Premier League / The FA Cup

Foci a Barçán kívül
kanty
Llegenda del Barça

2016.01.21. 12:13:01

noname írta:Sztem meg van hol válogasson. Nem sok jó középcsatár van európai rutinnal a világon.
Csak sima arrogancia, mint Falcao esetében. Ahelyett h elmennek egy Fiorentina szintű csapathoz, hogy újra tényezők legyenek, inkább mennek a legerősebb angol csapatba, mert annak nagyobb a presztízse. Pont ugyanaz, mint Valdes esete. Ahelyett h a sérülése után elmenjen kezdő kapusnak egy középerős klubba, elment cserének az MU-ba, látjuk mi lett a vége. Gyakorlatilag vonulhat vissza. Nem tudom sajnálni az ilyeneket, megérdemlik a sorsukat.

Emlékszem Falcao-ra az Atleticoból. Amilyen játéka volt ott, arra jelenleg Suarez, Benzema, Agüero és Lewandowski képesek, senki más. Szinte tarthatatlan volt. Ha elment volna egy gyengébb csapatba kezdőnek, lehet megint a világ elitje között emlegetnénk.
Falcao és Pato teljesen más történet. Egyrészt a kolumbiai mindenhol szórta a gólokat, ahol volt Anglia előtt, szóval az ő esetében abszolút logikus lépés volt, hogy szintet akart lépni. Sőt, már a matracosoktól mehetett volna, de még keresni akart egy kis lóvét a hercegségben.
A gyengébb csapat, világ elitje meg nekem eléggé ellentmondásnak tűnik. A világ elitje a legszűkebb élvonalban nyomja általában. :)

Ezt az arrogancia dolgot meg totál nem értem. Szerintem semmi kivetnivaló nincs abban, hogy a legjobb csapatokban akarnak játszani - és megvan az önbizalmuk, hogy elhiggyék össze is fog jönni. Aztán az más kérdés, hogy tényleg helyt tudnak-e állni. De, ha ők sem hiszik el, akkor egészen halott az ügy.
Pato meg minek menjen egy középcsapatba? Olyan korban van, amikor még talán lehet egy nagy dobása, ha nem jön össze, akkor még mindig mehet haza, veszítenivalója szinte semmi. Fiorentina szintű csapatokba mehet 2-3 év múlva is, de a korát, egészségét tekintve nem biztos, hogy még egy Chelsea-szintű ajánlatba belefuthat.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
noname
Llegenda del Barça

2016.01.21. 11:33:30

Sztem meg van hol válogasson. Nem sok jó középcsatár van európai rutinnal a világon.
Csak sima arrogancia, mint Falcao esetében. Ahelyett h elmennek egy Fiorentina szintű csapathoz, hogy újra tényezők legyenek, inkább mennek a legerősebb angol csapatba, mert annak nagyobb a presztízse. Pont ugyanaz, mint Valdes esete. Ahelyett h a sérülése után elmenjen kezdő kapusnak egy középerős klubba, elment cserének az MU-ba, látjuk mi lett a vége. Gyakorlatilag vonulhat vissza. Nem tudom sajnálni az ilyeneket, megérdemlik a sorsukat.

Emlékszem Falcao-ra az Atleticoból. Amilyen játéka volt ott, arra jelenleg Suarez, Benzema, Agüero és Lewandowski képesek, senki más. Szinte tarthatatlan volt. Ha elment volna egy gyengébb csapatba kezdőnek, lehet megint a világ elitje között emlegetnénk.
A Fifa egy szégyen
kanty
Llegenda del Barça

2016.01.21. 10:48:46

rhuni írta:Ez a Pato hihetetlen mennyire zokni agyilag. Az értékelendő, hogy próbálkozik, de tényleg a Chelseabe? Ott akinek egyébként jó képességei vannak az is alulteljesít, pl. Hazard vagy Ramires.
Arsenalba, Liverpoolba sokkal inkább illett volna, bár ugye Kloppnak nem kellett. De akkor is, simán mehetne máshová is szerintem, így a bukása gyakorlatilag borítékolható.
Az egy dolog, hogy hova illene és egy másik, hogy hol van szükség rá. Pato abszolút nincs abban a helyzetben, hogy nagyon válogasson - legalábbis az európai top klubokat illetően. Szerintem örül, mint majom a farkának, hogy egy jegyzett csapatban játszhat újra.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
rhuni
Jugador del Barça

2016.01.21. 10:44:26

Ez a Pato hihetetlen mennyire zokni agyilag. Az értékelendő, hogy próbálkozik, de tényleg a Chelseabe? Ott akinek egyébként jó képességei vannak az is alulteljesít, pl. Hazard vagy Ramires.
Arsenalba, Liverpoolba sokkal inkább illett volna, bár ugye Kloppnak nem kellett. De akkor is, simán mehetne máshová is szerintem, így a bukása gyakorlatilag borítékolható.
nzxtpo
Capitá del Barça

2016.01.20. 12:14:08

Romelu Lukaku: Only Sergio Agüero (65) has scored more goals in the last 4 Premier League seasons than @RomeluLukaku9 (57)

Ez szép, 10 felett termelt mind a négy szezonban, idén eddig 22 meccsen 15(+5 gp). Mellé hozott ezekben a szezonokban 21 gólpasszt.

Liverpool manager Jurgen Klopp has confirmed that Daniel Sturridge has no chance of facing Exeter City on Wednesday, after having been forced into taking another break from training.

Szerencsétlen, már mióta játssza ezt. #-o Pedig egy egészséges Sturridge mennyit dobna azon a csapaton.
visca el barca írta:matip elvileg megy a poolba
És szerintem jól is jár(ná)nak vele.
Kép
"I learned all about life with a ball on my feet." - Ronaldinho
PCsabi
aka Game90

2016.01.18. 18:40:54

Stoke szurkolók ezt énekelték tegnap: Aaron Ramsey, he walks with a limp...
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Petr
Entrenador del Barça

2016.01.17. 20:06:41

Bob_Marley írta:A bíró azért van, hogy büntessen.
Épp ezzel van a bajom. A játékosok és a főbb labdarúgó szervek is ugyanazt hirdetik, és nem történik semmi változás a pályán. Ezt mélységesen elítélem, és részemről szánalmas, hogy az ilyeneket megteszik és meg lehet tenni szankció nélkül. Szerencsére a játékosok többségében van gerinc, és nem viselkednek Costa módjára. Nem szerettem volna magam ilyen durván kifejezni, de ez valakinél csibészség, valakinél gerinctelen csibészség. Nálam az utóbbi. Az pedig, hogy erre nincsen szabály teljesen szembemegy a hirdetett eszmével és azzal, amiről a focinak szerintem szólnia kéne - játékról, sportszerűségről -.

De ez meddő vita, mindketten mást látunk a fociban, megértem a te álláspontot is, még ha nagyon nem is értek vele egyet :).
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.17. 19:55:01

A sportszerűség fogalmának jelentését értelmezzük másképpen. A megalázást, verekedést én is elítélem. Azt hogy mindent megteszel, hogy győzz azt nem. A bíró azért van, hogy büntessen.
Kép
Kép
Kép
Petr
Entrenador del Barça

2016.01.17. 19:46:42

Részemről röviden ennyi: A játékosok és klubok hirdetik a FIFA/UEFA Fair Play fogalmát különböző reklámfelületeken, a mérkőzés előtt és mindenhol máshol. Ehhez képest ezt látjuk. Benne van, sajnos meg lehet tenni, de nem erről kéne szólnia. Éppen ezért elítélem, legyen szó bármilyen pénzről. Legyen szó bármelyik csapat játékosáról, számomra ez elítélendő.

A serdülős példa pedig szerintem nem állja meg a helyét, nem véletlenül volt sokáig a keleti labdarúgás a legalja. Nem focizni tanultak meg a fiatalok, hanem azt, hogy a cél szentesíti az eszközt. Majd nem lett belőlük semmi. Szerencsére ma már fociznak is és úgy igyekeznek győzni a normálisan jegyzett meccseken.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.17. 19:46:08

csababarca írta:
Az miért bohóckodás,ha valakit megversz 1-1ben egy csellel, amivel ráadásul kapura is törhetsz?

Costa nem fog megváltozni, ő ilyen, amíg nem szankcionálják nyomja majd az undorító viselkedéseit tovább. Az a jó,hogy azt nem a spanyol közegben teszi már, hanem ott a PL-ben, oda való ez a tuskók közé pontosan.
Ezt már kibeszéltük anno. :D De sikerült idekeverni egy olyat, ami egy teljesen más szitu volt mint amiről jelen esetben szó van/volt.
Kép
Kép
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.01.17. 19:39:43

Bob_Marley írta:
S.Agüero írta:Az a baj, Bob, hogy neked Neymar csele a Bilbao(?) ellen tavaly, mikor nekiugrottak, elítélendőbb dolog, mint ez a Costa-féle hempergés.

Szóval ezek után felesleges vitázni ilyen témákról. :)
Keverj ide egy teljesen más esetet és egy olyat, ami egy eldőlt meccs végén volt, s bohóckodás. Igazad van. :D
Az miért bohóckodás,ha valakit megversz 1-1ben egy csellel, amivel ráadásul kapura is törhetsz?

Costa nem fog megváltozni, ő ilyen, amíg nem szankcionálják nyomja majd az undorító viselkedéseit tovább. Az a jó,hogy azt nem a spanyol közegben teszi már, hanem ott a PL-ben, oda való ez a tuskók közé pontosan.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.17. 19:34:40

S.Agüero írta:Az a baj, Bob, hogy neked Neymar csele a Bilbao(?) ellen tavaly, mikor nekiugrottak, elítélendőbb dolog, mint ez a Costa-féle hempergés.

Keverj ide egy teljesen más esetet és egy olyat, ami egy eldőlt meccs végén volt, s bohóckodás. Igazad van. :D
Kép
Kép
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2016.01.17. 19:28:06

Az a baj, Bob, hogy neked Neymar csele a Bilbao(?) ellen tavaly, mikor nekiugrottak, elítélendőbb dolog, mint ez a Costa-féle hempergés.

Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.17. 19:22:30

Akkora pénz van benne, hogy azt fel se tudjuk egyébként fogni, s emiatt is pluszban mindent de mindent meg kell tenni a győzelemért. hajnesz jól leírta, hogy ez nem az a szint, hogy az udvaron kihívom a másik osztályt focizni. A profi sport ilyen, nem erkölcsi győztesek meg vesztesek vannak. Szép nem szép, de ez benn lesz mindig is, mert ez a verseny. Ezek a focisták nyomnak évi 50-60 meccset, maximális fizikai igénybevétel mellett és bizony ez kőkemény gladiátor harc. Vagy nyersz vagy a kutya sem emlékszik rád. Fizikailag is oda kell pörkölni néha, mert éreztetni kell ki az úr a háznál. A megalázást, köpködést én is borzasztóan elítélem, mert az más kategória. De viszont azt hogy mindent megteszel a győzelemért azt nem. Jelen esetben még ha 2-2 is volt úgymond "taktikai fault" esete volt ez nálam. Visszagurult, hogy megálljon a játék.

Szimulálás megint olyan, hogy szükséges rossz. Én is szánalmasnak tartom, mert inkább legyen valaki férfi mint papír, de abszolút megértem, mert van olyan szitu mikor elő kell venni. Tizenegyest akarsz kiharcolni, másiknak sárgát, vagy éppen azért leülni hogy megnyugodjon a csapat, mert nagyon nyom az ellenfél stb. Azon ellehet vitázni, hogy de hát ennyi pénzért stb, meg ez jót tesz-e. De én szívemre teszem a kezem és bizony ennyi pénzért édesanyámat is megfojtanám egy kanál vízben. Sőt továbbmegyek még csak nem is szimplán a pénz itt a hangsúly, már serdülőben is úgy voltunk kiküldve a pályára, hogy semmi más cél nem lehet csak a győzelem. És ha ehhez az kell hogy a kiugró csatárt ripityára töröd akkor bizony ott oda kell vágni. Cserébe a csatár meg ott esik el ahol csak tud, mert ma már a foci egyik alapeleme a rengeteg párharc és az nyeri a meccset, aki a párharcokat is megtudja nyerni. Szépen nem szépen stiklikkel, erővel, de bárhogyan a párharcot meg kell nyerni.
Kép
Kép
Kép
Tromort77

2016.01.17. 18:59:07

Nekem a kemény játékkal, kemény ütközetekkel nincs bajom, de amikor valaki szándékosan sérülést akar okozni, vagy éppen látványosan eljátsza a nagy halált azzal igen. Régebben nem volt 400 kamera, sok eset nem volt észrevehető a meccsen. De manapság már ez nem így van, minden fejlődik, csak a foci nem ilyen téren. Csak azért mert 20 éve is benne volt, az számomra nem teszi jogossá. De abban egyetértek, hogy gyökeres változtatásokra nincs kilátás jelenleg. Az meg megint más kérdés, hogy amíg ezeket engedik addig ilyen irányban fog maradna a foci. Ami hosszútávon nem feltétlen jó.
hajnesz
Entrenador del Barça

2016.01.17. 18:45:13

palesz77 írta:
Tromort77 írta:Az más kérdés, hogy én minden ilyen szituációt és felesleges színészkedést keményen büntetnék. Hihetetlen, hogy profi sportról beszélünk és minden profi csak maga a szabályrendszer nem.
Ennyiről van szó.. Nem erről kéne szólnia ennek a sportnak, ehhez képest egyre több és több az ilyen szituáció, még sincs büntetve.
Én meg azt szerettem volna mondani, hogy 20éve is benne volt a játékban, s 20 év múlva is benne lesz, nagy változásokra nem nagyon számítok ilyen szempontból-nem is nagyon kell, max utólag eltiltani a durva belépőket, de ennyi.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.01.17. 18:08:32

Tromort77 írta:Az más kérdés, hogy én minden ilyen szituációt és felesleges színészkedést keményen büntetnék. Hihetetlen, hogy profi sportról beszélünk és minden profi csak maga a szabályrendszer nem.
Ennyiről van szó.. Nem erről kéne szólnia ennek a sportnak, ehhez képest egyre több és több az ilyen szituáció, még sincs büntetve.
hajnesz
Entrenador del Barça

2016.01.17. 17:58:36

No offense srácok, de néha kicsit átestek a ló túloldalára, legalábbis én így gondolom. A foci sosem volt egy úri sport, mindig is voltak durva belépők, mindig is voltak "csibészségek", mindig is voltak színészkedések. Az ember jobbik esetben eldönti, hogy ezek közül melyiket viseli el a legjobban, s keres egy olyan csapatot, ami a legjobban eme értékeket képviseli, de attól még nem kell lepatkányozni a többit, aki mást nyom, mint a kedvenc csapata :D A suliban nem rúgtuk le egymást, mert nem tétre ment, viszont már az alsóbb ligákban is komoly hentelés megy, nem beszélve a csibészségekről(apám volt csapattársának úgy esett ki a foga, hogy az újját az ellenfél csatára végbélnyílásába dugta, majd az megfordult, és kiverte a fogát- mindkettő piros). Persze ez magasabb szinteken valamennyire kevesebb, 100 kamera, média,stb, viszont ez mindig is a foci része marad, kivéve a suli utáni lazító focizást, ott sose senki nem sérül meg :D
Tesóm válogatott asztaliteniszező volt, higyjétek el, ott is tele van sokmillió ilyennel, kivéve ugye a becsúszó szerelést :mrgreen:
Tromort77

2016.01.17. 17:49:34

Csak nekem rémlik egy hasonló eset Albával a közelmúltból? Valami ilyen rémlik, hogy kitették a pályáról, elesett, bemászott a pályára és vissza feküdt a földre. Ez csibészség kategória, ami annyit tesz, hogy megteszi mert megteheti. Az más kérdés, hogy én minden ilyen szituációt és felesleges színészkedést keményen büntetnék. Hihetetlen, hogy profi sportról beszélünk és minden profi csak maga a szabályrendszer nem.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.17. 17:39:57

S.Agüero írta: Attól még "patkányság".
Ha ez patkányság meg hasonlók akkor felesleges bármiről is beszélni akármilyen szabálytalansággal vagy dobbantok az ellenfélről, vagy bármiről. Tudom ajánlani a sakkot. :D
palesz77 írta:Nem, ez szimplan sportszerutlen es szanalmas, foleg hogy meg nem is vezettek.. Nehogy mar ez legyen a normalis magatartas.
Szánalmas, de ez pláne csibészség kategória. Visszagurult, hogy megálljon a játék.
Kép
Kép
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2016.01.17. 17:22:45

Bob_Marley írta:
S.Agüero írta: Ja-ja, semmi gond nincs vele. :^o
Gondolom ebbe is belesérült valaki. :lol:
Attól még "patkányság".
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.01.17. 17:21:06

Nem, ez szimplan sportszerutlen es szanalmas, foleg hogy meg nem is vezettek.. Nehogy mar ez legyen a normalis magatartas.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.17. 17:18:51

S.Agüero írta: Ja-ja, semmi gond nincs vele. :^o
Gondolom ebbe is belesérült valaki. :lol:
Kép
Kép
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2016.01.17. 17:01:56

Bob_Marley írta:
Nero. írta:https://streamable.com/krj1

Mekkora egy patkány ez az ember Istenem.. ](*,)
Mert visszagurult a pályára? :D Na ez aztán tényleg vérlázító....Ja nem. :D
Ja-ja, semmi gond nincs vele. :^o
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.17. 16:52:09

Nero. írta:https://streamable.com/krj1

Mekkora egy patkány ez az ember Istenem.. ](*,)
Mert visszagurult a pályára? :D Na ez aztán tényleg vérlázító....Ja nem. :D
Kép
Kép
Kép
Válasz küldése