noname írta:Ebben az esetben nem hiszem h szükség lenne egy Xavi típusú kp-ra. Persze mindig megnyugtató ha van valaki, aki képtelen eladni a labdát, de SR és Rakitic remekül muzsikál védelemben, így nyújtanak annyi fedezetet h Busquets játsszon Xavi-sabb szerepkörben-
Nyilván nem csak annyira gondoltam, hogy csereként bejön, és nem adja el a lasztit, de utána le is írtad amit akartam én is még hozzátenni..

Busi az a jelenlegi keretből, aki nagyjából át tudná venni azt a szerepkört, és eddig úgy néz ki, hogy szép lassan át is veszi idén.
Gareth Tello írta:Itt simán kaphatna egy esélyt Samper, talán nem véletlen, hogy Gerard López idén szinte csak középső/irányító középpályásként játszatja a B-ben. Remélem, ez azért van, mert összebeszéltek Luchóval, és így akarják Sampert felkészíteni arra, hogy hamarosan a nagyoknál is tudjon hasonló szerepkörben futballozni. Ha tényleg ez a terv, akkor mondjuk egy Busquets-Samper-Rakitic-Rafinha-Iniesta-Arda sorral szépen el lehetne lenni szerintem, főleg úgy, hogy még Roberto is bevethető a középpályán (akivel egyébként hozzád hasonlóan én is inkább jobbhátvédként számolnék, de ez a sokoldalúság azért komoly fegyvertény nála), illetve ha úgy adódik, akkor Mascherano is tud játszani szűrőként.
Ezzel teljes mértékben egyetértek, Samperben lehet látni olyan dolgokat, amik jelenleg csak Busiban vannak meg. Rá amúgy ugyanaz igaz, amit anno Verrattinál írtam, hogy nagyon jó duó lehetnének Busival a stílusuk miatt, mert egymás helyén is tudnának játszani, mellé megvan bennük minden, ami nekünk a középpályára kell. Ha ez a helyzet, és így akarjuk megoldani, akkor én se látom értelmét a már általam említett trióból senki érkezésének. És jó hír, hogy ma is a felnőtt kerettel edz!
De hogy tiszta legyen mindenkinek, én nem azt mondom, hogy muszáj igazolnunk. Csak annak ellenére, hogy vagyunk csomóan a középpályára, egyedül Busiban van meg szerintem az, hogy nagyjából "kontrollálni" tudja a középpályát, diktálja a ritmust, gyorsítson, lassítson, mozgassa egymaga a csapatot, és ő is az utóbbi időben csinálja ezt még magasabb szinten - bár most a Clásicon pont nem remekelt. Csak őt LE már mondta, hogy vkp-nek akarja játszatni, max akkor megy előrébb, ha valami gáz van, és ott annyira nagyon ezt nem tudja kihasználni, mint kicsit előrébb engedve. És amúgy is, egy szem ember ilyen stílussal a középpályára nem túl szerencsés, még ha úgy is tűnik szerencsére, hogy ő elpusztíthatatlan. Ha ezt a szerepkört Busi mellett be tudja tanulni Samper - tőlem lehet a név Gumbau is mielőtt beleköttök, csak ő láthatóan nem ez a fajta -, akkor mindenki jól járt, megúsztuk Ardával az erősítést. Verrattit sajnálnám nagyon, őt szerintem ide teremtette a jóisten is, de nyilván az ifik sikerének jobban örülök.. De ha nem ez a terv, és nincs akivel Busin kívül ezt a szerepkört megoldhatjuk házon belül, akkor szerintem is könnyen elképzelhető egy igazolás, még véráldozat árán is. Azt ne kérdezzétek kitől kéne megválni, mert nem tudok olyat mondani. Ezért nem egyszerű a szitu, van sok jó játékos, csak nincs minden szerep tökéletesen lefedve - de bízom Busiban, hogy tartja a nagyon jó formáját, és mellé felhozunk valakit kicsi tehermentesítésére.
Gareth Tello írta:Laporte barátunkat egyébként én is sokra tartom, ha Bartra távozik (amire sajnos van esély bőven), és nem költünk el sok tízmillió eurót egy középpályásra, akkor a klub helyében bekopogtatnék majd az Athletichez egy korrekt ajánlattal.
Samper írta:Változatlanul azt gondolom, hogy egy igazán fontos igazolásunk lenne: Laporte.
Szerintem kezdhettek örülni, tudtommal Puyi lett az ügynöke, Lucho ballábas kh-et keres.. Szerintem az ő érkezése borítékolható, még ha én az ellenünk nyújtott játékai alapján nem is értem azt az bődületesen magas vételárát - egy meccsen volt kiemelkedő konkrétan, amúgy még volt hogy gólt is kaptak miatta.