Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
visca el barca
Presidente del Barça

2015.10.22. 13:45:41

szerintem kicsit túlgondolkoztad, nem hinném, hogy egy esetleges kp-s jövetele attól függene, hogy megvesszük-e nolitot vagy sem.

- előre biztos h jönni fog egy ember, munir meg sandro nem megoldás, ez teljesen tiszta sor. télen sanszos h egy ésszerű áron rámegyünk nolitora (max 15, talán 20) vagy lavezzire. utóbbit sztem blanc nem fogja elengedni akármennyire is keveset játszik, a psg tulaját meg nem érdekli az, hogy most kaphat érte pár milliót vagy nyáron ingyen megy.

- kp-ra is fognak venni egy játékost, mert 1, akármennyire is próbáljuk bemagyarázni magunknak, valószinű h sem rainha, se SR nem lesz soha stabil kezdő 2, látványosan ez a leggyengébb szekciónk (védelem formáját most ne vegyük számba..). ide nyáron 1000% h jönni fog egy pogba/verratti/koke/akárki.

- védelem. alves minek menne el, most hosszabbított, nem fog lemondani a pénzről, max padozik. ide max egy középső védőt tudnék elképzelni, de csak abban az esetben ha vermaelen állandóan sérült lesz és matyiőt eladják. ha csak az egyik esik a játékból, akkor is marad 4 bekk középre, ami bővel elég (bár már mind öreg :mrgreen: )
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
kristop
Entrenador del Barça

2015.10.22. 13:17:33

na, akkor kezdek én egy új gondolatot, kicsit előre szaladok.

két dolog elég biztosnak tűnt a jövőbeli igazolásainkkal kapcsolatban. az egyik nolito (vagy lavezzi) télen + hogy nyáron igazolni akarunk egy középpályást. verratti, gündogan, pogba, coutinho, (thiago, haha), vagy tökömtudja kit.

ha nolito jön, akkor előre úgy leszünk hogy neymar, suarez, messi, nolito (balszél), munir/sandro + arda (mindkét szélen), rafinha (jobbszél) és vidal (jobbszél) is tud ott játszani. ha viszont elől ez a felállás, akkor a középpályán pedig iniesta, rakitic, arda, rafinha, sergi roberto ötös fog harcolni két helyért. látva azt hogy rafinha milyen biztatóan kezdett (reméljük ugyanilyen gyorsan felveszi a sérülése után is a fonalat), hogy sergi roberto felnőtt a feladathoz, hogy ardától milyen sokat várunk, hogy rakitic ha megy neki milyen fontos láncszem, és hogy iniesta 2016ban simán jó lesz amolyan xavi féle szerepkörre, totál felesleges lenne ide igazolni +1 embert. egyszerűen már ez az öt ember is sok lenne (csak ugye most HÁROM sérült épp, egyet pedig az idióta fifa nem enged játszatni), egy hatodik kezdő szintű ember két posztra már bőven túlzás lenne.

ha viszont nolito nem jönne, akkor az ő szerepkörét valószínűleg a két transzferban miatt kimaradó játékos (arda és vidal + talán rafinha) töltené be. ezt mondjuk még az is befolyásolja, hogy alves lép-e a nyáron (valószínűleg igen) és hogy a helyére akarunk-e hozni valakit (bellerin?) vagy vidal + sergi roberto oldja meg a jobbhátvéd posztot. mert így viszont felszabadulna egy vagy inkább kettő hely a középpályán és ekkor már lenne értelme igazolni.

tl dr, tehát azt mondom, hogyha télen hozzuk nolitot, akkor nyáron nem fog jönni se előre, se a középpályára senki, csak hátul (adriano, mathieu, douglas, alves) foltozzuk a dolgokat. viszont ha nem hozzuk nolitot (miután úgyis télen hoznánk, addigra meg már arda, vidal játszhat), akkor nyáron valami nagyszabású igazolást tolunk a középpályára. mit válasszunk fiatalok? 8)
no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater

2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
visca el barca
Presidente del Barça

2015.10.22. 11:37:03

:lol:

ééééééééééés újra témánál vagyunk... volt végre 2 nap mikor valaki nem örgezett, erre az egyik kedves fórumtárs újra rákezdett.

nem, nem öregszünk. nem írom le még1x, múltkor megtettem, keress utána. abszolút nem öreg a csapatunk
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Léfe
Entrenador del Barça

2015.10.22. 11:25:30

Nem tudom, de másnak nem tünik fel, hogy öregszik a csapat? Alba-Bartra-Rakitic-Robertó-Neymár-Rafinha kivételével mindenki tul van a 28. évén és Ini-Masch-Matyi-Alves már a 30-on is.
És akkor Nolito /28/ Van Persie/31/ akiről hallani. Az lesz a vége, hogy 1-2 éven belül igen nagy mozgást kell csinálni. Ráadásul az öregek nagy pénzért már nem adhatók el, akiket fiatalon vennénk -nyilván neves játékosok-pedig drágák. Arda is 28 éves. Ugy gondolom, már télen és majd késöbb is fiatalabbakra kell koncentrálni.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.10.20. 18:19:11

Feghouli azért egy piszok jó kis focista, őt gondolkozás nélkül hoznám.
Kép
Kép
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.10.20. 17:32:08

Mondjuk egy Matyi-Demichelis duó középen büntetne, én támogatom.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
visca el barca
Presidente del Barça

2015.10.20. 17:25:46

egyébként lehetne kukázni nyáron lejáró szerződésű játékosokat :D lavezzi, feghouli, banega vagy mondjuk a védelembe demichelis :mrgreen:
Kép
roby122
Entrenador del Barça

2015.10.20. 16:57:37

Chino írta: Nyáron pedig jönne 31 évesen, ami egy szélsőnél már kimenő kor. 4-5 év? Max. egy középhátvédnél, de az is necces. Egy, legfeljebb két évre jó lehet. Ha viszont Nolitot hozzuk három - négy évre minőséget jelentene. Amellett az ára 18 és 25 között volt belőve és ha tényleg ennyire elkötelezett lehet tornáztatni az árat. De még akkor is soknak érzem télen, főleg ha tényleg kapunk egy újabb jó kis büntit a katalán zászló miatt.
Szerintem félreértetted amit írtam.
Nolito 25 millió, Lavezzi ingyen. Ha az argentin 4-5 évig játszik a csapatnál, akkor lennénk vele 25 millióba. Nyilván nem fog itt tölteni 5 évet, de 2-3 év van benne bőven, és akkor lennénk vele nagyon maximum 15 millióba. Én nem azt írtam, hogy 4-5 évet itt fog még játszani.
Nolitoban sincs több itt 3 évnél, csak ő még 25 millióba kerülne + a fizu. És te mondtad, hogy mennyire [auto_cenzúra] állunk a fizetésekkel.
Szóval Lavezzi pénzügyi szempontok alapján sokkal kifizetődőbb lenne, mint Nolito.
Sportszakmai szempontokból, mint leírtam az előbb 50-50. Annyi szól Nolito mellett, hogy ismeri a ligát, meg Luchot.

Ettől függetlenül, most télen én sem hoznék senkit. 20-25 milláért meg egy Nolitot hozni a padra, fölösleges. Télen és nyáron egyaránt.
visca el barca
Presidente del Barça

2015.10.20. 16:21:52

Chino írta:Nyáron pedig jönne 31 évesen, ami egy szélsőnél már kimenő kor. 4-5 év? Max. egy középhátvédnél, de az is necces. Egy, legfeljebb két évre jó lehet. Ha viszont Nolitot hozzuk három - négy évre minőséget jelentene.
tehát a 31 éves lavezzi kettő, de inkább egy évre jó, a 30 éves nolito meg 3-4-re. ebben hol van ráció?

továbbra sem értem hogy mivel lenne jobb nolito vásárlási ár + fizuval 3x annyiért mint lavezzi. az egyil lesz 30-40 millió, a másik meg max 15.
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2015.10.20. 15:58:20

roby122 írta:
Chino írta:Hiába jönne ingyen négy milliós fizut adni egy 30 éves beugró játékosért hatalmas luxus, így is a plafont verdessük ami a gázsikat illeti.
Azt is nézni kell, hogy Nolito-ért lerakunk 25-30 milliót!!!!
Ebből a pénzből Lavezzi simán itt lehet 4-5 évet, és akkor még Nolito sem ingyen jön ide játszani, neki is kell fizetést adni. Neki sem lesz sokkal kevesebb a fizuja 4 milliónál. Minimum meg fogja kapni a 2.5 milliót. + Jövőre lesznek távozók, fognak felszabadulni fizetések, nem ettől fog csődbe menni a klub.
Szerintem pénzügyi téren mindenképp jobb üzlet Nolitonál. Sportszakmai szempontból meg szerintem 50-50. Lavezzi nagyon sokszínű játékos, ahogy te is írtad, több helyen alkalmazható.

Közben látom Veb hasonlóképp gondolkodik.
Lavezzinek nyáron jár le a szerződése, szóval ha télen hozzuk akkor ő is belekerülhet 6-7 millába alapból, de még talán többe is. A PSG sem olyan erős, hogy egy ilyen játékost, aki bármikor bedobható minőségi csereként csak úgy elpassolhatnak, mert kellhet még a szezon folyamán, csak a jövőre nézve egyértelmű, hogy nem fognak hosszabbítani vele.
Nyáron pedig jönne 31 évesen, ami egy szélsőnél már kimenő kor. 4-5 év? Max. egy középhátvédnél, de az is necces. Egy, legfeljebb két évre jó lehet. Ha viszont Nolitot hozzuk három - négy évre minőséget jelentene. Amellett az ára 18 és 25 között volt belőve és ha tényleg ennyire elkötelezett lehet tornáztatni az árat. De még akkor is soknak érzem télen, főleg ha tényleg kapunk egy újabb jó kis büntit a katalán zászló miatt.

De én akkor is úgy gondolom, hogy nem kéne senki. Maradhat egy fiatal, jön Arda ezzel megvagyunk fél évre, nyáron pedig majd lehet igazgatni és jobban is látjuk, hogy mennyire kell ember. Az MSN úgysem lesz annyit rotálva, plusz ha kiesik, mondjuk Suarez vagy rotáljuk még ott van egy Messivel és Neymarral fémjelzett támadósor, amit Bödével is kiegészítve is minden csapat elfogadna. Egy Neymar-Munir-Messi pedig szerintem nem lenne rossz rotáció.

Szóval szerintem idén még megvagyunk. Nyáron tisztábban látunk majd.
Forca Barca!!!!
visca el barca
Presidente del Barça

2015.10.20. 13:33:41

akkor rosszul tudtam, van ilyen :oops: :D
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.10.20. 13:30:37

Francia topikba kanty tett róla képet, bár hogy a magánéletében éppen mit visel, vagy mit nem visel az teljesen mindegy. Akár biszex akár meleg, akár bármi. Ha viszont ennek jelei vannak a pályán, hogy nem tud koncentrálni és gond van az edző és közte teszem azt kimaradások miatt akkor az ultragáz.
Nápolyban tuti kokózott, Párizsban szajházik....:D Menjen az Ajaxhoz, ott mindkettő van egyszerre. :mrgreen:
Kép
Kép
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.10.20. 13:21:38

visca el barca írta:én erről a tivornyásról nem tudok, épp ellenkezőleg, semmi celebeskedés, csendben van, nincsenek körülötte balhék. vagy rosszul tudom? :D

Ez lightos, de itt is eléggé be van állva ahogy nézem, de vannak olyan képei is az utóbbi évekből, ahol hogy is mondjam szépen.. Női nemiszervvel selfiezik egy keménynek tűnő éjszakán. :D Nem veti meg az éjszakázást, maradjunk annyiban.
roby122
Entrenador del Barça

2015.10.20. 13:21:28

visca el barca írta:vagy rosszul tudom? :D
Én egy dologra emlékszem. Mikor ketten Cavanival, később tértek vissza valahonnan a csapathoz. Kicsit meghosszabbították maguknak a szünetet. Most, hogy ez a Copa volt vagy a karácsonyi szünet?! Már nem tudom, pontosan, de akkor mentek olyan hírek, hogy eladja őket a klub, aztán persze semmi. :D
visca el barca
Presidente del Barça

2015.10.20. 13:15:02

palesz77 írta:Lavezzinek a viselkedésével vannak komoly bajok szerintem, sok buli meg tivornyázás.. Te is írtad még veb, hogy nem a legprofibb a hozzáállása
nem, én azt írtam, hogy unja amit csinál.

én erről a tivornyásról nem tudok, épp ellenkezőleg, semmi celebeskedés, csendben van, nincsenek körülötte balhék. vagy rosszul tudom? :D
Kép
roby122
Entrenador del Barça

2015.10.20. 13:12:36

Chino írta:Hiába jönne ingyen négy milliós fizut adni egy 30 éves beugró játékosért hatalmas luxus, így is a plafont verdessük ami a gázsikat illeti.
Azt is nézni kell, hogy Nolito-ért lerakunk 25-30 milliót!!!!
Ebből a pénzből Lavezzi simán itt lehet 4-5 évet, és akkor még Nolito sem ingyen jön ide játszani, neki is kell fizetést adni. Neki sem lesz sokkal kevesebb a fizuja 4 milliónál. Minimum meg fogja kapni a 2.5 milliót. + Jövőre lesznek távozók, fognak felszabadulni fizetések, nem ettől fog csődbe menni a klub.
Szerintem pénzügyi téren mindenképp jobb üzlet Nolitonál. Sportszakmai szempontból meg szerintem 50-50. Lavezzi nagyon sokszínű játékos, ahogy te is írtad, több helyen alkalmazható.

Közben látom Veb hasonlóképp gondolkodik.
palesz77

2015.10.20. 13:08:03

Lavezzinek a viselkedésével vannak komoly bajok szerintem, sok buli meg tivornyázás.. Te is írtad még veb, hogy nem a legprofibb a hozzáállása, ha ezen változtatna, jó üzlet lehetne, de nem tudom mennyire akarna, meg Lucho mennyire akarná ezt megkockáztatni.

Lavezzi amúgy télen ingyen igazolható? Csak mert ezt elég nehéz elképzelni, nekünk meg most kell ember, nem nyáron.

Bob, manapság azért elég más az iram, sokkal nagyobb terhelést kapnak a játékosok, nem lehet a 20 évvel ezelőtti focit csak így összehasonlítani a maival.
visca el barca
Presidente del Barça

2015.10.20. 12:56:45

Chino írta:Hiába jönne ingyen négy milliós fizut adni egy 30 éves beugró játékosért hatalmas luxus
én ezt nem értem. kötünk vele egy 2+1, 3 éves szerződést kap érte 12 milliót (rakéta, arda fizuja kb hasonló)

ha most idehozzuk nolitot, kötünk vele egy 4 éves szerződést (1 évvel fiatalabb mint lave). megvesszük 25 milláért (olcsóbban nem fogják adni), meg kap mondjuk egy verma, bartra szintu heti 50-et, az éves szinten 2.5 millió. 25 + 4*2.5 = 35 millió.

3x drágábban jön ki és azért olyan hű de nagy tudásbeli különbség nincs, szóval ha már pénzügyi szempontból nézzük, a mai árak mellett egy ingyen lavezzi ajándék
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.10.20. 12:50:35

visca el barca írta:pjanic már 26 éves, öreg, nem kell ide.
Ezért kel Yaya Toure. :mrgreen:

off:
Amúgy erre az öreg témára. Múltkor megnéztem a Fradi-Real meccsről egy kis összefoglalót, páran itt falhoz mentek volna. :D
Buyo 37, Quique 30, Soler 30, Sanchis 30, Michel 32, Laudrup 31
Milla nem játszott, aki amúgy 29 volt és Zamorano 28

De írhatnám a BEK döntős csapatunkat, Laudrup 29, Zubi 32, Koeman 30, Bakero 30, Txiki 29, Eusebio 29, Salinas 31
Botrány. :D
Kép
Kép
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2015.10.20. 12:45:45

roby122 írta:A La Gazzetta dello Sport értesülései szerint Lavezzi ügynöke a napokban Barcelonában tárgyalt a katalán klub képviselőivel, sőt meg is egyezett velük, így Lionel Messi és Javier Mascherano jó barátja a nyáron gránátvörös-kékbe öltözhet. A világbajnoki ezüstérmes futballista szezononként négymillió eurót kereshet a Barcánál.

Nyáron lejár a szerződése, ingyen jönne. Mindkét oldalon bevethető. Padozásért sem nyavalyogna, ismerős a szitu neki.
Nálam sokkal inkább ő, mint Nolito 20-30 millióért. Szerintem a spanyol nem az a típus, aki edzéseken elbőrözget, majd halál nyugodtan leül a kispadra, és nézi a meccset.
Ezzel én nem értek egyet. Nolito nagyon jól tudja, hogy milyen szerep várna itt rá, mégis jönni akar, szóval a padozás szerintem nem érintené nagy meglepetésként. Az más kérdés, hogy megéri-e ez neki.

Lavezzivel nekem nincs bajom, elég mobilis, még a kp-n is bevethető Ini helyén, ha szorul a hurok. Egyedül a fizujával van gondom. Hiába jönne ingyen négy milliós fizut adni egy 30 éves beugró játékosért hatalmas luxus, így is a plafont verdessük ami a gázsikat illeti. Vagy kell egy nagytakarítás, Adrianot, Matyit Alvest és hasonlókat kirakni első körben kirakni, vagy megpróbálni abból főzni ami van. Sajnos a brazil úgyis marad egy vagyonért.
Így is ha jól tudom 420-430 milliót költünk csak a fizetésekre, plusz jön Neymar szerződéshosszabbítása is, Messi is új kontraktust kap. Nagy prémiumok vannak. Hiába veesszi a sztárokat a Real, még ők is bőven alattunk vannak ebben. Nem csak azt kell nézni, hogy mennyiért igazolunk egy-egy szezonban, hanem, hogy mennyit kapnak egy-egy évben.
Forca Barca!!!!
roby122
Entrenador del Barça

2015.10.20. 11:59:04

A La Gazzetta dello Sport értesülései szerint Lavezzi ügynöke a napokban Barcelonában tárgyalt a katalán klub képviselőivel, sőt meg is egyezett velük, így Lionel Messi és Javier Mascherano jó barátja a nyáron gránátvörös-kékbe öltözhet. A világbajnoki ezüstérmes futballista szezononként négymillió eurót kereshet a Barcánál.

Nyáron lejár a szerződése, ingyen jönne. Mindkét oldalon bevethető. Padozásért sem nyavalyogna, ismerős a szitu neki.
Nálam sokkal inkább ő, mint Nolito 20-30 millióért. Szerintem a spanyol nem az a típus, aki edzéseken elbőrözget, majd halál nyugodtan leül a kispadra, és nézi a meccset. Pedro is egy ideig tűrte, de belül ő sem volt elégedett a helyzetével, akkor majd ezt pont egy 20-30 millás igazolással fogjuk csinálni... Én nem látom sok értelmét.
Akkor már jöjjön ingyen Lavezzi, de nem elfelejtendő Munir és Sandro sem. Én jövőre valamelyikőjüket kölcsönadnám.
visca el barca
Presidente del Barça

2015.10.20. 11:50:19

pjanic már 26 éves, öreg, nem kell ide.
Kép
palesz77

2015.10.20. 11:30:52

2 új név a zsákban, Granit Xhaka és Pjanic. :D Előbbit nem ismerem, de a hihetetlenül megbízható és sokrétű "squawka elemzésem" után egy elég jól passzoló, sokat faultoló, annyira nem jól védekező játékosnak tűnik. Aztán lehet totál nem így van, szóval aki látta és ismeri, írhatna róla. :D Pjanic meg 500. alkalommal merül fel nagyjából az évek alatt..
MatyiG
Adminisztrátor

2015.10.19. 21:30:22

Samperrel meg nem tudom mi van, bárki nyilatkozik róla elmondja, hogy mekkora Isten adta tehetség, egészen fantasztikus blabla, és ehhez képest Gumbau van...na mind1, nem értem.
Mi sem. :cry: :mrgreen:
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2015.10.19. 21:04:42

Yaya hatalmas királyság lenne ez egyértelmű, de a fizujával sztem gondban lennénk, irreálisan magas összeget keres ő is a szitiben, amiből nem tudom, hogy mennyit lenne hajlandó engedni, mert ugye nem állunk jól ezen a téren.
mindenesetre remélem, hogy jön vki középre télen (még úgy is, h lsz Arda), mert ez a Gumbau állogat be szitu elég vihetetlen, főleg úgy, hogy tavaly még egy Xavi állogatott be...amúgy vki felvette, hogy lehetne kicsit FMezni és Amerikából visszahozni vkit 1 évre, hát...boldogan halnék meg, ha Pirlot egyszer látnám nálunk az biztos.

Samperrel meg nem tudom mi van, bárki nyilatkozik róla elmondja, hogy mekkora Isten adta tehetség, egészen fantasztikus blabla, és ehhez képest Gumbau van...na mind1, nem értem.
Válasz küldése