dingdong írta: ↑2025.01.13. 16:32:35
gránit írta: ↑2025.01.13. 15:55:11
A spanyol foci messze a legerősebb most, képzésben is, az angol csapatok is tele vannak spanyolországi edzőkkel, ők tartják meccsben őket.
Sok évig a city dominancia helyett max futólag követtem a PL-t de idén pont az említett csapat hanyatlása miatt aktivan elkezdtem követni és a legtöbb csapatnak láttam már meccsét. Borzasztó primitiv játék és a spanyol focihoz szokott szem számára értelmezhetetlen jelenetek sora zajlik a top 5 közti meccseken is. Könnyű észrevenni, hogy miért tudott Guardiola tarolni az elmúlt években (jó persze nem a szél hordta össze a játékosait) illetve számos másik spanyol edző. A la ligából ömlenek a játékosok a PL-be akik utána nagyot mennek de fordítva nem igen tudok olyan példát mondani az elmúlt 10 évből aki nagyot robbantott volna spanyolországban. Úgy néz ki a mi Raphinhánk lesz az üdítő kivétel
Ugyanezt látom. Alexander Isak miatt nézegettem angol bajnokikat, nagyon tetszik a játéka Isaknak, ha tehetném, én őt igazolnám le Lewandowski utódjának, már most is lehetne kezdő, a Newcastle-ben is 18 bajnokin 13 gól, nagyon jó csatár. De ami a PL-t illeti. Megdöbbentett, hogy mennyire bugyuta, oktondi játékot játszanak. Ahogy a kiscsapatok oktondi módon belemennek az adok-kapokba, ahogy egy teljesen eszetlen, nyíltsisakos, kamikaze-harcmodorban játszanak, mi az ilyen csapatok ellen gálameccseket tartanánk, szerintem lennének olyan angol elsőosztályú csapatok, amelyeknek meglőnénk egy meccsen a 10 gólt.
A spanyol elsőosztályban szerintem nagyon is vannak favágó csapatok, és ez is az ellenkezőjét mutatja annak, amit az angol foci fanatikusai állítanak. Nagyon sokszor hallom azt, hogy az angol foci milyen kemény, milyen fizikális, bezzeg a spanyolok milyen puhányak, de ennek az ellenkezőjét látom a pályán. A spanyol kiscsapatok nagyon is keményen játszanak, sokszor durván, amellett, hogy Isi Palazón- meg Isco-féle pengés játékosok is játszanak náluk, amilyeneket az angol kiscsapatokban nem nagyon látok. De nem csak a technikai tudás, hanem a fizikalitás is inkább a spanyolok mellett szól szerintem. Nagyon kellemetlen ellenfelek a spanyol kiscsapatok, az angol kiscsapatokat ezzel szemben kíméletlenül kitömnénk. Főleg a jelenlegi csapatunk imádja, ha mélységből kiugrathat, ebbe még a Madrid is belebukott.
Az meg tényleg vicc, amikor olyanokat írnak, hogy a spanyol bajnokság már a francia mögött van meg hasonlók. Mbappén is nagyon látszik, hogy nagyon más szint a spanyol, mint a francia. Sokkal keményebb a spanyolok védekezése, most nem fog 30 gólt lőni a bajnokságban. Depay-jal ugyanez volt. Hú, lőtt 20 gólt a francia bajnokságban, egy erős bajnokságban, igazoljuk le. Én is nagy reményeket fűztem hozzá. Aztán Spanyolországban meglőtte ennek a felét kb. Nagyon más szint, nagyon kellemetlen, kemény ellenfelek a spanyol kiscsapatok.