Feast4 írta:
Nem is értem hogy esett be Kínába ennyi pénz.Azaz értem de mégsem értem.Ázsia olyan szinten beteg terep lett hogy hihetetlen.Óriási pénzekkel csábítják a levitézlett vagy kiégett vagy csak simán öreg játékosokat.Arra leszek kíváncsi ez a Kínai focira milyen hatással lesz.Annak idején a 80-as években az amerikai sportokat kezdték el ilyen szinten pénzel nyomatni Ázsiában.Pl. baseball vagy a kosár.Most egyre inkább kezdődik felvenni a versenyt a fociban és más európai sportágakban.Olyan penzek mozdulnak meg és olyan körülmények vannak hogy egy két nagy múltú európai csapat is összeszégyelné magát.
Konkrétan sztem romlani fog a focijuk ezek miatt a játékosok miatt, nem hogy javulni. Akiket vesznek, azok egytől egyik magasról tesznek az egészre(az a pár, aki nem tesz az egészre, az meg túl öreg már h sok jót hozzon). Ezek a játékosok nem adnak át az ottaniaknak tanítást, harciasságot, taktikát, csak a trehányságot, a pénzsóvárságot és a klubhűség teljes hiányát. Ugyan ez érvényes az edzőkre. Az USA is már évek óta hord magához levitézlett sztárocskákat, aztán láthatjuk mennyit fejlődtek. A nálunk már teljes nulla és motiválatlan Henry náluk gólkirály volt. Ott a másik példa: Anglia. Ahelyett, hogy saját magukkal foglalkoznának, hozzák be külföldről az zsoldosokat.

Meg is van az eredménye. Ahogy nő a légiósok száma, úgy csökken a kupáik száma. Mára oda jutottunk h a francia bajnok nagyobb BL kihívó, mint az angol. Valaki ezt mondja nekem 7-8 éve, kiröhögöm.
Kínában is el kéne hozni pár másodvonalas szakembert: olyanokat, akik nem sztárocskák és nem kapnak 10 milliós fizetést, de a dolgukat értik és mindezt reális összegért teszik. Ameddig egy olyan Jackson Martinezért döntenek átigazolásrekordot, akit még a kb 5 éve kiégett Torres is kiszorít a kezdőből, addig nincs mit beszélni.
Külön hiba a brazil mánia, hiszen ha van olyan focinemzet, aminek a játékosaira nem szabad építkezni, az a brazil. A brazil játékosok 90%-a abszolút hangulatember és nagy részüket csak a pénz érdekli. Pont ez az, amiért nem lehet rájuk építkezni. Ha már van egy erős mag, ami a csapatért küzd, akkor be lehet hozni brazil sztárokat, de így csak annyit érnek el h az a kemény mag, a csapat tengelye sosem alakul ki, hiszen amíg a kínai ismeretlen játékos a belét kiteszi a pályára 100e euróért, addig a brazil csodagyerek kap 10 milliót h nightklubokban tegye taccsra a máját és hízzon 10 kilót.