatkozatot.

Még valami: ritka dolog történt szombaton. Mou nem rögtön az öltözőbe rohant a vereség után, hanem gratulált a pályán maradt Betis játékosoknak, tapsolt egyet kifelé a nézőknek és még ő is ment utána nyilatkozni, nem Karankat küldte. Azt sem mondanám, h annyira bírózott volna, pedig lett volna rá oka, mert gólt és talán 11-est sem adtak meg nekik.
Capon
Llegenda del Barça

2012.11.26. 14:19:38

Mezner2 írta:Tul.képpen a 4.év elejére lerombolta a maga körül felépített Mou kultuszt,most már ő az aki saját magára aggat mindenféle nevet (el unico,és hasonló baromságok) de igazából ezekre már senki rá sem hederít,nagyon sokan úgy vannak már vele a médiában,és úgy mindenhol,hogy had mondja az ökörségeit,úgysem lehet vele mit csinálni,mosolyog egy jót mindenki rajta, és ennyi,mostanra nagyjából ennyi reakciót vált ki az emberekből.
Arról nem is beszélve,hogy egyre erősebbek a hangok miszerint a Chelsea után innen is elkéne takarodnia,és ezt a saját szurkolóik mondják.
Mou megítélése a madridi évek alatt tényleg vesztett a ragyogásából. Már nem feltétlen szent írás amit mond. Eddig amit nyilatkozott azt nem jegyzetfüzetbe írták hanem egyből kőbe vésték és kiakasztották a Bernabéura mint új parancsolatot. Az éveken át tartó rosszindulat, süketelés, vádaskodás, kifogáskeresés, bűnbak keresés azért megtette a hatását. Koránt sem olyan érdekes már Mou ripacskodása a médiában sem. Ha belegondolunk Mou eddigi karrierjébe nem igen tudtok a futballal kapcsolatban olyan dolgot mondani ami ne lett volna hibás ha Mou-nak nem jött össze valami. A Palackorrú delfineken kívül nincs olyan élőlény a bolygón ami ne Mout és éppen aktuális csapatát hátráltatta volna. Azért ez egy idő után szánalmas lesz és hiteltelené válik a mondandójával eggyütt. Nem is kap már akkora hangsúlyt, hogy éppen mit mondott egy meccs után.

Még korai szerintem találgatni a BL-el kapcsolatban. Ha éppen szerencséje van egy csapatnak, akkor kimondottan gyenge játékkal akár egy kósza tizivel is tovább lehet jutni. Fordítva is igaz, hogy játszhatsz akár milyen jól ha semmi nem megy be és egy kontrából elvernek. Aktuális forma és Fortuna kell a BL-hez és ilyen alapon a Realt sem lehet leírni.
"Ha" a Dortmunddal nem a csoportban találkoznak hanem az egyenes kieséses szakaszban, akkor szerintem más eredmények születtek volna. Dortmund is idegesebben játszott volna és Madridban is másképp álltak volna ezekhez a meccsekhez.
Mezner2
Entrenador del Barça

2012.11.26. 13:55:13

Barcaman1993 írta:
Hát lehet, hogy én vagyok vak, de ebből semmi nem valósult meg. Csak javasolnám neked a Celtic elleni meccset, vagy a Real elleni meccseket, vagy még frissen a tegnapi első félidőt. Ugyanolyan impotensek vagyunk jól záró, felállt védelem ellen, mint eddig. AZ átlövéseink nevetségesek, Messin kívül cselt senki nem vállal be (Ini nagy ritkán), a beadás fölösleges (mert minek?), alapvonal felé egy cselt nem próbálna meg senki. Telloban látok ilyen szempontból nem kis fantáziát, de ő meg az utóbbi nem időben nem igazán játszik.
Real ellen még annyira a szezon elején volt,hogy nem is lehetett belőle látni semmit,a Celtic meccsre meg bármit rálehet sütni csak az impotens jelzőt nem,10percenként dolgoztunk ki ordító helyzeteket,csak éppenséggel kimaradtak,tavaly helyzetünk nem lett volna,celtic féle csapatokkal szemben,a szélre meghúzás példájaként felhozhatnám neked Alba meccsenkénti 4-5felfutását,vagy Alves/Montoya partizánakcióit,de Ini is sokkal inkább a szélen játszik mint eddig bármikor.
Az alapvonalfelé lehúzásra is csak Ini-t tudom felhozni példaként,tegnap 2gólunk is így született,és ezenkívül is volt pár ilyen a szezonban.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2012.11.26. 13:51:25

Mezner2 írta:
Én azért nem,mert Tito újításai kimondva/kimondatlanul is a Real ellen/miatt születtek,a széljáték erőltetése,a gyors megindulások,hogy nem csak 475passz után jön a mélységi zsuga,hanem sokszor direktbe,ahogy felkerül a védősortól a középpályára valamelyik spíllerünk már löbböli is be a lasztit,ez mind-mind a Real miatt és a hozzá hasonló stílusban fellépő ellenfelek miatt lett meghonosítva,a letámadást meg úgysem bírják 30percnél tovább,mert egyszerűen nem is lehet.
Hát lehet, hogy én vagyok vak, de ebből semmi nem valósult meg. Csak javasolnám neked a Celtic elleni meccset, vagy a Real elleni meccseket, vagy még frissen a tegnapi első félidőt. Ugyanolyan impotensek vagyunk jól záró, felállt védelem ellen, mint eddig. AZ átlövéseink nevetségesek, Messin kívül cselt senki nem vállal be (Ini nagy ritkán), a beadás fölösleges (mert minek?), alapvonal felé egy cselt nem próbálna meg senki. Telloban látok ilyen szempontból nem kis fantáziát, de ő meg az utóbbi nem időben nem igazán játszik. Aztán majd jön a BL- ahol még jobban védekeznek és támadni is tudnak. Ott majd kiderül, hogy mit tud ez a csapat, mert ami most a 2 gigász között van, az egyáltalán nem reális. Bevallom én hiszem, hogy idén a BL-t behúzhatjuk, de ne legyen igazam!
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Mezner2
Entrenador del Barça

2012.11.26. 13:44:36

Barcaman1993 írta:
Lehet, hogy furcsán fog hangzani, de én tőlük tartok a legjobban. AZ egyik, hogy nem félnek már tőlünk, ráadásul olyan taktikával bírnak, amivel már nem egyszer keresztbe tettek nekünk. Az meg egy dolog, hogy ennyire le vannak maradva, de a játék képe alapján nyugodtan vezethetnék is a bajnokságot. Akárhány meccsüket bukták el, az nem azért volt, mert annyira gyengék, hanem azért, mert éppen a ziccereiket nem sikerült gólra váltaniuk, vagy éppen "jó" volt a bíró. Ha elkezdik a ziccereiket belődözni, akkor viszont beüt a ménykü. Nyugodtan megnyerhetik ezt a BL-t, sőt...
Én azért nem,mert Tito újításai kimondva/kimondatlanul is a Real ellen/miatt születtek,a széljáték erőltetése,a gyors megindulások,hogy nem csak 475passz után jön a mélységi zsuga,hanem sokszor direktbe,ahogy felkerül a védősortól a középpályára valamelyik spíllerünk már löbböli is be a lasztit,ez mind-mind a Real miatt és a hozzá hasonló stílusban fellépő ellenfelek miatt lett meghonosítva,a letámadást meg úgysem bírják 30percnél tovább,mert egyszerűen nem is lehet.

A játék képe : a valenciai pontvesztésnél közel sem voltak jobbak mint a vale,sevillában igen,ott nagyon jól játszottak,mégis kikaptak,hétvégén,a Betis ellen sem mondanám,hogy lejátszották a sevillaiakat a pályáról,nagy csapatok ellen meg soha nem tudnak dominálni tartósan 15-20 percnél többet,én ezért nem érzem őket kimondottam esélyesnek.
Minket megvertek már kétszer is,de a nagy számok törvénye alapján ennek így is kellett lennie,mert abnormális volt zsinórban az a 12-13 veretlen ütközet,de rajtunk kívül nagy csapat ellen továbbra sem bizonyítottak.
Mezner2
Entrenador del Barça

2012.11.26. 13:37:27

Buitre írta:@Mezner2

mivel ilyen megfogalmazásokat használsz "1bajnoki cím 3 év alatt meg egy összetört kupa", egyértelmű az, hogy nem objektíven akarod megközelíteni a dolgot, a lényeg az, hogy ott és akkorát rúgj bele amekkorát tudsz. Úgyhogy lehet, hogy pár szurkolótársad ezt díjazza, de egy madridista nem tud téged komoly vitapartnernek venni

písz
A lényeg látom megragadt,így én sem látom értelmét vitatkozni :lol:
Összetörték azt a kupát ?? igen
Nem akarok belerúgni a Madridba,szerintem minden alá van támasztva tényekkel/számokkal/eredményekkel a mondanivalómban,az,hogy kinek mi ragad meg,egy 30-40 soros véleményből,az úgy gondolom,hogy nem engem minősít :wink:
peace
Barcaman1993
Director del Fútbol

2012.11.26. 13:36:50

Mezner2 írta:
Mou-s részhez: Nem érzem ebben a Realban,hogy képesek lehetnének nyerni,a játék képe legalábbis erről árulkodik,de fordítsuk le ezt tények nyelvére,a Real igazán komoly ellenfelei voltak az elmúlt 3évben : Barcelona,Bayern München,Dortmund,City
mi azért túl nyomórészt ütöttük őket,a Bayern kiverte őket, míg a Dortmund-City duótól 4meccsből,egyszer tudtak győztesen távozni,nem értem,hogy mi predesztinálja őket a 10.elérésére,mert sztem minden ellenük szól.
Lehet, hogy furcsán fog hangzani, de én tőlük tartok a legjobban. AZ egyik, hogy nem félnek már tőlünk, ráadásul olyan taktikával bírnak, amivel már nem egyszer keresztbe tettek nekünk. Az meg egy dolog, hogy ennyire le vannak maradva, de a játék képe alapján nyugodtan vezethetnék is a bajnokságot. Akárhány meccsüket bukták el, az nem azért volt, mert annyira gyengék, hanem azért, mert éppen a ziccereiket nem sikerült gólra váltaniuk, vagy éppen "jó" volt a bíró. Ha elkezdik a ziccereiket belődözni, akkor viszont beüt a ménykü. Nyugodtan megnyerhetik ezt a BL-t, sőt...
Buitre
Jugador d'estrella

2012.11.26. 13:30:42

@Mezner2

mivel ilyen megfogalmazásokat használsz "1bajnoki cím 3 év alatt meg egy összetört kupa", egyértelmű az, hogy nem objektíven akarod megközelíteni a dolgot, a lényeg az, hogy ott és akkorát rúgj bele amekkorát tudsz. Úgyhogy lehet, hogy pár szurkolótársad ezt díjazza, de egy madridista nem tud téged komoly vitapartnernek venni

písz
Válasz küldése