Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
gránit
Director del Fútbol

2025.04.25. 17:14:48

davi10 írta:
2025.04.25. 17:05:58
gránit írta:
2025.04.25. 16:31:46

Még egy negyedik lehetőséget is tudnék neki ajánlani: ha kritika éri, cáfolja meg pontról pontra a másik fél által megfogalmazott kritikákat, vagy ha a kritikák helytállóak, és nincs mit rajtuk megcáfolni, akkor ismerje el a hibáit vagy maradjon csendben.

Mindennek a teteje, hogy ilyen színvonaltalan bíráskodás után még az áldozat szerepébe bújnak.
Tudtok mondani még egy olyan munkakört, ahol ha bakizol, akkor ilyen szintű lejáratást kapsz? Játékosokról nincs ilyen célzott "riport", mint amilyenekkel a Real Madrid TV, egy hivatalos csatorna áll elő folyamatosan.
Senki nem azt vitatja, hogy miért kritizálják a spanyol bírókat. Az a gáz, ahogy ezt teszik.

Lehet erre petíciókkal is felhívni a figyelmet, vagy majd a "piac" eldönti és évekig nem vezetnek nemzetközi meccset a spanyol bírók. De ez a montazsozás szerintem az egyik leggázabb "fegyvernem", amit választani lehetett.
Én olyan munkaköröket tudok szinte csak, ahol jóval kisebb hibákért repülnek az emberek. Ők meg eszméletlen pénzeket kapnak ezért a minősíthetetlenül gyenge bíráskodásért, és ezek után még fel vannak háborodva, ha kritizálni merészelik a "munkásságukat". És ahogy írtam, ha nincs igaza a kritikáknak, lehet őket cáfolni. Ja, azt nem, mert igazak a kritikák...? Lehetne talán normálisan bíráskodni.

Az láthatóan nem zavarja őket, hogy a szakma nemzetközi szinten hogy ítéli meg őket. Azon sem gondolkoztak el, amikor Mateu Lahoz a legutóbbi világbajnokságon milliárdnyi néző szeme láttára, az egész világ előtt égette őket. Nem merném kijelenteni, hogy bármelyik másik különb lett volna, sajnos ez az általuk fújt bajnokik megszokott "színvonala".

Amúgy mi is szidjuk a bírókat, csak mi egymás között. Ők meg nem csak egymás között. Lehet, hogy rosszul jönnek majd ki ebből, mert a bírók ellenük fordulnak, mindenesetre következetes.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.04.25. 17:07:27

epping írta:
2025.04.25. 15:55:56

Na de ti is elhiszitek, itt is megvannak az arcok, akik reggeltől estig ezt bizonygatják.

A bírókat vegzálni gáz, de szükséges, mert láthatólag a szövetséget nem zavarja. A klub vb-re nulla darab spanyol bírót hívtak, annyira színvonalas a munkájuk. A Madrid arccal felvállalva csinálja, mások meg sunyiban, meg okosban influencereket felbérelve. Érdekes kérdés, hogy melyik a jobb.

Amúgy meg nem kell pityeregni, több lehetősége is van. Egyrészt nem kötelező bíráskodni. Vagy lehet rendesen végezni a munkáját. Itt van három lehetőség, ő éppen a sírást választotta, lol.
„Amit a Real Madrid TV csinál, azt a véleménynyilvánítás szabadsága védi"
Folytatja a Real TV.
Akkor szabadon ki lehet zárni a ...ba a nyomásgyakorlás miatt.
https://www.football-espana.net/2024/04 ... e_vignette
Azért nem lettek a bírók behívva, mert egy éve az UEFA és a FIFA kilátásba helyezte a spanyol klubok és válogatottak kizárását az eseményeikről ha nem oldják meg a belpolitikájukat, azaz nem folyhat bele a politika a sport ügyekbe, és nem neveznek ki a spanyol szövetség RFEF élére elnököt, amit Louzan kinevezésével megoldottak. Aki első nyilatkozatában elismerte, hogy Real Madrid szurkoló, és első útja Perezhez fog vezetni (szuperkupa) katarba, hogy elsimítsa a nézeteltéréseket.

"A cél a teljes átláthatóság biztosítása és demonstrálása a Szövetség normalizálása és a közelgő választási folyamat során"-idézi a madridi Marca

Ezek után az RFEF vezetője kinevezte a Real Madrid szurkoló, La Liga elnök Tebast alelnökének.
Szerk: fölösleges Real szurkolóval vitatkozni a bírói, vagy a szövetségek döntésével (Mbappe eltiltás) kapcsolatban, mert a Realra más szabályok vonatkoznak
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára FcBarcelona1 2025.04.25. 17:28:15-kor.
davi10
Llegenda del Barça

2025.04.25. 17:05:58

gránit írta:
epping írta:
Amúgy meg nem kell pityeregni, több lehetősége is van. Egyrészt nem kötelező bíráskodni. Vagy lehet rendesen végezni a munkáját. Itt van három lehetőség, ő éppen a sírást választotta, lol.
Még egy negyedik lehetőséget is tudnék neki ajánlani: ha kritika éri, cáfolja meg pontról pontra a másik fél által megfogalmazott kritikákat, vagy ha a kritikák helytállóak, és nincs mit rajtuk megcáfolni, akkor ismerje el a hibáit vagy maradjon csendben.

Mindennek a teteje, hogy ilyen színvonaltalan bíráskodás után még az áldozat szerepébe bújnak.
Tudtok mondani még egy olyan munkakört, ahol ha bakizol, akkor ilyen szintű lejáratást kapsz? Játékosokról nincs ilyen célzott "riport", mint amilyenekkel a Real Madrid TV, egy hivatalos csatorna áll elő folyamatosan.
Senki nem azt vitatja, hogy miért kritizálják a spanyol bírókat. Az a gáz, ahogy ezt teszik.

Lehet erre petíciókkal is felhívni a figyelmet, vagy majd a "piac" eldönti és évekig nem vezetnek nemzetközi meccset a spanyol bírók. De ez a montazsozás szerintem az egyik leggázabb "fegyvernem", amit választani lehetett.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Troym
Director del Fútbol

2025.04.25. 17:02:57

Bele ne menjünk ebbe a követelőző, nyavalygó, rinyap**a megnyilvánulásokba, amit a Madrid és a sameszai csinálnak.
A spanyol játékvezetés állítom magyar NB1 szintű, de ez amit a Madrid tesz meg rangon aluli.
Nincs összeesküvés, sem világi nagy bírómaffia, simán emberek a bírók, akik időnként rosszul végzik a munkájukat, mindenfelé tévednek...az meg, ha arrogánsak állítson ki róluk bizonyítványt.
Lemegyünk erre a szintre, ahol a bírók és a RM jár, ott megvernek tapasztalatból akár Tebas, akár a bírók, de Perez is.

Tévednek ide is, oda is, meg a másik 18 csapat felé és ellenük is.
Amúgy állítom a másik 18 csapattal szemben is vannak kérdéses ítéletek, ez a mindenkori sport része, hogy "hülye a bíró".
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Troym 2025.04.25. 17:06:11-kor.
gránit
Director del Fútbol

epping írta:

Stalkyard
Director del Fútbol

2025.04.25. 16:22:25

epping írta:

Na de ti is elhiszitek, itt is megvannak az arcok, akik reggeltől estig ezt bizonygatják.
Pont ugyanolyan szánalmas és realitást nélkülöző, bármelyik fél csinálja.
A bírókat vegzálni gáz, de szükséges, mert láthatólag a szövetséget nem zavarja. A klub vb-re nulla darab spanyol bírót hívtak, annyira színvonalas a munkájuk. A Madrid arccal felvállalva csinálja, mások meg sunyiban, meg okosban influencereket felbérelve. Érdekes kérdés, hogy melyik a jobb.
Huh, van baj bőven az itt leírtakkal. Bírókat vegzálni gáz, de szükséges? Szerintem egy ilyen kijelentés minden erkölcsi norma szerint elfogadhatatlan. Lehet kritizálni a munkájukat igen, de kritika és vélt/valós sérelmeken alapuló lejáratókampány között van különbség. Ezzel az influenszer dologgal gondolom a Barcára utalgatsz, van esetleg konkrét bizonyítékod hogy a klub bérel fel ilyeneket hogy lejárassanak bírókat, vagy az ez is olyan mint a Negreira ügy, ahol mindenfajta objektív bizonyíték nélkül csalóztok egy klubot? :D
Aham. Szóval intézményes bullying és lejáratókampányt folytat a klubod játékvezetők tucatjai ellen, majd amikor egy érintett ezt nehezményezi, az a válaszod, hogy nem kötelező ezen a pályán lenni. :D Az, hogy rosszul végzi a munkáját abban az értelemben, amiben te gondolod (tehát hogy a klubod ellen csal szándékosan) csak te gondolod, és egy szubjektív vélemény. Gondolom akkor rendesen végezné a munkáját, ha csak és kizárólag a klubod javára követne el hibákat. :)
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.04.25. 16:18:18

davi10 írta:
2025.04.25. 14:28:21
De Burgos el is sírta magát a mai sajtótájékoztatón. Jónaik ígérkezik a döntő, ahol a bíró előző nap elsírja magát mert az egyik csapat bullyingolja.

"There is no right to what we are going through. It is really f*cked up when my son comes home from school and says his dad is a thief."
Ennyit arról hogy a RM nem befolyásol bírókat intézményszerűen :roll: Hányinger amit megengednek maguknak a RM TV-n keresztül, aztán meg jön az álszent, nagyszájú Courtois és lenyilatkozza hogy elege van az ellenfelük áldozati szerepéből :lol: :lol: Ha meg valami nem tetszik akkor jön a "nemismerjük el/Nem megyünk el a gálára"-féle úri hozzáállás.
Elég 1-1 olyan kétes helyzet ahol meginog a bíró és máris megvan hogy reflexből merre fog dönteni ha beugrik neki hogy mit fog kapni az ellentkezőjéért.

A legszebb ebben hogy teljesen legálisan csinálják a nyílt befolyásolást, mi meg közben meg azóta is hallgathatjuk a Negreirázást, mert állítólag valahol valakinek egy kis aprót adtunk és mennyire egy alja klub vagyunk, de az meg teljesen "normális" ha nyilvánosan hurcolnak meg bírókat és hozzátartozóikat 1-1 számukra kedvezőtlen ítélet után.
Az sem volt gyenge mikor Munuera(aki amúgy előtte volt hogy másik meccsen meg a RM javára tévedett de az ilyenkor el van felejtve ) a nagyarcú Bellinghamet végre volt bátorsága kiállítani tiszteletlenségért és úgy fel voltak háborodva mintha köszönésért állította volna ki, és olyan meghurcolásban volt része a bírónak és családjának mintha kirúgott volna a stadionból egy RM játékost. Ilyenkor valahogy nem hangoztatják hogy közben nálunk meg olykor egy orra mutogatásért 3 meccs jár, egy "miért mindig én"-ért szintén instant piros, Flicket meg azóta sem tudom miért de 2 meccsre eltiltották "zónából kilépésért", és az fix hogy Mbappé henteléséért való eltiltásban is szerepe volt a visszhangnak(meg persze annak hogy nem akarták így eldönteni a bajnokságot). Ja ha már Mbappe-féle eset: El sem tudom mit kapott volna Munuera ha nem mondja vissza a meccset és ő örökölte volna meg az Mbappe-esetet is.

Amúgy is a béka feneke alatt van a spanyol bíráskodás, ezen az sem segít hogy a szövetség szent tehenekként kezeli őket akik érinthetetlenek függetlenül hogy mit csinálnak, igenis lehetne helye normális mértékű kritikának, elszámoltatásnak de ahhoz a szövetség is kellene, az viszont amit a RM felől megengednek maguknak az mindennek a csúcsa.
Flick és Ancelotti nyilatkozata között pedig az volt a különbség hogy Ancelotti mérges óvodásként fenyegetőzött hogy többet nem állnak ki ha ilyen lesz, és amolyan "mindenki ellenünk van"-féle felfogással tette mint ahogy Perezék az aranylabda gálánál, addig Flick úgy fejezte ki magát hogy ez nem korrekt, és ez az egész mezőnyt hátrányosan érinti, de ha így alakult lejátsszuk amit le kell, van közötte különbség.

Számunkra is tévedtek bőven előnyösen-hátrányosan, de mi nem hoztunk létre hivatalos, egyoldalú propaganda csatornát ahol folyamatos hergelés, ferdítés megy, ahol a 2009-es Chelsea meccsből csak az Abidal-féle 0 kontaktra kiállítást és csak a Chelsea-játékos kezezését vágták volna be,a miénket nem, és kihoznák hogy Övrebö igazából Chelsea fan.
gránit
Director del Fútbol

2025.04.25. 16:16:47

A szurkolók elvakultabb típusában az a mókás, hogy mindegyik azt hiszi, hogy mindenki ellenük van és az egész világ összeesküdött ellenük, és a rivális csapatot támogatják. Szó szerint ugyanazt fújják, csak a meghurcolt és a támogatott csapat neveit kell kicserélni a sablonban. :mrgreen:

Ami tény, hogy a klubvilágkupára egyetlen spanyolországi vezetőbírót nem kértek. Elképesztően gyenge a játékvezetés színvonala a La Ligában.

https://en.wikipedia.org/wiki/2025_FIFA_Club_World_Cup

Ebben az ügyben a Barcelonának és a Madridnak együtt kellene fellépnie, de mi sajnos lapítunk.

Ami érthetetlen, hogy mi is állandóan panaszkodunk a bírókra, de ha a másik oldal fogalmazza meg a kritikáit, akkor meg a bírókat sajnáljuk. Miközben nekünk is fel kellene emelnünk a hangunkat a bíráskodás színvonalának növeléséért, de mi egymás között panaszkodunk, a madridisták meg ezzel ellentétben nyilvánosan.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2025.04.25. 16:18:34-kor.
epping
Barça B

Stalkyard írta:
2025.04.25. 15:20:19
Undorító amúgy amit idén művel a real intézményszerűen. Ez a Real Madrid TV-s lejáratás a legalja amit futballklubtól láttam mióta követem a focit. Egyébként óriási hogy ezek a szerencsétlenek meg a szurkolóik még el is hiszik hogy rendszerszintű csalás megy ellenük. :lol:

FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.04.25. 15:49:50

https://www.mundodeportivo.com/futbol/r ... itros.html
A Real TV fokozza a játékvezetők elleni támadást (sajtótájékoztatóra reagálva)
"a futball egészségesebb lesz nélkülük és Medina Cantalejo nélkül".
Stalkyard
Director del Fútbol

2025.04.25. 15:20:19

Undorító amúgy amit idén művel a real intézményszerűen. Ez a Real Madrid TV-s lejáratás a legalja amit futballklubtól láttam mióta követem a focit. Egyébként óriási hogy ezek a szerencsétlenek meg a szurkolóik még el is hiszik hogy rendszerszintű csalás megy ellenük. :lol:
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
davi10
Llegenda del Barça

2025.04.25. 14:28:21

De Burgos el is sírta magát a mai sajtótájékoztatón. Jónaik ígérkezik a döntő, ahol a bíró előző nap elsírja magát mert az egyik csapat bullyingolja.

"There is no right to what we are going through. It is really f*cked up when my son comes home from school and says his dad is a thief."
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Chino
Llegenda del Barça

2025.04.25. 12:39:50

bence0330 írta:
2025.04.25. 10:40:30
Chino írta:
2025.04.25. 10:26:42
Ugyanakkor szerintem valamilyen szinten elérik a céljukat. Egy bíró nem hiszem, hogy ezen besértődne és emiatt a kárrukra tévedne, inkább tart attól hogy ezen felbuzdulva le fogják szedni a fejét és kétes szituációk esetén inkább feléjük fog húzni.

Ancelottit nem tudom elképzelni, hogy menesztenék szezon közben, még ha a kupadöntő csúnyán végződne is. Semmi értelme nem lenne 3-4 meccsre pl. egy Rault betenni. Én amúgy egy Xabi Alonsot is hatalmas zsákbamacskának tartok, legalábbis ahhoz képest, hogy mennyire Megváltóként várják. Volt egy jó szezonja, ezt nem lehet elvitatni, de amúgy kb annyi. Nemzetközi szinten rendre befőtt, az az EL-döntő is elég megtévesztő.
Nem tudom, hogy egy új edző komoly változást tudna-e hozni, lehet, hogy nagyon jól sülne el egy Xabi Alonso, de én azt se tartanám számunkra olyan "örömtelinek", ha az olasz maradna. Kicsit megfáradt már ez a kapcsolat, de lehet, hogy ez az év inkább csak kisiklás volt, nagyon sokat tett le itt az asztalra az olasz, Kroos hirtelen távozása is nagy űrt hagyott, lehet hogy ez volt a legnagyobb probléma és ki tudja küszöbölni.
Szerintem az elmúlt hónapoban kontraproduktív volt ez a nyomásgyakorlás, egyértelműen elkezdett elmaradni a részrehajlás az irányukba, sőt, szerintem hónapok óta ők jönnek ki rosszul a kétes esetekből, otthon és amúgy BL-ben is. Nem vészesen, de inkább így áll most a dolog. Szerintem elegük lett ebből a bíróknak.

Xabinak azért nem csak egy szezonja volt, hanem kettő. :) Az elsőben extrémen túlteljesített a keretével, a másodikban meg úgy kb jó értelemben hozta amit kell. Mindkét sorozatban a náluk egyedüliként jobb német csapat ütötte őket, a BL-t meg ráadásul szokni kell, lásd Arteta, aki szintén lépésről lépésre megy fel, főleg olyan kerettel, akik BL-t csak tv-ben láttak előtte, itt azért más lenne a történet.

Szerintem is ha pótolják Kroost, Ancelotti visszatérne, csak az a baj, hogy így is a világ talán legerősebb, és kétségkívül legnagyobb értékű középpályás és támadósora áll a rendelkezésére. Két csapatrész is elvileg a világ legjobbja. És ebből képtelen egy nézhető focit, bármit összehozni, amiben a szervezettség szikráját lehet látni. Általában is arról szól a focija, hogy legyen nála a legtöbb világsztár, és majd ők megoldják (Milanban is övé volt szerintem bőven a legerősebb keret Európában, szerintem a világ akkoriban legjobb focistájával), és most még ez sem megy neki. Ha nincs agy a középpályán, át lehet szervezni a struktúrát szépen, ahol ezt megkerülik. De ilyet sem láttunk, ő erre képtelen. Ha pótolják is Kroost, nem biztos, hogy az új játékos beválik, és ha egyedül nem lesz magától zseni, megint 0 foci és 0 eredmény lesz.

A Madrid drukkerek szerintem azért most már vágynak némi struktúrára, valami modern elképzelésre, valami focira is, mert hétről hétre szenvednek a TV előtt ezzel az elképzelés nélküli semmivel. És ha ez eredményekkel párosul, még akkor is elég idegesítő egy űrfocira képes kerettől, de ha nem... Idén azért tényleg csak a madridi mentalitás tartja őket a biztos BL helyeken, annyira gyengék játékban. Ha csak egy világklasszissal kevesebb menthetné meg a sejhaját, és 3-4 ilyen utolsó perces meccset ha nem nyertek volna meg a rengetegből, ott lennének valahol a Bilbao környékén, és nézegethetnének hátra a Betisre
A bírókról csak annyit, hogy nem igazán emlékszem, olyan nagy hibákra, hogy a legkevesebb balhét is kelljen csinálni (bár lehet csak nem emlékszem). Ugyannyi tévedés van más meccseken is szerintem, csak mondjuk egy Espanol- Alavest senki nem szokott nézni. De az már tényleg gond, ha kiscsapatok ellen egy megadott/meg nem adott tizenegyesen kell kifakadni egy pontvesztésért vagy a játékvezetőt okolni.
Mbappé "eltiltása" után például nem tudom mekkora háború tört volna ki, ha ez velünk történik.

Persz, hogy több szezonja volt, egy kiemelkedőt írtam, az EL-t csak azért tettem oda, mert arra lehet hivatkozni, hogy bejutott egy fináléba, csak az kicsit csalóka, és nemzetközi szinten inkább csalódás, mint siker. Ahogy a BL-ben is nagyon csúnyán kipattant. Esélyesebb volt a Bayern, ez a tény, de baromira tiszta volt. Ezt csak azért írtam, hogy nem vagyok biztos benne, hogy olyat tudna hozni, amit elvárnak és talán Ancelotti maradásával nem járnának rosszabbul.
Arteta ebből a szempontból kicsit más, tőle nem várják el, hogy minden szezonban ott legyen a bajnoki cím közelében vagy a BL-ben minimum az elődöntőig jusson és mindezt szép focival. Főleg nem kapna 5-6 évet egy Real edző több komoly sikerév nélkül.

Kroost egy az egyben nem tudom kivel tudnák pótolni, de az alapvető struktúrát sem lehet úgy egyik pillanatról a másikra megváltoztatni, hogy működjön. Ahhoz például, hogy Pedrinek ilyen szinten kijöjjenek az érdemei, erősségei és mindez meg is határozza, időre, emberekre és váltásra volt szükség. Formációváltás, olyan játékost mellétenni, akinek a játéka igazodni tud stb. De ez több játékosra is igaz.

A kp-ról és a támadósorról én max. azt mondanám, hogy értékben nagy. Szerintem itt mutat leginkább fals képet a tm Egy Tchouameni képelen bármit is hozni, ami egy Real kp-hoz kellene, ahogy pl. Camavingáról sem mondanám, hogy bármely top csapatban kezdő szint. Ráadásul iszonyatosan sokat számít kiket, hogyan milyen feladattal raksz fel. Ha pl. nálunk egy Pedri-Olmo duó mellé egy minődégi (direkt nem mondom klasszist pláne nem neveket) játékost, nagyítóval kellene keresni erősebbet, papíron összehasonlíthatatlan.
A támadósor pláne. A jelenlegi legjobb triójuk közel 500 milliót tesz ki (és jelenleg legjobb korban vannak). A PSG-nél, ahol szintén névre és tudásra magas szintűek játszanak, kevesebb mint a fele. És egyenként, minőségben sem maradnak el igazán egymástól.

Azt azért kicsit túlzásnak érzem, hogy nézhetetlen, inkább nyögvenyelős a játék, helyenként egy kiscsapatét mutatja. De ami a legnagyobb gond, hogy ez elég konstans, illetve nem hoz kiszenvedett pontokat. Bár ezt két véleményt lehet, hogy szinonímaként gonddolod.
Forca Barca!!!!
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.04.25. 12:14:14

Chino írta:
Ancelottit nem tudom elképzelni, hogy menesztenék szezon közben, még ha a kupadöntő csúnyán végződne is. Semmi értelme nem lenne 3-4 meccsre pl. egy Rault betenni.
Szerintem egyedül az indokolhatná az azonnali menesztését, ha Perez meg akarná alázni: itt van ez a ragyogó keret, idehoztam a világ legjobbja Mbappét, és te képtelen voltál újabb BL-t nyerni. Ezt a bosszúvágyat és felelősséghárítást ki is nézem Perezből az aranylabda-cécó és a bírók folyamatos megzsarolása után. Mik mehettek ott egy-egy kínos bajnoki vereség és a BL-kiesés miatt.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.04.25. 10:40:30

Chino írta:
Ugyanakkor szerintem valamilyen szinten elérik a céljukat. Egy bíró nem hiszem, hogy ezen besértődne és emiatt a kárrukra tévedne, inkább tart attól hogy ezen felbuzdulva le fogják szedni a fejét és kétes szituációk esetén inkább feléjük fog húzni.

Ancelottit nem tudom elképzelni, hogy menesztenék szezon közben, még ha a kupadöntő csúnyán végződne is. Semmi értelme nem lenne 3-4 meccsre pl. egy Rault betenni. Én amúgy egy Xabi Alonsot is hatalmas zsákbamacskának tartok, legalábbis ahhoz képest, hogy mennyire Megváltóként várják. Volt egy jó szezonja, ezt nem lehet elvitatni, de amúgy kb annyi. Nemzetközi szinten rendre befőtt, az az EL-döntő is elég megtévesztő.
Nem tudom, hogy egy új edző komoly változást tudna-e hozni, lehet, hogy nagyon jól sülne el egy Xabi Alonso, de én azt se tartanám számunkra olyan "örömtelinek", ha az olasz maradna. Kicsit megfáradt már ez a kapcsolat, de lehet, hogy ez az év inkább csak kisiklás volt, nagyon sokat tett le itt az asztalra az olasz, Kroos hirtelen távozása is nagy űrt hagyott, lehet hogy ez volt a legnagyobb probléma és ki tudja küszöbölni.
Szerintem az elmúlt hónapoban kontraproduktív volt ez a nyomásgyakorlás, egyértelműen elkezdett elmaradni a részrehajlás az irányukba, sőt, szerintem hónapok óta ők jönnek ki rosszul a kétes esetekből, otthon és amúgy BL-ben is. Nem vészesen, de inkább így áll most a dolog. Szerintem elegük lett ebből a bíróknak.

Xabinak azért nem csak egy szezonja volt, hanem kettő. :) Az elsőben extrémen túlteljesített a keretével, a másodikban meg úgy kb jó értelemben hozta amit kell. Mindkét sorozatban a náluk egyedüliként jobb német csapat ütötte őket, a BL-t meg ráadásul szokni kell, lásd Arteta, aki szintén lépésről lépésre megy fel, főleg olyan kerettel, akik BL-t csak tv-ben láttak előtte, itt azért más lenne a történet.

Szerintem is ha pótolják Kroost, Ancelotti visszatérne, csak az a baj, hogy így is a világ talán legerősebb, és kétségkívül legnagyobb értékű középpályás és támadósora áll a rendelkezésére. Két csapatrész is elvileg a világ legjobbja. És ebből képtelen egy nézhető focit, bármit összehozni, amiben a szervezettség szikráját lehet látni. Általában is arról szól a focija, hogy legyen nála a legtöbb világsztár, és majd ők megoldják (Milanban is övé volt szerintem bőven a legerősebb keret Európában, szerintem a világ akkoriban legjobb focistájával), és most még ez sem megy neki. Ha nincs agy a középpályán, át lehet szervezni a struktúrát szépen, ahol ezt megkerülik. De ilyet sem láttunk, ő erre képtelen. Ha pótolják is Kroost, nem biztos, hogy az új játékos beválik, és ha egyedül nem lesz magától zseni, megint 0 foci és 0 eredmény lesz.

A Madrid drukkerek szerintem azért most már vágynak némi struktúrára, valami modern elképzelésre, valami focira is, mert hétről hétre szenvednek a TV előtt ezzel az elképzelés nélküli semmivel. És ha ez eredményekkel párosul, még akkor is elég idegesítő egy űrfocira képes kerettől, de ha nem... Idén azért tényleg csak a madridi mentalitás tartja őket a biztos BL helyeken, annyira gyengék játékban. Ha csak egy világklasszissal kevesebb menthetné meg a sejhaját, és 3-4 ilyen utolsó perces meccset ha nem nyertek volna meg a rengetegből, ott lennének valahol a Bilbao környékén, és nézegethetnének hátra a Betisre
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Chino
Llegenda del Barça

Barcaman1993 írta:
2025.04.24. 20:18:22
FcBarcelona1 írta:
2025.04.24. 20:00:14
https://www.mundodeportivo.com/futbol/r ... -copa.html
Elkezdték a nyomásgyakorlást. Ki kellene zárni őket a ...ba.
Ezek az összeállítások izgalmasabbak, mint az összefoglalóik.
Ezek azért is baromságok, mert az ellenkezőjéről szintén össze lehetne állítani egy videot. Alapvetően egy nagyon gusztustalan dolog és ami gázabb, hogy ez nem egy klubtól különálló dolog. Más országban szerintem ez be lenne tiltva.

Ancelottit nem tudom elképzelni, hogy menesztenék szezon közben, még ha a kupadöntő csúnyán végződne is. Semmi értelme nem lenne 3-4 meccsre pl. egy Rault betenni. Én amúgy egy Xabi Alonsot is hatalmas zsákbamacskának tartok, legalábbis ahhoz képest, hogy mennyire Megváltóként várják. Volt egy jó szezonja, ezt nem lehet elvitatni, de amúgy kb annyi. Nemzetközi szinten rendre befőtt, az az EL-döntő is elég megtévesztő. Gyakorlatilag ki volt kövezve az útjuk aztán az első komolyabb csapat -ha az Atalantát annak vesszük- megállította őket. És a Bayer a játékosállományát tekintve nem egy alsóházi csapat. Frimpong, Tah, Palacios, Diaby, Wirtz és hasonlók mellé kapott Grimaldot, Aleix Garciát stb. Most alapból egy mentálisan és csapatszinten is elég szétesett brigádot kapna olyan egokkal, mint Bellingham, Vinicius, Mbappé valószínűleg TAA és ki tudja még ki, akik kérdés, hogy beállnak-e a sorba. De ami még fontosabb, hogy nincs olyan karakter a csapaton belül, akinek komoly szava lenne és össze tudná fogni.
Fel lehet hozni Zidane esetét, hogy fiatal edzőként sikeres volt, de azért ő nem kevés ideig dolgozott előtte a Realnál, sőt Ancelotti mellett segédedző. Illetve volt egy Ramos, CR, Casillas (vagy ő maga) akik nem keveset segítettek és a csapatért voltak. Nem hiszem, hogy Vinicius is így viselkedne egy Ramos mellett, ha kapna tőle egy-két csicskalángost, ha elszáll az agya. De taktilaiag, ha nem is a 0-ról kellene kezdene, de eléggé megreformálni a jelenlegi játékot, ahhoz pedig kell rutin és olyan világos elképzelés, amit át tud ültetni. Luchonak és Pep-nek ilyen szempontból azért könnyebb dolga volt, a motor és az alapok adottak voltak.
Ráadásul itt gyorsan és komoly javulást várnak, mind a szurkolók, mind a vezetőség. Önmagában sem az eredmények sem a mutatott játék nem elég. Egy Bayerben nem volt ilyen kényszer, itt nem lesz akkora türelem. Ancelottit is már szezon közben kezdték rugdosni, pedig tavaly és előtte sok éven át a klub legnagyobb eredményeit hozta és a játék sem volt igazán kritikát kiváltó.
Forca Barca!!!!
Barcaman1993
Director del Fútbol

2025.04.24. 20:18:22

FcBarcelona1 írta:
Ezek az összeállítások izgalmasabbak, mint az összefoglalóik.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

bence0330

2025.04.24. 12:01:17

Ennek picit utánaolvastam már a minap külföldi forrásokból, de a cím szenzációhajhász, mert a valóságban összeférhetetlenségnek kéne fennállnia, hogy büntessék, az meg a portugál és brazil másodosztályból nem sűrűn fog megtörténni. Az meg hogy valaki szerint valaki bejelentkezett náluk és ez befolyásolta a licithábotrút, elég elvont történet.

Ebből szerintem semmi nem lehet, max a FIFA majd szól Viniéknek, hogy azért óvatosan duhajkodjanak.

Cama számára amúgy elvileg vége a szezonnak. Sajna szerintem nem gyengültek ezzel, de azért akkor is mínusz egy ember.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Okoska
Capitá del Barça

2025.04.24. 11:50:24

torotam
Jugador d'estrella

2025.04.20. 23:32:05

93. percben Valverde bomba és azzal nyert a Madrid? Ejj, pedig jól jött volna még két pont, de ez van. A meccset nem láttam, de azt írjátok jobb volt a Real meg elmaradt egy jogos 11es is, akkor jah, megérdemelt.
Ha jól számolok 6 meccs van még vissza és a megszerezhető 18 pontból 14et hozni kell. A Madrid szerintem már nem nagyon fog bukni, max ellenünk.
Kemény menet lesz az biztos.
Visca el BARCA!
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.04.20. 22:53:07

Megérdemelt, azt kell mondjam.

Szerintem amúgy a játékvezetők támadásában is melléjük kellene állni. Az utóbbi időkben mi jövünk ki jobban belőle, de ez változhat. Az meg tény, hogy top ligákban messze itt a leggyengébb a játékvezetés, és ha ha kritika megy feléjük, büntetnek.
bence0330

2025.04.20. 22:52:05

Azért a Madrid még összeomolva is a sorozatos 90+ perces meccsivel van még mindig egyáltalán versenyben.
Troym
Director del Fútbol

2025.04.20. 22:49:44

várható volt, teljesen elfogyott a Bilbao
bence0330

2025.04.20. 22:48:54

Szerintem ebben megvan az összefogás. :) Valami olyasmi rémlik a fórumról is, hogy ugye Ancelotti mindig úriember, és sosem mond semmit a bírókról meg egyéb kifogásokról, most meg idén a szavai fele kb erről szól. Nyilván túlzással.

A Madrid nem kapott meg egy sima tizit most. Nem is értem, eléggé hasonlított az Olmo esetre tegnapról. De látványosan magukra haragították a bírói testületet télen.

Valverde meg brutál gólt lőtt. :(
Válasz küldése