palesz77 írta:Most tök komolyan kérdezem, hogy ha ezeket felhozod, mint érv, akkor a Barcának miért lehet drukkolni? Piqué ahol tud belerúg a Realba, adócsalások tömkelege van a klubnál, elmeszeltek minket az átigazolási szezonból, Neymar leigazolása minden volt csak tiszta nem, Masch a fent említettek miatt előzetesben van, az Ex elnökünk lehet megy dutyiba szintén, Qatart nyomatjuk a világ felé, miközben az egész focivilág őket fújja - jogosan -, stbstb. Minden klubnak vannak ilyenjei, csak nem szemellenzőn keresztül kell nézni..
Néhány dologgal sajnos egyet kell értenem. Ha valamit is változtat a mondandómon, én Piquét sosem szerettem és ugyanakkora tajparasztnak tartom, mint Ramost. Akármilyen játékos, már évekkel ezelőtt eladtam volna, közvetlenül Guardiola távozása után, még azon a nyáron. Taszít a viselkedése, egy neveletlen kőgazdag majom. Pont az ilyen ömlengéseire van még itt szükség...
Az adócsalásokhoz viszont nem tudok hozzászólni. Sajnos ebben igazad van. Ebbe a tükörbe bele kell nézni.
A FIFA ugrálása viszont az ő szégyenük inkább, mint a miénk. Ha jogilag nézzük, történt szabálysértés, igen, de mégsem mutogatta egyik játékos sem a Camp Nounak a redvás combját, fojtogatta Puyolt, vagy rúgott bele egy földön fekvőbe. Nevetségesnek tartom az egész ügyet, mivel itt fiatal játékosok jólétét és szakmai előrelépését büntették iszonyatosan betegesen és súlyozatlanul... Mert úgy emlékszem, hogy nem csak a klub kapott transferbannt, de nekik is elvették a játékengedélyüket. Azért szerintem van ennél fontosabb és mélyebben elítélendő dolog is, pl. hogy adtuk el a 2022-s VB-t az araboknak és hogy miért viszik el kisbusznyi mértékben az embereket a FIFA-tól a sittre.
Valahogy én úgy gondolom, hogy a Barca mögött sokkal több és jobb tartalom, mélység van, nagyságrendekkel több, mint a real mögött. Piquét leszámítva itt nem hangzanak el ilyen nyilatkozatok mint annak a neve nincs dzsipszikingnek a Barca történelméről, rajta kívül azért normális a társaság. Vannak követendő példáink, a játékosokkal sokkal normálisabban bánik mindenki. Nem utáljuk ki a legendáinkat és nem száműzzük őket... Vásárolunk játékosokat, de a hazai termés mindig fog dominálni, ha nem is mindig ugyanolyan mértékben. A Barcát én családnak gondolom. Mint minden családban, vannak nehézségek, a szent szinthez ugyan azért távol vagyunk, de a madridhoz képest mérföldekre előrébb.