Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
Chino
Llegenda del Barça

2025.04.25. 10:26:42

Barcaman1993 írta:
2025.04.24. 20:18:22
FcBarcelona1 írta:
2025.04.24. 20:00:14
https://www.mundodeportivo.com/futbol/r ... -copa.html
Elkezdték a nyomásgyakorlást. Ki kellene zárni őket a ...ba.
Ezek az összeállítások izgalmasabbak, mint az összefoglalóik.
Ezek azért is baromságok, mert az ellenkezőjéről szintén össze lehetne állítani egy videot. Alapvetően egy nagyon gusztustalan dolog és ami gázabb, hogy ez nem egy klubtól különálló dolog. Más országban szerintem ez be lenne tiltva.
Ugyanakkor szerintem valamilyen szinten elérik a céljukat. Egy bíró nem hiszem, hogy ezen besértődne és emiatt a kárrukra tévedne, inkább tart attól hogy ezen felbuzdulva le fogják szedni a fejét és kétes szituációk esetén inkább feléjük fog húzni.

Ancelottit nem tudom elképzelni, hogy menesztenék szezon közben, még ha a kupadöntő csúnyán végződne is. Semmi értelme nem lenne 3-4 meccsre pl. egy Rault betenni. Én amúgy egy Xabi Alonsot is hatalmas zsákbamacskának tartok, legalábbis ahhoz képest, hogy mennyire Megváltóként várják. Volt egy jó szezonja, ezt nem lehet elvitatni, de amúgy kb annyi. Nemzetközi szinten rendre befőtt, az az EL-döntő is elég megtévesztő. Gyakorlatilag ki volt kövezve az útjuk aztán az első komolyabb csapat -ha az Atalantát annak vesszük- megállította őket. És a Bayer a játékosállományát tekintve nem egy alsóházi csapat. Frimpong, Tah, Palacios, Diaby, Wirtz és hasonlók mellé kapott Grimaldot, Aleix Garciát stb. Most alapból egy mentálisan és csapatszinten is elég szétesett brigádot kapna olyan egokkal, mint Bellingham, Vinicius, Mbappé valószínűleg TAA és ki tudja még ki, akik kérdés, hogy beállnak-e a sorba. De ami még fontosabb, hogy nincs olyan karakter a csapaton belül, akinek komoly szava lenne és össze tudná fogni.
Fel lehet hozni Zidane esetét, hogy fiatal edzőként sikeres volt, de azért ő nem kevés ideig dolgozott előtte a Realnál, sőt Ancelotti mellett segédedző. Illetve volt egy Ramos, CR, Casillas (vagy ő maga) akik nem keveset segítettek és a csapatért voltak. Nem hiszem, hogy Vinicius is így viselkedne egy Ramos mellett, ha kapna tőle egy-két csicskalángost, ha elszáll az agya. De taktilaiag, ha nem is a 0-ról kellene kezdene, de eléggé megreformálni a jelenlegi játékot, ahhoz pedig kell rutin és olyan világos elképzelés, amit át tud ültetni. Luchonak és Pep-nek ilyen szempontból azért könnyebb dolga volt, a motor és az alapok adottak voltak.
Ráadásul itt gyorsan és komoly javulást várnak, mind a szurkolók, mind a vezetőség. Önmagában sem az eredmények sem a mutatott játék nem elég. Egy Bayerben nem volt ilyen kényszer, itt nem lesz akkora türelem. Ancelottit is már szezon közben kezdték rugdosni, pedig tavaly és előtte sok éven át a klub legnagyobb eredményeit hozta és a játék sem volt igazán kritikát kiváltó.
Nem tudom, hogy egy új edző komoly változást tudna-e hozni, lehet, hogy nagyon jól sülne el egy Xabi Alonso, de én azt se tartanám számunkra olyan "örömtelinek", ha az olasz maradna. Kicsit megfáradt már ez a kapcsolat, de lehet, hogy ez az év inkább csak kisiklás volt, nagyon sokat tett le itt az asztalra az olasz, Kroos hirtelen távozása is nagy űrt hagyott, lehet hogy ez volt a legnagyobb probléma és ki tudja küszöbölni.
Forca Barca!!!!
Barcaman1993
Director del Fútbol

2025.04.24. 20:18:22

FcBarcelona1 írta:
Ezek az összeállítások izgalmasabbak, mint az összefoglalóik.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.04.24. 12:01:17

Ennek picit utánaolvastam már a minap külföldi forrásokból, de a cím szenzációhajhász, mert a valóságban összeférhetetlenségnek kéne fennállnia, hogy büntessék, az meg a portugál és brazil másodosztályból nem sűrűn fog megtörténni. Az meg hogy valaki szerint valaki bejelentkezett náluk és ez befolyásolta a licithábotrút, elég elvont történet.

Ebből szerintem semmi nem lehet, max a FIFA majd szól Viniéknek, hogy azért óvatosan duhajkodjanak.

Cama számára amúgy elvileg vége a szezonnak. Sajna szerintem nem gyengültek ezzel, de azért akkor is mínusz egy ember.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Okoska
Capitá del Barça

2025.04.24. 11:50:24

torotam
Jugador d'estrella

2025.04.20. 23:32:05

93. percben Valverde bomba és azzal nyert a Madrid? Ejj, pedig jól jött volna még két pont, de ez van. A meccset nem láttam, de azt írjátok jobb volt a Real meg elmaradt egy jogos 11es is, akkor jah, megérdemelt.
Ha jól számolok 6 meccs van még vissza és a megszerezhető 18 pontból 14et hozni kell. A Madrid szerintem már nem nagyon fog bukni, max ellenünk.
Kemény menet lesz az biztos.
Visca el BARCA!
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.04.20. 22:53:07

Megérdemelt, azt kell mondjam.

Szerintem amúgy a játékvezetők támadásában is melléjük kellene állni. Az utóbbi időkben mi jövünk ki jobban belőle, de ez változhat. Az meg tény, hogy top ligákban messze itt a leggyengébb a játékvezetés, és ha ha kritika megy feléjük, büntetnek.
bence0330

2025.04.20. 22:52:05

Azért a Madrid még összeomolva is a sorozatos 90+ perces meccsivel van még mindig egyáltalán versenyben.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Director del Fútbol

2025.04.20. 22:49:44

várható volt, teljesen elfogyott a Bilbao
bence0330

2025.04.20. 22:48:54

Szerintem ebben megvan az összefogás. :) Valami olyasmi rémlik a fórumról is, hogy ugye Ancelotti mindig úriember, és sosem mond semmit a bírókról meg egyéb kifogásokról, most meg idén a szavai fele kb erről szól. Nyilván túlzással.

A Madrid nem kapott meg egy sima tizit most. Nem is értem, eléggé hasonlított az Olmo esetre tegnapról. De látványosan magukra haragították a bírói testületet télen.

Valverde meg brutál gólt lőtt. :(
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.04.20. 22:43:51

Pont Flicktől rémlett valami reakció, de nem találom a nyilatkozatot, szóval lehet rosszul emlékszem. De itt fórumon lehurrogta a többség az olaszt, pedig igaza volt, és olyan dologról beszélt, ami minket is sújt. Az ilyen ügyekben szerintem a riválisokkal is össze kell fogni.

A Real hiába sokkal jobb, még mindig 0-0. Pár centis lesgólig jutottak.
bence0330

2025.04.20. 22:21:59

LG írta:
2025.04.20. 22:16:53
bence0330 írta:
2025.04.20. 21:25:25

Én most csak attól tartok, nem kapnak-e egy lökést a két meccsünk környékén, összefogni Carlo emlékéért, stb, amit Xavi bejelentésénél csináltak a játékosaink tavaly.
Most a 2. félidőben azért elég jól játszanak. Én nehezebb meccsekre számítok, mint az előző kettő volt, mi is azért kicsit visszaestünk, a BL miatt most nekünk van plusz terhelés.

Nekem az nem tetszik a részünkről, hogy amikor Carlo panaszkodott a sűrű versenynaptár miatt, inkább lehúzó nyilatkozatok jöttek a klub részéről, most meg mi panaszkodunk. Ne csináljunk már segget magunkból. :roll:
Ez érdekelne, mert nem emlékszem ilyenre. Flick is az elejétől mondta, hogy durva a naptár, de próbálkozunk. Az egész világ egyöntetűen hajtogatja, hogy durva a naptár. Némely bajnokságokban nyilván durvább, főleg a két topban. Flick ráadásul németből jött. Amióta utoljára vezetőedző volt, 6-8 meccsel lett több az ő szempontjából, csak a klubot figyelembe véve. Kétlem, hogy valaha lehúzót nyilatkoztunk volna erről, már csak azért is, mert jó ideje elégegyértelműen tűzszünet van a két klub között mindenben, főleg ilyen egymás közötti meccseken kívüli, Liga, Uefa témában. Nem emlékszem gyakorlatilag rossz nyilatkozatra egyik fél részéről sem semmiben, de erre persze nem esküdnék meg.

Amúgy ja, sorra hagyják ki a helyzeteket, ennek nem lesz jó vége így, elfáradt a Bilbao a csütörtöki meccsük után kicsit talán. Pedig az első tipik félidő volt tőlük, olyan semmilyen, nézhetetlen, de jó stabil.
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.04.20. 22:16:53

bence0330 írta:

Én most csak attól tartok, nem kapnak-e egy lökést a két meccsünk környékén, összefogni Carlo emlékéért, stb, amit Xavi bejelentésénél csináltak a játékosaink tavaly.
Most a 2. félidőben azért elég jól játszanak. Én nehezebb meccsekre számítok, mint az előző kettő volt, mi is azért kicsit visszaestünk, a BL miatt most nekünk van plusz terhelés.

Nekem az nem tetszik a részünkről, hogy amikor Carlo panaszkodott a sűrű versenynaptár miatt, inkább lehúzó nyilatkozatok jöttek a klub részéről, most meg mi panaszkodunk. Ne csináljunk már segget magunkból. :roll:
bence0330

Fecooo írta:
2025.04.20. 12:36:01
bence0330 írta:
2025.04.20. 09:52:14
Ancelottit elvileg menesztik a Copa del Rey döntő után. Bátor húzás, de nekünk alighanem rossz, vége a 4-0-s időszaknak a klasszikókon, ha jön Xabi vagy Klopp, akkor jövőre egy ténylegesen szervezett csapat lesz majd az ellenfél a bajnokságban.
... Normál esetben egyetértenék veled, de ezek a játékosok (leszámítva Bellinghamet) nem éppen arról híresek, hogy szervezettek tudnának lenni...
Meglátjuk. Szerintem pl. pont a középpálya olyan, ahol van 3-4 brutál fizikális, gyors, erős, és azért technikás játékosuk, akikkel egy gond van a jelenlegi ad hoc Ancelotti féle rendszerben: fogalmuk sincs, mit csináljnak maguktól. Kroos tudta. Övék messze a legmagasabb értékű középpálya, gyakorlatilag félmilliárdot ér a csapatrészük kezdője. Na őket nagyon rendszerbe kéne fogni.

Nyilván Mbappét sem kéne centerben szivatni.

Deluigi
Entrenador del Barça

2025.04.20. 13:31:01

Troym írta:
2025.04.20. 13:16:02
Ha jön egy új edző, vele együtt jellemzően nyílik majd a pénztárca is.

Azért a Madrid megengedhet magának akár 4-5 komolyabb igazolást, szerintem ilyen nyár jön, különösen, ha például az új edzőnek nem igény Vinicius megtartása és eladják 150-200 millió között.

Ha visznek oda egy 9-est, 1-1 normális szélsőhátvéd és középhátvédet, plusz legfontosabbként végre pótolják Kroost, akkor az nagyon komoly játékerő lesz.

A helyükben rámennék olyanokra, mint Isak, Vitinha, TAA, plusz egyelőre Van Dijk, de gondolom pl Xabi Alonso vinné magával Grimaldo / Frimpong / Wirtz némelyikét.
A Real arrol hires, hogy nem nagyon fizeti ki a jatekosokat, akiket el akar hozni, lasd Mbappe peldajat.
Isak sztem mozdithatatlan, Van Dijk hosszabbitott (kulonben is mar oreg), TAA valszeg a zsakban van mar, de o sem a vedekezeserol hires, Vitinha meg PSG-s, ott sem a kozos baratsag jellemzo.
Wirtz a Bayern fele kacsint, masik ket jatekosuk pedig valoban kitunoek, de ott is ketseges, ki lesznek-e vasarolva (ha lejart szerzodesuek, akkor pedig mashova is szivesen mennek).
Persze, az sem biztos, hogy egyaltalan vasarolni fognak...
Troym
Director del Fútbol

2025.04.20. 13:16:02

Ha jön egy új edző, vele együtt jellemzően nyílik majd a pénztárca is.

Azért a Madrid megengedhet magának akár 4-5 komolyabb igazolást, szerintem ilyen nyár jön, különösen, ha például az új edzőnek nem igény Vinicius megtartása és eladják 150-200 millió között.

Ha visznek oda egy 9-est, 1-1 normális szélsőhátvéd és középhátvédet, plusz legfontosabbként végre pótolják Kroost, akkor az nagyon komoly játékerő lesz.

A helyükben rámennék olyanokra, mint Isak, Vitinha, TAA, plusz egyelőre Van Dijk, de gondolom pl Xabi Alonso vinné magával Grimaldo / Frimpong / Wirtz némelyikét.
Fecooo
Llegenda del Barça

2025.04.20. 12:36:01

bence0330 írta:
Ancelottit elvileg menesztik a Copa del Rey döntő után. Bátor húzás, de nekünk alighanem rossz, vége a 4-0-s időszaknak a klasszikókon, ha jön Xabi vagy Klopp, akkor jövőre egy ténylegesen szervezett csapat lesz majd az ellenfél a bajnokságban.
... Normál esetben egyetértenék veled, de ezek a játékosok (leszámítva Bellinghamet) nem éppen arról híresek, hogy szervezettek tudnának lenni...
bence0330

Chino
Llegenda del Barça

2025.04.18. 11:36:26

brazilfan írta:
2025.04.17. 20:52:06
bence0330 írta:
2025.04.17. 19:35:32
Érdekes, én azt éreztem, hogy nagyon kaparnak, de mivel nulla elképzelés van a csapatban, ez ennyi volt, akarás, és semmi több. Azért odaszögezték szépen az Arsenalt a kapujukhoz elég sok hullámban, hajtottak. De gyengék, így a hajtás max ilyen egál körüli állapotba tette őket otthon, a rizikót azért nem vállalü Arsenal ellen.
Én nem éreztem a lelkesedést, hogy gyerünk, mindent bele, és hogy elhitték volna, hogy a három gól ledolgozható. Szerintem nemcsak a játék hiányzott, hanem valamilyen közös akarat is, mintha meg lettek volna sértődve, vagy le lettek volna szedálva. Még Vinicius és Bellingham sem pattogott annyit.
Ugyan csak az első félidőt láttam -szerencsére átkapcsoltam a másik meccsre- de a sípszótól kezdve totál enerváltak voltak, mintha egyáltalán nem hinnének abban, hogy fordítani lehetne. Az Arsenal is sokat jobban odatette magát, pedig ők mehettek volna arra, hogy csak tartsák az eredményt, buuszozanak. A spanyoloknál minimális letámadás, sétálgatás. A statisztikát tekintve is több mint 10 km-el kevesebb volt a futómennyiség, mint az Arsenalnak. Mindezt a Bernabeuban.
Aztán lehet, hogy nagyon feljavultak, de az összefoglalóból sem ez jött le. Így a két meccs alapján szerintem talán szerencséjük is van, hogy nem jutottak tovább. Már nem tudjuk mi történne, de szerintem, ha egy Fran Garciara meg Lucas Vazquezre ráengednék Kvarát, Barcolát, Douét (plusz Dembélé ) könneny mészárlás lehetne, főleg hogy azon a középpályán átmenni is iszonyatos feladat.

Bármi lesz is szezon vége, a hátralévő címeket akár ők, akár mi visszük el én inkább a következő szezonbeli Realtól tartok valamennyire. Ha tudatosan sikerül, a megfelelő helyekre top játékosok igazolni és Ancelotti helyett olyan edző veszi őket kézbe, akinek világos elképzelései vannak és a játékosok is tisztelik baj lehet.
Forca Barca!!!!
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.04.17. 20:52:06

bence0330 írta:
Érdekes, én azt éreztem, hogy nagyon kaparnak, de mivel nulla elképzelés van a csapatban, ez ennyi volt, akarás, és semmi több. Azért odaszögezték szépen az Arsenalt a kapujukhoz elég sok hullámban, hajtottak. De gyengék, így a hajtás max ilyen egál körüli állapotba tette őket otthon, a rizikót azért nem vállalü Arsenal ellen.
Én nem éreztem a lelkesedést, hogy gyerünk, mindent bele, és hogy elhitték volna, hogy a három gól ledolgozható. Szerintem nemcsak a játék hiányzott, hanem valamilyen közös akarat is, mintha meg lettek volna sértődve, vagy le lettek volna szedálva. Még Vinicius és Bellingham sem pattogott annyit.
bence0330

brazilfan
Entrenador del Barça

2025.04.17. 16:04:31

Kicsit meglepődtem azon, hogy a fogadkozások ellenére a Real nem kapart, nem rúgott-harapott, még lelátói füttyöt sem hallottam, mintha érezték volna már előre, hogy ez lesz a vége. Olvastam Courtois nyilatkozatát, teljesen józanul értékelt.
Gondolom, Ancelottit nem fogják marasztalni, de ott meg is áll a bűnbakkeresés, Perez érinthetetlen. Majd a hazai bajnoki meccsen kiderül, hogy lesz-e nézőszámcsökkenés a BL-kiesés miatt, és látszani fog, hogy a játékosok akkor most meg akarják-e nyerni a bajnokságot, a szezon eddigi részében úgy tűnt, hogy nem annyira.
Arra tippelek, hogy most nem lesznek madridiak az aranylabda-dobogósok között, a klubvilágbajnokság még nem lehet mérce ebből a szempontból.
szbsz
Capitá del Barça

2025.04.16. 16:21:43

Remontadára készülnek ma ez egyértelmű! Ha összejön nekik akkor viszont űber top favoritok lesznek onnantól a végső győzelemre, nálam legalábbis... Az elődöntőben a klasszis nélkül maradt, melós PSG-t megeszik reggelire ne legyen senkinek kétsége, utána esetleg mi meg tudnánk őket fogni, - feltéve ha bejutunk egyáltalán a döntőbe - ,de se a mostani gyengélkedő, Musiala nélküli Bayernből, se az anti-focizó KözépszerFC Interből nem nézem ezt ki... :cry:

Szóval ma hajrá Ágyusok, COYG! meg mittudomén :D
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
Chino
Llegenda del Barça

2025.04.16. 15:37:23

bence0330 írta:
2025.04.15. 20:30:44
Troym írta:
2025.04.15. 20:18:28

Szerintem rövid távon persze örülünk, ha jól megverjük őket, de mégis én abban bízom, hogy mindent behúzunk velük szemben, de szorosan, mert jó ez a "status quo" Ancelottival és az évenkénti 2 nem posztra igazolással. Jó lenne, ha Perez nem hozna olyan edzőt, akivel a bajnokságot végigmenetelik és nem költenek 200-300 milliókat, mert "jó lesz ez is".
Kb ideális a helyzetünk, hiába az anyagi fölényük, de nem akasztanak le minden posztra világsztárt, Ancelotti meg sosem volt igaán jó a bajnokságban. (Lehet több BL-t nyert, mint ligát, nem néztem meg)
Ugyanannyit. :) Ancelotti ilyen téren az egyik legmegosztóbb edző. A 2000-es évek Milanjával is csak egy bajnokságot tudott hozni jó sok év alatt, pedig az szerintem galaktikusabb klub volt, mint a galaktikusok. Az itteni két bajnokságához is kellett az, hogy mi ennyire gödörbe kerüljünk. Nem tud focit teremteni, akárkik vannak a keretében. De nyerni tud. Ez idénre sem veszett el, ha nem tudna nyerni, a BL helyekért mennének a focijuk alapján, csak most már annyira gyengék, hogy ez nem elég a címekhez. Én még mindig nem tudom, melyikkel járnak (vagy épp ezzel mi melyikkel járunk) jobban. Ha marad, szintet tuti nyernek 1-2 bl-t a kövi években, esetleg 1 bajnoksággal. Ha nem, akkor 1000%, hogy jobb lesz a foci, de lehet, hogy elszáll a fekete mágia. Ki tudja. Nekem nem egyértelmű. Láttunk már ígéretes edzőt befulladni az első nagy klubjában, akármilyen jó Xabi, mert afelől nincs kétség, de garancia sem, hogy bejön.

Tény, hogy a védő posztokat kicsit elengedték, még szerencséjük, hogy ott az új Ramosuk. Az meg mondjuk már az ő hibája, hogy Fran Garcia elé tette egész szezonban Mendyt vagy Camát. Fran elég jó kis balbekk. Nem extra, de jó. Nyilván azzal sem számolhattak, hogy Carvajal kidől egész évre, cserének ellennének Vasquezzel meg Valverdével, kezdőnek viszont előbbi SR-t is simán alulmúlja, Valverde meg hiányzik középről.
Alapvetően pechük is volt ezzel a csapatrésszel.

Szerintem most azért hoznak egy agyat a kp-ra, plusz TAA, és egy védő, mert Militaónak és lehet, hogy Alabának is meszeltek. Támadófrontra meg egy centert, ha ha eladják a 3 balszélsőjük közül az egyiket.
Én nem tudom mit látnék szívesebben, hogy Ancelotti marad vagy megy. Lehet, hogy sikerül neki is kicsit megújulni és főleg egy-két igazolással rendbe tenni a csapatot, de egyet értek abban, hogy Xabi Alonsoban, akit Messiásként várnak, legalább akkora a kockázat. (ahogy Flick személyére sincs még újabb garancia) Ha hoz egy ideihez hasonló szezont a spanyol, múltja ide vagy oda még egy évnél nem látok többet a türelemre. Még akkor is hasonló a véleményem, ha netán behúznak idén egy kupa + bajnokság kombót, mert ilyen játék és az, ami pályán/pályán kívül folyik szerintem mind a szurkolóknak, mind a pályán lévőknek, edzői stábnak sok. Azért Ancelottira sem volt jellemző, hogy nyilvánosan kritizáljon, panaszkodjon a bírókra, a meccsek számára, veszekedjen a játékosaivall stb. vagy áprilisra már 5 sárgás eltiltást kapjon.
Xavi még nagyobb legenda volt, de egy azonnali másfél sikerszezont követően tavaszra itt-ott előkerültek a fehér zsebkednők. (még ha voltak egyéb balhék is) És egy fiatal tréner, aki ugyan dolgozott komoly játékosokkal, mint Wirtz, Frimpong, Grimaldo, Tah, de egy Mbappét, Viniciust, Bellinghamet, Rüdigert, TAA-t megregulázni ilyen körülmények között nem ugyanaz. A Bayer azért nem mélyponton lébő, legalábbis gödörben lévő Real. Bár utóbbi is érdekes lehet, megversenyeztetni egy1-2 szezonos edzőnek úgy, hogy top fizetést kap, addig a Pool (és az angol válogatott) alapembere volt vagy a legenda, saját nevelésű Carvajalt a padra rakni nem egyszerű feladat. Az új emberek beépítése pedig valószínűleg a nehezebb lehet. A kp-n már a 40 éves (jó eséllyel) Modric sem lesz, aki azért 20 percekre/kisebb csapatok ellen a kezdőben még tudott komoly sgítséget tudott nyújtani, de alapból most a középpályára kellene nekik két komoly ember, akiből egy bőven klasszis szint és csak 1-2 van belőle jelenleg. Kicsit hasonló, mintha nekünk most Pedrit kellene minőségben minimum ilyen szintű játékossal pótolni, ha nem is 20-30 millióért, de korlátozott összegért.
Aztán lehet, hogy marad Ancelotti és sikerül mentálisan és játékban összerakni a csapatot és zsinórban újabb nagy szezonokat hozni.

Én nagyon remélem, hogy Viniciust nem adják el az araboknak, mert abból akkora összeget kapnak, hogy bárkinek olyan ajánlatot tudnak tenni, amit képtelenség elutasítani. Akkor pedig simán jöhet 3 olyan sztárigazolás, amivel nagyon durva csapatuk lesz. A brazilt kilökve kb. ennyi kellene nekik (ez lehet hogy Mbappénak pont jól jönne és a teljesítménye is feljavulna), ez pedig az olasznak is nagy esély lenne.

Rájuk -mint elsőszámú riválisra- nagyon kíváncsi leszek, bár szerintem az idei szezon sincs még eredményeket tekintve lefutottnak. A bajnokságban egy vesztett Klasszikus már nagyon felhozná őket és könnyű lenne botlani, a kupában pedig bárki ellen lehet botlani.
Forca Barca!!!!
bence0330

2025.04.15. 20:30:44

Troym írta:
2025.04.15. 20:18:28
bence0330 írta:
2025.04.15. 17:59:21
Szerintem is szétesett a Madrid teljesen, igazából nagyon remélem, hogy hamarosan megkapják tőlünk azt a verést, amit a szuperkupán érdemeltek volna, de elvette tőlünk a bíró. 8 körüli rúgott góllal.
Szerintem rövid távon persze örülünk, ha jól megverjük őket, de mégis én abban bízom, hogy mindent behúzunk velük szemben, de szorosan, mert jó ez a "status quo" Ancelottival és az évenkénti 2 nem posztra igazolással. Jó lenne, ha Perez nem hozna olyan edzőt, akivel a bajnokságot végigmenetelik és nem költenek 200-300 milliókat, mert "jó lesz ez is".
Kb ideális a helyzetünk, hiába az anyagi fölényük, de nem akasztanak le minden posztra világsztárt, Ancelotti meg sosem volt igaán jó a bajnokságban. (Lehet több BL-t nyert, mint ligát, nem néztem meg)
Ugyanannyit. :) Ancelotti ilyen téren az egyik legmegosztóbb edző. A 2000-es évek Milanjával is csak egy bajnokságot tudott hozni jó sok év alatt, pedig az szerintem galaktikusabb klub volt, mint a galaktikusok. Az itteni két bajnokságához is kellett az, hogy mi ennyire gödörbe kerüljünk. Nem tud focit teremteni, akárkik vannak a keretében. De nyerni tud. Ez idénre sem veszett el, ha nem tudna nyerni, a BL helyekért mennének a focijuk alapján, csak most már annyira gyengék, hogy ez nem elég a címekhez. Én még mindig nem tudom, melyikkel járnak (vagy épp ezzel mi melyikkel járunk) jobban. Ha marad, szintet tuti nyernek 1-2 bl-t a kövi években, esetleg 1 bajnoksággal. Ha nem, akkor 1000%, hogy jobb lesz a foci, de lehet, hogy elszáll a fekete mágia. Ki tudja. Nekem nem egyértelmű. Láttunk már ígéretes edzőt befulladni az első nagy klubjában, akármilyen jó Xabi, mert afelől nincs kétség, de garancia sem, hogy bejön.

Tény, hogy a védő posztokat kicsit elengedték, még szerencséjük, hogy ott az új Ramosuk. Az meg mondjuk már az ő hibája, hogy Fran Garcia elé tette egész szezonban Mendyt vagy Camát. Fran elég jó kis balbekk. Nem extra, de jó. Nyilván azzal sem számolhattak, hogy Carvajal kidől egész évre, cserének ellennének Vasquezzel meg Valverdével, kezdőnek viszont előbbi SR-t is simán alulmúlja, Valverde meg hiányzik középről.
Alapvetően pechük is volt ezzel a csapatrésszel.

Szerintem most azért hoznak egy agyat a kp-ra, plusz TAA, és egy védő, mert Militaónak és lehet, hogy Alabának is meszeltek. Támadófrontra meg egy centert, ha ha eladják a 3 balszélsőjük közül az egyiket.
Válasz küldése