Európa-bajnokságok & Világbajnokságok
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Ja, szerencsére botrány volt megint, Rodrygo és Raphinha is szintekkel nagyobbat focizott, még azon területeken is, amikben amúgy egyértelműen gyengébbek (pl. cselek).
Szerintem Savio-t is be lehetne tenni jelenleg a helyére, előrébb lennének.
Az is gond szerintem, mint a spanyoloknál, hogy nincs igazi klasszis centerük. Rodrygo, Raphinha (azért alapvetően Vini is) jól kreálnak, de nem érzi az ember, ki az a biztos pont, aki beveri, hogy lesz gól. Kérdés, Endrick mikor érkezik meg oda kezdőként, és be tudja-e váltani a reményeket. Olyan már ma is volt, hogy átvette és tizedmásodperc alatt ráverte nagy erővel rosszabbik lábbal, látszik, mennyire jó lehet. Persze sajnálom, hogy a centerposzton nincs ott a barca-kötődésű csere.
Szerintem Savio-t is be lehetne tenni jelenleg a helyére, előrébb lennének.
Az is gond szerintem, mint a spanyoloknál, hogy nincs igazi klasszis centerük. Rodrygo, Raphinha (azért alapvetően Vini is) jól kreálnak, de nem érzi az ember, ki az a biztos pont, aki beveri, hogy lesz gól. Kérdés, Endrick mikor érkezik meg oda kezdőként, és be tudja-e váltani a reményeket. Olyan már ma is volt, hogy átvette és tizedmásodperc alatt ráverte nagy erővel rosszabbik lábbal, látszik, mennyire jó lehet. Persze sajnálom, hogy a centerposzton nincs ott a barca-kötődésű csere.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
- Chino
- Llegenda del Barça
Nekem az a gondom a brazilokkal, hogy már nem egy igazán szerethető válogatott, nincsenek olyan egyéniségek mint az rendre jellemző volt rájuk.bence0330 írta: ↑2024.06.25. 13:55:51Ebből a szempontból én is. Vini nem kaphat aranylabdát. Nem a szintje miatt. A világ szégyene lenne, kellene valamiféle kritérium a viselkedésre is, hogy jó reprezentációja lehessen csak a sportnak.
De én szorítok majdnem minden csapatnak, ahol van Barca-játékos. Így, hogy Messi már nincs itt, de főleg mert behúzták a duplát az elmúlt 3 évben, barcás kötődés miatt talán inkább egy fél fokkal jobban a braziloknak szurkolok. Az uruknak sajna nem tudom, szurkolhatok-e jelenleg ilyen okokból. Kár, mert évek óta top2 kedvenc játékosom Araujo, örömmel vennék miatta egy jó szereplést.
Viniciust pedig nem hiszem, hogy a Copa sokkal közelebb vinné az Aranylabdához, a válogatottban rendre be szokott sülni. 31 meccsen 3 gól már alapból nem egy jó ajánlólevél, de CR ellen is már lecserélték 18 labdavesztéssel, 4/0 cselezési kísérlet, 0 kapuralövés.
Ha a brazilok meg is nyerik, nem hiszem hogy bármilyen formában ő lenne kiemelve.
A németek viszont simán elmehetnek a döntőig, még ha nem is Kroos a húzóemberük, egy EB akkor is magasabban jegyzett.
Forca Barca!!!!
- bence0330
Ebből a szempontból én is. Vini nem kaphat aranylabdát. Nem a szintje miatt. A világ szégyene lenne, kellene valamiféle kritérium a viselkedésre is, hogy jó reprezentációja lehessen csak a sportnak.
De én szorítok majdnem minden csapatnak, ahol van Barca-játékos. Így, hogy Messi már nincs itt, de főleg mert behúzták a duplát az elmúlt 3 évben, barcás kötődés miatt talán inkább egy fél fokkal jobban a braziloknak szurkolok. Az uruknak sajna nem tudom, szurkolhatok-e jelenleg ilyen okokból. Kár, mert évek óta top2 kedvenc játékosom Araujo, örömmel vennék miatta egy jó szereplést.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Alapból semleges lennék a Copa-n, de mivel Kroos Aranylabdáért szorítok Vinicius-szal szemben, nem bánnám, ha besülnének a brazilok.
- bence0330
Brazília - bár nem voltak rosszak - nem tudta megverni Costa Ricát, ha bajban nincsenek is, de azért Kolumbia van olyan jó, hogy ki lehessen kapni tőlük, és Paraguay sem egy szervezetlen csapat, még ha gyengék is, így már azért kaparniuk kell.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2024.06.25. 22:47:09-kor.
Ez igaz, szerintem ez a matek hozzá tartozik a futballhoz. Én nem bánom. Ebben a rendszerben az a jó, hogy egy gyengékbb kezdés után még fel lehet állni. Ha csak a csoportelső menne tovább, akkor egy első meccses bealvással -ami benne van, pl. Argentina 2 éve, portugálok 16-ban- ki lehet esni. Szerintem jó ez így. Van idő felvenni a ritmust, kicsit megmutathatják magukat a kisebb csapatok is, aztán az egyenes kiesésben már nincs lehetőség hibázni.Bob_Marley írta: ↑2024.06.24. 23:29:06Azért régebben se volt ez másképp,ment ám a matek rengeteg világversenyen. Kozepdontokkel,és úgy rémlik régebben is volt harmadik sorrend is. Talán Vb-n. De pl olaszok tipikus példa,nyertek már úgy hogy szó szerint alig tudtak tovább vanszorogni a csoportból. Kellettek mások eredménye is,aztán végig mentek. De a dánok csoda győzelemnél is emlékszem rohadt sokáig a csoportból se álltak továbbjutásra.
Közhely,de sokaknak nehéz adott esetben a csoportból továbbmenni,gyorsan jön 3 meccs, különböző stílusok. Aztán már lehet tényleg az egyenes kiesesben egy ellenfélre koncentrálni és más kávéház. Szerintem megvan ennek a "romantikája" és bizony kelet eu valogatottaknak,vagy kisebb csapatoknak nagy esély,ott lenni kieséses szakaszban, jobban eladni a játékosokat stb.
De megértem az ellenerveket, igazából a mondandom lényege, régen is voltak ilyen szituk,hogy kőkeményen ment matekozas a harmadikok között is és mégis onnan jutott el valaki sokáig.
Ma remélem a dánok és angolok nem húzzák el az utolsó percekig, elég volt már az elmúlt két nap.

Nekem ez tegnap jött át és éppen a mi gólunk előtt. Még a középpályán egy pici technikai fault és nincs indítás, max egy sárga....persze ez nekünk jó volt így, de fordított esetben egészen biztosan másként gondolnánk....

Amikor elmaradt ez a pici szabálytalanság, tudni lehetett, hogy gól lesz belőle.
Ezt is támogatom. A hátam közepére nem kívánom, amikor Észtország, Giblaltár, San Marino, Feröer ellen kell oda-vissza játszani és szezon közben kimondottan irritálóak ezek a meccek, teljesen megtörik a klubszezon ritmusát.
Vagy legyen ott az EB-n minden európai válogatott, és akkor nem kell selejtezőket játszani. Hamarabb véget érne a klubszezon, a végleges válogatott kereteknek több ideje lenne a felkészülésre.
A top 8 játsszon körmérkőzéseket, így sokkal több nagy meccset látnánk.
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Azért régebben se volt ez másképp,ment ám a matek rengeteg világversenyen. Kozepdontokkel,és úgy rémlik régebben is volt harmadik sorrend is. Talán Vb-n. De pl olaszok tipikus példa,nyertek már úgy hogy szó szerint alig tudtak tovább vanszorogni a csoportból. Kellettek mások eredménye is,aztán végig mentek. De a dánok csoda győzelemnél is emlékszem rohadt sokáig a csoportból se álltak továbbjutásra.
Közhely,de sokaknak nehéz adott esetben a csoportból továbbmenni,gyorsan jön 3 meccs, különböző stílusok. Aztán már lehet tényleg az egyenes kiesesben egy ellenfélre koncentrálni és más kávéház. Szerintem megvan ennek a "romantikája" és bizony kelet eu valogatottaknak,vagy kisebb csapatoknak nagy esély,ott lenni kieséses szakaszban, jobban eladni a játékosokat stb.
De megértem az ellenerveket, igazából a mondandom lényege, régen is voltak ilyen szituk,hogy kőkeményen ment matekozas a harmadikok között is és mégis onnan jutott el valaki sokáig.

Szerintem legyen 32 csapatos az EB, legyen 8*4fős csoport, de mindenhonnan csak a csoportelső jutna tovább!sansz írta: ↑2024.06.24. 23:12:42Nagyon megérdemelték ezek a srácok, hogy nem jutottak tovább... de közben az is teljesen abszurd, hogy a magyar csapat pedig egyszem győzelemmel, egy 100-ik perces talált gólocskával a skótok(!) ellen, úgymond legjobb csoport-harmadikok közt van... Akkor milyen a nem legjobb?Ez is azt mutatja, hogy túl van húzva az egész, bőven elég lenne két csapatoknak tovább jutnia, igazság szerint még az is sokszor sok... Megy a számmisztika a harmadik helyezettek közt, ez annyira távol van a foci valódi esszenciájától, hogy el nem tudom mondani, mennyire kedvtelenítő részemről.
Legjobb 8 jönne.
Akkor nincs mit számolni, full gázon kell menni mindhárom csoportmeccsen.
Ez a horvát generáció azért elég sok szép eredményt elért az elmúlt 5-10 évben, talán többet is, mint ami papíron benne volt a keretben. De ebben ennyi volt, valahol sajnálom őket, de gyengén játszottak, ahogy az olaszok is nagyon halványak. Az EB előtt tartottam attól, hogy a spanyolok bent ragadnak a csoportban, de magabiztos játékkal a németek mellett a legmagabiztosabbak, cserébe még az ellenfelek se hozták az elvárt szintet.
A magyar továbbjutás a küszöbön van, mivel Angliának is kell a pont/győzelem, óriási bravúr lenne a szlovénoktól, még úgy is hogy Anglia is amit eddig mutatott, az kritikán aluli. Meg hát azt se felejtsük el, hogy Ausztria és Szlovákia ugyan előttünk van a 3. helyezettek versenyében, de gólkülönbséget ők is bukhatnak, bárki belefuthat egy nagyobb verésbe akár.
A magyar továbbjutás a küszöbön van, mivel Angliának is kell a pont/győzelem, óriási bravúr lenne a szlovénoktól, még úgy is hogy Anglia is amit eddig mutatott, az kritikán aluli. Meg hát azt se felejtsük el, hogy Ausztria és Szlovákia ugyan előttünk van a 3. helyezettek versenyében, de gólkülönbséget ők is bukhatnak, bárki belefuthat egy nagyobb verésbe akár.
Édes istenem, annyira buták a focisták, mindig elcsodálkozom... Fejlődött a tudomány, a fizioterápia, az edzéshatékonyság, az orvostudomány... De szegény játékosoknak az agyával továbbra se tudnak mit csinálni. Az egész horvát csapatból 2-3 játékos érezte, hogy mit kell játszani az utolsó tíz percben, nem magukra húzni az olaszokat, de megbecsülni a labdát... A többiek..vakon szaladgáltak, mintha valami edzőmeccs lenne, előre íveli, teljesen lutri módon indítja a társát, három másikat kockázat mentesen megjátszhatott volna... Hihetetlen milyen amatőr dolgok ezek. Ha a szövetségi kapitány nem kap infarktust, akkor szerintem le fogja tekerni a fél csapatának a fejét. Nagyon megérdemelték ezek a srácok, hogy nem jutottak tovább... de közben az is teljesen abszurd, hogy a magyar csapat pedig egyszem győzelemmel, egy 100-ik perces talált gólocskával a skótok(!) ellen, úgymond legjobb csoport-harmadikok közt van... Akkor milyen a nem legjobb?
Ez is azt mutatja, hogy túl van húzva az egész, bőven elég lenne két csapatoknak tovább jutnia, igazság szerint még az is sokszor sok... Megy a számmisztika a harmadik helyezettek közt, ez annyira távol van a foci valódi esszenciájától, hogy el nem tudom mondani, mennyire kedvtelenítő részemről.

- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Tegyük hozzá matematikailag minden csoportot meg elozhetunk

Lesz még itt izgalom bőven. Cseh csoport a legrealisabb hogy előzzük. De osztrákok és szlovákokat is,nyilván itt extra eredmények kellenének, nagyarányú vereségek.
Izgalom a tetofokan:)

- davi10
- Llegenda del Barça
Tegnap 90+10. perc, ma 90+9. kemény 
Azért a szerencsétlen angoloktól még tartok. Mondjuk én ezt a horvát - olaszt éreztem a legneccesebbnek, nagyon gyenge ez az olasz csapat.

Azért a szerencsétlen angoloktól még tartok. Mondjuk én ezt a horvát - olaszt éreztem a legneccesebbnek, nagyon gyenge ez az olasz csapat.

"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Zseniális hogy minden ugy alakul a 100+ percek körül ahogy nekünk kell.
Már épp azt néztem hogy ha holnap angolok betliznenek maradna egy jó kis roman-szlovak ahol aztán lehetne szurkolni
De Zaccagni jött,belőtte
Annyira olaszos ez a csoport szenvedés
Már épp azt néztem hogy ha holnap angolok betliznenek maradna egy jó kis roman-szlovak ahol aztán lehetne szurkolni

De Zaccagni jött,belőtte
Annyira olaszos ez a csoport szenvedés

- bence0330
Spanyolok 9 pont, 5-0-ás gólarány, meggyőző játékkal, nem semmi. Gondolom majd elcsúsznak egy banánhéjon, de eddig ők a legjobbak.
Szegény Fermín lejátszotta a legrosszabb meccsét, amióta láthatjuk, minden labda elpattant tőle.
Szegény Fermín lejátszotta a legrosszabb meccsét, amióta láthatjuk, minden labda elpattant tőle.
szerintem 1 eséllyel kevesebb...Bob_Marley írta: ↑2024.06.24. 22:47:34Nem tudom, sárgák. Vagy lehet kiveszik a negyedik eredményét. Egyikben sem lennénk jók.
Meg amúgy is egyszerűbb egy olasz gól,mint két horvát,úgyhogy hülyeséget írtam. De őszintén bevallva,ember nem tudja már követni a szamolgatast. Szerdán okosabbak leszünk.
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Nem tudom, sárgák. Vagy lehet kiveszik a negyedik eredményét. Egyikben sem lennénk jók.
Meg amúgy is egyszerűbb egy olasz gól,mint két horvát,úgyhogy hülyeséget írtam. De őszintén bevallva,ember nem tudja már követni a szamolgatast. Szerdán okosabbak leszünk.

- bence0330
Na látom Fermín beállt, átkapcsoltam, ha valaki azt a meccset nézte, milyen volt eddig?
Olyankor mi dönt? Ugyanannyi rúgott és kapott gól 3-3 pont.
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Már a huszadik percben örökkévalóságnak tűnt egy szogletet elrugni. És még így is olyan tiszta fejesek voltak Bastoninak hogy lehetne fordítva is. De most hogy kaparni kell,inkább erolkodnek a kékek.
Most már kapjanak még kettőt és úgy fognak állni mint mi
Most már kapjanak még kettőt és úgy fognak állni mint mi