recrea írta:Azért a sikeres saját neveléseket kevés értelme van a brazilokkal szembeállítani. Ahogy emlékszem, a nálunk játszó brazilok egyáltalán nem maguk döntése alapján hagyták el a klubot, inkább edzői nyomás, valamint formahanyatlás miatt.
Ezt a helyzetet totál felesleges összehasonlítani a korábbi brazilokéval. Legalábbis azokkal akik igazán egy lapon említhetők vele. Ronaldo aem azért ment el, mert annyival többet keresett volna vagy nem ő lett volna a szupersztár. Mert akkoriban bőven ő volt és a csapat sem volt ennyire a csúcson, mint most. Rivaldo LVG való balhéja miatt, Ronaldinhoval kapcsolatban pedig mindenki tudja mi volt a helyzet.
A Realnál meg ha jól tudom a szponzori pénzekből is lecsippentenek, ami Neymar-nál hatalmas összeg.
A saját nevelésekkel meg teljesen felesleges összehasonlítani. Alves is már rég lapáton lenne, ha nem kapna akkora fizetést. Ráadásul azért sem lehet párhuzamot vonni, mert a többiekért nem áll sorban fél Európa. Ha mondjuk Rakitic lenne hasonló helyzetben, nem venném biztosra, hogy nem röpködnének itt a hírek.
Amúgy meg lemaradtam valamiről? Egyik napról a másikra az lett a téma, hogy Neymar nyáron eligazol. Én nem nagyon hallottam semmi hasonlót. Lehet dobálni, de a nyilatkozatai arról szólnak, hogy nagyon jól érzi magát itt, fantasztikus Messivel együtt focizni stb. A pályán sem az ellenkezője látszik. Úgy örülnek egymás góljainak, mintha ők rúgták volna, vigyorognak, fényképeken is így vannak. De elég megnézni amikor kimennek a játékoskijáróból vagy meccs után is jókedvűen beszélgetnek. Ez nekem nem azt mutatja, hogy annyira zavarná, hogy Messi mellett játszik. Az, hogy megkapta a tizenegyest is jól szemlélteti, hogy milyen a kapcsolatuk.
Nem azt mondom, hogy egy Puyol szintű mentalitás van benne, ezt nem is nagyon lehet elvárni. Ráadásul az újságírókat is leoltotta, hogy hagyják békén a hazugságaikkal.