Bajnokok Ligája & Európa Liga
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Akkor részemről meg úgy gondolom, hogy aki első az legyen ott, aki meg erős bajnokságban lesz harmadik negyedik na az selejtezzen, mert az nem vívta ki, hogy BL-ben induljon, mert köze nem volt a bajnoki címhez (idézőjelben a köze nem volt). És abból a szempontból igen a kicsik megsegítése, hogy így az van, hogy ki van sajátítva a dolog, de továbbra is az, hogy az olló meg nyílik. persze hogy most jobb egy teszem azt Tottenham, de akkor régen miért működött, hogy erős keleti csapatok voltak? Mert indultak és nem mentek el a játékosaik. Most lelehet írni, hogy harcolják ki, jah csak van egy 20 év lemaradásuk, ami alatt kialakították hogy a többieknek sokkal kényelmesebb szituból lehet indulni....Itt ezen van a hangsúly, ne aggódj ha lenne egy jó Dinamo Zagreb akkor Kovacicok, Rakticek nem Spanyolországban rohangálnának.....Aktuálisan jutott eszembe a horvátokról.

- hajnesz
- Entrenador del Barça
Én is pont ezt írtam 
Leicester első, semmi gond. Fradi első, jöhet!
De akkor legyen rendes kvalifikáció, ahol megmérettetik magukat, és nem "csak" azért jut be a Fradi,mert első lett a saját(gyenge) bajnokságában, és a bajnokok ágára került.
Ezzel a ki hanyadik a saját bajnokságával résszel meg azért nem értek egyet, mert köszönőviszonyban sincs a magyar bajnokság a spanyollal. S ha a spanyol 4. megveri a magyar elsőt, akkor a spanyol érdemli meg a szereplést,és nem fordítva. Azért tenni kellene, hogy valaki több pénzt kapjon az UEFÁtól, és nem kisírni azt. Tudom, ez oda-vissza müködik, de akkor is,reálisabb ez, mint hogy csak azért nézzünk kiscsapatokat,mert így igazságos. A világon sok minden nem az,mégis együtt tudunk vele élni. A pénzhez siker kell,és fordítva.

Leicester első, semmi gond. Fradi első, jöhet!
De akkor legyen rendes kvalifikáció, ahol megmérettetik magukat, és nem "csak" azért jut be a Fradi,mert első lett a saját(gyenge) bajnokságában, és a bajnokok ágára került.
Ezzel a ki hanyadik a saját bajnokságával résszel meg azért nem értek egyet, mert köszönőviszonyban sincs a magyar bajnokság a spanyollal. S ha a spanyol 4. megveri a magyar elsőt, akkor a spanyol érdemli meg a szereplést,és nem fordítva. Azért tenni kellene, hogy valaki több pénzt kapjon az UEFÁtól, és nem kisírni azt. Tudom, ez oda-vissza müködik, de akkor is,reálisabb ez, mint hogy csak azért nézzünk kiscsapatokat,mert így igazságos. A világon sok minden nem az,mégis együtt tudunk vele élni. A pénzhez siker kell,és fordítva.
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
@hajnesz
Csak a teljesítmény az nálam nem az hogy valaki negyedik egy bajnokságban....Értem én hogy máshol is több kvóta van egy nagyobb országnak, itt egy erősebb bajnokságnak, de a BEK-nek sokkal nagyobb nívója volt. BAJNOK volt, aki megnyerte. De még a mostani rendszert el is tudom valahol fogadni, de az hogy kizárjuk a kicsiket azt totálisan nem. Mert az akkor pofára menne. Most a Leicester jó példa lenne, ők megnyernék a bajnokságot és nem indulhatnának.
Ha meg erősség akkor bajnokság és a spanyol hatodik játszik az ötödik ellen.
Csak a teljesítmény az nálam nem az hogy valaki negyedik egy bajnokságban....Értem én hogy máshol is több kvóta van egy nagyobb országnak, itt egy erősebb bajnokságnak, de a BEK-nek sokkal nagyobb nívója volt. BAJNOK volt, aki megnyerte. De még a mostani rendszert el is tudom valahol fogadni, de az hogy kizárjuk a kicsiket azt totálisan nem. Mert az akkor pofára menne. Most a Leicester jó példa lenne, ők megnyernék a bajnokságot és nem indulhatnának.

Ha meg erősség akkor bajnokság és a spanyol hatodik játszik az ötödik ellen.

Focit akarok látni és nem mozgat a magyar foci. Nekem a válogatott után nincs magyar foci. Maximum Vasas meccset nézek meg nagy ritkán, de őket is csak az érzelmi köződés miatt.
Ugyanúgy lenne eséyle a kicsiknek az alapján amit én mondtam is, csak akkor a BL csoportkör előtt találkozhatnának és a csoportkörbe az-az egy-két pozitív csapat kerülne be aki épp akkor megérdemli és nem a csoportkör fele lenne tele olyanokkal akik 0 erőt nem képviselnek. Így a bajnoki ággal a csoportkör csapatainak nagyrészre semmi. Nekem ezzel van bajom. Persze szegény kiscsapatok, de a BL-nek a legjobbakról kellene szólni és ha a spanyol 6. helyezett jobb mint a svéd első akkor nem vagyok kíváncsi a svédre.
Ugyanúgy lenne eséyle a kicsiknek az alapján amit én mondtam is, csak akkor a BL csoportkör előtt találkozhatnának és a csoportkörbe az-az egy-két pozitív csapat kerülne be aki épp akkor megérdemli és nem a csoportkör fele lenne tele olyanokkal akik 0 erőt nem képviselnek. Így a bajnoki ággal a csoportkör csapatainak nagyrészre semmi. Nekem ezzel van bajom. Persze szegény kiscsapatok, de a BL-nek a legjobbakról kellene szólni és ha a spanyol 6. helyezett jobb mint a svéd első akkor nem vagyok kíváncsi a svédre.
Persze a magyar-izland csak minket és az izlandiakat fogja érdekelni , de nekünk mekkora dolog már , hogy egy világeseményen is felcsendül a Himnusz. Ugyanez ez a helyzet egy kisebb csapat szurkolójával is. Nekünk teljesen természetes a BL részvétel és ugyanígy van ezzel egy német az EB-vel és a VB-vel.visca el barca írta:épp ezért lesz az EB is értéktelen, mert lényegében a lúzer hollandokon kívül, luxemburgot meg lichtensteint leszámítva mindenki ott van az eu-ból
gondolom már mindenki tűkön ülve várja a román-albán, szlovák-wales, magyar-izland (), észak-ír-ukrán meccseket. ezeket senki nem nézi meg, csak az adott ország szurkolói. bl-ben ugyanez.
és hiába írja Bob lelkesen, hogy de hát az oroszoknál is vannak 150.000.000-an, egy moszkvairól pl nehezen tudom elképzelni, hogy zenit sállal a nyakában shatovot hajtja a tv előtt...
FOOTBALL AND HANDBALL

TITO ETERN

TITO ETERN
Viszont az adott ország szurkolóinak nagyon sokat jelent egy-egy ilyen szereplés. Gondoljunk bele, nekünk (10 millió ember) mennyivel fontosabb lett hirtelen az EB úgy, hogy kint van a válogatottunk.visca el barca írta:épp ezért lesz az EB is értéktelen, mert lényegében a lúzer hollandokon kívül, luxemburgot meg lichtensteint leszámítva mindenki ott van az eu-ból
gondolom már mindenki tűkön ülve várja a román-albán, szlovák-wales, magyar-izland (), észak-ír-ukrán meccseket. ezeket senki nem nézi meg, csak az adott ország szurkolói. bl-ben ugyanez.
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
- visca el barca
- Presidente del Barça
épp ezért lesz az EB is értéktelen, mert lényegében a lúzer hollandokon kívül, luxemburgot meg lichtensteint leszámítva mindenki ott van az eu-ból
gondolom már mindenki tűkön ülve várja a román-albán, szlovák-wales, magyar-izland (
), észak-ír-ukrán meccseket. ezeket senki nem nézi meg, csak az adott ország szurkolói. bl-ben ugyanez.
és hiába írja Bob lelkesen, hogy de hát az oroszoknál is vannak 150.000.000-an, egy moszkvairól pl nehezen tudom elképzelni, hogy zenit sállal a nyakában shatovot hajtja a tv előtt...
gondolom már mindenki tűkön ülve várja a román-albán, szlovák-wales, magyar-izland (

Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...

- hajnesz
- Entrenador del Barça
Nincs semmi bajom a kiscsapatokkal, de sokkal reálisabb lenne, ha eltüntetnék ezt a bajnoki ágat.roby122 írta: De ha egy Fradi vagy egy Videoton tegyük fel bejutna a csoportkörbe, mint jó pár éve a Dvsc akkor arra gondolom kíváncsi lennél... sőt még esetleg a meccseikre is kimennél. Legalábbis én biztos.
Nem szabad elvenni ezt a lehetőséget senkitől. Így is sír a fórum 80 százaléka ha a Psgvel vagy a Cityvel játszunk, na akkor ennek még több lenne az esélye.
Ha a selejtezőben ki tudták harcolni, hogy ott legyenek akkor ott is a helyük.
Így sok olyan csapat bekerül,aki nem oda való. Vagyis lehet, hogy oda való, de akkor verjen meg egy 4. Arsenalt, és úgy kerüljön oda.
@Bob:
Pont így az igazságos az elosztás, teljesítmény alapú,és nem morális. Meg is lepődtem rajta, hogy Te, aki mindig mindenben képes vagy reálisan gondolkozni így vélekedsz a dologról.
Ha valaki több pénzt akar, akkor oda teljesítmény kell, és ebben a sorrendben, nem fordítva.
A munkahelyen sem adnak azért több fizut, mert lehet, hogy majd 10év múlva jobb munkaerő leszel,mint a másik, mert kitaníttatod magad,vagy esetleg abból a pénzből továbbképzésekre jársz

De ha egy Fradi vagy egy Videoton tegyük fel bejutna a csoportkörbe, mint jó pár éve a Dvsc akkor arra gondolom kíváncsi lennél... sőt még esetleg a meccseikre is kimennél. Legalábbis én biztos.Tromort77 írta:
Nézzük meg az ide BL csoportkört, 32 csapat került be, Európa "legjobbjai"
Makkabi Tel-Aviv, Dinamo Zagreb, Olimpyakosz, Dinamo Zagreb, Bate Bariszov, Asztana, Cszka Moszkva, Malmö, Shaktar
+Kijev és Gent akik továbbjutottak.
Ne mondja nekem senki, hogy ezekre a csapatokra kíváncsi. Egyszerűen BL a legjobbakról kellene, hogy szóljon, ehhez képest az nyolcaddöntőig nincs értékelhető meccs 1-2 komolyabb csoporton kívül.
Nem szabad elvenni ezt a lehetőséget senkitől. Így is sír a fórum 80 százaléka ha a Psgvel vagy a Cityvel játszunk, na akkor ennek még több lenne az esélye.
Ha a selejtezőben ki tudták harcolni, hogy ott legyenek akkor ott is a helyük.
Persze minket Barca szurkolókat hidegen hagy egy Dinamo Zagreb-Malmö viszont a svédeket és a horvátokat már kevésbé.Tromort77 írta:
Olimpián több lehetőség van kvalifikálni általában.
Makkabi Tel-Aviv, Dinamo Zagreb, Olimpyakosz, Dinamo Zagreb, Bate Bariszov, Asztana, Cszka Moszkva, Malmö, Shaktar
Ne mondja nekem senki, hogy ezekre a csapatokra kíváncsi. Egyszerűen BL a legjobbakról kellene, hogy szóljon, ehhez képest az nyolcaddöntőig nincs értékelhető meccs 1-2 komolyabb csoporton kívül.
A bevételek szempontjából pedig csak az UEFA járna jól. Tegyük fel , hogy leszűkítik a csapatok létszámát és a legjobbak maradnak. A Barca bekerül egy Bayern-PSG-Chelsea csoportba. Egy ilyen csoportból bármikor kizúghatnánk és akkor véget is érne nekünk a BL már decemberben. A klub pedig nem kevés bevételtől esne el hiszen ott van a tévés pénz plusz egy gyengébb csapat elleni BL meccsre is legalább 60 ezer ember kijön. Nekünk mezei szurkolóknak se lenne túl jó , hogy tavasszal nem szoríthatunk a csapatunknak.
Szerintem nincs semmi baj ezzel a rendszerrel. A kis csapatok nem kevés pénzt összeszednek a részvétellel plusz a szurkolóiknak is szép emlékeket "szállítanak".
Nem én hoztam az olimpiás példát. Tromort77 írta azzal együtt , hogy az elmúlt 5 év teljesítményét nézve kéne válogatni a csapatok egy részét. Így már szerintem megáll az érvelésemnzxtpo írta: A te általad hozott példa, az egyrészt azért nem jó, mert négy évente rendezik meg, és nem egy. 4 év alatt az adott csapat összetétele teljesen megváltozhat, teljesen logikus, hogy kvalifikálni kell magukat, ellenben egy év alatt sokkal ritkábban változik annyit egy csapat helyzete, hogy címvédőként ne érdemelje meg, hogy következő évben is ott legyen.

Azt pedig nem írtam , hogy a címvédő nem érdemli meg a kvalifikációt.
FOOTBALL AND HANDBALL

TITO ETERN

TITO ETERN
-
- Entrenador del Barça
A saját hazájuk kíváncsi rájuk, miért vennéd el tőlük a lehetőséget? Engem nem zavarnak. A legjobbak a saját hazájukból bejutnak, ezért van a jobb bajnokságoknak négy kvalifikációs pozíciója, ráadásul az Európa Ligából is be lehet jutni. Ha valaki így a top bajnokságokból nem tudja kiharcolna a részvételt, az nem is érdemli meg, és egyáltalán nem jobb, mint a résztvevők kábé fele.Tromort77 írta:Nézzük meg az ide BL csoportkört, 32 csapat került be, Európa "legjobbjai"
[..]
Sok nézőt vonz? A tévéseket esetleg érdekli (és ezáltal a "topcsapatokat"), de engem, mint mezei szurkolót egyáltalán nem. Nem lenne fair. Mint ahogyan a korábban említett tévés pénzek egyenlő elosztása sem, ami a másik véglet az én szememben.
- nzxtpo
- Capitá del Barça
A te általad hozott példa, az egyrészt azért nem jó, mert négy évente rendezik meg, és nem egy. 4 év alatt az adott csapat összetétele teljesen megváltozhat, teljesen logikus, hogy kvalifikálni kell magukat, ellenben egy év alatt sokkal ritkábban változik annyit egy csapat helyzete, hogy címvédőként ne érdemelje meg, hogy következő évben is ott legyen.Alfa írta: Az Olimpia

"I learned all about life with a ball on my feet." - Ronaldinho
Alfa írta: Az Olimpia hasonlóan működik mint a BL. Ott sincs olyan , hogy valaki csak azért mert évek óta ott van a világelitben automatikusan kvótát kap. Jó példa erre Berki esete aki egy olimpiai kvalifikációs tornán elszabta az elődöntőben a gyakorlatát ezért nem került a döntőbe így nem fog utazni Rióba pedig ő címvédő. Senki sem érdemli meg , hogy automatikusan résztvevő legyen. A kutyát nem érdekli , hogy a Chelsea mit csinált pár éve csak is az idei szezon számít és ez alapján nem érdemlik meg , hogy jövőre ott legyenek a legjobbak között. Emlékezz vissza amikor a Chelsea megnyerte a BL-t ( nem kevés szerencsével) a bajnokságban nem voltak BL résztvevős helyen , de mint címvédő indulhattak a következő idényben és ki is estek már a csoportkörben.
Olimpián több lehetőség van kvalifikálni általában.
- Normandia
- Director del Fútbol
Hiszed vagy sem de ez az opció a távlati terv. Egy világliga összehozása. Olvastam erről már egy tanulmányt, vagy értekezést. Ázsiai, Dél, közép és északamerikai stb csapatokkal.LG írta: Mi lesz a következő lépés? Pl. kitalálják, hogy induljanak az újgazdag nem európai csapatok is, pl. a qatari, kinai, amerikai bajnok, stb...
Meddig emelkedhet a játékosok ára és fizetése? Már igy is eszement összegek vannak a labdarúgásba, melyet bármennyire is szeretek, ezeket a pénzeket rengeteg hasznosabb dolgokra is lehetne költeni!
Aztán lehet egy idő után a sportszakmai dolgok is háttérbe szorulnának, és a cirkusz kerülne az előtérbe, mert az kell a népnek. Sok sportban már ez van.
Komolyan kell ez nekünk?
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Ezt írom, hogy ne most gondolkodjunk már. Lenne egy kiváló orosz csapat nem lenne nézettség? 150 milliós ország.
Vagy mint írtam Lengyelország, Ukrajna stb. Hát pont erről van szó, hogy ne kiváltságos helyzet legyen. És a kicsiket elnyomják, s nem is engedik kitörni. Ne aggódjon senki lenne egy erős keleti csapat lenne nézettsége. Ja és itt is érdemes lenne tradíciókról beszélni, mert egy Partizan, Dinamo, Sparta, Ajax ezek nem bakfitty csapatok voltak....Csak kinyírták őket....

Az Olimpia hasonlóan működik mint a BL. Ott sincs olyan , hogy valaki csak azért mert évek óta ott van a világelitben automatikusan kvótát kap. Jó példa erre Berki esete aki egy olimpiai kvalifikációs tornán elszabta az elődöntőben a gyakorlatát ezért nem került a döntőbe így nem fog utazni Rióba pedig ő címvédő. Senki sem érdemli meg , hogy automatikusan résztvevő legyen. A kutyát nem érdekli , hogy a Chelsea mit csinált pár éve csak is az idei szezon számít és ez alapján nem érdemlik meg , hogy jövőre ott legyenek a legjobbak között. Emlékezz vissza amikor a Chelsea megnyerte a BL-t ( nem kevés szerencsével) a bajnokságban nem voltak BL résztvevős helyen , de mint címvédő indulhattak a következő idényben és ki is estek már a csoportkörben.Tromort77 írta:Ez az egész onnan is alakult ki, hogy ha egy nagycsapat gyengébb az adott évben attól még ugyanúgy lenne a helye a BL-ben. Jó példa erre a Chelsea, a gyengébb szereplés ellenére szívesebben nézi az ember a Chelsea-t. Ez tök élhető lehetne, hogy úgy működne mint a teniszben, hogy egyes csapatok automatikusan bekerülnének. Meglehetne ezt úgy oldani, hogy aki 3-4-5 éve ott van az egy gyengébb év után is automatikusan bekerüljön. Ez esetben ugyanúgy lenne eséyle kisebbeknek is bejutni, de a keménymag akikre igazán kíváncsi a nép, megmaradna. Lehet itt jönni, hogy szépen játszik a Gent, számokból az derül ki, hogy a kutyát nem érdekli. Olimpián is a leggyorsabbat, legerősebbet akarjuk nézni. Bl-ben is a legjobb csapatokra kíváncsi a nép. Nem kell olyan drasztikusnak lenni, hogy szuperliga, csak a BL-t kell megreformálni, hogy tényleg az európai foci csúcsa legyen.
Nem szabad variálni ezen rendszeren csak azért mert vannak olyan meccsek ami kevésbé érdekli az embereket. Az való igaz , hogy ha szinte csak rangadó lenne akkor nagy lenne a nézettség , de szerintem csak egy ideig. Anno 2011-ben amikor egy hónapon belül négy El Classico volt a negyedik meccs környéken elveszett a párharc varázsa. Az ilyen meccsek pont azért jók mert nem túl sűrűn kerül rájuk sor. A PSG-t is elég sokszor kaptuk meg az utóbbi időben és hiába lennének rangadók a meccseink sokan írták , hogy őket nem akarják kapni mert már unalmas. Pont ez történne meg ha leszűkítenék a kört.
FOOTBALL AND HANDBALL

TITO ETERN

TITO ETERN
Nam azt írtam, hogy 5 éve, hanem, hogy akik tartósan ott vannak 5 éve.noname írta:...
- noname
- Llegenda del Barça
Attól mert most a BL 3-4 csapat teljesen lefoglalta magának, attól a mezőny kimondottan szoros. Lehet h van a pár óriás, ami mindenki kiherél, de a kicsiket se lehet lenézni. Amit mondasz, abból az jön le, hogy ezek a gyengélkedő nagyok még mindig erősebbek, mint más kis országok bajnokai. Ez egyszerűen NEM IGAZ. Jelenleg az olyan csapatok, mint az MU, Valencia, Milan, stb. egyszerűen nem érdemelnek BL helyet és sztem simán utolsók lennének a csoportjukban még akkor is, ha az ellenfél egy Basel, egy Gent, stb. Nehogy már BL-el legyenek jutalmazva csak azért, mert jók voltak 5 éve.
Ilyen alapon a Malaga még mindig a BL-ben játszana ma is. 

A Fifa egy szégyen
Ez az egész onnan is alakult ki, hogy ha egy nagycsapat gyengébb az adott évben attól még ugyanúgy lenne a helye a BL-ben. Jó példa erre a Chelsea, a gyengébb szereplés ellenére szívesebben nézi az ember a Chelsea-t. Ez tök élhető lehetne, hogy úgy működne mint a teniszben, hogy egyes csapatok automatikusan bekerülnének. Meglehetne ezt úgy oldani, hogy aki 3-4-5 éve ott van az egy gyengébb év után is automatikusan bekerüljön. Ez esetben ugyanúgy lenne eséyle kisebbeknek is bejutni, de a keménymag akikre igazán kíváncsi a nép, megmaradna. Lehet itt jönni, hogy szépen játszik a Gent, számokból az derül ki, hogy a kutyát nem érdekli. Olimpián is a leggyorsabbat, legerősebbet akarjuk nézni. Bl-ben is a legjobb csapatokra kíváncsi a nép. Nem kell olyan drasztikusnak lenni, hogy szuperliga, csak a BL-t kell megreformálni, hogy tényleg az európai foci csúcsa legyen.
- noname
- Llegenda del Barça
Ha csak arról lenne szó, hogy nagyobbak legyenek a BL csoportok h több legyen a rangadó, abban benne lennék, extra fáradtság lenne, de még elviselhető kategória. De az, hogy a tradicionális nagycsapatokat engedjék csak az egy vicc. Szinte minden évben vannak kicsik, akik meglepetést okoznak, emlékszem még amikor az APOEL-t csak a Real verte el.
Még csak nem is erősödne a mezőny ettől, hiszen jelenleg számos "tradicionális" nagycsapat hullagyenge. Azzal se értek egyet, h melyik csapatnak mennyi szurkolója van. A foci egy globális sport. Minden csapatnak megvan a maga szurkolótábora, mind megérdemli h harcolhassanak a legjobbakkal. Vicces az is h a Bate-t hozzák fel példának, amely idén nagyon kevés híján a Romát és a Leverkusent búcsúztatta. 

A Fifa egy szégyen
Jó ez a tortás hasonlat csak az van hogy egy idő után már ha jóllaktál már nem tudsz többet enni mert már az egészséged rovására megy.Focira lefordítva ha még több mecset akarnak játszatni a nagyobb bevételért akkor valahol visszaüt,mert nem tudsz mindenhol eredményes lenni plusz jönnek az elkerülhetetlen sérülések is.
- visca el barca
- Presidente del Barça
plusz pénz, plusz játékosok, lehetne többet rotálni. az angoloknál meg a ligakupa a végét járja, pár év és megszüntetik (amugy is többnyire B csapattal tolta mindenki..)ntibi67 írta:Szerintem ebből a szuper ligából nem lesz semmi.Egyszerűen ennyi meccset nem lehet lejátszani.Igy is hadakoznak a klubok még azért is ha a játékosokat el kell engedniük a válogatothoz is.Fizikailag nem lehet bírni (bajnokság,kupa,BL,válogatot)Akkor az angolokról még nem is beszéltünk ahol egy sorozattal még több is van.A végtelenségig nem lehet kifacsarni a játékosokat.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...

Szerintem ebből a szuper ligából nem lesz semmi.Egyszerűen ennyi meccset nem lehet lejátszani.Igy is hadakoznak a klubok még azért is ha a játékosokat el kell engedniük a válogatothoz is.Fizikailag nem lehet bírni (bajnokság,kupa,BL,válogatot)Akkor az angolokról még nem is beszéltünk ahol egy sorozattal még több is van.A végtelenségig nem lehet kifacsarni a játékosokat.
Ez így van, nekem csak arányokkal van bajom. Mert most az van, hogy a nagyon megeszik a torta nagy részét, a kicsik harcolnak egymással a morzsákért. De a nagyok, akik már így is hülyére zabálták magukat, még többet akarnak, és a morzsákhoz sem akarják már a kicsiket odaengedni. Ez pedig szerintem gusztustalan dolog. Ha megvalósul ez a Szuperliga, akkor én azt hiszem onnantól nem fogom követni klubszinten a landarúgást, maradnak a válogatottak (bár a qatari VB-vel ők is kiverik a biztositékot), és a hazai liga (bár a bajok megvannak itt is, de ez legalább a miénk).ntibi67 írta:Azt ne felejtsük el,hogy a klubok gazdasági társaságok akik profit orientáltak és a nyereségüket nagyban befolyásolja a nézetség és az eredményesség.Tehát szerintem az eredményesebb és nagyobb nézetségű csapatok igen is nagyobb szeletet kapjanak a tortából.
Elég demagóg dolgok jöttek itt elő.Pl,hogy azok a pénzek jobb helyre is kerülhetnének...persze hiszen van éhezés a világban és mindenhol lehetne jobb színvonalú az oktatás és az egészséügy is.Azt ne felejtsük el,hogy a klubok gazdasági társaságok akik profit orientáltak és a nyereségüket nagyban befolyásolja a nézetség és az eredményesség.Tehát szerintem az eredményesebb és nagyobb nézetségű csapatok igen is nagyobb szeletet kapjanak a tortából.