antiimperialista írta:varga tamás írta:Ez igenis vicc, egy hatalmas nagy kabaré! Csak azért nem tudok rajta tiszta szívvel röhögni, mert a mi bukszánkból művelik ezt a gyalázatot.
Ezt mégis honnan veszed?
Az meg, hogy a semmiért veszik fel a milliókat... Ne haragudj, de meg kell kérdeznem, hogy csináltál végig akár egyetlen alapozást is valamelyik első osztályú magyar csapatnál? Jártál edzésre év közben? Sokan jönnek azzal, hogy a magyar játékosok a semmire kapnak nagy pénzeket, de azt senki nem veszi figyelembe, hogy ahhoz, hogy valaki odakerüljön, gyerekkorában kezdve hány száz kilométert futott dögmelegben, szakadó esőben, hóban, stb. De ha csak a szezon közben elvégzett munkát nézzük, az a rengeteg futás szerinted semmi, nem megerőltető? Aki naponta annyit fut, mint egy átlag magyar focista edzésen, az talán megkérdőjelezheti, hogy jogosan veszik-e fel a pénzüket, más nem...
1. Honnan veszem, hogy a mi bukszánkból élnek úgy, mint Dzsoki Júing? Hát, onnan kedves barátom, hogy a Debrecennek, a vasasnak, a Haladásnak stb. jelentős önkormányzati-állami támogatást juttatnak, a vasút, az atomerőmű és így tovább. Vagy szerinted a szombathelyi önkormányzatnak honnan van a pénze? A mi adóforintjainkból. Szhely éves szinten 40-50 millióval támogatja a Halit. Megkérdezném: a Barcelona, az MU, a Liverpool, a RM, a Bayern stb. mennyi állami-önkormányzati támogatást kap? Ne gondolkozz, mert a válasz: nulla.
2. A magyarfocista nyári alapozása egy vicc, egy kabaré. Láttam én már karón varjút, meg Hali-focistát - anno még NB1-est - alapozni. Nagymamám 80 évesen többet dolgozott a földön és a mezőn, mint azok. Amilyen iramban azok kocogtak, kb. 20000 méterig meg sem szabadott volna állniuk. A kocogás után jött némi ugra-bugra, majd labdás gyakorlás, magyarul: melyikünk tudja messzebbre elrúgni a lasztit, hogy aztán melyikünk tud vele a leglassabban visszasétálni. Közben egy kis cicázás, kapura rugdosódás, levezetésnek 2 kör tántorgás, aztán jó napot. És ne mondd, hogy ez túlzás: megboldogult ifjabb koromban voltam annyira mazochista, hogy nyáron még az edzésekre, edzőmeccsekre is rendszeresen kijártam. Ma már inkább letagadnám, mert szégyellnivaló.
3. A Veszprém, a Pick-Szeged kézimeccsein, a Falco kosármeccsein átlagban többen vannak, mint az MTK, a Pécs, a Videoton, a Kaposvár meccsein.
4. A vívókat, kéziseket, pólósokat, öttusázókat pedig ne emlegessük ezekkel a széltolókkal egy lapon, mert nem ugyanazt a szintet képviselik. Mert míg a vívók stb. hírnevet szereznek a nemzetnek, a focisták csak szégyent, gyalázatot hoznak ránk.
5. Én elfogadom, hogy egy sportoló többet keressen, mint a lapátoló, a kertész stb. - ha megérdemli, ha megdolgozik érte. Nagy Tímeától nem sajnálom én ha havonta bruttó félmiilió lenne a fizetése - messze nem annyi -, mert megérdemli. Letett annyit a nemzet asztalára, hogy megérdemelje. Mert azért tőlünk fejlettebb vidékeken olyan nem fordulhatna elő, hogy olimiai bajnok sportlövőnk ne tudjon edzeni hónapokon-éveken keresztül, mert három embernek ez nem tetszik, mert 9-15h között egy kicsit hangosabb a környék. De azt elvárjuk Tőle, hogy olimpián aranyérmet nyerjen. Na, ez így nem működik - normális országban, normális emberek esetén.
Egy szó, mint száz: a magyarfocisták nem érdemelnek semmit, csak megvetést, szánalmat, röhejt, és egy oltári nagy seggberúgást - a vezetőkkel, edzőkkel, bírókkal együtt. Egy nagy csürhe az egész. Fekélyes seb a nemzet testén, egytől-egyig. Azokra értem, akik ezt 'profi' státuszban művelik, ebből élnek, nap, mint nap ezt művelik.