Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ne velem foglalkozzál hanem a problémával. Mi volt az érved? Írtam pár statot majd írtad hogy a szem a lényeg (nem pontosan idézve). Majd hajtogattad hogy velem van a baj és másra nem emlékszem. Szerintem sem a statisztika a minden, de pont hogy egy még analitikusabb képet tud adni és olyat amit szemmel nem is lát az ember.csababarca írta:Nem ez volt az érvem, ha ennyit vettél le akkor problémák vannak.Bob_Marley írta:Arra akartam kilyukadni hogy egy Chelsea, Juventus, Atlético alapvetően hasonló labdatartos játékot játszik. Passzok kialakított helyzetek hasonlók.
@csababarca neked meg az az erved hogy látod, ez nekem kevés.
De érdekes mindenki érti a dolgot, megint csak te beszélsz félre. De biztos megint mi vagyunk a hozzá nem értők.
Amúgy meg amit most írtál az igaz, de nem is ezen csapatok között ment a vita, hanem az arsenalt is idekeverted, hogy vedekezo csapat.
Nem ez volt az érvem, ha ennyit vettél le akkor problémák vannak.Bob_Marley írta:Arra akartam kilyukadni hogy egy Chelsea, Juventus, Atlético alapvetően hasonló labdatartos játékot játszik. Passzok kialakított helyzetek hasonlók.
@csababarca neked meg az az erved hogy látod, ez nekem kevés.
Köszönöm a linket, körbenézekTripleH írta:Hirtelen ezt találtam neked.MessiNeymarSuarez írta:Én kifejezetten örülök az Arsenalnak, írtam is, izgalmas meccsnek ígérkeznek végre, ha odafigyelünk akkor szerintem továbbjutunk.
Amúgy azt lehet tudni hogy a jegyek kb mennyitől indulnak?
Tervezem úgyis, hogy tavasszal kimegyek, pl a márciusi Camp Nou Barca-Arsenalra.
Hirtelen ezt találtam neked.MessiNeymarSuarez írta:Én kifejezetten örülök az Arsenalnak, írtam is, izgalmas meccsnek ígérkeznek végre, ha odafigyelünk akkor szerintem továbbjutunk.
Amúgy azt lehet tudni hogy a jegyek kb mennyitől indulnak?
Tervezem úgyis, hogy tavasszal kimegyek, pl a márciusi Camp Nou Barca-Arsenalra.
Nincsenek különböző stílusok? Hasonló stílust játszik az olasz válogatott, meg a spanyol, az Atletico Madrid meg a Barca, a Chelsea vagy az Arsenal? A második mondatod alapján minden csapat azonos stílusban játszik, mert gólt akar rúgni és nem akar gólt kapni. Szerinted a Pep-féle Barcának hasonló volt a stílusa, mint a Lucho-félének? Szerintem pont hogy statisztikailag lehetne alátámasztani, hogy mennyire különböző a kettő (pl. mennyi idő alatt visz végig egy támadást a csapat, mennyi a hosszú indítás stb...).Bob_Marley írta:Ezt mondom hogy nincs bekelosebb csapat, mert a stílusok hasonlóak. Nekünk is akkor megy pl jól ha jól védekezünk.
A kiemelt részre reagálva én pont ezért tartom a PSG-vel együtt a legveszélyesebb ellenfélnek az Arsenalt, mert alapvetően képesek arra, hogy a védelmi megingásainkat kihasználják, utána meg ha szabadon kontrázhatnak, az szerintem nagyon feküdne nekik. De mindegy szerintem ezt körbebeszéltükcsababarca írta:Ezeket én is így látom, ezzel nincs is baj.
De én az Arsenalt nem látom egy fegyelmezett csapatként, anélkül meg hiába rohannak át, mi is büntetünk.
Az is igaz, hogy már nem bunkerből fociznak ellenünk, mondjuk a kapott góljaink jelentős része így is a kontrából jön.
Bob! Az InStat veszett hasznos, ezt szerintem senki nem vitatja, sőt egy igazán hozzáértő kezeiben valószínűleg igazán nagy fegyver. De egyfelől nem lehet egyes statisztikákat vákuumban nézni, illetve most komolyan az InStatra alapozva akarod kihozni, hogy az Arsenal meg a Juve (meg úgy általában Európa nagy csapatai) ugyanúgy játszanak?Bob_Marley írta:off: InStat dolgokat meg rengeteg csapat használja... de a fociban óriási teret kap a statisztika és elemzés.
Te a szemednek hiszel, de nem hiszem, hogy pl az összes Juventus vagy Arsenal meccset láttad volna. Egész egyszerűen ez sztereotípia, hogy x bekkel másik meg nem. Juventus is képes olyan játékra mint az Arsenal és vica versa. Fogadd el, hogy nincs igazad, ennyi. Statisztikák szerinte nincsen.
Miért ne lenne? Milyen stílusok hasonlóak?Bob_Marley írta:Ezt mondom hogy nincs bekelosebb csapat, mert a stílusok hasonlóak. Nekünk is akkor megy pl jól ha jól védekezünk. Legyen igazad, de elbeszeltunk egymás mellett. Te feltevésre alapozol es állítod be ténykent. Ami koránt sem tény, erre hoztam fel példákat.
Mourinho is olyan, hogy alkalmazkodik. Tessék olyan hú de nagy védekező csapat, hogy sorra nyelik a gólokat.csababarca írta:Hát nem érdekel hogy ledöntik, ha a pályán tök más látszódik.Bob_Marley írta:Szerintem bőven volt ennek mutató értéke. És azt nem értem miben különbözik, hogy van megcsinálva egy diagram.Mindegy hagyjuk, szerintem a számok sosem hazudnak. És még csak annyit, hogy a foci is egyre inkább használja a technikát és a staisztikákat. InStat olyan mély leképezést ad, amit el sem tudsz képzelni. És bizony ezek sok mindent megmutatnak és pont az általad felvázolt sztereotípiákat döntik le.
Ne akard már bemagyarázni,hogy az Arsenal beparkolós buszos tömörülős védekezéssel rendelkezik,mert lefordulok a székről menten.
Vagy,hogy a Juve majd leállna bárkivel is focizni,meg a fülcimpán táncoltatni a labdát.
Nyilván nem tudom elképzelni,mert nem érdekel. Engem az érdekel amit a pályán látok,és nem számokat látok futni,beadni,becsúszni a pályán,hanem embereket.
A foci nem ilyen, szerencsére, és sose lesz ilyen,hogy számok alapján határozódik meg egy csapat.
Ez olyan,mint mikor a Chelsea José alatt az első időszakban lőtt egy raklap gólt,mégis az összes szakember,meg hozzáértő tudta,hogy ott a kontra,és a beton védekezés volt a kulcs, nem az hogy lőttek 100 gólt, nem az alapján határozódtak meg.
De lehetne ezer meg egy példát hozni, de úgy látom nem akarod megérteni a dolgokat.
A számok hazudnak a legtöbbször, ha a számok alapján ítélnének bajnoki címeket, lehet nem lenne annyink...de pont Te szoktad mondani,hogy mindegy mennyi gólt lő egy csapat, ha nyer. Akkor most hogy is van ez megint?!
Még mindig az alapfelvetés az,hogy az Arsenal játszósabb csapat mint a Juve, ez tény, most ezen nem is érdemes vitatkozni,meg számokat bedobálni. Úgyhogy szerintem ehhez a megállapításhoz kanyarodjunk vissza. Mert én ebből a tényből indultam ki, és hogy talán nekünk ez jobban fekszik. Ez se talán,mert mindig a bunker lett a vesztünk, általában amikor nekünk jött egy csapat,vagy kinyílt, azoknak végük volt. Persze erre is fogsz találni példát, hogy aztán felnagyítsd, de kivételek mindig voltak, és lesznek is.
Érdekes, mert én egyre kevésbé érzem azt, hogy ellenünk a bunker lenne a nyerő. Nyilván azt adom, hogy a stabil védekezés az mindennek az alapja ellenünk, nem lehet nekiállni fejjel nekünk rontani, de idén nem találok példát arra, hogy valaki bunkerből vert volna meg minket.csababarca írta:Még mindig az alapfelvetés az,hogy az Arsenal játszósabb csapat mint a Juve, ez tény, most ezen nem is érdemes vitatkozni,meg számokat bedobálni. Úgyhogy szerintem ehhez a megállapításhoz kanyarodjunk vissza. Mert én ebből a tényből indultam ki, és hogy talán nekünk ez jobban fekszik. Ez se talán,mert mindig a bunker lett a vesztünk, általában amikor nekünk jött egy csapat,vagy kinyílt, azoknak végük volt. Persze erre is fogsz találni példát, hogy aztán felnagyítsd, de kivételek mindig voltak, és lesznek is.
Hát nem érdekel hogy ledöntik, ha a pályán tök más látszódik.Bob_Marley írta:Szerintem bőven volt ennek mutató értéke. És azt nem értem miben különbözik, hogy van megcsinálva egy diagram.Mindegy hagyjuk, szerintem a számok sosem hazudnak. És még csak annyit, hogy a foci is egyre inkább használja a technikát és a staisztikákat. InStat olyan mély leképezést ad, amit el sem tudsz képzelni. És bizony ezek sok mindent megmutatnak és pont az általad felvázolt sztereotípiákat döntik le.