Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.03.31. 17:37:56

Én Kakának is helyet szorítottam volna a Realban. Ár/teljesítmény arányban minden idők egyik legrosszabb igazolása volt. :roll:
visca el barca
Presidente del Barça

2016.03.31. 16:09:49

a középpályánk még annyira nem is rossz :lol:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2016.03.31. 16:02:20

visca el barca írta:de nagy meccs lenne istenem :lol: :mrgreen:

Kép
Ezt buknánk. :lol:
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
kfranky
Jugador del Barça

2016.03.31. 15:51:50

visca el barca írta:de nagy meccs lenne istenem :lol: :mrgreen:

Kép
Hát ez kemény! :D Az évszázad igazolásai mindkét oldalon! :D
visca el barca
Presidente del Barça

2016.03.31. 15:38:18

de nagy meccs lenne istenem :lol: :mrgreen:

Kép
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.03.31. 14:37:40

Ntibi67:
Leirta hogy "viccet félretéve", természetesen hatalmas ironia volt :D
ntibi67
Capitá del Barça

2016.03.31. 14:29:28

BALINHO.Ez most irónia volt vagy agyament baromság?
noname
Llegenda del Barça

2016.03.31. 13:41:55

Balinho írta:az azért nagyon nem lenne jó, ha egy ekkora morális lökést adnánk a Madridnak a szezon végére, gyakorlatilag már így is besorsolták őket a BL-elődöntőbe, ha megvernek minket, akkor onnantól olyan mentális állapotba kerülhetnek, ami nagyon nem hiányzik nekünk, pláne ha még össze is sorsolnának egy BL-elődöntőn/döntőn. Szóval nem lehet félvállról venni a meccset, ha jön kedden a Tico, ha nem...
Igen. kb ez az egyetlen ok, amiért érdemes mozogni is, nem pedig aludni egy jót a pályán. Nem is gondoltam h félvállról vegyük, de nem érdemes megszakadni érte sem. Úgy kell kezelni mint egy átlag bajnoki rangadót. Ennyi az egész. Vezetésnél vissza kell állni, pihentetni fontos meccsekre, hátrányban kell hajtani, de nem szabad túlzásba vinni. Amúgy eddig aggódtam a BL miatt, de az Atmának annyi a hiányzója h már nem igazán látom mi esélyük lehet.
A Fifa egy szégyen
Balinho
Entrenador del Barça

2016.03.31. 13:10:45

noname írta: A 8 meccsünkből 3-at elveszíthetünk és még mindig első vagyunk. Szívből kezdem utálni az ilyen elkényeztetett szurkolókat. Nagyobb előnnyel vezetjük most a bajnokságot, mint bármikor az utóbbi jópár évben, a meccsek 37,5%-án kaphatunk és még mindig bajnokok vagyunk feltételezve h a riválisok maximálisan teljesítenek, ami megint nem fog megtörténni. Sokszor tűröm az ilyeneket, de ez már egy rossz vicc. Méghogy csak a győzelem elfogadható. :lol: Főleg a szóhasználatot imádom: elfogadható. Ha nem győzünk, mehet az egész banda a p***-ba. =D> Mi a tökéletes eredmény? Győzelem. Mi a jó eredmény: döntetlen. Mi az elfogadható? bármi.
Azért azt se felejtsük el, hogy ha nem nyerünk a Real ellen az már két meccses nyeretlenségi sorozat, szóval akkor már akár válságról is beszélhetünk, azt meg tudjuk jól, hogy mindig az edző szívja meg először. Szóval ha szerintem nem nyerünk benne van, hogy LE-t is kirúgják, ami azért valljuk be érik is neki, a Villarreal elleni cseréin pontok mentek el, és különben is ezt a csapatot elég felküldeni a pályára... Meg amúgy is Jordi Roura is bármikor szolgálatba helyezi magát szóval szerintem LE állása a tét szombaton.

Viccet férletéve ha a bajnokság miatt nem is kell olyan őrülten izgulni még egy esetleges pontvesztésnél sem, az azért nagyon nem lenne jó, ha egy ekkora morális lökést adnánk a Madridnak a szezon végére, gyakorlatilag már így is besorsolták őket a BL-elődöntőbe, ha megvernek minket, akkor onnantól olyan mentális állapotba kerülhetnek, ami nagyon nem hiányzik nekünk, pláne ha még össze is sorsolnának egy BL-elődöntőn/döntőn. Szóval nem lehet félvállról venni a meccset, ha jön kedden a Tico, ha nem...
noname
Llegenda del Barça

2016.03.31. 11:48:31

Kubla9 írta:
noname írta:Rég volt olyan h ennyire ne érdekeljen egy Clasico. A magánéleti gondok mellett egyszerűen nem érzem h lenne tétje. Még ha nyerne is a Real, marad 6, illetve 7 pont előnyünk + egymás elleni eredmény 7 fordulóra. Akárhogy nézem, ezt nem lehet már elveszíteni. Persze élvezem, amikor széttiporjuk a Realt, de ha volt olyan, amikor a Clasico csak 1 meccs volt a sok közül, hát ez az.
Nem lehet elveszíteni??? Dehogynem,elég egy rövidzárlat aztán annyi az előnyünknek,mindenesetre én csak a győzelmet tartom elfogatható eredménynek,nagy duzzogva még a döntetlent is.
Egy rövidzárlat? A 8 meccsünkből 3-at elveszíthetünk és még mindig első vagyunk. Szívből kezdem utálni az ilyen elkényeztetett szurkolókat. Nagyobb előnnyel vezetjük most a bajnokságot, mint bármikor az utóbbi jópár évben, a meccsek 37,5%-án kaphatunk és még mindig bajnokok vagyunk feltételezve h a riválisok maximálisan teljesítenek, ami megint nem fog megtörténni. Sokszor tűröm az ilyeneket, de ez már egy rossz vicc. Méghogy csak a győzelem elfogadható. :lol: Főleg a szóhasználatot imádom: elfogadható. Ha nem győzünk, mehet az egész banda a p***-ba. =D> Mi a tökéletes eredmény? Győzelem. Mi a jó eredmény: döntetlen. Mi az elfogadható? bármi.
A Fifa egy szégyen
Kubla9
Capitá del Barça

2016.03.31. 11:29:11

noname írta:Rég volt olyan h ennyire ne érdekeljen egy Clasico. A magánéleti gondok mellett egyszerűen nem érzem h lenne tétje. Még ha nyerne is a Real, marad 6, illetve 7 pont előnyünk + egymás elleni eredmény 7 fordulóra. Akárhogy nézem, ezt nem lehet már elveszíteni. Persze élvezem, amikor széttiporjuk a Realt, de ha volt olyan, amikor a Clasico csak 1 meccs volt a sok közül, hát ez az.
Nem lehet elveszíteni??? Dehogynem,elég egy rövidzárlat aztán annyi az előnyünknek,mindenesetre én csak a győzelmet tartom elfogatható eredménynek,nagy duzzogva még a döntetlent is.
recrea
Llegenda del Barça

2016.03.31. 10:52:06

Persze, van olyan, h így teszel, ahogy írod, kivéve h egy másik/következő meccsen jár az agyad, a meccs hevében (mégha laza is) sztem ez nem történik meg, nálam legalábbis nem így volt, edzők is mindig hangsúlyozták, lefújták a meccset, onnan a következő. Én is így voltam vele.

A BL-t nem a Real szempontjából nézem, ők nem érdekelnek, csak arra gondoltam, h jobb lelki állapotban megyünk neki a keddnek, nagyobb önbizalommal, ha bucira verjük a Realt :) Bár, gondolom így sem remeg Iniesta vagy Messi lába a kezdőrúgásnál :)
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.03.31. 09:38:10

Sokgólos győzelem esetén még soha nem a győztes csapat fáradt el, mindig az fárad el, aki védekezik, mert ad-hoc szaladnak és fejben sokkal jobban kell figyelni, mégha könyebb is rombolni, mint épiteni, könyebben tanulható és tanítható a védekezés. Semmivel nem fárasztóbb egy 4-0, mint egy 1 vagy 2-0....sztem, és néhány meccset lejátszottam.
Én mondtam, hogy nem a lazaságról beszélek. Ha lejátszottál néhány meccset, akkor azt is tudod, hogy van olyan, hogy akarsz, hajtatsz, mégsem mennek úgy dolgok, nem vagy annyira éles, koncentrált, mert fejben már egy másik, fontosabb meccsen jár a fejed.
Ősszel ilyen nem volt, hisz az őszi szezon legfontosabb meccse a klasszikus volt, igy arra időzíthette a csapat a legjobb formáját, na megy ugye a tét is nagyobb volt, mint most. + egy pocsék Real Madriddal játszottunk. A Zidane féle Madrid sem bizonyított még igazán, de mintha az utóbbi 1-2 meccsen javuló formát mutatnának, azért a Sevillát kitömni figyelemre méltó eredmény.

Egyébként Bobnak igazat hatok, hogy a BL végkimenetelére nem kell, hogy olyan hatással legyen ez a meccs, mint többen fejtegették. Ha még meg is vernénk 3-4 góllal a Realt, és kicsit megzuhannának, a Wolfsburg ellen nagyon valószínű, hogy igy is továbmennének, onnan meg 3 meccsre kerülnek a győzelemtől. 3 meccsre meg simán felszívhatják magukat. Főleg, ha az elődöntőben megkapják a City-PSG győztesét, ami ugye szintén egy verhető ellenfél lenne. Onnantól a döntőben egyetlen egy jó meccs kéne nekik... ezért tartom olyan sokra a BL-t, mint a bajnokságot. Szerencsés sorsolással a BL-ben elég lehet egy jobb meccs. Sőt, ha a Chelsea 2012-es BL győzelmére gondolunk, nekik 1 igazán jó meccsük sem volt.
recrea
Llegenda del Barça

2016.03.31. 09:10:55

Ja, nekem teljesen mindegy h mennyivel meg hogyan nyerünk, a lényeg a 3 pont :) csak azt mondom, h egy csapat kétgólos vezetés tudatában általában nem azért nem lő még gólokat, h ne fáradjon el, hanem azért - amit te is írsz -, mert fejben visszavesznek és nem koncentrálnak annyira. Én csalódott lennék, ha 1-1-nél lepörgetnénk a meccs utolsó fél óráját, mégha a logika ezt diktálja is. Verjük meg őket.

Amúgy hiszem, h sok meccs már a kezdőrúgás előtt eldől, és főleg a rangadókra gondolok, ahol mindkét csapatnak van veszítenivalója.
mess2009
Director del Fútbol

2016.03.31. 08:59:49

én a többgólos X-re tettem. miért?
-azt mondják a real védelme sebezhető én azt mondom a miénk is.
-motiváció? a revans-vágy talán a legerősebb....
-játék erő? talán ez a legtisztább egál.
-csapatszellem? ebben jók vagyunk....
-a tíz pont előny? is-is.(jó is rossz is)
-a fegyverek: Barca - középtől felfelé, hazai pálya, Messi. Real - CR.fejjel-lábbal, Bale sebessége, pontrúgások és fejesek(Ramos,Varane,Pepe?)
jósolni lehetetlen tippelni nehéz, marad a remény: egy szép győzelem :D
noname
Llegenda del Barça

2016.03.31. 08:55:30

Rég volt olyan h ennyire ne érdekeljen egy Clasico. A magánéleti gondok mellett egyszerűen nem érzem h lenne tétje. Még ha nyerne is a Real, marad 6, illetve 7 pont előnyünk + egymás elleni eredmény 7 fordulóra. Akárhogy nézem, ezt nem lehet már elveszíteni. Persze élvezem, amikor széttiporjuk a Realt, de ha volt olyan, amikor a Clasico csak 1 meccs volt a sok közül, hát ez az.
A Fifa egy szégyen
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.03.31. 07:15:51

Kettő gólos előnynél bepattan még 1-2 az valóban nem fárasztóbb, de agyban is még ha tudat alatt vagy tudatosan akkor is intenzitásból vesztesz egy olyan szituban amikor már megvan egy megfelelő előny. És nem fáradékonyság hanem sérülésveszély is benne lehet. Egy 2-3 gólos előnyben már nem úgy nyúlsz oda a labdáért ha csínybe jön stb. Én nem sok olyanra emlékszem mikor valaki úgy hajtott 3:0 állásnál mint mondjuk 0:0 állásnál. És volt azért klasszikuson lazább meccs mikor pl 2:0-ra nyertünk a végén már a RM is legszívesebben leült volna a földre, vagy szó volt a 2006-os 1:1-ről is, de volt mikor két tizivel lett 1:1 és okosan nem akartak agyonszakadni egyik oldalon sem.
Szerintem ember nincs a Földön, aki előre ne egyezne ki egy 2:0 eredménnyel pl még ha teszem azt félórát törökülésben kártyázással töltenek a fiúk a kezdőkörben. Azt aláírom, hogy a győzelem számít mindkét oldalon (ezért is jó hogy polemizálunk ezen, mert édes mindegy hogy 1:0 vagy 11:0 főleg egy rangadón :D) , mert presztízs, de meccsnek ugyanaz mint a többi és részünkről már egy ponttal is beljebb lennénk, s részemről már megnyugvást is jelentene. Mert nem az a fontos hogy most mi lesz, hanem a végén mi lesz, ki nyeri a bajnokságot. Az első hármas tuti játszani fog, a halottak is feltámadnak ilyenkor, de most mikor ennyit utaztak pláne nem kéne őket csapágyasra járatni, részemről ezért is logikátlan, hogy tegyük fel 2:0 és hajtsunk ezerrel, mert egy apró kis lépés ez a meccs és van még sok ilyen kis lépés és pont az RM a legjobb példa, hogy lőhetnek ezer gólt ha nem nyernek vele semmit a végén.

Opcióban meg pl 1:1 szerintem most is elképzelhető, de szavazni nem lehet ilyenre. :D

Megremegés dolgot nem tudom, mert ilyen szinten soha nem játszottam, de ezek tényleg profi focisták és nem tudom elképzelni, hogy pl egy Atletico félve jöjjön ki egy BL meccsre mert volt mondjuk egy 4:0 egy másik csapat ellen egy bajnokin. Egymás elleniben lenne előtte egy ilyen az benne lehetne a fejekben, de ezek a játékosok kitudják kapcsolni a külvilágot egy SImeone alatt meg pláne ezt gondolom. És ráadásul a veretlenséget meg még inkább elakarhatják venni. Ezek mind feltételezések, hozzáteszem.

És tényleg ez legyen a legnagyobb gondunk mi legyen 2:0 után. :D Most azonnal aláírnék egy ilyet ha azt mondja valaki 2:0 ide. Tőlem kettő öngóllal is vagy 30 méteres lesgóllal is nyerhetünk, édes mindegy.
Kép
Kép
Kép
recrea
Llegenda del Barça

2016.03.31. 00:07:29

Full kezdővel állunk ki, ebben biztos vagyok. Abban is, h a hármas végigjátssza (kivéve sérülés esetén) a meccset. Abban is, h nem lesz lötyögés, és sztem nyerünk. De bármelyik tévedés esetén jövök a mea culpára. A klasszikus másról szól, én nem emlékszem laza meccsre, max azért tűnt annak, mert egyik csapat sokkal jobb volt a másiknál.

Sokgólos győzelem esetén még soha nem a győztes csapat fáradt el, mindig az fárad el, aki védekezik, mert ad-hoc szaladnak és fejben sokkal jobban kell figyelni, mégha könyebb is rombolni, mint épiteni, könyebben tanulható és tanítható a védekezés. Semmivel nem fárasztóbb egy 4-0, mint egy 1 vagy 2-0....sztem, és néhány meccset lejátszottam.

Ékes példa a Bayern-Juve, végigtámadta a meccset Bayern, sztem még 90 percet le tudtak volna játszani a 120 mellé, az olaszok meg lépni nem bírtak a végén, és nem azért, mert rosszabb a kondijuk.

Ezzel csak azt akarom mondani, h értelmetlennek tartom azokat a hozzászólásokat, h ne rúgjunk még kettőt, ne fárasszuk magunkat.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.03.30. 18:10:29

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=57748398

Ez lesz az élő mozaik az El Clasiconál, szép lesz nagyon, de bár ne lett volna rá szükség... :(
Illetve ha minden igaz, akkor a 14-edik percben a közönség állva fog tapsolni.

recrea: +1 Én is valami ilyesmit akartam megfogalmazni. Ha most nyernének akkor simán ki lehetne kiáltani hogy a 0-4-en nem mi voltunk jók, hanem minden Benitez hibája és azért nyertünk annyira, míg Zidane-nal rögtön minden királyságos... :lol:

De amúgy igaz, annyi bajunk legyen hogy a 30-adik percben azon veszekedjünk hogy 2-0-ról visszaállunk vagy sem... :twisted: :D
recrea
Llegenda del Barça

2016.03.30. 17:18:45

Azért nem mindegy, h egy lötyögős meccsen 1-1-et játszunk, vagy tartunk egy 3-0-ás erődemonstrációt....lehet, h közvetlen módon nem számít a BL-ben, de közvetett módon igenis.
Még a hű de kemény matracos legényeknek is megremeg a lábuk a gyepre lépve, ebben biztos vagyok.
MatyiG
Adminisztrátor

2016.03.30. 16:42:38

Szerintem ez legyen szombaton a legnagyobb gondunk, hogy 30 perc után 2-0-nál mit teszünk... :)
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.03.30. 16:25:00

Iniesta on el Clasico:
"The best tribute Cruyff is to do everything he has taught us. We want to win to dedicate it to him"

Szerintem azért lelkiekben eléggé számíthat egy BL menetben hogy az egyik legfőbb esélyes csapat ellen hogy szerepeltek.

Persze nem azt mondom hogy 2-0-nál is minden egyes labdáért kússzanak, és sérülésveszélyesen hajtsanak, csak azt hogy ne álljunk be arra hogy a maradék 60 percet elpasszolgatjuk
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.03.30. 14:42:52

MessiNeymarSuarez írta:
visca el barca írta:sztem meg alázzuk őket rommá. az lenne a legjobb. piqué fejel nekik 4et és annyi.
Szerintem is..:D

Amúgy legalább X legyen meg, viszont ha esetleg jól alakul a meccs, és 1-2 gólos előnyben lennénk, kicsit csalódott lennék ha visszavennénk, legalább Cruyff-ért hajtsuk végig a meccset.
Nekünk is nagy lendületet adna egy győzelem a továbbiakban, Realnál meg talán akkor valamennyire kezdenék feladni fejben ezt a szezont, és úgy éreznék hogy a BL-ben sem fog idén sok babér teremni nekik amíg mi bent vagyunk, ami azért nagy hadielőny az egyik BL esélyessel szembne.

Nem szabad kikapnunk, mert akkor már jönne a Real Madrid magabiztossága, hogy "minden Benitez hibája volt és most Zindane-nal a Világ legjobb csapata és reszkessen mindenki" blabla.... :lol:
Így is elég nagy a magabiztosság túloldalt, 10-ből 9 ember 1-2-es Real győzelmet tippel, legalábbis a hozzászólások alapján.
Ez hogy akkor a Bl-ben látnának valamit előre a jövőben ez nálam elég gyenge lábakon álló gondolatmenet. A kupa az mindig teljesen más és nem közhely miatt. Ott a lőtéri kutyát nem érdekli hogy teljesítesz a bajnokságban, van egy oda-visszavágós párharc aztán kész. Nem egyszer fordult elő, hogy a bajnokságban gyengébben teljesítő ott volt a végén. És a BL-ben ráadásul nem is vagyunk közvetlen ellenfeleik, most is a Wolfsburgra kell figyeljenek nem ránk. Szóval ez nálam több sebből vérzik. Azt meg pláne nem értem, hogy pl 2:0 után miért kéne agyonhajtani magunkat, de ezt tegnap is írtam, erre logikus magyarázatot én látok, miután Kedden meg gyakorlatilag még nehezebb ellenfél jön hozzánk....De legyen 2:0 aztán lehet erről vitázni. :D
Kép
Kép
Kép
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.03.30. 13:24:14

visca el barca írta:sztem meg alázzuk őket rommá. az lenne a legjobb. piqué fejel nekik 4et és annyi.
Szerintem is..:D

Amúgy legalább X legyen meg, viszont ha esetleg jól alakul a meccs, és 1-2 gólos előnyben lennénk, kicsit csalódott lennék ha visszavennénk, legalább Cruyff-ért hajtsuk végig a meccset.
Nekünk is nagy lendületet adna egy győzelem a továbbiakban, Realnál meg talán akkor valamennyire kezdenék feladni fejben ezt a szezont, és úgy éreznék hogy a BL-ben sem fog idén sok babér teremni nekik amíg mi bent vagyunk, ami azért nagy hadielőny az egyik BL esélyessel szembne.

Nem szabad kikapnunk, mert akkor már jönne a Real Madrid magabiztossága, hogy "minden Benitez hibája volt és most Zindane-nal a Világ legjobb csapata és reszkessen mindenki" blabla.... :lol:
Így is elég nagy a magabiztosság túloldalt, 10-ből 9 ember 1-2-es Real győzelmet tippel, legalábbis a hozzászólások alapján.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.03.30. 13:16:56

Nem vagy telhetetlen :mrgreen: Bár ez reálisabb forgatókönyv, mint a Matyi által vizionált Busi-bombás győzelem.

Amúgy amikor ennyire várom,hogy jól verjük meg őket, akkor rendszerint "betlizünk", azaz nem játszunk túl jól, kihagyjuk a helyzeteket stb.
Ősszel pl nem vártam gálát, egy Xel kiegyeztem volna...ehhez képest meg...tudjuk mi történt. :)
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Válasz küldése