Bob_Marley írta:Azért bakker Pedroról ne úgy beszéljünk már mint egy közepes focista. Nem elit, de közvetlen elit alatt áll(t), ha ilyet elér Roberto akkor mind a tíz ujjunkat megnyalhatjuk. Azért nem lesz valaki véletlenül olyan hogy mindent megnyer, meg Pep sem magasztalja egekig. Szerintem meg egyáltalán nem jobb képességűbb Rafinha, s leírtam miért. Amit SR tud, azt Rafinha nem feltétlen és erre szükség van egy olyan csapatban, aki folyamat eredménykényszer alatt van. Ettől az extra dologtól a falra mászok egyébként.

Mi ez bakker, foci vagy valami társasjáték, hogy van extra lépésed? Roberto képzett, labdabiztos, magas játékintelligencia, mi a franc kell még? Ez a futball!!! Rafinha ad egy nagy labdát, hurrá. Az nem 90 perces teljesítmény és a bizonyítvány egy egészre szól. Ez nem ellened szól palesz77, de ezek hogy kiveszünk 1-1 jelenetet semmit nem bizonyítanak a szememben. Nekem Robertoról sem a sarkazása van meg, hanem hogy odaadod neki és biztosan az a labda tovább fog folyni és megy a játék tovább. Ez a foci, nem az hogy kiveszünk egy jelentet.
Nem Rafinhat akartam ezzel lehúzni, mert én bírom őt, de egyáltalán nem tartom jobbnak mint SR-t, s most pláne nem. Ha fejben megerősödik és letisztul a játéka akkor biztos hogy hasznos tagja lesz a csapatnak és ez a lényeg.
Pedig azok az elit focisták, akik képesek pluszt adni.
Ott van Iniesta, akinek nincsenek jó mutatói, ha a statokat nézzük. Idén 31 meccsen 1 gól és 3 gólpassz. De elengedhetetlen az, ahogy tisztára játssza magát egy-egy csellel, embereket visz el stb. Ha "csak" jó helyen lenne nála a labda, magas a játékintelligenciája stb., amit SR-rel kapcsolatban leírtál, nem lenne ott ahol.
És igazad van. A foci nem egy társasjáték, nem egy sakk. Az az igazság Bob, hogy ha valaki azt mondja, hogy egy játékosban van valami extra te a falra mászol, mert, hogy ilyen nincs. Mindenki érti, hogy miről van szó, egyedül te nem. Nem személyeskedés, de ezt nem nagyon értem.
Hasonlítsd össze Neymart és Pedrot. Az egyik igazán meg tudja teremteni a pluszt. Olyanokat meghúzni amire a spanyol nem képes, ami nem Pedro hibája, de sok meccset pont ennek köszönhetünk. Hogy nem visszapasszolta, hanem csinált váratlant.
Ezt Pedro-s hasonlatot is erre értették szerintem.
Luis Enrique-nél sem véletlenül volt SR előtt. Azt sosem fogjuk megtudni, ha nem sérül meg most ki lenne azon a helyen, ahol most Robi van. Amellett én azt vettem észre Robinál, hogy semmi fejlődést nem mutat a szezon kezdete óta, pedig lehetősége lett volna.
Azt pedig nem tudom honnan veszitek, hogy sokkal jobban elnyomják, mint SR-t. Elég sok meccsét láttam, nem csak tavaly, nem olyan könnyű őt elnyomni. Lehet itt fizikális adatokkal jönni, de ott van például Adama. Azért őt hozom fel, mert rajta lehet talán legjobban látni. Nem egy gizda, de nem is egy nagyon fizikális alkat. Mégis úgy pattognak le róla az emberek, mint akiket villám ráz. De Messit sem olyan könnyű, pedig ő sem egy izomgolyó.
Mindent egybevetve az a lényeg, hogy én Rafinhaban sokkal többet látok, amennyire lehetőségem volt végigkövettem a pályafutását a B csapattól kezdve és, ha ez a sérülés nem tesz nagyon be neki vagy kap lehetőséget és ki tudja hozni magából amit tud neki van reális esélye a Barca kezdőjébe kerülni, míg SR-ben ezt nem érzem. Nem vele van bajom, míg valaki nekem esik, én örülnék legjobban, ha olyan szintre jutna, hogy mondjuk Iniestatól átvegye a karmesteri pálcát, de nem látom ezt benne.
Azért az se lehet véletlen, hogy nagyon régóta nem hoztunk vissza valakit kölcsönből, pedig adtunk el nem keveset. És hogy az adott csapatnál alapember tudott lenni.