geridoss írta:
Ne akard megváltoztatni, honnan tudod, hogy hatékonyabb lenne, ha elhagyná az ilyen cseleit? Szerintem pont ezeknek köszönheti, hogy ilyen (IGEN IS!) eredményes eddig ebben a szezonban (akár naptári évben!), mert sok 11-es ebből lett, sok helyzet stb... Van, ami nem jön be nyilván, nagyobb százalékban, mint egy olyan megoldás, amit pl Robben választ.
Csak erre reagálok, tudom nem mindegy hol nyeri a párharcot hogy nyeri stb stb...De iránymutatónak pár stat.:
http://goo.gl/j5KV3n
55% párharcokban egyáltalán nem kiemelkedő stat, s lehet ebben fejlődni.
És volt nemrég a sikeres cseleinek számaihoz köthető stat is linkelve. Én elfogadom, amit te is írsz meg amit más is, de kérlek ti is fogadjátok el, hogy lehet még fejlődni és nem csak azért mert fiatal, hanem a futball is ezt "diktálja" vagy legalábbis irányvonalban ezek a célravezető dolgok, tényleg Ronaldot tudom erre legjobb példaként felhozni. Manchesterben "ugrabugrált" ő is, majd ahogy lett egyre dinamikusabb úgy jöttek egyre inkább a gólok, gólpasszok is. Megértettem, hogy Neymar így is sokat dolgozik és csinálja (meg is szoktam ezeket említeni) jönnek gólok stb, én úgy érzem ennél még több lehet benne és a csapatnak még többet adhatna, ha letisztultabb lenne a játéka. Szerintem a statok, példák, gólmennyiségek másoktól szerepkörök és maga a futball is efelé mozog. Ebben van eltérő vélemény, lehet ez felfogás kérdése is, nem tudom. Én sem azt akarom hogy akkor holnaptól álljon be a kapuba, szó sincs ilyesmiről. Én azt próbáltam felvázolni, hogy ha racionálisabban játszana akkor még eredményesebb lehetne és a csapat is. De akkor maradjunk annyiban valaki szerint igen valaki szerint nem, de engedtessék meg ha olyat látok egy meccsen akkor azt szóvá tegyem, hogy lehetett volna jobban is kivitelezni, hiszen ugyanúgy mindenkivel szemben ezek előkerülnek itt a fórumon. És amikor olyan van, hogy pl egyérintőben megtolja, lefut, passzol, visszakap, nem tologat hanem lő, gól biztosan állítom, hogy elsők között leszek és vagyok, aki gratulál!!!
Link nem működik, nem értem miért, de ha valaki bemásolja remélem ugyanazt a táblát kapja amit én, amiben a top5 liga játékosai vannak összehasonlítva párharcok terén.
palesz77: linket megcsinaltam, igy elvileg jo. Remelem nem gond, hogy picit belenyultam, a tobbi reszt erintetlenul hagytam..
hajnesz írta: Viszont van, akinél sokkal fontosabb az eredmény, mint a joga bonito. Én valahol szerintem a kettő között helyezkedem, mert bár örömmel nézem, mikor Neymar átmegy 3emberen, ugyanúgy felcsesz a dolog, mikor az egyik játékosunk "a nézőkért játszik". Tudom, új kor, új trendek, de én mikor kezdtem nézni a focit, apámék azt nevelték belém, hogy alsógatyát, nőt lehet cserélni, csapatot nem

Én ezt az eszmét továbbviszem arra is, hogy a csapatod játszhat akárhogy, győzelem a fontos, minden más csak popcorn mozi.
Talán ez foglalja össze legdiplomatikusabban a dolgokat, én valami hasonlókat próbáltam összeszedni. Nem Neymar érdekel Messi Pedro, Xavi vagy bárki más, hanem hogy nyerjünk, mert ezek a játékosok jönnek mennek, de a klub lesz örök. És igen, jobban érdekel, hogy a csapatnak mi az érdeke, mint hogy valaki éppen "nézőkért játszik". Ez hülye kifejezés, úgy fogalmaznék, hogy túlságosan laza és nem elég direkt, dinamikus, hatékony stb. Valakinek előbbi jobban bejön, engem meg egyénileg pont nem érdekel Neymar mit tud a labdáéval.

Szóval patthelyzet, de fogadjátok el ezt az oldalt is, mert mi se vagyunk ám kevesen és lsd a foci irányát, bizony ez sokat számít ki milyen hatékony, racionális.