Kérdések, észrevételek a FÓRUMMAL kapcsolatban

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Ötletelés a fórum átalakításához:

Cali vázlata:
4
80%
https://docs.google.com/document/d/17Z- ... 9ctPs/edit" target="_blank
1
20%
Ehhez lehet ötleteket írni még ide a topicba, amik aztán összegezve lesznek.
0
0 szavazat

Szavazatok száma: 5
hajnesz
Entrenador del Barça

2016.01.16. 14:57:34

Így is viszonylag kevesen vagyunk a fórumon, ezzel a pluszegyezéssel szerintem még kevesebben maradnánk, mert azért akarva akaratlanul, lennének olyan emberek, akiknek ez bizony számítana, hogy ki hány "lájkot" kap. Nem is beszélve arról, amit már alattam írtatok, hogy ha pl. Verrattit dícsérem egy hszben, akkor Palesztől jön a lájk, ha meg Busit,akkor Matyitól :mrgreen: +ráadásként itt vannak(gyunk) olyan fórumozók, akik általában nem értenek egyet a többséggel, el tudom képzelni mi menne itt :D Olyan lenne kb. mint a másik oldal régi fóruma, aki egyetért a vezérrel, annak öröm látogatni az oldalt, a többinek kevésbé.

Hozzáteszem, hogy mondjuk engem épp nem érdekelne a +1zés, de biztos lennének olyanok, akit zavar(vagy épp ezért nem írná le a tényleges véleményét a dologról,mert így több lájkot gyűjthet :) )
Petr
Entrenador del Barça

2016.01.16. 14:56:20

Szerintem a szavazósdi nem tükrözi teljesen az egyes véleményeket, a +1-ezés pedig még munkával sem járna. Na mindegy, az ötlet a közösben van, az illetékesen döntsenek róla :).
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.01.16. 14:35:31

Mindjárt ki is írom akkor szavazásba, hogy:
"Szeretnéd Verrattit a csapatban látni? 1: Igen 2: Persze 3: Még szép!!" :mrgreen:

Amúgy én is megvagyok +1 gomb nélkül. Ha meg van rá igény, írhatunk ki sűrűbben szavazást. Most akkor pl Nolitoról csinálok is, de off-ba ha gondoljátok fel lehet majd vetni ötleteket, aztán kiírom ha tényleg van értelme.. Szerk.: Amint rájöttem hogy kell.. :lol:
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.16. 14:29:17

csababarca írta:
Bob_Marley írta:Inkább akkor szavazás funkció lenne ebben az esetben a megoldás.
Feljön egy kényes téma ami vitát szül, jönne egy állandóan ráérő modi (Palesz :mrgreen: ) és kiírna egy szavazást?
Érdekes ötlet, de inkább ez mint a pluszegyezés.

+1
Ez inkább közelebb van ahhoz szerintem hogy mi a vélekedés mint egyénre lebontva kinek a véleményét kedveli. Hiszen az álláspontot szeretné pl Petr is látni, ahogy szavaiból kivettem.
Kép
Kép
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.01.16. 14:23:38

Bob_Marley írta:Inkább akkor szavazás funkció lenne ebben az esetben a megoldás.
Feljön egy kényes téma ami vitát szül, jönne egy állandóan ráérő modi (Palesz :mrgreen: ) és kiírna egy szavazást?
Érdekes ötlet, de inkább ez mint a pluszegyezés.

+1
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.16. 14:21:15

Inkább akkor szavazás funkció lenne ebben az esetben a megoldás.
Kép
Kép
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2016.01.16. 14:17:57

Nem elismerés, de például egy vitában lehetne látni, hogy melyik véleménnyel ért egyet a többség.
Szerintem érdekes lehetne.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.16. 14:16:04

De egyetértést akár ki lehet fejezni privátban is ha valaki annyira szeretné. Az első pár napban volt és tisztán emlékszem valaki zenés videót kedvelt. Ami aztán nagy "szakmaiságot" tartalmaz. :) És feltétlen szükséges az egyetértés. Ez egy példa volt, következtetni nem lehet, de talán mutatja hogy " naivság" azt gondolni hogy hú de egyetértéstre lenne ez csak használva.
Kép
Kép
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.01.16. 14:07:59

Félreértetted.
Nem oda-vissza menne, de azért itt is már alakultak ki viszonyok egymással.
És a facebook-os példa arra irányult,hogy X személy mindegy mit rak ki,Y személy mindenét lájkolja.
Itt is menne ez, megnézné valaki ki írta a bejegyzést, elolvasás nélkül menne a +1 a névre.
Azt én se gondoltam,hogy itt kijelezné azt,hogy kik "lájkoltak".

Petr!
Nem is rád gondoltam, mivel nem ismerlek,hogyan működsz.
De bizony ez sok esetben így működik a lájkolós oldalakon. Én sem így működök,csak megfigyeltem már ezt, bár inkább lányoknál működik,szóval lehet itt nem lenne ez.

Csak egyszerűen nem értem miért van még plusz megerősítésre szükség, de ha valaki erre vágyik, úgymond elismerésre akkor legyen. Majd eldöntik az illetékesek,de szerintem nem véletlen nem lett eddig sem ilyesmi megoldás itt.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Petr
Entrenador del Barça

2016.01.16. 14:04:45

Nem igazán értem, hogy valaki miért +1-ezne egy véleményre név nélkül, amivel nem ért egyet, de magamból indulok ki, szóval hiszek neked, hogy előfordulhat. Igazából ez nem jutott eszembe, de nem gondolom, hogy olyan gyakori lenne, aztán ki tudja... Az ötletet bedobtam, kíváncsi vagyok, hogy a moderátorok, adminok miképpen értékelik és indokolják.
MatyiG
Adminisztrátor

2016.01.16. 13:59:21

Azért a facebook annyiból más, hogy ott kiírja, ki "lájkolta". Itt szerintem úgy lenne értelme, ha nem írná ki, csak azt, hogy hány ember ért vele egyet. Nickneveket fölösleges lenne írnia, akkor tényleg az lenne, hogy névre menne a +1. Így név nélkül nem hiszem.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.01.16. 13:48:22

Petr írta: Csaba, részemről a -1 nem kerülne támogatásra, csak a +1. Azt pedig senki sem állította, hogy minél magasabb a szám, annál relevánsabb a vélemény, ez le is írtam.
Tudom,hogy nem állította, de tudatalatt ez így működik.
És tartom,hogy sok esetben csak megnéznék a kommentelőt, és menne a +1, a tartalomtól függetlenül. Aminek lássuk be nem sok értelme lenne.

De mindegy, ha bevezetésre kerül használjátok egészséggel, de szerintem nem való ide egyébként, nem szólna másról,csak hogy ki kinek a "haverja" úgymond.
Petr
Entrenador del Barça

2016.01.16. 13:40:41

Azért írunk erre az oldalra, hogy kifejezzük a véleményünket és olvassuk másokét. Én szeretném akkor is kifejezni, ha már leírták előttem. Igazából részemről röviden ennyi, bár az sem elhanyagolható tény, hogy így lenne visszajelzés akkor is, ha valaki nem reagál a hozzászólásra.

Csaba, részemről a -1 nem kerülne támogatásra, csak a +1. Azt pedig senki sem állította, hogy minél magasabb a szám, annál relevánsabb a vélemény, ez le is írtam.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.01.16. 13:39:53

S.Agüero írta:Mondjuk látná az illető, hogy hányan értenek vele egyet?

Az a baj ezzel, hogy itt sokszor nem a kommentek lennének +1/-1-ezve, hanem maga a kommentelő.
Most ez hosszabb téma lenne, de facebookon se a képeket lájkolják az emberek, hanem a személyt aki kirakta. Itt is ugyanez lenne, és fals képet adna.

Bobbyval vagyok, ezt nem igazán kéne erőltetni, felesleges.
Amit most leírt éppen, az is full igaz, minek ez a megerősítés?! Attól,hogy egy hozzászólást lájkolnak 30 mondjuk, még lehet szakmailag full hülyeség.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csababarca 2016.01.16. 13:41:30-kor.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.16. 13:37:03

S.Agüero írta:Mondjuk látná az illető, hogy hányan értenek vele egyet?
És az fontos? Attól "igazabb" lenne az az álláspont vagy mi?

Pont az egyszerűség az egyik erőssége az egész oldalnak.
Kép
Kép
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2016.01.16. 13:22:24

Mondjuk látná az illető, hogy hányan értenek vele egyet?
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.16. 13:15:48

Petr írta:
Bob_Marley írta:Logikailag én nem is értem, hogy ha valamivel egyetértesz akkor azt miért kellene kifejezni? Fórum a vitának van és annak hogy szitukat megbeszéljünk. Na mindegy, ilyen kedvelés gomb szerintem totál felesleges.
Kicsit szemtelen leszek, de ne vedd magadra: Logikailag én sem értem, hogy ez miért zavarna bárkit is? Kifejezem a véleményemet egy gomb megnyomásával adott esetben, és látni lehetne, hogy hozzávetőlegesen mennyien vannak egy véleményen. Nem értem, hogy ez miért baj? Az adott vitához ugyanúgy hozzá lehetne szólni, de így egyes véleményeket talán meg tudnánk erősíteni - ez rossz szó, mert attól még személyes és nem feltétlen helyes gondolat, de nem találok jobbat -.

Feleslegesnek pedig nem azért lesz felesleges, mert valaki nem használná. Azért lesz felesleges, mert szinte alig használja valaki, de akkor sem árt senkinek semmit, hogy ott van.
Értem mi lenne a célja szerinted, de miért kéne valamit megerősíteni? Én ezt a részét nem értettem logikailag, mert ezt tartom feleslegesnek, hogy egyetértek valamivel azt bármilyen formában kifejezem. Hiszen azzal előrébb véleményem szerint nem jutunk csak "növeljük" a hsz számot jelen esetben kedvelés számot.
Kép
Kép
Kép
Messias2
Director del Fútbol

2016.01.16. 13:04:19

Szerintem teljesen jó ötlet. Aki meg nem akarja, az majd nem fogja használni. Ennyi.
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
Petr
Entrenador del Barça

2016.01.16. 12:53:44

Bob_Marley írta:Logikailag én nem is értem, hogy ha valamivel egyetértesz akkor azt miért kellene kifejezni? Fórum a vitának van és annak hogy szitukat megbeszéljünk. Na mindegy, ilyen kedvelés gomb szerintem totál felesleges.
Kicsit szemtelen leszek, de ne vedd magadra: Logikailag én sem értem, hogy ez miért zavarna bárkit is? Kifejezem a véleményemet egy gomb megnyomásával adott esetben, és látni lehetne, hogy hozzávetőlegesen mennyien vannak egy véleményen. Nem értem, hogy ez miért baj? Az adott vitához ugyanúgy hozzá lehetne szólni, de így egyes véleményeket talán meg tudnánk erősíteni - ez rossz szó, mert attól még személyes és nem feltétlen helyes gondolat, de nem találok jobbat -.

Feleslegesnek pedig nem azért lesz felesleges, mert valaki nem használná. Azért lesz felesleges, mert szinte alig használja valaki, de akkor sem árt senkinek semmit, hogy ott van.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.16. 12:38:41

csababarca írta:
Petr írta:Más:

Lehet, hogy elvetélt ötlet, de én nem tartanám rossz ötletnek egy "kedvelőgomb" bevezetését - ha kivitelezhető -. Vannak hozzászólások, amik tükrözik a véleményemet, és szeretném ezt kifejezni. Új hozzászólást emiatt nem érdemes írni, ezért szerintem nem lenne rossz megoldás a fent említett gomb.

Biztos vannak, akiknek az ötlet kevésbé tetszik - ami bőven elfogadható, mert támadható -, de gondoltam építő jellegű ötletnek bedobom.

Várom Bob véleményét erről. :mrgreen:
Úgyis tudod. :D

Logikailag én nem is értem, hogy ha valamivel egyetértesz akkor azt miért kellene kifejezni? Fórum a vitának van és annak hogy szitukat megbeszéljünk. Na mindegy, ilyen kedvelés gomb szerintem totál felesleges.

@veb
No script segített, más megoldás nem nagyon van, hogy eltüntesd, mert javasccript beágyazás ha jól rémlik.
Kép
Kép
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2016.01.16. 12:30:35

Néhány napig anno volt ilyen, nekem nem volt bajom vele, de aztán a többségnek nem jött be.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
MatyiG
Adminisztrátor

2016.01.16. 12:27:04

Lehet, hogy elvetélt ötlet, de én nem tartanám rossz ötletnek egy "kedvelőgomb" bevezetését - ha kivitelezhető -. Vannak hozzászólások, amik tükrözik a véleményemet, és szeretném ezt kifejezni. Új hozzászólást emiatt nem érdemes írni, ezért szerintem nem lenne rossz megoldás a fent említett gomb.

Biztos vannak, akiknek az ötlet kevésbé tetszik - ami bőven elfogadható, mert támadható -, de gondoltam építő jellegű ötletnek bedobom.
Kedvelem. :D

Régen is volt erről szó, én akkor is örültem volna neki, de sokaknak nem tetszett, és nem jött létre a dolog.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.01.16. 12:25:51

Várom Bob véleményét erről. :mrgreen:
Petr
Entrenador del Barça

2016.01.16. 12:23:07

Más:

visca el barca
Presidente del Barça

2016.01.16. 12:09:23

no scripten kívül nincs más megoldás? vhogy nem akarom a többi millió oldalt szétbarmolni....
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Lezárt