mess2009 írta:sok mindent leírtatok, a Real M. utálatról ami tény: számtalan aspektusa létezik.
engem az gondolkodtat el valójában, hogy nézek gyakorta angol, német meccseket, ritkábban olasz és franciát, látok erős konkurens csapatokat játszani de egyet sem utálok, csak a Madridot
vajon mi lehet az oka?
nézzük pl. a tegnapi ámokfutásukat: vissza fogtam magam egész idáig, mondván: a francba mi is rúgtunk már 6-7 gólt gyengébb csapatoknak akkor azt gálának neveztem és örültem neki....akkor most mi a bajom ezzel a 8-al?
nos elsősorban az, hogy ezek miután feltöröltük velük a saját stadionjuk padlóját, a kis csapatokon gázolnak át és úgy ünnepeltetik magukat
mintha ez egy valódi érdem lenne pedig nagyon nem az.
van persze más is...a "királyi" kivételek (spanyol politikai hátszél), a kiapadhatatlan bevásárló szatyor...stb.
ami pedig Piquét illeti én nem ócsárolnám barca drukker létemre... már csak azért sem, mert ő egy olyan szempontot is magáénak tudhat amit ti nemigen: t.i. ő katalán és valódi barca gyökerei vannak...
Azt, hogy a Realt utálod nagymértékben hozzájárul, hogy talán a futballtörténelem legnagyobb riválisai függetlenül attól, hogy melyik mennyire sikeres és te egyiküknek szurkolsz. Plusz vannak ideológiai, politikai stb. ellentétek.
A 8:0 meg 8:0 ezen nincs mit magyarázni. Bárki ellen megsüvegelendő teljesítmény, ugyanakkor nem szabad elfeljteni nekik is, hogy milyen csapatokat szórtak meg. Nem akarom elvitatni Cr érdemeit sem, de sok következtetést nem vonnék le abból, hogy néhány kiscsapatot megszór, a nagyobbak ellen meg duplanulla. (elég a bajnokságot megnézni) És ez a csapat egészére is jellemző. A PSG mindkétszer bucira verhette volna őket, a többi nagyobb csapat ellen nemhogy gála nem volt, de győzelem sem. Talán a Bilbao elleni idegen pozitív.
Lehet, hogy úgy tűnik leszólom őket vagy irigységnek hangzik, leszögezem nincs bennem ilyen érzés, de ennek a tegnapi Malmönek egy Bl közepes csapat is legalább 5-öt vágott volna.
Viszont nem hiszem, hogy emiatt változni kellene a Reallal szembeni hozzáállásnak. Ha majd a komolyabb csapatokat verik 3-4 góllal el lehet gondolkodni. Ha pedig ez most a fejükbe száll és úgy érzik, hogy eloltották a tüzet az csak nekünk jó.
A szurkolókról pedig annyit, hogy véleményem szerint egyik tábor sem különbözik a másiktól. Számomra a legnagyobb hiba, ha ennyi embert egy kalap alá veszünk csupán a szurkolói hovatartozásuk miatt. Leginkább abban mutatkozik meg, amikor van egy-két hangadó akiknek radikális a véleményük és az alapján ítélnek meg több ezer embert. (most csak a magyarokra gondolok) Igaz ez leginkább a szurkolói fórumokra. De ugyanígy játékosokra is. Nálunk is ott van pl. Piqué, aki miatt sokan beskautlyázzák a csapatot. Rajta kívül talán Alves az aki túlzásba viszi olykor, de a többiekről ez nem nagyon mondható el.
Lehet, hogy nálunk voltak adóügyek stb., cserébe pl. Benzemanál zsarolás, nemi erőszak (valami drogos ügy ha jól emlékszem). Mondjuk előbbieknél személy szerint nem elsősorban a játékosokat venném elő. Aki 20 milliót keres évente nem hiszem, hogy ekkorát kockáztatna, főleg, hogy "csak" egy focista, köze nincs a pénzügyekhez. De ez már egy másik történet.
Szóval örüljenek a győzelmüknek, mi figyeljünk magukunkra és nem lesz gond.