Bajnokok Ligája & Európa Liga

Foci a Barçán kívül
MatyiG
Adminisztrátor

2015.12.09. 14:41:30

noname írta:
Messias2 írta:AZ egész PL egy hatalmas vicc. Nem értem, miért indulhat 4 csapatuk a BL-ben, amikor a negyeddöntőre egy sem marad. :D
Remélem ma kiesik London is, és az EL-ben is elkenik a szájukat. Mondjuk azt úgyis a Sevilla nyeri.

Ahogy áll a dolog ha idén is akkorát buknak a Bl-ben mint tavaly(akkorát fognak), akkor beérik őket. Ha jól emlékszem, akkor idén a németek már megelőzik őket(jelen állás szerint), de az olaszok is már közel vannak. Valaki nem tud egy linket a jelenlegi koefficiensekkel?
http://www.uefa.com/memberassociations/ ... s/country/" target="_blank
noname
Llegenda del Barça

2015.12.09. 14:35:37

Messias2 írta:AZ egész PL egy hatalmas vicc. Nem értem, miért indulhat 4 csapatuk a BL-ben, amikor a negyeddöntőre egy sem marad. :D
Remélem ma kiesik London is, és az EL-ben is elkenik a szájukat. Mondjuk azt úgyis a Sevilla nyeri.

Ahogy áll a dolog ha idén is akkorát buknak a Bl-ben mint tavaly(akkorát fognak), akkor beérik őket. Ha jól emlékszem, akkor idén a németek már megelőzik őket(jelen állás szerint), de az olaszok is már közel vannak. Valaki nem tud egy linket a jelenlegi koefficiensekkel?
A Fifa egy szégyen
MR. TROMORT777

2015.12.09. 14:13:17

Louis van Gaal persze előadta, hogy tavalyhoz képest javultak. Végülis ez igaz, tavaly ilyenkor az vot a taktika, hogy Fellaini fejére ívelgették a labdát és reménykedtek, ahhoz képest most bejöttek az elköltött pénzek és már képesek kettőt is rúgni, az más kérdés, hogy egy vicc volt a védekezésük tegnap este, meg az egész csapat.

PCsabi statsja a Premiership topic-ban mindent elmond a jelenlegi MU-ról. Még mi gondoltuk azt Pep utolsó éveiben, hogy az értelmetlen tiki-taka. Az semmise volt hozzájuk képest. Alapból nem értem, hogy-hogy lehet állása ennek az embernek. Mégha jó edző is lenne, a saját személyes ellentétei mindig tönkreteszik. Valdes-es sztori is egy apró szegmens. A klubnál tart egy játéksot akit még a jótékonysági vacsorára se hívják meg, de közben meg velük edz. Ott azért milyen lehet a hangulat? Ez csak egy apró példa és tudom itt sokan rühellik Valdes-t, de jól szemlélteti, hogy mennyire nem tud irányítani egy csapatot.

Az angol bajnokság meg kezd egyre fogalmatlanabb lenni és ez a fő vesztük. Nagy mértékben átalakult a foci és már nem elég a fizikum meg az egy-egy elleni párharcok megnyerése európai szinten. Ami Angliában elég, az nemzetközi szinten már nem. De elég megnézni az edzőiket. Kíváncsi lennék például spanyolban átlagban hány évvel fiatalabb edzők dolgoznak. Angliában van egy ezdői állomány akinek van egy filozófiája és csak azok cserélgetik egymást. Nincsenek korszakalkotó, lendületes fiatal edzőik új elképzelésekkel. Talán Pochettino az egyetlen aki ilyen kategória jelenleg és a keretéhez képest jól is megy nekik. El kellene felejteni az avitt edzői állományt és nem feltétlen otthonról hozni edzőt. Ezért is nagy szó szerintem, hogy egy olyan történelmi klub mint a 'Pool megszerezte Klopp-ot. Elsősorban erre van szükség, mert játékosállomány szemontjából símán jobbak mint a németek vagy az olaszok. Csak haladni kellene a korral. De nem kell leírni őket, mert gyorsan változhatnak a dolgok.

Továbbá még az utánpótlásuk is szenved. Egyre kevesebb a hazai labdarúgók száma és ezért repkednek már egy angol ifiért 60-70 millák. Pont Muniesa nyilatkozott erről nemrég, hogy a probléma az utánpótlásban van. Mert ott a fiatalok 21 éves korukig sokszor korosztályos csapatokban játszanak és utána túl nagyot kellene ugraniuk így jóformán kölcsönbe mennek és vagy beválnak vagy csak tovább kölcsönzik őket. Míg spanyolban az utánpótlás ugye rendes felnőtt osztályokban játszik és amikor kikerülnek 19-20-21 évesen akkor már van fogalmuk a fociról.

A fő probléma, hogy még fel sem ismerik vagy fel sem ismertetik velük ezek a BL kudarcok, hogy baj van. Mert amúgy maga a PL szárnyal, egyre több néző, egyre több követő. Már csak stílus kérdése, hogy ki melyik focit kedveli jobban, de messze jobban eladható náluk egy akármilyen bajnoki mint spanyolban vagy németben. Ameddig ez így van, nem fognak megszakadni egy BL-ért.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.12.09. 12:45:52

Irgalmassag szent eve most kezdodott, ne bantsunk senkit. :D

Angoloknal regota jonnek a hangok, hogy valami nem stimmel, nem meglepo a dolog. Sajnos azert a spanyolok se villognak annyira. Hiaba indult ot csapat lehet marad harom.
Kép
Kép
Kép
zola8787
Director del Fútbol

2015.12.09. 11:38:41

palesz77 írta:
zola8787 írta:Owen nyilatkozatát olvastátok? Az elmúlt 18 hónap alatt elküldött ex MU-s játékosokból összeállított csapat megverné a mostani MU-t :D
Lusta vagyok utananezni, kiket kuldtek el? Azt nem irjak? Di Maria, Evra es Falcao remlik, de utobbi nem volt nagy veszteseg.. :D
nso-n olvastam szóval nem biztos, hogy igaz, de : Rafael, Evans, Evra, Nani, Kagava, Van Persie, Nani, Chicharito, Januzaj és Welbeck.

Cleverley is mostanában ment el nem?
Rinku
Director del Fútbol

2015.12.09. 11:18:17

visca el barca írta:evans, kagava, januzaj, evra, rafael, nani, fanpörszi, csikarító
Evrán kívül senkivel nem lennének előbbre. De ő meg menni akart tudtommal.
Talán még Persie, bár neki nem tudom, hogy milyenek voltak a végnapjai Manchesterben. Owen nem tudom mire vergődik. :) Ha már nagyon akar mondani valamit, akkor inkább mondaná azt, hogy ez a keret is olyan gyenge, mint amilyen volt, csak éppen százmilliónyi fontok repültek el feleslegesen.
Football, bloody hell. /SAF/
Messias2
Director del Fútbol

2015.12.09. 11:14:47

AZ egész PL egy hatalmas vicc. Nem értem, miért indulhat 4 csapatuk a BL-ben, amikor a negyeddöntőre egy sem marad. :D
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
visca el barca
Presidente del Barça

2015.12.09. 10:59:32

palesz77 írta:
zola8787 írta:Owen nyilatkozatát olvastátok? Az elmúlt 18 hónap alatt elküldött ex MU-s játékosokból összeállított csapat megverné a mostani MU-t :D
Lusta vagyok utananezni, kiket kuldtek el? Azt nem irjak? Di Maria, Evra es Falcao remlik, de utobbi nem volt nagy veszteseg.. :D
evans, kagava, januzaj, evra, rafael, nani, fanpörszi, csikarító
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
gg86
Jugador d'estrella

2015.12.09. 10:33:28

Örülök, hogy beérett Van Gaal munkája, azóta a kedvenc edzőm mióta elküldte az akkori Barca legnagyobb kerékkötőjét, Rivaldót a csapattól. Valószínűleg évekig lesz még a MU-nál, de utána szívesen látnám újra nálunk, hogy megtisztítsa itt is a keretet és milliárdokat költve lefektesse egy új világverő gárda alapjait. Így tovább holland mágus!
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.12.09. 10:16:39

zola8787
Director del Fútbol

2015.12.09. 10:13:53

Owen nyilatkozatát olvastátok? Az elmúlt 18 hónap alatt elküldött ex MU-s játékosokból összeállított csapat megverné a mostani MU-t :D
Rinku
Director del Fútbol

2015.12.09. 09:07:12

hajnesz írta:Nem vagyok álszent, de itt egyesek jobban szurkolnak a Real ellen, mint a saját csapatuknak, kicsit unalmas már. Nemhiába "barca kids troll footbalon..."
Ha mi játszottunk volna a Malmö ellen, mi sem álltunk volna meg 6 alatt, és biztos lövettünk volna Messivel 3 gólt, e felől senkinek ne legyen semmilyen kétsége sem.
Szerintem rosszul méred fel a dolgokat. Az nem kétséges, hogy az itt jelenlévők a lelkük mélyéről gyűlölnek mindent, ami a real. És ezt elvitatni sem lehet tőlük. Gondolom te sem 3 éve nézed a Barca meccseket. Szóval nem is nagyon van mit megindokolnom azon, hogy a megvetés ás az utálat a madrid felé az egy érthető szurkolói hozzáállás részünkről. De hogy a Barca szereteténél jobban utálnánk őket? Hm, ez azért már túlzó állítás szvsz.

Mi is alaposan megkentük volna a Malmöt, ez így van. De itt a lényeg, és ez a fontos, megint totál minden rendben van arcban madridban. Megint kisz.rták a spanyol viaszt, megint ők a világ teteje. Nem baj, hogy két héten belül elkövették a klub egyik legszégyenteljesebb dupláját, most hogy a hétvégén megverték a patinás nebáncsvirág Getafe-t, tegnap pedig Gyökér rúgott négyet és tök szerényen, mélységes alázattal lenyilatkozta, hogy "a rekordok kergetnek engem", ismét adják az alapot arra, hogy mindent amit dobálni lehet, dobjunk és ismét röhögni lehessen rajtuk. :) Ami utálat és megvetés folyik be hozzájuk tőlünk, azt mind maguknak köszönhetik. Úgyszólván, ők teremtettek minket.

A végtelenül pacifista hozzáállásoknak is megvan a maguk előnyök. Bob aztán, ha vödörrel húznák nyakon, sem lehetne a sodrából kihozni. Becsülöm az ilyen magatartást, de ez a real madrid elég régóta egy rohadó fekély, majd ha változni fog az eszmei és ideológiai hozzáállásuk mindenhez és mindenkihez, aki nem ők, na majd akkor beszélhetünk arról, hogy ne kössünk beléjük.
Football, bloody hell. /SAF/
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.12.09. 08:03:54

En is minden esetben a sajat csapatomnak szurkolok kit erdekel mas? Foleg mikor vezetunk a bajnoksagban es ha mindig nyerunk a fejukre is allhat a tobbi csapat akar Atletico akar Real Madrid.

Sevillanak orulok hogy legalabb az EL meglett, ma pedig szoritok a Valencianak, hogy jussanak tovabb.
Kép
Kép
Kép
Samper
Director del Fútbol

2015.12.09. 05:55:21

Alcantara írta:Tegnap a Wolfsburg bizonyította, hogy a sokak által lenézett Bundesliga nincs fényévekre a PL-től.

A PL legjobb védelmét úgy gurigázták ki a második gólnál, ahogyan mi szoktuk a kis csapatokat.

A Draxler gyerek nagyot játszott, egyre inkább izmosodik ebben a csapatban.
Csoportelsőként akár még kaphatnak olyan ellenfelet is, akik ellen mehetnek majd egy újabb kört a BL-ben.

A 'Gladbachot kicsit sajnálom, mert hasonlóan látványos játékot játszanak,de látszik, hogy még rutintalanok a BL-ben. Ide azért kicsit több kell.
Már a harmadik nemzetközi sztáredző, aki csúnyán ég a csapatával. De úgy látszik, most nem divat a kirúgás. Talán jobb is, ha az edzők pozíciója erősödik a tulajdonosokkal szemben. Na meg a lelátók türelmetlen hangjaival szemben is.
Alcantara
Director del Fútbol

2015.12.09. 05:23:06

Tegnap a Wolfsburg bizonyította, hogy a sokak által lenézett Bundesliga nincs fényévekre a PL-től.

A PL legjobb védelmét úgy gurigázták ki a második gólnál, ahogyan mi szoktuk a kis csapatokat.

A Draxler gyerek nagyot játszott, egyre inkább izmosodik ebben a csapatban.
Csoportelsőként akár még kaphatnak olyan ellenfelet is, akik ellen mehetnek majd egy újabb kört a BL-ben.

A 'Gladbachot kicsit sajnálom, mert hasonlóan látványos játékot játszanak,de látszik, hogy még rutintalanok a BL-ben. Ide azért kicsit több kell.
MR. TROMORT777

2015.12.09. 00:08:25

Wáó, egyeseknek az a fontosabb, hogy bukjon a Madrid? :shock:
Legyen egy meccs a tajgaröcsöge ellen, akkor is azt akarom, hogy nyerjen a Barca és kutyát nem érdekel a sötét oldal. Fejükre is állhatnak, nagy ívben tojok én rájuk. Csak mi nyerjünk és foglalkozzunk magunkal és így kell hozzáállnia a csapatnak és a játékosoknak is. Itt jön képben Pique akinek jobb lenne, ha magával törődne, de amellett meg toltálisan megértem a reakcióját, mert úgy reagál mint bármilyen más szurkoló. Természetes, hogy ércelődünk a túl oldallal, én is megragadok minden alkalmat ehhez, de sose tudnám kívánni, hogy az ő kárukra bukjunk mi is.

Mi csak foglalkozzunk magunkal és ahogy hajnesz is jól mondta, Ronaldo helyett örüljünk például Suaerz góljának.
Ez a bajom az Aranylabdás témával is, mindenki ezen pörög mikor az is csak egy sima szimpátia díj és valójában semmit nem ér.
palesz77

2015.12.09. 00:00:30

En meg annyit tennek hozza reszemrol, hogy a holnapi meccsen Samper peldaul bizonyithatja, hogy erett a felnott keretre, Munir akar megloheti az elso BL goljat, Kaptoum debutalhat, stb stb.. Lesz holnap is "izgulnivao" szerintem boven Barca reszrol, meg ha nem is lesz alapbol komoly a tet. Es igy, hogy megyunk most 6 vagy hany ponttal, engem jobban erdekel, hogy a kicsik hogy szerepelnek, mint az, hogy a Real hogy tolja majd hetvegen.

Nyilvan a bajnoksag szempontjabol nyugtato erzes lenne, ha nem nyernenek, de sokkal nagyobb orommel fog eltolteni, ha holnap gyozunk, mint a Real esetleges leszakadasa - foleg hogy a kettonek az eg vilagon semmi koze egymashoz. :D Nem tudom mashogy leirni, ha Samper holnap adna egy szep golpasszt Munirnak, annak napokig orulni tudnek, es szezon vegen is boldogan jutna eszembe az a pillanat, a Real botlasat meg konstatalnam, mosolylgnek egyet, aztan menne tovabb az elet.

Zola, ezeket meg viccbol irom csak, orulok ha van tema, es porog a forum..:) Te meg lathatoan ertesz a pikans dolgok kivalasztasahoz, szoval csak igy tovabb..:mrgreen:
hajnesz
Entrenador del Barça

2015.12.08. 23:43:32

Azt nem írtam, hogy nem örülök,ha a Real botlik, de inkább nyernék úgy bajnokságot, hogy mindkét csapat csúcson pörög, és egy "jó Madridot" taszítanánk le az első helyről.
recrea írta:
hajnesz írta:Én sem áldoznám be, mert én az Fc Barcelonának szurkolok, és nem a Real Madrid ellen.
Akkor nálad valami gond van a matekkal...az általad említett két dolog pedig kéz a kézben jár :)
Ez meg nemigaz. A szurkoló a saját csapatával törődik, a gyerekek,meg Piqué foglalkozik mindig a másik oldallal.

Igazából nem akarok vitát generálni, de amióta mindenki ezen az aranylabdás hülyeségen pörög, több komment születik Ronaldo degradálásából,mint mondjuk Suarez csodagóljairól :D S ez, ami engem kicsit zavar. Verjen Ronaldo mindenkinek 4gólt, ha a döntőben elkapjuk őket megint...
recrea
Llegenda del Barça

2015.12.08. 23:34:55

hajnesz írta:Én sem áldoznám be, mert én az Fc Barcelonának szurkolok, és nem a Real Madrid ellen.
Akkor nálad valami gond van a matekkal...az általad említett két dolog pedig kéz a kézben jár :)
zola8787
Director del Fútbol

2015.12.08. 23:33:51

hajnesz írta:Elhiszitek,hogy tőlem Ronaldo megnyerhet minden egyéni címet, és nem fog rossz érzésem lenni emiatt?
El, de azt nem, hogy a Madrid megszorongassa a bajnokságban a tökeinket, mert veretlenül jobb továbbjutni a bl csoportból (persze ez fikció).

Bocsi palesz, komolyan nem tehetek róla :D
hajnesz
Entrenador del Barça

2015.12.08. 23:21:52

Én sem áldoznám be, mert én az Fc Barcelonának szurkolok, és nem a Real Madrid ellen. Elhiszitek,hogy tőlem Ronaldo megnyerhet minden egyéni címet, és nem fog rossz érzésem lenni emiatt? A lényeg a csapat, aztán a csapat játékosai, aztán a riválisok.
MatyiG
Adminisztrátor

2015.12.08. 23:21:36

Én is jobban örülnék, a holnapi meccs nem annyira számít.
Meg úgy alapból is, egy Real-bukó nagyobb meglepetés, mint egy Barca-siker, főleg ha "kis" csapat ellen nyomjuk.
palesz77

2015.12.08. 23:20:17

recrea írta:Palesz, tehát Te nem áldoznád be a holnapi győzelmet egy hétvégi Real hasraesésre?
Hat ha ezen mulna a bajnoksag akkor nyilvan de, de attol meg jobban orulnek annak, hogy mi nyerunk meccset holnap, minthogy december elejen x-el a Real mondjuk.
recrea
Llegenda del Barça

2015.12.08. 23:10:21

Palesz, tehát Te nem áldoznád be a holnapi győzelmet egy hétvégi Real hasraesésre?
palesz77

2015.12.08. 23:07:53

zola8787 írta:Igaz én nem írtam a Real-ról, de szerintem az is álszentség, ha azt mondod, hogy jobban örülnél egy holnapi Barca sikernek, mint hétvégén egy Real botlásnak.
Miert ne orulnek jobban egy Barca sikernek? Ertem en, hogy pontok meg bajnoksag, de nalam a Barca siker boven komolyabb erzelmeket valt ki, bar mar kezdek elgondolkozni azon, hogy bennem a hiba.. :lol:

Zola, te meg mar megint haborut akarsz inditani az ilyen hsz-eiddel..? :mrgreen:
Válasz küldése