2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Tehát az angol csapatok kiszámíthatóak (ezzel egyetértek), míg a spanyol csapatok sokkal sokszínűbb repertoárral rendelkeznek.
Ez azzal is szoros összefüggésben van, hogy a Premier League-ből miért nem volt ott a legjobb 4 között egyetlen egy csapat sem. A Premier League-ben költségvetési szempontból több olyan csapat is van amelyekből a spanyol bajnokságban kettő (ami lássuk be inkább jelenleg egy és fél). Ez azt jelenti, hogy csupán minőségi keret összevásárlásával nem fogsz a többi csapat fölé kerekedni, ahogy azt a Real Madrid teszi a spanyol bajnokságban. Nagyon rá kell feküdni a taktikára, arra hogy legyen egy biztos játékod. Ez viszont eredményez egy kiszámíthatóságot, ami ellen könnyedén össze lehet rakni egy jó meccstervet, ahogy azt mondjuk az Atalanta tette a Liverpool ellen.
Lehet, hogy mégiscsak erősebb a csapatuk. Hihetetlen, mennyire erősek, és ehhez még hozzájön Mbappé. Ezzel együtt a spanyol klubfoci is visszatért a csúcsra, 3 csapattal is a 8 között, az utánpótlásnevelés pedig szerintem vitán felül náluk most a legerősebb.
Scout és utánpótlás náluk is színvonalas, a teljes klub management az, ami miatt ennyire lemaradtunk, ebből következik az anyagi szakadék.bali 15 írta: ↑2024.06.02. 09:09:27Ez a Real Madrid jelenleg a világ legjobban managelt csapata. A legendájukra támaszkodva mindig képesek lesznek a világ három legjobb játékosa közül minimum egyet a soraikban tudni. (Ronaldo tegnap/Mbappe ma). Létrehoztak egy nagyon komoly scouting hálózatot, ami korábban nem volt rájuk jellemző (Vinicius/Rodrygo/Valverde/Lunin). Az akadémia is azért hozzátesz a csapathoz (Carvajal/Nacho/Vasquez). Van egy olyan egységük a középpályán, amely lehetővé teszi a zökkenőmentes átmenetet egyik generációból a másikba.
Ezzel szemben én a Barcelonanál gyakorlatilag semmilyen koncepciót nem látok majdhogynem a 2015-ös triplázás óta. Utána én tényleg csak annyit láttam, hogy Messiből még tapossák ki azt amennyi benne van a pályafutásában. Az, hogy ennek ellenére becsúszott pár bajnoki cím az tényleg csak Messi-nek meg a spanyol bajnokság általános színvonalának köszönhető.
Szerk: ja meg kicsit ki lehetne már tekinteni emögül a szélsőségesen kiszámítható, tili-tolizós pozíciós játék mögül. Nem azt mondom, hogy teljesen elhagyni mert a Barca-ban ez sajnos vagy nem sajnos mélyen benne van a klub DNS-ben.
Szerintem ez a vita eleve csak madridi, vagy inkább Ronaldo oldaláról létezett, soha nem volt egy szinten a két játékos, hogy egyáltalán vitát lehessen nyitni róla. A gólerősség volt az egyetlen, amiben Ronaldo kb tartotta Leo szintjét, de azt is csak majdnem., korarányosan, minden másban szakadékok voltak kettejük közt. A VB sem döntött el emiatt semmit, de azért jó, hogy Leo még azt is megnyerte, hogy még a legelvetemültebb portugál fanok se tudjanak fogódzkodót találni.
Nem a teljes hsz.em lett bemásolva, azt írtam, hogy a post Kroos időszakban, amikor keresik, építik majd a játékukat, szerintem sok pontot fognak elszórni, és ha Hansi nagyot vírit, stabilak leszünk az elején, akkor felépíthetünk egy kis előnyt, amit ha megtartunk bajnokok lehetünk. Nyilván sok "ha", meg feltételes mód. De én emiatt el tudom képzelni a bajnoki címet. Azt hogy a Madrid lezűllik a szintünkre. Azt, hogy ők tartják ezt a szintet, és mi föléjük kerekedünk nyilván nem. Persze eleve 2 clásico-s vereséggel nem nagyon lehet bajnokságot nyerni.ElBartimaeus írta: ↑2024.05.31. 12:11:49Szerintem sem fog összedőlni a Madrid Kroos után. A nagy különbség a két klub között, hogy itt kvázi 2 év alatt az egész keretet cserélni kellett, ott 1-2 kulcsjátékos megy el egyszerre. Az utóbbi mindig sokkal könnyebben orvosolható. Kisebb csoda lenne, ha nyernénk egy bajnokságot velük szemben.
Szerk.: szezon közbeni kiesés egészen más kérdés, úgy mint egy lecserélés utáni játékképváltozás is. Amíg van idő pótolni és igazolni csapatba, van lehetőség úgy átszervezni a játékoskeretet és a rendszert, hogy közben nem kell heti 2 meccset játszani, bőven megoldható. Persze, lehet nem sikerül, erre is láttunk már példát, csak erre nem alapoznék, hogy a Madrid hirtelen harmatgyenge lesz.
Amikor nem volt, az a kp. egyáltalán nem működött, lehet, hogy valahogy behúzták a meccseket, de ég és föld volt a csapat játéka vele vagy nélküle. Valverde teljesítményét is erősen befolyásolta. A játékát nem lehet számokban kifejezni, kulcspassz, xG, assist vagy legyen az bármi, ő volt az egész motorja.bence0330 írta: ↑2024.05.31. 09:51:15Legyen igazad, de én ebben nem hiszek. Ancelotti idén is 1 perc alatt oldotta meg Benzema távozását, szerintem az előszezonban már meglesz neki a megoldás. Az is lehet, hogy igazolnak egy "észt", de az is lehet, hogy máshogy oldja meg az esetleges kreativitás hiányát.superman írta: ↑2024.05.31. 09:40:59
Oké, hogy van pénzük, de nincs kit megvenni. Nincs még egy ilyen játékos, mint Kroos, csak darabra tudod pótolni, minőségre nem. Mennyiségre amúgyis megvannak, csakhogy igazából erő van most a közzéppályájukon, de a futballész hiányozni fog. McAllisterrel sem lennének előrébb (de szerintem őt nem is fogják leigazolni, Valverde, Tchouaméni, Camavinga mellé ő teljesen felesleges). Ergo át kell alakítani a játékukat, és 10 év hagyatékát nem törlöd ki csak úgy, az időbe telik majd, mire kialakulnak az új szerepkörök.
Láttam pár Madrid meccset, rosszabbak nem lettek, amikor lement. Behúzták a nagy csatákat nélküle is, begyötörték a gólokat a 783. percben nélküle is. Kezdő volt idén is, fontos, de már most sem volt létszükséglet.
Legyen igazad, de én ebben nem hiszek. Ancelotti idén is 1 perc alatt oldotta meg Benzema távozását, szerintem az előszezonban már meglesz neki a megoldás. Az is lehet, hogy igazolnak egy "észt", de az is lehet, hogy máshogy oldja meg az esetleges kreativitás hiányát.superman írta: ↑2024.05.31. 09:40:59Oké, hogy van pénzük, de nincs kit megvenni. Nincs még egy ilyen játékos, mint Kroos, csak darabra tudod pótolni, minőségre nem. Mennyiségre amúgyis megvannak, csakhogy igazából erő van most a közzéppályájukon, de a futballész hiányozni fog. McAllisterrel sem lennének előrébb (de szerintem őt nem is fogják leigazolni, Valverde, Tchouaméni, Camavinga mellé ő teljesen felesleges). Ergo át kell alakítani a játékukat, és 10 év hagyatékát nem törlöd ki csak úgy, az időbe telik majd, mire kialakulnak az új szerepkörök.gránit írta: ↑2024.05.31. 08:26:44
Én attól tartok, hogy fogják tudni pótolni. Gyakorlatilag korlátlanul igazolhatnak. Középhátvédre valószínűleg szükségük lesz, de belefér nekik több igazolás. Mac Allisterre már rá is mozdultak, aki meg is szólalt az ügyben, és egyelőre hárít. Brutál igazolás lenne.
https://onefootball.com/en/news/report- ... s-39539732
En megneztem a Figo filmet, de nem lettem okosabb tole. Ennyi ido utan is megy a mellebeszeles mindenki reszerol. Perez tette a dolgat, Figo leigazolasat igerte a kampanyaban. De egy jatekost nem lehet elhozni, ha a klubja es a jatekos nem akarja. Figo gerinctelenul viselkedett, de valoszinuleg hiaba volt Barcelonaban unnepelt sztar, a vezetoseg nem jol kezelte a helyzetet.
Nem, mert a kérdésed teoretikus. Nem volt olyan barcelonai edzőaspiráns, aki a legfőbb rivális csapat közönségkedvenc sztárjának a lenyúlásával akart volna szavazatokat szerezni.
Ideírom még egyszer, nehogy félreértés legyen: “Gaspart ettől még nem válik angyallá, és a tranzakcióban részt vett ügynök, újságíró, focista sem”, itt a focista nyilván Figo.
A mondandóm nem Perez szentté avatásáról szólt, hanem csak és kizárólag a Real Madrid szemszögéből tekintett véleményem volt.