hajnesz írta:Bob_Marley írta:Maga a cselekedet tényleg erős volt, de ő is tudta és bevállalta. Én is azon a véleményen vagyok, hogy a sikerért mindent meg kell tenni. Mindig írtam régebben is és most is tartom, hogy nem erkölcsi kódex ez. Nagyon leegyszerűsítve a taktikai fault is milyen "okádék" hiszen direkt megakadályozod hogy az ellenfél kibontakozzon. Itt is némileg hasonló történt. Meg kellett valahogy akadályozni a kontrát. Tudta ő, hogy ebből lehet vagy lesz bünti, de egy csatában vannak áldozatok. És félre értés ne essék én sem az egekbe emelem, vagy megtapsolom, de a miért értem, s eltudom fogadni.
Nagyjából azonosulni tudok ezzel, de akkor nálad a köpés miért nem fér bele? Az is elítélendő cselekedet, de mindent a győzelemért.
Igazából szerintem ennek a megítélése függ attól is, hogy ki mit látott életében,ki milyen poszton játszott,stb. Én is az a játékos voltam, aki nem ilyedt meg egy pokróckemény belépőtől, vagy akár az ellenfél provokálásától, ha azon múlott a meccs. Mondjuk én hátvéd voltam, szóval az ilyen nálunk majdnem "must have" tulajdonság volt

Azért mert nálam a köpés nem férfias cselekedet. Azt tartom sunyinak. Gyere üss meg vagy rúgj meg, aztán majd meglátjuk mi lesz.

De leköpni valakit, az nálam kicsinyes. Persze erre is lehet mondani sunyi, megértem ezt az álláspontot is. Ezek szerint én engedékenyebb vagyok, tudom hogy nem ez a jó szó rá, de rafkós volt nálam inkább ez a bedobós dolog. Igen, direkt megakadályozott egy támadást, de a pályán sokszor csinálsz direkt olyan dolgokat amik lehet súrolják is a határt vagy át is mennek. Ez nem mentség, de nálam ez valahol versenyszellem. Egy edző meg valamilyen szinten a pálya része, s úgymond tizenkettedik ember, Simeone meg szerintem pláne. Direkt lassan lejönni és húzni az időt hogy előny szerezz sem etikus és bőven hátráltatod az ellenfelet. Direkt összeesni és ezzel szintén húzni az időt ugyanúgy hátráltató lehet. Vagy vegyük azt valaki direkt kezezik a gólvonalon hogy megmentse a csapatát a góltól. Azért nem jó ez a példa, mert az edző nem rúghat gólt és hiába állítják ki, de alapvetően azért ezzel veszít egy csapat. Még ha természetesen nem is olyan mértékű mint egy emberhátrány. Szóval igen, ez az ami ebben buktató, hogy kiállították eltiltották, de magán a meccsen mégse volt ez effektíve akkora hátrány. Jövőben hogy nem lehet padon meg nem tudjuk. De mondom még egyszer bőven rá lehet húzni sok volt, de láttunk már nem egy olyat hogy pl labdaszedő direkt nem adta vissza a labdát, vagy edző véletlenül pont elrúgta az ellenfél játékosa mellett és állt a játék x ideig. Ez hogy bedobta a labdát megakadályozott egy támadást, de ez nálam a cél szentesíti az eszközt. Csúnya nem csúnya a végén az Atletico nyert és csak ez számít.