sansz írta: ↑2024.06.30. 10:55:11
bence0330 írta: ↑2024.06.30. 09:47:08
Ja, hát a dán edző is csak arról tudott panaszkodni, hogy jajj, hát ez csak 1 centi volt, a VAR-nak nem erről kéne szólnia... ja, és akkor mi a még megengedett les, ha 1 centi nem az?

2 már igen? Vagy csak 5? Ez így precíz, és tökéletes, lesnél már csak a tétlen les témája szubjektív, ott akadhat hiba, nehéz kérdés.
Én nem tudom mi történik a fociban,vagy csak én vagyok érzékenyebb, de elképesztő ahogy egy ideje az edzők nyilatkozgatni mernek. Szerintem jogos,ha nyilvánvaló csalásoknak nekimennek, de most trend napokkal később,elvileg lehiggadva kötniük az ebet a karóhoz. Koeman és Xavi nyilatkozat ámokfutásáról
azt hittem ritka kivétel, de lassan mindenki így nyilatkozgat.
Amúgy higgadtan tényleg lehet vitatkozni arról,hogy ez a lesszabály ilyen értelemben a foci javát szolgálja-e. Szerintem nem. De az edző persze nem erről beszélt. Azon a kéz szitun pláne nem értem miért akad ki. Tök egyértelmű volt. Másik ezer védő hátracsavarja a kezét fegyelmezetten,a dánnak mégcsak nem is a lendület vitte,egyszerűen fegyelmezetlenül otthagyta. És Istenem, Dánia ezzel a nulla játékkal bírókról beszél? Volt két góljuk és 3 döntetlenjük összesen. Az egész EBn se lenne keresnivalója ilyen csapatoknak.
Amúgy egyre inkább azt érzem, hogy a bírónak a var szobában kéne lenniük, a pályán levő pedig az aszisztens lenne. Lenne mit változtatni
Nem volt szerintem olyan nagyon vészes, többször elmondta, hogy a németek jobbak voltak, és voltak időszakok, mikor a túlélésért küzdöttek (ezt azért Xavi is általában megtette, csak ugye nem ezekből lesz a szállóige, hanem a fű hosszából

), és inkább a szabályt vitatta, mint a döntéseket, a kéznél is. Csak persze meccs után a szabályt vitatni vesztesként azért mindig kicsit necces.
Úgy vettem észre, hogy annak ellenére, hogy a VAR egyértelmű javulás a szabálykövetésben, az ilyen interjúkban mégis plusz egy dolog, amit okolni lehet edzőként, hülyeségnek beállítva az egészet, legtöbbször úgy, hogy pont az a bajuk vele, hogy a szabályt követik, csak túl precízen. Pedig egy pályán lévő bíró visszanézés és technológia nélkül nyilván sokkal többet hibázna, még ha a VAR sem tökéletes. De pont az ilyen esetekre 100%-os, mint a jelenlegi szabályok szerinti les és kéz. Mint ahogy teniszben sem tudnak már vitatkozni a játékosok az automata vonalbíróval. Az első hónapokban még megtették, aztán rájöttek, hogy úgyis korrekt a döntés, max az a nagyon minimális hibahatár 1000-ből 1-1-szer beüthet, de a töredéke csak a tévedés az emberhez képest.
A félautomata rendszer hatalmas előrelépés volt. És nyilván fog még gyorsulni és fejlődni is, lehet 5 év múlva már 1-2 mp után lesz egy hangos gépi síphang, és akkor nem is kell továbbmenni, mint a jelenlegi szabályok szerint.
Szerintem lehetne az utolsó mondatos szerepcsere, engem nem zavarna, csak azért nem megoldható, mert a sok kis csip-csup mezőnybeli ügyet nem lehet kintről kezelni, túl sok időt venne el. Amúgy ha ezeket levesszük, meccset eldöntő szituban az on field bíró inkább az asszisztens, akkor is, ha a végső döntés az övé. Ilyen technológiával, ami most van, ez szerintem jogos is.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy