mahitoo írta:
Itt a fórumon legtöbben Bartra távozásának örülnének, aztán ha jól követtem a topikokat, Masch a második, Matyi a harmadik, Verminator a negyedik, Shakirával háló szupersztárunk az alfa és omega. Ha egy picit minden utálkozó a szívére tenné a kezét, rájönne, hogy itt Puyol óta (csak a szíve miatt) nem volt egy klasszis középhátvéd, és ez az 5 játékos olyan minimálisan tér el teljesítmény alapján, hogy tök mindegy lenne, melyik megy. Csak 2 kiöregedőben van, 1 folyton sérült. Nem lesz pénzünk a pótlásukra.
Nem hiszem, hogy annyira örülnének itt Bartra távozásának, sőt! Képességei, mentalitása, kora és szíve alapján is adott lenne, hogy kiváló kh legyen itt, de míg nincs folyamatos játéklehetőség számára addig mindegy. És szemmel láthatóan nem vele képzeli el a jövőt még csereként sem LE, úgyhogy halott ügy. Az meg pláne gond, ha ő vagy Verma itt van, egymástól veszik el a játékidőt, ami mindkettejükre ráférne. Hasonló volt kezdetben a Sandro-Munir párossal kapcsolatban. Azon a kevés lehetőségen is osztoztak, így egyiknek sem jutott elég. Kicsit későn tette le Lucho a voksát Munr mellett.
Középhátvédek között jelenleg elég nagy a káosz. Nincs igazi állandóság. Általában a Piqué-Masch páros az alap, a rotálásnál viszont hol Matyi, hol Vermaelen stb. Ezért lenne jó, ha Piqué mellett lenne egy relatíve hosszútávval számolható, tényleg kezdő szintű játékos, mellette pedig Masch + (nagy valószínűséggel) Matyi/Vermaelen/Bartra. Ezzel már lenne egy stabilitás, konkrétabb szerkezet. Lehet mondani, hogy Matyi helyett a belga kéne vagy Bartra stb., de minden edzőnek van egy elképzelése, amihez ragaszkodik. Hogy az jó vagy nem más kérdés. Pl. Mathieu játszatása balhátvédként, mikor van Adriano, sőt még Robi is. Ők se a legjobb megoldások és akkor finom voltam, de az edző így gondolja. De számos ilyen dolog van, minden csapatnál. De innen nem is nagyon tudjuk megítélni.
Piqué pedig érdekes kérdés. Személy szerint az 5 játékos közül őt takarítanám el legelőször, mert a viselkedésével sokszor szégyent hoz a klubra, a celebeskedéséről nem is beszélve, de tudás alapján -nem tudom ki hogy van vele- első számúnak tartom nálunk. Vannak neki is gyengéi, megvan a hibafaktor, de alapjában véve nagyon jó védő. Neki helye van a csapatban. A legjobb egy vezértípus lenne mellé, látszott a kontraszt, mikor Puyol mellett játszott.
Nevek egyelőre nem merültek fel, inkább csak FM-ezni lehet, de akikkel leginkább szóba hoztak, ha jól emlékszem az Laporte, Hummels és Marquinhos. A francia szerintem nem igazán érné meg, főleg ár/érték arányban. Az utóbbi kettő közül bármelyiket szívesen látnám. Szerintem mindkettővel sokat erősödnénk. A brazil hiába fiatal, már nagyon jó, technikás és mobilis védő. És még rengeteget fejlődhet. Amúgy meg ránk férne már egy gyorsabb kh, mert ezzel elég hadilábon állunk.
Én bízok benne, hogy ennek a pletykának van valóságalapja, szerintem ő is szívesen váltana. Egy Barca kezdő (legalábbis sokat játszhatna) vonzóbb lehet, minthogy David Luiz meg Thiago Silva mögött legyen a PSG-ben. Nem lenézve a franciákat de van különbség a két klub között. Az árral és a fizuval lehet gond. Nem tudom most mennyit keres, de talán állni tudnánk, pláne ha két hely felszabadul viszont nemrég hosszabbított, ami egy PSG-vel együtt nem két forint.