daffy írta:S.Agüero írta:
Nehéz elfogadni, hogy 10 éve sehol sem vagytok, de valahogy azért próbáld meg megemészteni.

Azert az eros h sehol. Bajnoksagban egy meccsen belul. Blben 3 ev alatt 2. donto. Rendszeresen a 4ben.
A vilag top5ben levo csapatat nem illik ennyire lenezni.
A ligat a hossza miatt szerintem minden esetben olyan csapat nyeri meg aki meg is erdemli azt.
Az atm behuzza a bl dontot. Ennek ellenere sem vagok eret a szezon miatt hisz hajszalakon mulik mint lathato. A biroi tevedesek meg kiegyenlitik egymast. Mar csak abbol is latszik h minden csapat szurkolotabora birozik.
A szerencse egy statisztikailag valoszinutlen pozitiv esemeny.

Ezzel szinte minden pontban egyetértek. A spanyol bajnokságban van a világ 4(5) csapata közül 3. Így azért sokkal nehezebb bajnokságot nyerni, tehát ha nem húzza be a csapat nem ugyanazt jelenti, mintha egy német/olasz/francia, de akár angolban sem nyerne. Azért azt tegyük hozzá, hogy 8 év alatt mégy ilyen körülmmények között is illett volna kettőt-hármat nyerni.
A Bl más tészta. A csoportgyőzelem azért ezeknek a csapatoknak elvárás. Utána már lutri, kikkel kerülnek össze. Egy Atma, bármennyire is utálom őket a döntőig keresztül ment a Barca-n és a Bayernen akik talán a világ két legjobb csapata. Még ha el is véreznek a döntőben (ami valószínűleg bekövetkezik) akkor is megérdemelnek legalább akkora dicséretet mint a győztes.
Az, hogy könnyű ágon jutottatok be, max akkor lehet felróni, ha valaki csak ennek tulajdonítja a döntőt. Erről a Real nem "tehet" ezt osztotta a gép, nem kérhették azt, hogy inkább a Bayernt add, mint a Cityt. Azt nem tudhatjuk mi lett volna ha fordítva történik, de ez már nem oszt nem szoroz. Azt mondjuk nem értem, hogyan sikerült még ezt is majdnem elcseszni. A Roma ellen inkább csak az eredmény a sima, a Wolfsburg ellen hajszálon múlott, ha Pellegrini nem fosik ennyire még a City is gond lehetett volna. Ezzel csak arra reflektálok, hogy ha ezt Benitez követi el így, 100%, hogy meglincselik.
Bármilyen hülyén is hangzik a bajnokságot tényleg mi veszíthettük volna el a végén. Azért 39 meccsen át veretlenek vagyunk aztán az összesen 5 vereségünkből 3 zsinórban jön a végén. Ha végig fej-fej mellett haladunk és 2-3 pont a különbség a végén pedig beelőztök, akkor nem szólhat senki egy szót sem, de azért végig uraltuk a ligát, a válogatott szünet után jött egy ilyen hullámvölgy. De mindegy is, ahogy mondják úgyis csak a győztesekre emlékeznek, ugyanez vonatkozik a Bl-re. 1-2 év múlva már a kutya sem fog emlékezni ki-milyen ágon jutott oda.
Ugyanakkor ha nem lesz meg, az már komoly blama. 2 év alatt 0 címet nem könnyű kimagyarázni. Bár szerintem nem sok esélye van az ATMA-nak. Egy meccsen távol a Calderóntól nem tudom elképzelni, hogy be tudják húzni.
Összességében a Realt nem lehet lenézni, mert minden évben komoly eséllyel indul minden sorozatban, még ha az utóbbi években címekben nem is nyilvánul meg.
Az pedig, hogy melyik ér többet, egy BL vagy bajnoki cím szubjektív, viszont, hogy jobb csapat-e amelyik megnyeri, szerintem a liga jobban bizonyítja.