Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Egyénenként egyáltalán nem gyenge a csapat, legalábbis nem a generációval van a baj. Itt valami globálisan nem stimmel. Grimaldo (na jó ő már történelem) Tarín, Samper,(Kaptoum?) Alena a kölcsönben lévő Adama, mind igazán tehetséges játékosok, lehetne rájuk csapatot építeni, de valahogy nem sikerül. Nem egy harmadosztályú generáció.Nero. írta:Ki tudja, lehet történt valami az öltözőbe. Amúgy meg nem értem ezt a sírást megint ezekért a noname játékosokért. Nagyon rég volt már ennyire gyenge a B, lehet hogy ez most egy kicsit gyenge generáció nem?
Nem is feltétlenül a játékosok személye a probléma (kivéve Aitornál, aki a csapat házi gólkirálya és legjobb támadója, szóval nem igazán értem a döntést), nálam legalábbis, hanem az, hogy kiket hozunk a helyükre, illetve az, hogy ahogyan kezeljük ezt az egész dolgot, az szerintem nagyon nem méltó a Barçához és annak értékeihez.Nero. írta:Ki tudja, lehet történt valami az öltözőbe. Amúgy meg nem értem ezt a sírást megint ezekért a noname játékosokért. Nagyon rég volt már ennyire gyenge a B, lehet hogy ez most egy kicsit gyenge generáció nem?
Nem tudom melyik lenne jobb, ha tényleg ennyire nem értenének hozzá a "szakembereink" vagy ha valami más lenne a háttérben, amiről nem tudunk.Gareth Tello írta:Aitor távozása közben hivatalos...A Villarreal B-ben folytathatja, remélem, sikeres lesz náluk és a klub is jobban fog vele bánni, mint mi. A helyére a 25 éves Alberto Perea érkezhet a szintén harmadosztályú Olotból.
Valahogy nem fér a fejembe, hogy olyan posztokra igazolunk, ahova totál felesleges és küldjük el a játékosokat. Ha Dongouval ilyen elégedettek akkor miért kellett új centert hozni. Ezzel annyit értek el, hogy a kameruni játszik Aitor helyén, talán ezért bontottak vele szerződést. Tkp-nak is a Cornella-ból hoznak embert, mikor ott van Kaptoum, Alena, Camára, ráadásul egy támadó középpályással szoktunk felállni, mert persze Gumbaunak játszani kell.MessiNeymarSuarez írta:nzxtpo írta:Nem ő volt a legígéretesebb támadónk idén? Mi volt az indok?
Most értesültem én is róla..Fel nem tudom fogni...
Pedig múltkor is játszott a nagycsapatban, és az egyik legigéretesebbnek tűnt![]()
![]()
Bár Grimaldo után nem csodálkozok..
Túl nagy a csönd Samper körül. Pedig aligha marad.Gareth Tello írta:Sok az új igazolás (az, hogy valóban tehetséges/minőségi játékosokról van szó, viszont erősen megkérdőjelezhető), és csak 22 játékost lehet regisztrálni a bajnokságra, szóval miért is ne rúgjunk ki gyorsan pár tehetséges saját nevelésű fiatalt, akik többségében hosszú éveket töltöttek a La Masíán és/vagy a B csapatban. Számomra Grimaldo eladása is vérlázító volt, de az, hogy az idei legjobb támadónk és házi gólkirályunk (Aitor) szerződését is felbontjuk, csak azért, hogy regisztrálni tudjunk egy túlsúlyos, fizikailag közel sem csúcsformában lévő brazil srácot, aki ráadásul csak kölcsönben van nálunk, már a teljesen nonszensz kategória. Ha José Suárezzel is képesek leszünk így elbánni, az pláne nevetséges. Szegény Bagnackot is sajnálom, régóta nem fejlődik már túlzottan, és lehetőséget sem igazán kap, de ez az eljárás azért elég erős túlzás...
Úgy tűnik, a vezetőségnek az jött le az őszből, hogy az edzővel semmi baj, a problémákat pedig meg lehet annyival oldani, hogy gyorsan igazolunk pár középszerű játékost a spanyol másod- vagy harmadosztályból, és eközben a Barcelona értékeihez egyáltalán nem méltó hozzáállásról tanúbizonyságot téve sebtiben kirúgunk néhány tehetséges fiatalt a klubból (köztük a legjobb
támadót), ezzel "jó" üzenetet küldve azok felé, akik maradnak a csapatban. Igen, így biztosan megmenekül a csapat a kieséstől.
Nem lett. Ha a Benfica eladja a jövőben, akkor a vételárból kapunk részesedést. 2019-ig 15%, utána 10, ha jól emlékszem.nzxtpo írta:Az már ki is ment a fejemből, lett visszavásárlási opció végül, vagy nem?
nzxtpo írta:Nem ő volt a legígéretesebb támadónk idén? Mi volt az indok?palesz77 írta:Kozben Aitor szerzodeset is felbontottuk.
Úgy nagyjából az egésszel egyet értek, így csak erre reagálnék. Pontosan ez a gondolat jutott nekem is eszembe, ha ők ketten mélységi és szélességi váltásokat nyomatnának alapból a jobb kp és jobb szélső posztjáról indulva, akkor eszméletlenül megbonthatnák a védelmeket, és akkor nem lenne szükség Alves/Alba/Vidal típusú jhk-re, hanem a stabilitás fenntartása érdekében sokkal inkább kellene, egy jó fizikumú jól védekező hátvéd, pont olyan, mint a baloson Abidal volt. Ha belegondolunk a 2 kh és Busi alapból hátrébb védekezik, Alba kicsit kevesebbet, de ő is rendre felmegy, és Alves is, ilyen esetben általában Rakitic szokott visszazárni Alves helyére, így pl. Busi-Rakitic-Pique-Masch 4-es van hátul, 08-09-ben Busi-Pique-Puyol-Abidal, akkor pedig Busi-Piqué-kh2-jhv lenne hátul. Ha 5-6 ember nem tudja befejezni a támadás, akkor plusz egy sem lesz segítség, mert csak még jobban betömörítik a területet, hátul pedig a 4-5 embernek (plusz a visszazárók) meg kell tudni akadályozni a kontrát. Remélem érthető amire ki akartam lyukadni.palesz77 írta: A legnagyobb gond itt nem támadásban lenne szeirntem, hanem védekezésben, félő, hogy átrohannának a jobboldalon, ha ők ketten lennének ott, úgyhogy akkor kéne mindenképp egy jól védekező jobbhátvéd - SR például elég komolyan tud szűrni, és gyors is, szóóóval..![]()
A következő lépcsőfok egy középcsapat, esetleges EL csak hab a tortán, de a fő, hogy folyamatosan játsszon. Messi 9, Ini 14 évvel idősebb nála, a legkedvezőbb esetben még pont játszhat velük együtt, tanulhat tőlük, és fokozatosan veheti át a szerepüket, de ehhez mindennek klappolnia kell. A másik kérdés, hog Messi játéka addig mennyire alakul át, és Alen mennyire lesz gólerős addigra:Bob_Marley írta:Nem szabad őt se sürgetni, kölcsön kell még adni, hogy fejlődjön és tanuljon, majd idővel úgyis megkapja a lehetőséget ha eléggé ktiartó. Az nagyon örömteli, hogy fizikálisan javult, ez nagy gond volt vele ezidáig.
Én is látok ebben potenciált, mert Halilovicnak pont mindegy, hogy középen van, vagy kimegy a jobbszélre, ezt csinálja most is Gijonban. Emiatt lehetne akár tökéletes is Messivel egy oldalon - persze akár ki is olthatják egymást, de feltételezzük, hogy nem -, mert Leo mozgásához igazodva nem kerülne olyan játékos a szélre mondjuk, aki ott nem tud jól játszani - lásd Rakitic. A legnagyobb gond itt nem támadásban lenne szeirntem, hanem védekezésben, félő, hogy átrohannának a jobboldalon, ha ők ketten lennének ott, úgyhogy akkor kéne mindenképp egy jól védekező jobbhátvéd - SR például elég komolyan tud szűrni, és gyors is, szóóóval..noname írta:Messi visszább lép egy sorral, Halilovic a helyén. Messi kilépés jobban szélre és 4213 klasszikus irányítóval vagy Halilovic Ini szerepében
Szerintem nem vagy ezzel egyedül..nzxtpo írta:Én szeretném Barca mezben látni.
Nem tudom ott mit alkotna. Hatalmas kincs a srác, csak a helyét nem látom a csapatban. A jobb oldalon Messivel kioltják egymást és a kp-s védekezés is nagyon megsínylené, Igaz, hogy relatíve sok labdát szerez, de nem tudom hogyan tudna alkalmazkodni. Iniesta posztján pedig nagyon kérdéses. Pont az az erőssége, hogy jobbról húz befelé, ahogy Messi, a baloson nem tudom, mennyire tudná kamatoztatni a tudását.barca0417 írta:Iniesta utódja lehet idővel. csak addig nem szabad elpotyálni, Ha kölcsönbe marad is még 1-2 évet, utána el kell kezdeni beépíteni. Ő és Samper lehet a Barca jövője a középpályán.
Palesz már megelőzött a videóval.hau30 írta:Gondoltam megosztom:
https://www.youtube.com/watch?v=J6Trr4jjFB8" target="_blank
Hatalmas kincs a kis csávó!!! Ha így tolja talán a horvát felnőtt válogatottba is kerettag lesz az EB-n. Nagyon bírnám és, ha lehetőséget kapna szerintem robbanna is az EB-n. Sajnos hozzánk rossz időszakba került, bár nagyon fiatal még. Remélem türelmes lesz!
Van esély rá, hogy kiesnek, de egy-két győzelemmel már akár a középmezőnybe is kerülhetnek mert nagyon szoros a bajnokság, olyan nagy tudásbeli különbségek nincsenek a csapatok között.Petr írta:Szerintetek mekkora rá az esély, hogy kiesnek? Nagyon a tabella végén tanyáznak és nem mutatnak semmi olyat, ami arra predesztinálná őket, hogy bent maradnak - egyedül a tehetségük -, hiába az 1-2 új igazolás. Nincsenek távol a bent maradó helyek, de ideje lenne elkezdeni a felfelé haladást.
Van néhány szép momentum, de nem érzem azt, hogy lenne bennük átütőerő. Sajnos én látok esélyt a kiesésre, amivel rászorulna a klub a kölcsönökre, révén a negyedik liga nem vagyok benne biztos, hogy szintnek nevezhető.
Volt már 4. osztályos is a Barca B.Petr írta:Szerintetek mekkora rá az esély, hogy kiesnek? Nagyon a tabella végén tanyáznak és nem mutatnak semmi olyat, ami arra predesztinálná őket, hogy bent maradnak - egyedül a tehetségük -, hiába az 1-2 új igazolás. Nincsenek távol a bent maradó helyek, de ideje lenne elkezdeni a felfelé haladást.
Van néhány szép momentum, de nem érzem azt, hogy lenne bennük átütőerő. Sajnos én látok esélyt a kiesésre, amivel rászorulna a klub a kölcsönökre, révén a negyedik liga nem vagyok benne biztos, hogy szintnek nevezhető.