Feast4 írta:
De van egy másik gond is. Iniesta helye. Hiába gondoljuk azt, hogy ő mindig Ini lesz sérülékeny és idő kérdése, hogy a koránál fogva kapjon valami komolyabb sérülést. Másrészt a sérüléshullámban sem bizhatunk, hogy mindig elkerüli a csapaot. Lásd most. Két vkp. egyszerre?Mikor volt nálunk ilyen? De szerintem azt, hogy tényleg hova kell igazolni, azt csak tavasszal látjuk meg. Nm tudnu Turan és Vidal szerepe ténylegesen mi lesz.
Ezt a hsz-t emelem ki, de szinte bármelyik másra is lehetne ezzel hivatkozni.
A középpálya érdekes kérdés. Ha hozunk valakit egy-két embertől mindenképp szabadulnunk kell, mert már rengetegen lesznek.
De nézzük: Arda: most jött
Iniesta: kizárt, hogy menjen, minden valószínűséggel jövőre is a kezdőben lesz.
SR: őt biztos nem adja LE és úgy tűnik -főleg Vidal érkezésével- a kp-n számol vele. Nagy dolognak kéne történni, hogy akár jh-n vagy vkp-n szerepeljen. Hosszútávon biztosan.
Rakitic: ő is az még az új emberek közé tartozik, és a stílusából adódóan szükség van rá. Sok meccsen, lehet mondjuk SR-el, esetleg Ardaval pótolni vagy ha Busi feljebb lép, de alapvetően nincs helyettese. Persze lehet bolygatni, ha mondjuk jön Verratti vagy valaki, de akkor újra rengetegen esnek ki a kezdőből.
Van még Rafinha, akivel szerintem nem hosszabbítottak volna, ha eel akarják adni. Talán az ő távozására van a legnagyobb esély, esetleg kölcsönre, de rotálásra nem sok jobb ember lenne. Azért láttuk, hogy a sérülése előtt mit hozott le. Nincs ok eladni.
Ez így rengeteg ember, ha hozunk egy "sztár"-középpályást.
Persze mondhatjuk, hogy Arda, Rafinha tud szélen is játszani meg SR hátvédként, lehet variálni, rotálni stb. Ez szép és jó, de van egy alapcsapat, amit lehet rotálni vagy sérülés esetén bejönni egy embernek, de ha jön egy "sztárigazolás", az biztos, hogy a kezdőbe jön és akkor kb. 2 játékostól szabadulni kell. Nem lehet arra játszani, hogy ennyi játékos kiesik. (ráadásul meg is lettünk volna, ha Arda játszhat) Az a két játékos akitől szabadulnánk viszont ki lenne!?
Esetleg két év múlva, mikor már Ini is kacsingathat a pad felé, Rakitic pedig nem lesz nélkülözhetetlen és a Rafinha-Sr-Arda trióról is kiderül mit tudnak hosszútávon, megfontolandó lehet.
Félreértés ne essék, én is nagyon szívesen látnám itt Verrattit, de valahogy nem tudom elképzelni igazán a csapatot. Ha nem távozik neki akkor mondjuk az Arda-Rafinha-Sr-Rakitic trióból egy, de inkább kettő még a keretbe se kerüljön egy-egy meccsre? A fiatalokról nem is beszélve.
A hátvédeknél hasonló a helyzet. Most van Piqué, Masch, Vermaelen, Matyi, Bartra. Ha utóbbit ki is vesszük még maradt négy. Piquének semmi esélye, Masch-tól sem igen szabadulunk, Matyi LE embere. Itt is csak azt tudnám elképzelni, hogy Vermaelen megy. Bár annak sincs sok értelme.
Laporte nkem is nagyon tetszett, Matyiék előtt célpont is volt, de a baszkok irreális árat szabtak, viszont a tavalyi, illetve az idei szezonja elég csalódás. Még finoman fogalmaztam. Nem hiszem, hogy ő lenne az a klasszis aki sok évre megoldja itt a hátvéd-problémát. Tudom, fiatal meg minden, az a 3-4 meccs amit elkaptam elég csalódást keltő volt.
Egyáltalán nem vagyok ellene, de idejönni kezdőnek még kevés (már ha annak hoznánk), cserejátosként pedig 30-40 millióért elég luxus, mert a Bilbao 30 alatt nem adja. Korábban is ha jól emlékszem 36 milláért lehetett volna megszerezni, pedig akkor nagyon nagy bajban voltunk kh poszton.