Bajnokok Ligája & Európa Liga

Foci a Barçán kívül
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.05.07. 19:14:01

2014-hez képest az is nagy különbség, hogy a Real az utolsó néhány meccsre már teljesen feladta a bajnokságot, az Atletico pedig az utolsó percekig harcolt. Ellenünk volt az utolsó bajnokijuk, ahol hatalmasat küzdöttek, lesérült D. Costa és Arda Turan is.

Most viszont a Real sem engedte el a ligát, ők is fáradnak, kisebb sérülések is hátráltatják őket, pl. most épp Bale dőlt ki kis időre. A BL-ben is hiába volt könnyebb sorsolásuk, a Wolfsburg és a City ellen is mindkét meccsen hajtaniuk kellett, igaz, az angolok ellen olyan iram volt, amibe valószínűleg nem szakadtak bele. De a lényeg az, hogy szerintem lényegesen ők sem lesznek kipihentebbek, mint a matracosok a döntőre. Talán ha holnap buknak a Valencia ellen, akkor az utolsó bajnokin pihentethetnek.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.05.07. 00:04:54

S.Agüero írta:
És ellenpólusnak meg nem tudom volt-e olyan valaha, hogy úgy nyerjen egy csapat hogy öt!!!! korábbi bajnokkal is játszott és nyert, továbbjutott. Benfica-PSV-Barcelona-Bayern-Real Madrid
Mi tavaly.

Apoel-Ajax-City-PSG-BM-Juve

Ez 6. :mrgreen:
De nem hazája bajnokáról volt szó (én sem írtam ki, de nekem egyértelmű volt mert előtte erről írtam :D ) . A cikk is erről szólt, hogy olyan aki BEK/BL-t nyert. Az Atletico meg 5 olyan csapattal játszott, játszik idén, akik nyertek BEK-et. A RM meg eggyel sem.
Kép
Kép
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2016.05.06. 23:22:11

És ellenpólusnak meg nem tudom volt-e olyan valaha, hogy úgy nyerjen egy csapat hogy öt!!!! korábbi bajnokkal is játszott és nyert, továbbjutott. Benfica-PSV-Barcelona-Bayern-Real Madrid
Mi tavaly.

Apoel-Ajax-City-PSG-BM-Juve

Ez 6. :mrgreen:
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.05.06. 21:30:20

MichaaBee írta:
S.Agüero írta:A Real útja a döntőbe : Roma, Wolfs, City
A Pool útja a döntőbe : MU, Dort, Villarreal

EL >>> BL :mrgreen:
Mi a közös a Realban és a Steauaban?
Az egyedüli két csapat a BL és a BEK történetében, akik csoportkörtől döntőig végigmentek úgy, hogy egyszer sem játszottak bajnok csapattal. :D
Lehet csak számomra nem volt ez egyértelmű és kicsit csalóka a kijelentés, de úgy helyes hogy olyan csapattal, aki megnyerte volna előtte a sorozatot. Hiszen a Steaua még akkor indult, mikor Bajnokok indulhattak csak.

Egyébként az elég fájó nekünk Barca szurkolóknak, legendás tizenegyespárbaj volt.....Csak sajnos borzasztóak voltunk ebben, bezzeg manapság. :lol:

Kép
Kép
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.05.06. 20:49:05

Még ami szerintem az Atletico mellett szól, hogy a támadójátékuk azért most jelentősen jobb, mint két éve volt. Ellenünk pl. a visszavágó első félidejében nagyon jól fociztak, és nyomás alatt is tudtak minket tartani. A Bayern elleni odavágón szintén fociztak egy kicsit, aztán visszaálltak, de megtehették, mert vezettek. Szóval szerintem is képesek lehetnek megfordítani akár a meccset.
2 éve Costa volt a gólfelelősük, de őt a meccs elején elvesztették, bár Villa nem volt rossz csere. De most van egy Torres-Griezmann duójuk, ők jóval veszélyesebbek lehetnek a Real védelmére.

De amúgy Simeone nem kap eltiltást a döntőre? Én szeretném, ha ott lenne, mert úgy nagyobb esélye lesz a matracosoknak, de igazság szerint kijárna neki a keddiért szvsz.
MichaaBee
Llegenda del Barça

2016.05.06. 20:43:49

S.Agüero írta:A Real útja a döntőbe : Roma, Wolfs, City

Mi a közös a Realban és a Steauaban?
Az egyedüli két csapat a BL és a BEK történetében, akik csoportkörtől döntőig végigmentek úgy, hogy egyszer sem játszottak bajnok csapattal. :D
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
bali 15
Director del Fútbol

2016.05.06. 16:37:01

Az Atma teljesen az edzőjének leképeződése, ezért nem szeretik sokan. Mindent a cél érdekében, focizva, csalva a játékot, sokszor visszataszító módon szimulálva és alattomosan focizva, de hozzák az eredményeket. Van, akinek ez bejön, van akinek nem. Meglátjuk a döntőben, hogy ezzel mire mennek a Real ellen. Egyébként mikor fociznak azt nem végzik rosszul, csak az a bajom, hogy ez a foci egyre kevesebbet tesz ki egy egy mérkőzésen.
Van igazság abban amit mondasz, de én személy szerint imádom ezt a stílust. Pontosabban nem a szimulálást meg a felesleges erőszakot, ezeket én is gyűlölöm. De magát a stabil védelmet, a játékmenet nyers fizikai párharcokká való lealacsonítását nagyon szeretem. Ez valóban nem esztétikus, de az esélytelenebb csapat mégis hogyan játszon a nálánál erősebb ellen? Nyíljon ki és vigyorogva szaladjon bele a késbe, és örüljenek, hogy ha csak 4-0-ra kapnak ki? Egy középcsapatnak, vagy magas szintű, de labdazsonglőrökkel nem kifejezetten rendelkező csapatnak muszáj inkább arra törekedni, hogy kevesebb gólt kapjon, nem pedig arra, hogy többet lőjjön.

Ha legalább valamilyen szinten partyba lenni...
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.05.06. 16:11:07

Nigel írta:kloppról mindenki tudta hogy nagy edző, enriquétől az eredményei dacára sokkal tehetségesebb szakembernek tartom. remélem egyszer leül a barca kispadjára is. :)
Aztán lehet, hogy egy Barca/Real/Bayern szintű csapattal nem lenne olyan jó, mert ezeken a helyeken nem lenne ideje a szisztematikus csapatépítésre, mint a Dortmundnál vagy a Liverpoolnál. A vörösöknél a közeg tökéletesen megfelel neki, ha visszajuttatja őket az európai elitbe klublegenda lehet ott is.
Nálunk, meg a Mardidnál, meg hiába nyer bármit vki, ha jön egy gyengébb szezon egyből közellenség lesz. :|
Szerintem meg neki egyik extracsapat sem való. Klopp ugyan az a kategória, mint Simeone, de egyik sem érne el világsztárokkal olyan sikereket, mint a "kisebb" csapatokkal. Nem mondom, hogy rossz edző, de a fanatizmusnál egy Realnál, Barcánál, stb több kell. Ott politikára is szükség van. A sztároknak kevés azt mondani, hogy ezt csináld meg azt, meg hű de nagyon tedd oda magad, ott az egóra is hatni kell. Ezért értelmetlen hasonlítgatni Luchóval
Hasonlót írtam én is, csak kicsit más szemszögből, és feltételes módban. Utóbbit azért tartom fontosnak, mert amíg nem látjuk mit csinál Simeone és Klopp egy sztárcsapatnál, addig azért ezt kijelenteni nem lehet.

De amúgy igen, lényeges dolog, hogy amilyen fanatikus Simeone és Klopp, olyan fanatikusan követik a szurkolók és a játékosok is őket. Itt azért ilyen Messivel, Neymarral nem lenne olyan könnyű elérni ezt, meg a szurkolók azon jelentős részével, akikkel elszaladt a ló, és azt hiszik, a csapatnak kötelessége minden évben triplázni. #-o
Normandia
Director del Fútbol

2016.05.06. 16:05:05

Nigel írta:kloppról mindenki tudta hogy nagy edző, enriquétől az eredményei dacára sokkal tehetségesebb szakembernek tartom. remélem egyszer leül a barca kispadjára is. :)
Szerintem meg neki egyik extracsapat sem való. Klopp ugyan az a kategória, mint Simeone, de egyik sem érne el világsztárokkal olyan sikereket, mint a "kisebb" csapatokkal. Nem mondom, hogy rossz edző, de a fanatizmusnál egy Realnál, Barcánál, stb több kell. Ott politikára is szükség van. A sztároknak kevés azt mondani, hogy ezt csináld meg azt, meg hű de nagyon tedd oda magad, ott az egóra is hatni kell. Ezért értelmetlen hasonlítgatni Luchóval.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
Nigel
Barça B

2016.05.06. 15:47:18

kloppról mindenki tudta hogy nagy edző, enriquétől az eredményei dacára sokkal tehetségesebb szakembernek tartom. remélem egyszer leül a barca kispadjára is. :)
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.05.06. 15:35:58

A PL topicban már irtam korábban, most megteszem itt is, nekem nagyon teszik a Livepoolból Firmino játéka, nekem inkább tűnik ő húzóembernek, mint Coutinho.

Klopp előtt pedig le a kalappal, néhány hónap alatt képes volt a Poolból egy erős, jó focit játszó és szerethető csapatot csinálni, a döntőben nekik szorítók.

A BL-ben pedig az Atleticonak. Abban egyetértek az őket kritizálókkal, hogy nem a legszerethetőbb focit játsszák, de ehhez hozzá kell tenni, hogy az anyagi lehetőségeik, keretük erőssége még mindig elmarad a többi top csapattól, ezért tisztelem őket, hogy így is itt vannak a döntőben, a két FCB-t kiejtve. Na meg eleve mindegy lenne, ki a Real ellenfele, nekik soha nem drukkolnék.
Bízom benne, hogy most be is húzza az Atleti, szörnyű lenne nekik ilyen szezon után megint lezakózni a városi riválistól.
MatyiG
Adminisztrátor

2016.05.06. 14:46:01

A Real útja a döntőbe : Roma, Wolfs, City

Feast4
Director del Fútbol

2016.05.06. 12:42:56

S.Agüero írta:
visca el barca írta:sima pool győzelem lesz. a sevilla egész évben 1 (!!!!!!!!!!!!!) győzelmet hozott össze idegenben, a bilbao ellen a negyeddöntőben.

mondjuk ilyen alapon a mi kupagyőzelmünk is biztos, bár az igaz, hogy X-el is lehet nyerni (hosszabbítás+tizi)
Jó, de azért az ellenfél meg nincs hazai pályán, ezt is vedd figyelembe. :D
Élvezetesebb döntő lesz, mint a BL, az már biztos. :)
Persze hogy az lesz.Két lendületesen játszó csapat sokat mozognak főként előre.A BL döntőben ide látom a csontzenét és az agyatlan taktikázást.
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2016.05.06. 11:47:24

visca el barca írta:sima pool győzelem lesz. a sevilla egész évben 1 (!!!!!!!!!!!!!) győzelmet hozott össze idegenben, a bilbao ellen a negyeddöntőben.

mondjuk ilyen alapon a mi kupagyőzelmünk is biztos, bár az igaz, hogy X-el is lehet nyerni (hosszabbítás+tizi)
Jó, de azért az ellenfél meg nincs hazai pályán, ezt is vedd figyelembe. :D
Élvezetesebb döntő lesz, mint a BL, az már biztos. :)
visca el barca
Presidente del Barça

2016.05.06. 11:03:18

sima pool győzelem lesz. a sevilla egész évben 1 (!!!!!!!!!!!!!) győzelmet hozott össze idegenben, a bilbao ellen a negyeddöntőben.

Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Feast4
Director del Fútbol

2016.05.06. 09:35:52

TripleH írta:Ezt a fun szót felejtsétek már el. :D A szó amit kerestek az a fan. A fun az angolul a móka és nem a rajongó. :D
Tudom de telón kijavította és lusta voltam átírni.:D

Amúgy én sem hiszem hogy sima Sevilla lesz.A Pool nagyon szervezett zseniális vonslmozgásokat csinálnak nagyon lendületesen mozognak szélén.Szerintem 2-3 igazolással versenyképes lenne akárki ellen.Amúgy én inkább azt mondom ki-ki meccs lesz.

Meg azt a tegnapi 3 gólt sem a szél fújta tegnap oda.
Kép
Alcantara
Director del Fútbol

2016.05.06. 05:54:28

Nero. írta: Villarreal simán tovább mehetett volna. Sevilla simán verni fogja a Poolt.
Tetszenek ezek az öntelt kifejezések, főleg amiben a "volna" kulcsszó.
Nem kellene annyira lenézni a Poolt, ez már nem az a Rodgers féle siserehad. Szervezett játékot nyújtanak, Klopp megtalálta a középszerű játékosok helyét is a gépezetben.
Neki nem lesz biankós csekkje a nyári átigazolásoknál sem, mint Pepnek a Citynél.
mvik
Jugador d'estrella

2016.05.05. 23:33:55

üdv. hát én azért nem írnám le annyira a Liverpoolt mint ahogy itt néhányan teszik, mert ugyan a bajnokságban nyújtott teljesítményük gyenge, de rengeteget fejlődtek Kloppal és ez az európa liga meccseken látszik h fejben elég jól összeszedett csapat és rengeteget futnak (ami a Barcának is példát kéne mutatnia), és van pár technikás jó játékosuk (Coutinho, Firmino, Sturridge, Lallana, Origi), mind nagyon jó kis játékos és nagyon tudnak küzdeni a sikerért. szerintem behúzzák a ligát, én nagyon drukkolok nekik (második kedvenc csapatom a Barca után :D ).
mvik
TripleH
Entrenador del Barça

2016.05.05. 23:17:45

Ja, simán tovább mehettek volna, ha nem kapnak 3 gólt, a Sevilla pedig mitől verné őket simán? Szerintem inkább lesz az ki-ki meccs.

Firmino játéka nekem nagyon tetszett, rengeteget fejlődött klopp alatt.
Nero.
Llegenda del Barça

2016.05.05. 23:16:14

Ha a franciáknak van egy kis eszük akkor Gameirot kezdetik az EBn és nem a fogalmatlan Giroudt. Remélem nyáron szépen el is hozzuk.

Villarreal simán tovább mehetett volna. Sevilla simán verni fogja a Poolt.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.05.05. 23:10:25

A spanyol házi döntő sajnos nem jött össze, de a Poolnak örülök, Angliából szorítok értük egy ideje. Viszont a Sevillával nem bírsz. :D

Gameirohoz meg:
Gameiro has had a hand in 69% of Sevilla's goals in this Europa League edition (7 goals, 2 assists).
Kevin Gameiro for @SevillaFC in all competitions this season: Home: 24 games, 24 goals Away: 25 games, 3 goals. Ahogy a Sevilla úgy ő se szereti elhagyni a Pzjuant. :D

SevillaFC is the first team since @juventusfc, between 1995-98, to reach a European Cup final for 3 years in a row.
Kép
Kép
Kép
TripleH
Entrenador del Barça

2016.05.05. 23:08:48

Ezt a fun szót felejtsétek már el. :D A szó amit kerestek az a fan. A fun az angolul a móka és nem a rajongó. :D
Feast4
Director del Fútbol

2016.05.05. 23:04:20

Néztétek a Pool meccset!Végképp Klopp fun lettem!
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.05.05. 23:00:07

Na végre egy meccs amit élveztem is, és örültem is a végén.. :D Szép volt, Kassai kicsit belenyúlt, de egyértelműen a Pool érdemelt továbbjutást szerintem. Firmino és Strurridge voltak ma a különbség, remélem a döntőt is behúzzák, és indulhatnak a BL-ben is! 8) Plusz még Can felépülésének is örülök, döntőre is kelleni fog majd.

Másik ágon a Sevilla jutott tovább, de ez nem volt meglepő.. :D Gameirot meg esküszöm nem értem, ha tényleg eljön padozni az MSN mögé. Most is duplázott, majdnem 30 gólt lőtt már a szezonban.. Remélem a döntőben nem jön neki össze. :D
TripleH
Entrenador del Barça

2016.05.05. 22:57:28

Nos a Pool-Villarreal izgalmasabb volt mint a 2 bl meccs, ez asszem mindent elmond. :D
Válasz küldése