Premier League / The FA Cup
-
- aka Game90
Leicester are about to make Troy Deeney the 3rd most expensive Englishman of all time (£30m).
The world's gone mad.
The world's gone mad.
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Valóban jól játszott, de ha ott elesik, akkor szinte biztos befújja a tizit a bíró. Én becsülöm érte, hogy nem tette, de szerintem van olyan fórumtárs, aki ezt hibának rója fel.Tromort77 írta:https://twitter.com/MailSport/status/745018427383881731
Angol sajtó gyöngyszeme a Daily Mail, Clyne-t aki egyébként parzar meccset hozott le. (7 helyzetet teremtett, levette a pályáról Weiss-t, stb) veszi elő, amiért nem esett el tizenegyesért. Ezt csak azért másolom be, hogy mindenkiben tudatusoljon mennyire egy szenylap ez a Daily Mail és semmit nem szabad komolyan venni tőlük.
https://twitter.com/MailSport/status/745018427383881731
Angol sajtó gyöngyszeme a Daily Mail, Clyne-t aki egyébként parzar meccset hozott le. (7 helyzetet teremtett, levette a pályáról Weiss-t, stb) veszi elő, amiért nem esett el tizenegyesért. Ezt csak azért másolom be, hogy mindenkiben tudatusoljon mennyire egy szenylap ez a Daily Mail és semmit nem szabad komolyan venni tőlük.
-
- aka Game90
Vardy set to reject Arsenal & stay at Leicester. No final decision yet but favouring #LCFC. #AFC won't improve offer, pursuing other options.
-
- aka Game90
Pedig neki nagyon örültem volna.
Arsenal are the only club to bid for Henrikh Mkhitaryan and have made a £20m offer but he wants to join Man United.
Arsenal are the only club to bid for Henrikh Mkhitaryan and have made a £20m offer but he wants to join Man United.
Pochettino különleges taktikával operál. Már a Sotonban is úgy építette fel a csapatát, hogy nála a támadás alapvetően 4 ember feladata. A támadó négyesben legyen kettő jó képességű kreatív középpályás aki képes körbevinni a labdát türelmesen. Míg előttük két támadó van akik vertikálisan futnak be messziről, megosztva ezzel a védőket.palesz77 írta:Tottenhamban jártasabb embereket kérdezek. A hírek szerint nyerő pozícióban vannak Batshuayi leigazolását illetően. Aki tudja azt kérdezném, hogy ők nem 1 csatáros játékot szoktak játszani? Kane gondolom a meccsek 75%-ában legalább játszani fog, nem lenne túlzás 2 ilyen kaliber? Felállást terveznek váltani, vagy előre felkészítik a terepet Kane távozására vajon? Aki tud valami biztosabbat - Tromort pl- az ne habozzon megosztani..
A Sotonban Lambert és Rodriguez volt ez a két csatárja, míg Lallana és Davis a két kreatív embere főként. Nem is akármilyen szezont produkáltak. Most a Spurs-nél Eriksen és Lamela vagy éppen Chadli ez a kreatív ember. Próbálkozott másokkal is de nem nagyon váltak be. Elől Kane mellé pont ezért jött Son, aki egyébként jól bevált, csak sokat volt sérült.
Kane is alapvetően nem is 9-es, köze nincs hozzá. Olyan támadó aki a pályán bárhol megfordul és sokoldalú. Pochettino-nak ilyen emberek kellenek. Illetve fontos, hogy rögtön labdavesztés után az első 4es már úgy helyezkedjen, hogy rögtön letudjanak támadni, vagy labdát szerezni vagy legalábbis kiszorítani.
Batshuayi-t nem ismerem. Nem tudom ő mennyire illeszkedne egy ilyen taktikába. Mert elég zárt rendszer amit nem lehet könnyű betanulni. Biztos kellene idő alkalmazkodni. Illetve Pochettino nem tűri azokat akik kicsit is lazsálnak. Messze a legkeményebb edzéseket tartja az egész szezonban és mindig elvárja a folyamatos munkát. Kane is a góljain kívül rengeteget melózik.
De, hogy válaszoljak a kérdésedre is. Igen, van hely még egy támadónak, sőt, akkor lenne ez a gépezet igazán félelmetes ha egy gyors és gólerős támadó jönne Kane mellé.
Kane nem fog távozni szerintem. Nem véletlenül gyengébb a válogatottban. Ő ebbe a taktikába tökéletes, máshol szerintem nem hozna ilyen mutatókat. Közben meg épül az új stadion, Pochettino hosszútávra tervez. Símán meghatározó erő lehetnek pár éven belül, főleg ha a nagyok bénáznak még.
Egyébként Pochettino-ról meg a taktikájáról érdemes olvasgatni azoknak akiket érdekli az ilyen, mert kiemelkedő taktikai zseni.
WHU meg megint okosan igazolgat, ingyen megszerezték Nordtveit-t és Feghouli-t is.
Soton-t meg sajnálom, kár Koeman-ért, Everton nagyot húzott vele. Kíváncsi vagyok kiket visz az Everton-ba, hisz a nagy büdzsével győzték meg.
- palesz77
- Az Év fórumozója 2014 & 2015
Tottenhamban jártasabb embereket kérdezek. A hírek szerint nyerő pozícióban vannak Batshuayi leigazolását illetően. Aki tudja azt kérdezném, hogy ők nem 1 csatáros játékot szoktak játszani? Kane gondolom a meccsek 75%-ában legalább játszani fog, nem lenne túlzás 2 ilyen kaliber? Felállást terveznek váltani, vagy előre felkészítik a terepet Kane távozására vajon? Aki tud valami biztosabbat - Tromort pl
- az ne habozzon megosztani.. 

- visca el barca
- Presidente del Barça
Former (1989-1995) Barcelona defender Ronald Koeman (53) has been appointed as new coach of English club Everton, joining from Southampton
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...

Tavaly kellett volna már neki, hiszen 30 felett már öreg, nemhogy még focizni is akar.S.Agüero írta:Agger 31 évesen visszavonult.
-
- aka Game90
Na, Vardy nem tudott döntést hozni...
De állítólag megyünk Mkhitaryan-ért.
De állítólag megyünk Mkhitaryan-ért.
Nem értek egyet feletek. Pont a PL az, ahol elég egy kicsit jobb forma, hogy hatalmas hype kerekedjen egy játékos körül.visca el barca írta:ez sztem is így van. a PL-es modrichoz képest a realos 60-70%-on pörög, pedig itt állítólag félelmetes játszótársai vannakS.Agüero írta: Vagy csak a Realban sokkal többen látják, és így jobban szem előtt van, jobbra értékelik a teljesítményét.
Ehhez képest ő a PL-ben nem volt agyonsztárolva, a Realban lett igazán elismert, klasszis játékos, ott tudott szintet lépni, és ehhez azért kellett idő neki, az elején nem igazán ment neki, de aztán nagyon belelendült.
Az ok pedig az lehet, amit a madridista fórumtárs ír, Madridban jóval többet foglalkozhat a játék szervezésével, a támadások segítésével.
Ha a 60-70 százalékot a mezőnymunkára érted, akkor azt mondom ok, de ha úgy általánosságban Modric teljesítményére, akkor nagyon nem értek egyet, egyértelműen szintet tudott lépni.
Szintén Veidtre reflektálva: a fizikum, a munkabírás hatalmas előnye volt a PL csapatainak, főleg amikor a Chelseaben még Essien, Makelele, Drogba stb. arcok játszottak. Azóta a spanyol top csapatok ebben is rengeteget fejlődtek, míg az angoloknál is más a helyzet, a Chelsea, MU, Liverpool, City is nem a régi, klasszikus angolos focit játsza, hanem technikásabb, spanyolosabb játékkal próbálkoznak, eddig kevés sikerrel. Az Arsenal meg már jó ideje nem erőlteti a klasszikus angolos focit. De a mezőnyben még van ott jó néhány, klasszikus angol favágó csapat, na ellenük pl. lehet jobban megkéne szenvedni, mint ilyen La Coruna, Eibar csapatokkal.
Elgondolkodtató lehetne azért számukra, hogy idén a Leister megfricskázta a mezőnyt. De talán majd Klopp, meg Guardiola eredményes is tud lenni az attraktivabb játékkal.
- Veidt_madridista
- Madridista
Igen, elsosorban a biraskodason van itt a hangsuly, nem is magukon a jatekosokon. De nem veletlen hogy ott a klasszikus ball playing vedok is kemenyebb fizikumuak mint itt - pl. Rio Ferdinand - Pique/Varane.recrea írta: Arra próbálsz utalni, h Angliában keményebbek a védők? Mert nekem ez nem tűnik fel, vagy mit takar az "ilyen kaliber". Real, Bilbao, Atma, Espanyol, Barca....semmiben nem látom keményebbnek vagy pokrócabbnak egy Manu, City, Chelsea vagy Arsenal védelmét. Vagy több a fizikai kontaktus, nagyobb a harc?
Modric sztem most sem b2b játékosként tűnik ki, arra ott van Casimeiro vagy Kroos. Modric eszméletlenül mozgatja a csapatot, azt nem tudom, h Angliában mi volt a feladata, de itt inkább támadást kell építenie, ami egy Realban jobban kitűnik, mint egy angol középcsapatban.
Modric ott a klasszikus b2b kozeppalyas avagy "CM" volt (bar utalom ezt a posztmegnevezest, mivel csak az angoloknal letezik) mint peldaul Lampard, Gerrard. Nalunk tobb szerepet kap a technikaja es a latasa, es ahogy irtad, sokkal masabb szinten kell hozzajarulnia a tamadasepiteshez.
Bíráskodást elfogadom, bár nem tudom, valóban van-e akkora különbség, ami meghatározó. Nyilván egy Chelsea-Tottenham meccs más kategória volt, de agyonrúgni én is tudok bárkit, pedig nem 90 kiló izom vagyok. De amit ott engedett a spori, azt Spanyolországban biztos nem, ez igaz.Veidt_madridista írta:recrea kommentjere itt reagalok
A terhelest nem elsosorban arra ertem hogy ott tobbet kellene futni, mert ez nyilvan nem igaz. Arra gondoltam hogy mas dolog peldaul a City ellen jatszani 2 meccset a BL-ben nemzetkozi engedekenysegu biraskodas mellett, es mas dolog 35 meccset jatszani ilyen kaliberu csapatok, ilyen kaliberu vedok kozott, meg engedekenyebb biraskodas mellett. Ezzel most nem a Barcelona jatekosai ellen akarok beszelni feltetelezve hogy pl Messi ott kozel sem lenne ekkora asz, mert ezt nem tudjuk meg amig nem jatszik ott, de peldaul Modric ott is csak egy atlagon feluli b2b volt a fizikalis hatranya miatt, itt pedig a vilag egyik legjobb regista jatekosava notte ki magat - ez a nem mindegy.recrea írta: Off, úgyhogy valaki vigye át egy másik topikba, telefonról nem tudom, de miben nagyobb a terhelés egy City játékosnak, mint pl Iniestanak vagy Messinek? Támadás nélkül kérdezem, ezt valaki magyarázza el nekem. Ahányszor mi angol csapat ellen játszottunk, a hátsójukon vettél a levegőt, elfáradtak meccs végére, nekem meg olyan érzésem volt, h mi még egy 90 percet le tudnánk jàtszani. Egyet elfogadok, a technikai fölény és a védekezés miatt jobban elfáradtak, de én nem látom mitől lenne megterhelőbb egy meccs vagy a szezon Angliában mint bárhol máshol.
Arra próbálsz utalni, h Angliában keményebbek a védők? Mert nekem ez nem tűnik fel, vagy mit takar az "ilyen kaliber". Real, Bilbao, Atma, Espanyol, Barca....semmiben nem látom keményebbnek vagy pokrócabbnak egy Manu, City, Chelsea vagy Arsenal védelmét. Vagy több a fizikai kontaktus, nagyobb a harc?
Modric sztem most sem b2b játékosként tűnik ki, arra ott van Casimeiro vagy Kroos. Modric eszméletlenül mozgatja a csapatot, azt nem tudom, h Angliában mi volt a feladata, de itt inkább támadást kell építenie, ami egy Realban jobban kitűnik, mint egy angol középcsapatban.
- visca el barca
- Presidente del Barça
ez sztem is így van. a PL-es modrichoz képest a realos 60-70%-on pörög, pedig itt állítólag félelmetes játszótársai vannakS.Agüero írta:Vagy csak a Realban sokkal többen látják, és így jobban szem előtt van, jobbra értékelik a teljesítményét.de peldaul Modric ott is csak egy atlagon feluli b2b volt a fizikalis hatranya miatt, itt pedig a vilag egyik legjobb regista jatekosava notte ki magat - ez a nem mindegy.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...

- MatyiG
- Adminisztrátor
Vagy csak a Realban sokkal többen látják, és így jobban szem előtt van, jobbra értékelik a teljesítményét.de peldaul Modric ott is csak egy atlagon feluli b2b volt a fizikalis hatranya miatt, itt pedig a vilag egyik legjobb regista jatekosava notte ki magat - ez a nem mindegy.
- Veidt_madridista
- Madridista
recrea kommentjere itt reagalok
A terhelest nem elsosorban arra ertem hogy ott tobbet kellene futni, mert ez nyilvan nem igaz. Arra gondoltam hogy mas dolog peldaul a City ellen jatszani 2 meccset a BL-ben nemzetkozi engedekenysegu biraskodas mellett, es mas dolog 35 meccset jatszani ilyen kaliberu csapatok, ilyen kaliberu vedok kozott, meg engedekenyebb biraskodas mellett. Ezzel most nem a Barcelona jatekosai ellen akarok beszelni feltetelezve hogy pl Messi ott kozel sem lenne ekkora asz, mert ezt nem tudjuk meg amig nem jatszik ott, de peldaul Modric ott is csak egy atlagon feluli b2b volt a fizikalis hatranya miatt, itt pedig a vilag egyik legjobb regista jatekosava notte ki magat - ez a nem mindegy.recrea írta: Off, úgyhogy valaki vigye át egy másik topikba, telefonról nem tudom, de miben nagyobb a terhelés egy City játékosnak, mint pl Iniestanak vagy Messinek? Támadás nélkül kérdezem, ezt valaki magyarázza el nekem. Ahányszor mi angol csapat ellen játszottunk, a hátsójukon vettél a levegőt, elfáradtak meccs végére, nekem meg olyan érzésem volt, h mi még egy 90 percet le tudnánk jàtszani. Egyet elfogadok, a technikai fölény és a védekezés miatt jobban elfáradtak, de én nem látom mitől lenne megterhelőbb egy meccs vagy a szezon Angliában mint bárhol máshol.
Elvileg ma vardy orvosin vesz részt az ágyúsoknál, este be is jelentik.

https://www.reddit.com/r/soccer/comment ... for_vardy/
Top kommentek.
Mindenesetre én nagyon meglepődnék. Szerintem nem illene a játékrendszerbe.
Top kommentek.

Mindenesetre én nagyon meglepődnék. Szerintem nem illene a játékrendszerbe.
-
- aka Game90
Köszipalesz77 írta:Tessék![]()

Claudio Ranieri when asked about Arsenal's approach for Jamie Vardy: "It's all true." (Source: La Gazzetta dello Sport)
-
- aka Game90
Nagyjából ugyanez a véleményem:Tromort77 írta:Illene oda? Én nem tudom elképzelni sem.
http://knows.hu/vardy-[auto_cenzúra]-in/" target="_blank
Na, látom nem jeleníti meg a linket káromkodás miatt

Illene oda? Én nem tudom elképzelni sem.PCsabi írta:Ja, hogy megyünk Vardy-ért![]()
Ibra meg lehet végül tényleg a MU-ba megy egy évre.
-
- aka Game90
Ja, hogy megyünk Vardy-ért