Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.10.30. 22:15:36

Messias2 írta:Bocs dupláért, de itt egy újabb lista a lehetséges téli érkezőkről:
Possible forward options Barcelona for January transfer window: Nolito, Yarmolenko, Aubameyang, Van Persie, Negredo, Bas Dost. [sport]
Felhívnám Palesz figyelmét a 3. névre. :D
Ezek a nevek.. :lol: Bas Dostot, Van Persiet és Negredot megnézném, hogy helyettesítené Neymart vagy Messit, ha azok kidőlnek.. Auba meg a nagyobb csapatok 90%-ában kezdő lehetne jelenleg, biztos idejönne padozni. Patoban legalább van logika, de ezek.. :D
Messias2
Director del Fútbol

2015.10.30. 16:27:46

MR. TROMORT777 írta:Arda szélső támadó középpályás, de nem egy gólerős, Neymar típusú támadó.
Vidal egy szélső aki képes bejázszani az egész szélt, de szintén nem támadó.
Mindkét emberben van évi 5-5 gól meg pár assziszt, de nem több.
Szerintem nem tudjuk megítélni, h Vidal vagy Arda mennyire gólerős, mivel ilyen támadó szerepkörben, amiben nálunk játszanának, még nem szerepeltek.
MR. TROMORT777 írta: Szerinted elég Munir már, szerintem meg még nem.
Igen. Alapvetően Munirral kapcsolatban nem egyezik a véleményünk. Mindenesetre Januárig még van idő, és megmutathatja, mire képes.
Nero. írta: Messias: Nem értem miért véded ennyire Munirt meg Sandort.
Igen, védem őket, mert 2-3 hét után mindenki pálcát tör a fejük felett. Szvsz meg kell nézni, h hosszabb távon mire képesek. Persze én is látom a hiányosságokat, de várnék még az ítélkezéssel.
Nero. írta: Egyértelmű hogy még a kispadon sincs helyük, nenhogy a kezdőben.
Hát, akkor nálad elég magasan van mérce...
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.10.30. 16:26:34

Mondjuk én Patoban a logikát se értem, mert ha azt mondja, hogy felakarja magát építeni és mondjuk egy Vb kerettagságot is elakar érni akkor nem jövök el padozni. Elmegyek egy középcsapatba ahol ismét megtudom magam mutatni és bekerülök a köztudatba aztán lehet tovább lépni. De ha most idejön akkor könnyen elveszítheti azt is amit pár év alatt sikerült visszahoznia.

Szerintem igazolásnak csak olyat lehet hozni, aki vagy rutinos és úgymond "nyerni jön" utolsó éveire vagy pedig annyira lojális, hogy eltűri 1000-1500 perc jut neki (Pedro is ezért maradt addig ameddig csak tudott). Előbbi kategóriába Kuyt simán beletartozik, egy remek szélső volt, akiben még szerintem van annyi, hogy ha kell akkor tud segíteni. Utóbbiba meg Nolito. Patot egyik kategóriába se tudom berakni és akkor ott a sérülékenysége, plusz az hogy "zsákbamacska" kategória jelenleg. Sokkal több érv van ellene szerintem mint mellette.
Kép
Kép
Kép
barca0417
Entrenador del Barça

2015.10.30. 16:16:21

Pato nem lenne rossz megoldás. Tény hoyg rérülékeny, de arról nem tehet. És nem azért ment haza mert gyenge lett volna hanem mert a Milan mindenkit eladott, akiért pénzt kapott, ezért tartanak ott ahol, de ez mindegy.
De ő tényleg képviseli azt a szintet, hogy kerettag lehessen egy Barcában.
Ahogy Nolito is. Összességében nekünk egy olyan csatár kell, aki tudja hogy 4. számúnak jön, és ezt elfogadja, lehet rá számítani, rutinnal rendelkezik, mindhárom poszton tudjon játszani elöl, be tud illeszkedni a csapatjátékba és gólerős is. Igenis vannak ilyen csatárok/szélsők. Jól körül kell nézni de vannak. Az említett 2 emberen kívül is.
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2015.10.30. 14:10:59

Patoban szerintem akkora kockázat nem lenne.Bizonyított már Európában, így nem csak egy brazil liga alapján mérhető le a teljesítménye. Azért azt is jegyezzük meg, hogy Nolito-t az eddigi karrierje során oda vissza dobálták a Granada-Benfica szintű csapatok, most van egy jó éve, ettől még nem szállnék el. Egyáltalán nem volt rossz játékos eddig sem, de kb. mindig középszint volt. Én attól tartok, hogy most lesz egy jó éve, ami nagyban köszönhető annak, hogy az egész Celta feljavult, aztán ott folytatja, ahol korábban abbahagyta. Nem hiszem, hogy valaki 29 éves korában kezd a csúcs felé törni.

Pato cserének abszolút jó megoldás lenne. Róla legalább tudni mire képes. Csak az össszefoglalókat szoktam nézni a brazil ligából, de ott rendre nagyon jól játszik, ilyen kiszolgálással, amit Messi vagy Neymar tud adni szerintem elég gólerős lenne, mezőnyben többet ad, mint Suarez. És tőle lehet várni, hogy egy BL elődöntőben beáll és eldönti a meccset. Neymar helyén is tudna játszani szerintem.
Persze ez csak feltevés, de a fizuja szerintem még Nolitoénál is kevesebb lenne, én max 3-3,5 millióra tippelnék.
Forca Barca!!!!
Nero.
Llegenda del Barça

2015.10.30. 14:02:56

http://www.weloba.com" target="_blank

Innen szedtem hogy nem igazolhatunk.

Messias: Nem értem miért véded ennyire Munirt meg Sandort. Egyértelmű hogy még a kispadon sincs helyük, nenhogy a kezdőben.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.10.30. 14:00:01

Erxy írta:ha nem igazolunk januarban az nem a fifa meg az uefa miatt lesz, hanem mert nagyon magas az adossagunk, nem fer bele a keretbe semmi nagyobb uzlet.

A transfer made in January would increase the forecast debt (transfer fee) and decrease the EBITDA (salary), which means that there is not much room for maneuver at this moment. For example, if the new player’s salary is €1.5 million that means that the debt can be a maximum of €296.25 million which means that the transfer fee would have to be around €6 million. That means that unless there is an unexpected increase in income (like a signing bonus from the new shirt sponsorship deal or the sale of a player for a significant amount) Barça will most likely not sign anyone until this fiscal year is over on June 30th.

Bovebben: https://grup14.com/article/understandin ... -situation" target="_blank
Ez tényleg egy nagyon jó cikk és rávilágít arra, amiről már itt is beszéltünk, hogy kiadások, bevételeket kell összehangolni. És az FFP lényege, hogy ne adósodjanak el a klubok. Nem hiába megy a matekozás a jobb szponzor pénzekért. Plusz Neymar szerződése is várat magára meg másoké is, mert egyelőre nem férnek be.

Nem hiába volt szó a magas fizukról, Messiről is olvastam, hogy lehet megint új szerződést kap és egyelőre nem tudni hogyan. Sokan azt hiszik ez valami játék, de az FFP rendszerben is szigorítások várhatóak és ha nem is fogjuk elérni soha azt a fajta franchise rendszert, ami a major sportokat jellemzi, de bizony az ellenőrizetlen költekezéseknek vége.
Kép
Kép
Kép
MR. TROMORT777

2015.10.30. 13:32:30

Arda szélső támadó középpályás, de nem egy gólerős, Neymar típusú támadó.
Vidal egy szélső aki képes bejázszani az egész szélt, de szintén nem támadó.
Mindkét emberben van évi 5-5 gól meg pár assziszt, de nem több.

Ha olyan embereket nézünk akik gólképes támadók akkor jelenleg van 3 a csapatban +Munir és Sandro potenciállal. De a két ifi mindent csinál csak gólokat nem lő. Oké, hogy Munir nem játszott eddig középen, de nálunk a szélső támadók is bőven kerülnek kapu elé. Ennek ellenére nem ad jelentőst plusszt és a szezon komolyabbi fázisában szükség lesz olyan cserére is aki képes gólt lőni bárkinek.

Szerinted elég Munir már, szerintem meg még nem.

A bizalomra reagálnék még, szerintem jó az egyensúly, emiatt semmit nem szív a csapat. Harcoljanak azért, hogy bátran merjen passzolni nekik bárki. Ez ilyen egyszerű.
Erxy
Entrenador del Barça

2015.10.30. 13:31:34

ha nem igazolunk januarban az nem a fifa meg az uefa miatt lesz, hanem mert nagyon magas az adossagunk, nem fer bele a keretbe semmi nagyobb uzlet.

A transfer made in January would increase the forecast debt (transfer fee) and decrease the EBITDA (salary), which means that there is not much room for maneuver at this moment. For example, if the new player’s salary is €1.5 million that means that the debt can be a maximum of €296.25 million which means that the transfer fee would have to be around €6 million. That means that unless there is an unexpected increase in income (like a signing bonus from the new shirt sponsorship deal or the sale of a player for a significant amount) Barça will most likely not sign anyone until this fiscal year is over on June 30th.

Bovebben: https://grup14.com/article/understandin ... -situation" target="_blank
Kép
Messias2
Director del Fútbol

2015.10.30. 13:16:41

MR. TROMORT777 írta: Csere csatárja nincs a csapatnak.
Munir eredeti posztja középcsatár, tehát meg van oldva a probléma. Arda mind2 szélen bevethető, Vidal pedig jobb szélen érzi jól magát. Akárhogy is számolom ez 6 ember 3 db posztra, ez elégnek kell lennie tavaszra.
MR. TROMORT777 írta: Persze mert Neymar és Suarez félti a pozícióját így gonosz módon nem passzol a két csikónak.
Ugyanmár, bőven kapnak labdákat, maximum az látható, hogy csökken a bizalom feléjük a társaktól, de ezt meg ők (nem)harcolták ki maguknak.
Én nem írtam olyat, h azért nem passzolnak, mert féltik a pozíciójukat. Ez hülyeség. Valóban az van a háttérben, amit te mondasz. Egyszerűen nem bíznak bennük. Ez sajnálatos, mert a csapat szívja meg.
MR. TROMORT777 írta: LE meg igenis lemerne hozni embereket ha lenne a padon valaki akitől lehet várni valamit. Az eredmény fontosabb mint xy lelkivilága.
Nem pont a lelkivilágra akartam célozni, hanem arra, h az MSN-ben mindig benne van a váratlan, tehát nem merné lehozni egyiket se éles helyzetben.
MR. TROMORT777

2015.10.30. 12:55:22

Messias2!

Eddig Munir sem segített sokat, van két asszisztja és annyi. Nyílván Ő maradna, de mellé kell egy támadó még. Csere csatárja nincs a csapatnak. Arda tud szélen játszani, de ő sem az a gólvágó típus. Vidal is szélső, de nem csatár. Gondolj arra, ha ne adj isten kiesik valaki az MSN-ből akkor már nincs igazi csatárunk az ifiken kívül, ez nem természetes.

Persze mert Neymar és Suarez félti a pozícióját így gonosz módon nem passzol a két csikónak.
Ugyanmár, bőven kapnak labdákat, maximum az látható, hogy csökken a bizalom feléjük a társaktól, de ezt meg ők (nem)harcolták ki maguknak.

LE meg igenis lemerne hozni embereket ha lenne a padon valaki akitől lehet várni valamit. Az eredmény fontosabb mint xy lelkivilága.

Pato esete érdekes. A sérülések majdnem tönkre tették a karrierjét, visszament újra felépítenie magát és ez sikerült is neki. Van rutinja, de még mindig csak 26 éves. A brazíl bajnokságból meg lehet rengeteg érvet mondani. Atól függ honnan nézed. Te azt mondod Fred én meg azt, hogy Neymar.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.10.30. 12:35:58

csababarca írta:
Bob_Marley írta:
csababarca erről volt szó múltkor is, más csapatok is kaptak már büntetést. És pont a fizetések amúgy nem elhanyagolható dolgok mert pl 5 év 20 millás fizu az 100 millió kiadás.....Nem csak igazolások számítanak hanem minden kiadás és bevétel.
és múltkor is megállapításra került,hogy nem egy csapatnál nagyobb az olló a kiadás-bevétel kérdésében.
Ugyan miféle büntetéseket kaptak? Semmilyeneket ezekhez képest, amikkel minket szivatnak.
Igazolások terén volt pár példa felsorolva. Viszont össz kiadás tekintetében nem hiszem. Nem látjuk a számokat egészében és így nehéz. Jelen esetben pedig az áll fent szerintem, hogy 6 milliós a keret ha nem akkor büntetés. Szerintem speciel annyira nem buli ha teszem azt kevesebb embert nevezhetünk EU meccsekre vagy pénzbeli súlyos milliókkal megbüntetnek. Ez a 6 milliós határ nem a büntetés hanem ha ezt átlépjük akkor jöhet a büntetés.
Kép
Kép
Kép
Messias2
Director del Fútbol

2015.10.30. 12:32:44

MR. TROMORT777 írta: De pont ezaz, hogy nem hozzák. Ketten együtt letoltak 754 percet és ezalatt volt 3 asszisztjuk és 0 góljuk.
Ne vegyük egy kalap alá Munirt és Sandrot. Nálam Munir előrébb tart. Ügyesebb,tehetségesebb, valamint hasznosabb is, mint vetélytársa. Sandronál azonban komoly problémák vannak, úgy vettem észre, nagyon rágörcsöl a dolgokra, és ezért hagy ki ennyi helyzetet. Őt én is elküldeném kölcsönbe télen, és ez nem lenne gond, mivel Arda-Vidal kettős megoldja majd a gondokat. Tavaszra lenne 6 emberünk 3 db posztra.
MR. TROMORT777 írta:Úgy, hogy a kupa meccsen kívül Neymaral és Suarezel játszanak és ilyen kiszolgálás mellett nem tudtak elérni semmit akkor az szerintem minden csak nem lehozás.
Ez a kiszolgálás duma pedig nagyon fals. Szinte minden meccsen lehet látni, h Munirt/Sandrot nem keresi annyira sem Suarez, sem Neymar. Plusz nem hiszem, h 2 ilyen klasszissal a támadósorban a 2 fiataltól kéne várnunk a gólokat.
MR. TROMORT777 írta:Nekem ne mondja senki, hogy egy BL negyeddöntőben ha hátrányba lennénk akkor örülne, ha egy Munir vagy Sandro állna be.
Ebben az esetben pedig mind1, kiül a padon, mert nem valószínű, h bárkit is lecserél az MSN-ből.
palesz77 írta: Hát ez azért elég merész volt. :D Patos rész leginkább, nem egy klasszis, de ő már bizonyított elég magas szinten, ne kezeljük már bohócként. Nem tudom mennyire követed - gondolom semennyire - de eléggé összekapta magát mostanában, és egy jó formában levő Pato szerintem nem kérdés, hogy hasznosabb-e jelenleg, mint a Sandro-Munir duó - mondom ezt úgy, hogy Munirra mostanság nem sok panaszunk lehet szerintem, egyedül "csak" a góllövés miatt.
Akinek már 22 éves koráig 66 meccset kell kihagynia sérülés miatt, az eléggé súrolja a bohóc kategóriát. Ráadásul egyáltalán nem nevezhető klasszisnak, egy tehetséges játékos, de semmi több. De azért mert ellenünk volt 1 szép gólja, nem kéne eldurrani tőle. :D
Igen, tudom, h most Brazíliában megy neki, de ott Frednek is nagyon ment, aztán láttuk, h mire képes nemzetközi szinten. Sőt, ott még a 35 éves Dinho is nagy király, mégis mindenki tudja, h nem lenne képes már komolyabb ligákban jó teljesítményre.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.10.30. 12:25:26

Bob_Marley írta:
csababarca erről volt szó múltkor is, más csapatok is kaptak már büntetést. És pont a fizetések amúgy nem elhanyagolható dolgok mert pl 5 év 20 millás fizu az 100 millió kiadás.....Nem csak igazolások számítanak hanem minden kiadás és bevétel.
és múltkor is megállapításra került,hogy nem egy csapatnál nagyobb az olló a kiadás-bevétel kérdésében.
Ugyan miféle büntetéseket kaptak? Semmilyeneket ezekhez képest, amikkel minket szivatnak.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.10.30. 12:10:40

visca el barca írta:
Bob_Marley írta:Átjöhet EU-ba, de óriási ugrásnak vélem, hogy a brazil bohóckodás után idejöjjön. Óriási kockázat van benne
mondjuk ue. a kártyát ellőtted neymarnál is, aztán látjuk h mennyire lett igazad
Teljesen igazad van, meg is köveztem már érte magam és írtam hogy sokat javult és gyorsan. Viszont Patonál van egy olyan kulcs, hogy ő már volt EU-ban, s nem tudott megragadni részben a sérülések miatt is. És ez azért elég fontos érv szerintem ellene.

Kép
Kép
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.10.30. 11:56:12

Ez a 6 millás korlátozás tuti hülyeség.
Ilyen nem létezhet...miért csak ránk vonatkoztatják ezeket a határozatokat? Nálunk nem egy csapat többet költ évek óta, mégse korlátozzák őket...nevetséges.
Ha ezt is benyelte a vezetőség, akkor meg is érdemeljük.
Ilyenkor asztalra kéne csapni,és bojkottálni minden uefa,fifa rendezvényt, stb...azért ne vegyenek már minket palira mindennel, vagy mi vagyunk azok akikekkel bármit meg lehet tenni? Más csapatok meg igazolgatnak orrbaszájba, hatalmas összegekért, erre minket fegyelmezgetnek...kik ezek? pfejj.

Remélem ez csak ilyen bulvárkoholmány, egyszerűen szánalmas lenne. ÉS független ez attól,hogy igazolnánk e vagy sem, az elv ami felháborító.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.10.30. 11:51:06

Messias2 írta:mert nem lehet véletlen, h ilyen Pato szintű viccparádékról van szó, és nem komolyabb játékosokról. Valószínűleg őket tudnánk kifizetni. Csak rájuk egyáltalán nem lenne szükség mármint Pato,Kuyt,Van Persie szintü arcokra. Azt a szintet a fiatalok is lehozzák.
Hát ez azért elég merész volt. :D Patos rész leginkább, nem egy klasszis, de ő már bizonyított elég magas szinten, ne kezeljük már bohócként. Nem tudom mennyire követed - gondolom semennyire - de eléggé összekapta magát mostanában, és egy jó formában levő Pato szerintem nem kérdés, hogy hasznosabb-e jelenleg, mint a Sandro-Munir duó - mondom ezt úgy, hogy Munirra mostanság nem sok panaszunk lehet szerintem, egyedül "csak" a góllövés miatt.
visca el barca írta:
Bob_Marley írta:Átjöhet EU-ba, de óriási ugrásnak vélem, hogy a brazil bohóckodás után idejöjjön. Óriási kockázat van benne
mondjuk ue. a kártyát ellőtted neymarnál is, aztán látjuk h mennyire lett igazad
Plusz ne feledjük, hogy ugrott ő már óriásit, és elég keményen megugrotta anno a lécet. Azóta meg fejben is erősödött, nagyon úgy néz ki, hogy visszatért olyan mélységből, ahonnan pl egy Adriano nem tudott. Nem mondom, hogy kockázat mentes, de nem akkora zsákbamacska az ő Európába jövetele szerintem, mint egy "friss" brazilé.

Amúgy olyat olvastam, hogy simán kijátszható ez a 6 millió kölcsönvételekkel. Most "kölcsönvesszük" Nolitot 6 millióért adott esetben, nyáron meg megvesszük 12-ért, és meg is van a kivásárlási ára. Ha annyira menni akar úgyse fogja a Celta ott tartani, szóval nem lehetetlen az üzlet.
MR. TROMORT777

2015.10.30. 11:49:10

Messias2 írta: Azt a szintet a fiatalok is lehozzák.
De pont ezaz, hogy nem hozzák. Ketten együtt letoltak 754 percet és ezalatt volt 3 asszisztjuk és 0 góljuk. Úgy, hogy a kupa meccsen kívül Neymaral és Suarezel játszanak és ilyen kiszolgálás mellett nem tudtak elérni semmit akkor az szerintem minden csak nem lehozás. Nekem ne mondja senki, hogy egy BL negyeddöntőben ha hátrányba lennénk akkor örülne, ha egy Munir vagy Sandro állna be.
Messias2
Director del Fútbol

2015.10.30. 11:39:18

Nero. írta: KKözben egyre biztosabb, hogy télen nem igazolhatunk.
Mondjuk ilyenről én se tudok, de olyat olvastam,h elvileg csak 6M költhetünk a télen. Ha ez igaz, akkor Nolito kizárt, h jön. Lehet benne valami amúgy, mert nem lehet véletlen, h ilyen Pato szintű viccparádékról van szó, és nem komolyabb játékosokról. Valószínűleg őket tudnánk kifizetni. Csak rájuk egyáltalán nem lenne szükség mármint Pato,Kuyt,Van Persie szintü arcokra. Azt a szintet a fiatalok is lehozzák.
visca el barca
Presidente del Barça

2015.10.30. 11:34:06

Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2015.10.30. 11:29:13

vagy hozzuk vissza akkor már Dinho-t, ő is 35 éves, ráadásul szabadúszó :D még esetleg jöhetne Eto'o, középre meg Pirlo, és onnantól nem is érdekel tovább, hogy mit érünk el, ki is eshetünk a bajnokságból felőlem :D
MR. TROMORT777

2015.10.30. 11:25:04

Nero. írta:Mondjuk ez a Pedros hír tényleg elég meredek volt, de a Kuytos meg a Patos hírek se komolyabbak :D

KKözben egyre biztosabb, hogy télen nem igazolhatunk.
Te ezeket a híreket hol találod? :D
Elvileg Novemberben dönt a vezetőség LE-vel, hogy igazolnak-e januárban, vagy sem.
De pl az biztos, hogy ilyen El Ghazi-t is figyel a csapat, szóval gondolom nem oké nélkül.
Szerintem Sandro megy kölcsönbe és valaki meg jönni fog.
TripleH
Entrenador del Barça

2015.10.30. 11:22:23

Nero. írta:Mondjuk ez a Pedros hír tényleg elég meredek volt, de a Kuytos meg a Patos hírek se komolyabbak :D

Ezt honnan miért és ki állítja?
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2015.10.30. 11:21:41

Nero. írta: KKözben egyre biztosabb, hogy télen nem igazolhatunk.
miért?
Nero.
Llegenda del Barça

2015.10.30. 11:19:43

Mondjuk ez a Pedros hír tényleg elég meredek volt, de a Kuytos meg a Patos hírek se komolyabbak :D

“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Válasz küldése