Neymar

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.11.17. 23:59:36

Messias2 írta:Neymar Sr (father): "We're talking about renewing, but the tax problems bother us. If this can't be solved, we can't stay." [ser]

Indul a szarkeverés a fatertől. =D> #-o
Milyen adózási probléma? Amit a Santosban hoztak össze, és most nyomoznak miatta? Nem értem annak ehhez miért van köze.. Vagy akkora fizuja lesz, hogy már rá is másik adókulcs vonatkozik, ez meg minket zavar? Még max ezt tudom elképzelni..

Amúgy nyilvánvaló szerintem, hogy majd nyáron lesz a hosszabbítás, Igazolások topicban le is írta Erxy cikke miért, addig meg a pofázás meg a pepecselés csak.

szerk.: Ha meg nagyon eroskodik a papa, akkor eladjuk a PSG-nek a Verratti-Marquinhos-Aurier pakkert, megvesszuk a Sevillabol Konoplyankat, aztan minden gond letudva..:lol:
Nero.
Llegenda del Barça

2015.11.17. 22:43:20

Asszem pont egy hónapja írtam hogy nem tudom elképzelni hogy túl sokáig itt maradna.Tartom.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
defender3
Entrenador del Barça

2015.11.17. 22:20:48

Messias2 írta:Neymar Sr (father): "We're talking about renewing, but the tax problems bother us. If this can't be solved, we can't stay." [ser]

Na az ilyenek miatt a legrosszabb a pénzéhes családtag menedzsernek
Leon
Director del Fútbol

2015.11.17. 22:12:38

Kérjenek tanácsot Mascheranotól vagy Messi faterjától! :mrgreen:
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
Messias2
Director del Fútbol

2015.11.17. 22:08:01

Neymar Sr (father): "We're talking about renewing, but the tax problems bother us. If this can't be solved, we can't stay." [ser]

TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
Normandia
Director del Fútbol

2015.11.13. 21:10:27

Messias2 írta: Dehogyis. Nem erről beszéltem. Pusztán azt akartam kihozni az egészből, h Leo visszatérésével biztosan visszaesik Ney teljesítménye, mivel Messi veszi át a szerepét, amit most betölt, ergo kevesebb labda lesz nála, nem tőle fognak indulni a támadások stb. Ami egyáltalán nem baj, mert Messi még mindig magasabb szinten van, mint a brazil. Valszeg nem láthatunk tőle annyi beindulást, kiugratást, labdáért való visszalépést. Kevesebbet fog behúzódni középre, tehát kevesebb szerepe lesz, vissza fog esni a gól és gólpasszainak a száma. Ez egyáltalán nem baj a csapat szempontjából, sőt. Csak ezt a szerepkört egy gyengébb képességü játékos is el tudná végezni, pl. szvsz Costa.
.
Ok, csak "kötözködtem".:-D
De én meg úgy gondolom, hogy ìgy nem lesz féloldalas a csapat. Messi és Ney is szervezheti, mikor melyik oldalon fut a támadás. Ìvelhetik a másik elé a lasztikat, ahogy szokták.:-D
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
Messias2
Director del Fútbol

2015.11.13. 20:05:27

Normandia írta: Akkor mi a konklúzió? Adjuk el Messit, hogy Ney maradjon a legjobb? Komolyan gondolod, hogy Leo visszatérésével sz@r@bbbul fog játszani, vagy mi?.:-D
Dehogyis. Nem erről beszéltem. Pusztán azt akartam kihozni az egészből, h Leo visszatérésével biztosan visszaesik Ney teljesítménye, mivel Messi veszi át a szerepét, amit most betölt, ergo kevesebb labda lesz nála, nem tőle fognak indulni a támadások stb. Ami egyáltalán nem baj, mert Messi még mindig magasabb szinten van, mint a brazil. Valszeg nem láthatunk tőle annyi beindulást, kiugratást, labdáért való visszalépést. Kevesebbet fog behúzódni középre, tehát kevesebb szerepe lesz, vissza fog esni a gól és gólpasszainak a száma. Ez egyáltalán nem baj a csapat szempontjából, sőt. Csak ezt a szerepkört egy gyengébb képességü játékos is el tudná végezni, pl. szvsz Costa.
palesz77 írta: de kozel nem bir akkora repertoarral mint Neymar. Szerintem jelentos visszaeses lenne ha brazilt cserelnenk a szelen.
Ez egyértelmű, de ha Messi játszik nincs szükség erre a nagy repertoárra, ergo gyengébb játékos is megfelelő lenne a szélen. De amúgy sem Costa lenne ebben a "cserében" a nagy érték, hanem Thiago.
Normandia
Director del Fútbol

2015.11.13. 19:27:19

Messias2 írta: Komolyan. Neymar jelenleg tényleg a legjobb szvsz, de Messi visszatérésével, ez nem így lesz, sokkal kevesebb szerepe lesz.
Akkor mi a konklúzió? Adjuk el Messit, hogy Ney maradjon a legjobb? Komolyan gondolod, hogy Leo visszatérésével sz@r@bbbul fog játszani, vagy mi?.:-D
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
palesz77

2015.11.13. 18:59:47

Messias2 írta:Komolyan. Neymar jelenleg tényleg a legjobb szvsz, de Messi visszatérésével, ez nem így lesz, sokkal kevesebb szerepe lesz. A bombaformában lévő Costa pedig simán passzolna ebbe a rendszerbe. Thiagot meg remélem, nem kell magyaráznom. :D
Mondjuk szerintem egy bombaformaban levo Costa is legfokepp a szelrol bekukdott labdaibol es a hihetetlen sebessegebol elne, ami nalunk nem olyan surun hasznalhato. Sebesseg meg hagyjam, de a Munchen rengeteg labdat lo be mostansag a szelekrol, mi meg az utan lettunk sikeres csapat tavaly is, hogy errol leszoktunk. Ugyes gyerek, nem annyira egydimenzios, mint anno hittem, de kozel nem bir akkora repertoarral mint Neymar. Szerintem jelentos visszaeses lenne ha brazilt cserelnenk a szelen.

Az meg sanszos, hogy valamennyire vissza fog esni Neymar, ha Leo visszater, de nem hiszem, hogy ez olyan drasztikus lesz. Messi kiesese elott is adott mar tobb nagy lasztit szinte minden meccsen, ev elejen volt csak gyenge, amig formaba nem jott. De amiota elkapta a fonalat, Messivel a palyan is rendre a legjobbjaink kozott volt, szerintem - remelem - ez az argentin visszateresevel sem fog valtozni.
Messias2
Director del Fútbol

2015.11.13. 17:33:16

palesz77 írta:
Messias2 írta:Ha adnák mellé még Costát, akkor részemről deal.
http://cdn.meme.am/instances/500x/63628685.jpg
Komolyan. Neymar jelenleg tényleg a legjobb szvsz, de Messi visszatérésével, ez nem így lesz, sokkal kevesebb szerepe lesz. A bombaformában lévő Costa pedig simán passzolna ebbe a rendszerbe. Thiagot meg remélem, nem kell magyaráznom. :D
palesz77

2015.11.13. 16:46:19

Bob_Marley írta:
MR. TROMORT777 írta:Szerintem mindenki igyon meg annyi felest ahányszor leírta a "hatékony" szót az utóbbi két oldalon. :twisted:
Nap hsz-e. :D Azt hiszem akkor én detox.....:lol:
Szerintem örülj, ha "csak" detox.. :lol:
Messias2 írta:Ha adnák mellé még Costát, akkor részemről deal.
http://cdn.meme.am/instances/500x/63628685.jpg
Messias2
Director del Fútbol

2015.11.13. 16:18:35

visca el barca írta:
jól van akkor.

hogy ne legyek off én nyáron eladnám neymart és visszahoznám a helyére thiagot.
Ha adnák mellé még Costát, akkor részemről deal.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.11.13. 15:26:52

visca el barca írta:
jól van akkor.

Ez jó ötlet,de Pedrot is vissza kellene hozni valahogy.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
MR. TROMORT777

2015.11.13. 15:23:53

Don't feed the troll!
visca el barca
Presidente del Barça

2015.11.13. 15:15:46

MR. TROMORT777 írta:
visca el barca írta:nem unjátok még?
Nem.
jól van akkor.

Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.11.13. 14:20:03

MR. TROMORT777 írta:Szerintem mindenki igyon meg annyi felest ahányszor leírta a "hatékony" szót az utóbbi két oldalon. :twisted:
Nap hsz-e. :D Azt hiszem akkor én detox.....:lol:
visca el barca írta:nem unjátok még? Bob minden topicban felhozza, hogy a brusztolós 1-0 többet ér mint a látványos, ollózós, megagiga 7-3, aztán egy hétig erről szól minden.
Kép
Kép
Kép
Kép
MR. TROMORT777

2015.11.13. 13:08:19

visca el barca írta:nem unjátok még?
Nem.
visca el barca
Presidente del Barça

2015.11.13. 12:23:10

nem unjátok még? Bob minden topicban felhozza, hogy a brusztolós 1-0 többet ér mint a látványos, ollózós, megagiga 7-3, aztán egy hétig erről szól minden.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
corol
Entrenador del Barça

2015.11.13. 12:16:02

Bob_Marley írta:

Talán ez foglalja össze legdiplomatikusabban a dolgokat, én valami hasonlókat próbáltam összeszedni. Nem Neymar érdekel Messi Pedro, Xavi vagy bárki más, hanem hogy nyerjünk, mert ezek a játékosok jönnek mennek, de a klub lesz örök. És igen, jobban érdekel, hogy a csapatnak mi az érdeke, mint hogy valaki éppen "nézőkért játszik". Ez hülye kifejezés, úgy fogalmaznék, hogy túlságosan laza és nem elég direkt, dinamikus, hatékony stb. Valakinek előbbi jobban bejön, engem meg egyénileg pont nem érdekel Neymar mit tud a labdáéval. :D Szóval patthelyzet, de fogadjátok el ezt az oldalt is, mert mi se vagyunk ám kevesen és lsd a foci irányát, bizony ez sokat számít ki milyen hatékony, racionális.
[/quote]

Abban egyetértek veled, hogy persze, elsősorban a győzelem számít, a trófeák, a klub eredményessége. Ugyanakkor a foci nem önmagáért, hanem a nézőkért van, megmondom őszintén én a harmadik-negyedik "Oslói minőségű" [-o< győzelem után, aligha fecsérelném az időmet kedvenc csapatom - jelen esetben a Barca - mérkőzéseinek követésére.
Engem a minőség, a játék, az egyéniségek brilliáns megoldásai vonzanak és persze ezek azért hozzák a gólokat és a győzelmeket. Én a Ronaldinho korszaktól kezdve lettem Barca fan és szerencsére az utódok és a maiak minimum hozzák, de inkább felülmúlják látványos megoldásokban az "ősöket". A futball iparosait meg nézzék azok, akiknek például a Premier League csapatainak valóban tiszteletreméltó küzdőszelleme tetszik és elégséges.
recrea
Llegenda del Barça

2015.11.13. 11:10:58

Lassan részeg vagyok, úgyhogy ideje lenne megnéznem végre a szó jelentését.... :D
MR. TROMORT777

2015.11.13. 10:09:23

Szerintem mindenki igyon meg annyi felest ahányszor leírta a "hatékony" szót az utóbbi két oldalon. :twisted:

Szerk: recrea! +1 :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára MR. TROMORT777 2015.11.13. 12:00:05-kor.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.11.12. 21:38:00

TripleH
Nálunk is Suarez inkább center mint nem. Szerepkörökben mindegyik szélső játékos és onnan próbálnak játszani. És a Pep féle Bayern azért hasonlít a Barcara, felfogásban feltétlenül és szerepkörökben is van hasonlóság. Mourinho féle Madrid meg szerintem erősebb volt mint az Ancelotti féle, nem hiába nyertek pl bajnokságot is (tehát az eredményesség is megkérdőjelezhető a szépség viszont relatív fogalom). Fejből mondom, de úgy rémlik gólokban is rekord vagy a közelit értek el, pontokban is és gyakorlatilag a nemzetközi kupában egy Ramos büntetőn múlt, hogy nem döntőztek.
Vakvágány ez is, máshogy látjuk sajnos, de az én hibám elfogadom, megfáradtam. :D
Kép
Kép
Kép
TripleH
Entrenador del Barça

2015.11.12. 20:30:28

@Bob

Cr-nek a MU-ban a cseleinek a 90%-a bicikli volt. Ráadásul azért nem jó példa szvsz, mert a Madridban rá volt kijátszva az összes támadás, alá játszott mindenki. Itt nem így van, ez által nem is alkalmas erre a játékra. Robben és Rebéryt is írtad, igen csak náluk nem az ő dolguk a gólszerzés többnyire, hanem erőcsatárokkal játszanak, lásd most Leva és Müller ketten elől, előtte Mandzu votl Müller párja. Ergó teljesen más szerepkör mind a 3 általad írt játékos, mint Neymar. Ráadásul nem a futball iránya diktálja ezt, hanem a Mou féle edzők akik megölik a játék szépségét. Hánynom kell az 1-0nál álljunk vissza taktikától. Carlo madridja nagyon szépen játszott. Eredményesek is lettek vele. Tehát ezt sztem túlgondolod. Ráadásul ha megnézed, most, hogy kidőlt, a játékot képviselő erő (Marcelo/Benzema) akik megszabják a támadásokat, nem is megy úgy nekik.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.11.12. 19:41:40

geridoss írta:
Ne akard megváltoztatni, honnan tudod, hogy hatékonyabb lenne, ha elhagyná az ilyen cseleit? Szerintem pont ezeknek köszönheti, hogy ilyen (IGEN IS!) eredményes eddig ebben a szezonban (akár naptári évben!), mert sok 11-es ebből lett, sok helyzet stb... Van, ami nem jön be nyilván, nagyobb százalékban, mint egy olyan megoldás, amit pl Robben választ.
Csak erre reagálok, tudom nem mindegy hol nyeri a párharcot hogy nyeri stb stb...De iránymutatónak pár stat.:

http://goo.gl/j5KV3n

55% párharcokban egyáltalán nem kiemelkedő stat, s lehet ebben fejlődni.
És volt nemrég a sikeres cseleinek számaihoz köthető stat is linkelve. Én elfogadom, amit te is írsz meg amit más is, de kérlek ti is fogadjátok el, hogy lehet még fejlődni és nem csak azért mert fiatal, hanem a futball is ezt "diktálja" vagy legalábbis irányvonalban ezek a célravezető dolgok, tényleg Ronaldot tudom erre legjobb példaként felhozni. Manchesterben "ugrabugrált" ő is, majd ahogy lett egyre dinamikusabb úgy jöttek egyre inkább a gólok, gólpasszok is. Megértettem, hogy Neymar így is sokat dolgozik és csinálja (meg is szoktam ezeket említeni) jönnek gólok stb, én úgy érzem ennél még több lehet benne és a csapatnak még többet adhatna, ha letisztultabb lenne a játéka. Szerintem a statok, példák, gólmennyiségek másoktól szerepkörök és maga a futball is efelé mozog. Ebben van eltérő vélemény, lehet ez felfogás kérdése is, nem tudom. Én sem azt akarom hogy akkor holnaptól álljon be a kapuba, szó sincs ilyesmiről. Én azt próbáltam felvázolni, hogy ha racionálisabban játszana akkor még eredményesebb lehetne és a csapat is. De akkor maradjunk annyiban valaki szerint igen valaki szerint nem, de engedtessék meg ha olyat látok egy meccsen akkor azt szóvá tegyem, hogy lehetett volna jobban is kivitelezni, hiszen ugyanúgy mindenkivel szemben ezek előkerülnek itt a fórumon. És amikor olyan van, hogy pl egyérintőben megtolja, lefut, passzol, visszakap, nem tologat hanem lő, gól biztosan állítom, hogy elsők között leszek és vagyok, aki gratulál!!!

Link nem működik, nem értem miért, de ha valaki bemásolja remélem ugyanazt a táblát kapja amit én, amiben a top5 liga játékosai vannak összehasonlítva párharcok terén.

palesz77: linket megcsinaltam, igy elvileg jo. Remelem nem gond, hogy picit belenyultam, a tobbi reszt erintetlenul hagytam.. :)
hajnesz írta: Viszont van, akinél sokkal fontosabb az eredmény, mint a joga bonito. Én valahol szerintem a kettő között helyezkedem, mert bár örömmel nézem, mikor Neymar átmegy 3emberen, ugyanúgy felcsesz a dolog, mikor az egyik játékosunk "a nézőkért játszik". Tudom, új kor, új trendek, de én mikor kezdtem nézni a focit, apámék azt nevelték belém, hogy alsógatyát, nőt lehet cserélni, csapatot nem :D Én ezt az eszmét továbbviszem arra is, hogy a csapatod játszhat akárhogy, győzelem a fontos, minden más csak popcorn mozi.
Talán ez foglalja össze legdiplomatikusabban a dolgokat, én valami hasonlókat próbáltam összeszedni. Nem Neymar érdekel Messi Pedro, Xavi vagy bárki más, hanem hogy nyerjünk, mert ezek a játékosok jönnek mennek, de a klub lesz örök. És igen, jobban érdekel, hogy a csapatnak mi az érdeke, mint hogy valaki éppen "nézőkért játszik". Ez hülye kifejezés, úgy fogalmaznék, hogy túlságosan laza és nem elég direkt, dinamikus, hatékony stb. Valakinek előbbi jobban bejön, engem meg egyénileg pont nem érdekel Neymar mit tud a labdáéval. :D Szóval patthelyzet, de fogadjátok el ezt az oldalt is, mert mi se vagyunk ám kevesen és lsd a foci irányát, bizony ez sokat számít ki milyen hatékony, racionális.
Kép
Kép
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2015.11.12. 17:36:10

Abban egyet értek Bobbal, hogy fejlődhet a hatékonyságban, ugyanakkor én ezt a hatékonyságot úgy tudom elképzelni, hogy ezeket a cseleket, amiket most csinál próbálja még sikeresebben megcsinálni. Ha átállna egy olyan stílusra, mint pl. Cr vagy Robben stb. nem biztos, hogy hatékonyabb lenne, sőt. Ez a játék őt képviseli, ebben jó, csupán annyiban fejlődjön, hogy ezek nagyobb százalékkal jöjjenek be. Bár nem hiszem, hogy olyan sokkal tovább lehetne.
Nyilván vannak olyan dolgok, amivel szándékosan színezi a játékot, van amit meg lehetne egyszerűbben oldani, de én úgy vélem szerencsére nem úgy teszi. Például mikor a Rayo(?) ellen egy 30 méteres keresztlabdát úgy vett le sarokkal, hogy a jobb lábát a bal mögé tette, azt meg lehetett volna csinálni egyszerűen, de színezte ezzel. Vagy a Getafe ellen is volt, hogy egy 5 méteres passzt úgy oldott meg, hogy jobbal elhúzta és abból a mozdultaból ballal tette tovább. Ez most csak két példa volt arra, nem értem miért kellene ezeket kiölni.
Egyszóval nem hiszem, hogy célravezetőbb lenne, ha átalakulna a játéka arra, hogy lendületből meghúzza a szélen vagy elkezd amolyan "Robben-féle" testcselekkel próbálkozni.
Forca Barca!!!!
Válasz küldése