Repkednek a nevek össze-vissza, ami rendben is van, de a valóságban remélhetőleg ésszerűen igazolunk majd.
Csatárkérdésünk annyiban kérdés, hogy Munír mellé kellene egy olyan kiegészítő embert találni, aki főként a széleken tud beszállni. Messi,Neymar,Suárez kezdő tagsága megkérdőjelezhetetlen jelenleg, ahogy Munír is egyre jobb formában van, bár én rá, mint Suárez alternatívájaként tekintek, a széleken rendre gyengébbnek látom a teljesítményét a hétvégi gólja ellenére.
Az érkező játékos viszont szerintem semmiképp se legyen fiatal tehetség kategória. Egy fiatal játékosnak leginkább játékpercekre van szüksége és nem arra, hogy 2-3 meccsenként beugorjon. Így sehova sem lehet fejlődni. Ettől féltem egyébként Munír-t is, mert ennél láthatóan jóval több van benne, de ennyi játéklehetőséggel nem fog tudni kibontakozni. Elgondolkodnék egy esetleges kölcsönadáson is. Sandro-nak mindenképp mennie kell.
A felmerülő nevek közül Nolito tűnik még mindig a legjobb megoldásnak, bár én nem bánnám, ha Mahrez érkezne a Leicester City-től. Bár utóbbi talán luxus kategória lenne a padra és nem is tartom valószínűnek, hogy hosszabb távon elviselné a padozást, de az biztos, hogy Neymar vagy Messi kiesése esetén és rotációs szempontból is ő lenne a legjobb megoldás a jelenlegi piacon. Ettől függetlenül Nolito-nak is örülnék.
Mindezek mellett nem feledkeznék meg Tello-tól sem, aki a széleken nem lenne sokkal rosszabb megoldás, mint Nolito és a nyáron úgyis vissza jön.
A középpályánkra nem látom szükségét az igazolásnak, a kezdőnk adott, Iniesta,Rakitic,Busquets hármassal, akiknek a Roberto,Arda,Rafinha hármas megfelelő helyettesítést biztosít. Mascherano is felléphet olykor védekező középpályásnak.
A felmerült nevek közül Denis Suárez-nek még mindig örülnék, mert tapasztalatot szerzett az utóbbi két évben és akár Rakitic, akár Iniesta helyett is bevethető lenne.
Olyan sztár-igazolásra, mint Pogba vagy Gündogan jelenleg nincs szükség.
Halilovic-ot és Sampert egy évre még biztosan kölcsönben hagynám, mert még elképesztően fiatalok és a legjobb ha hétről hétre játszanak. Song pedig mehet amerre akar, amerre tud.
A védelemből Douglas-nak, Bartra-nak és Adriano-nak mindenképp távoznia kellene, mert Lucho nem bízik bennük és azon kevés alkalmakkor, amikor játszanak egyre gyengébb teljesítményt nyújtanak. Bartra esetében egy kölcsönön elgondolkodnék, mert ha folyamatosan játszana belőle még lehetne később alapember. A képessége meglenne hozzá.
Sokan elmondtátok már és egyet is értek azzal, hogy ha érkezik valaki a védelem közepére annak mindenképp kezdő szintű igazolásnak kell lennie. Ez lehet Laporte vagy Marquinhos. Mindkettőben van lehetőség, én bármelyikükkel elégedett lennék, de talán a brazilnak örülnék jobban. Egy ilyen igazolással pedig a Mathieu/Vermaelen kettős egyikére sem lenne tovább szükség és valószínű, hogy 5. számú középső védőnek egyikük sem maradna. Jelenleg Mathieu-t látom kicsivel jobbnak, de ha ő akar jobban lécelni az új szituáció miatt akkor maradnék a belgánál.
A bal oldalra Adriano távozásával nyílhatna út egy új igazolás előtt. Egyenlőre a nevekből is hiány van, de Mathieu szélső játékánál bárki jobb megoldás lenne szinte...

Montoya-t pedig jó lenne végleg eladni, mert ő Vidal érkezésével kb Douglas helyén találná magát.
Kapus poszton csak akkor lenne kérdés, ha a Stegen/Bravo kettős közül valaki kijelentné, hogy távozni akar, reméljük ilyen nem lesz.