Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
Igazad van! Arra a szintre (kor) lefordítva a korabeli csapat jobb volt, mint a mostani. Bob összehasonlítja a mostani játékkal, ami nyilván felesleges.LG írta:Ebben nem értünk még mindig egyet, és nem is fogunk. Néhány név a Valencia 2000/2001-es keretéből: Canizares, Ayala, Mendieta, Albelda, Baraja, Kily Gonzalez, Aimar, Deschamps, Vicenteközépcsapatok vannak KB azon a szinten mint akkor egy Valencia vagy Deportivo, akik bajnokságot nyertek.
Depor: Capdevilla, Manuel Pablo, Emerson, Fran, Mauro Silva, Valerón, Tristán, Makaay, Pandiani
Sevilla idei keretéből ki az, aki hasonló szint? Banega, Gamerio, meg a nagy nevű, de már egyre inkább kiöregedő Reyas, akiket talán nagy jó indulattal hozzájuk lehet hasonlítani.
A Villarrelból meg talán Soldado.
Szerintem nagyon egy szint a kettő. Sőt, én azt mondanám, a feljebb emlitett két csapat kerete gyengébb ugyan, mint a mai Barca, Real, Bayern trióé, de az összes többi mai csapattal simán felveszi minőségben a versenyt, az Atleticoval is közel egy szint.
Ebben nem értünk még mindig egyet, és nem is fogunk. Néhány név a Valencia 2000/2001-es keretéből: Canizares, Ayala, Mendieta, Albelda, Baraja, Kily Gonzalez, Aimar, Deschamps, Vicenteközépcsapatok vannak KB azon a szinten mint akkor egy Valencia vagy Deportivo, akik bajnokságot nyertek.
Persze, hogy nem vitatom a sport fejlődését. De a logikádat nem értem... most a Sevilla azért nagyon jó csapat, mert szervezettebb, meg gyorsabb, mint 15-20 évvel ezelőtti nagy csapatok... ne már.Az első részhez meg azt nem értem, hogy 1-1 csapat gyengesége miért mutatná esetlegesen a foci nem fejlődését. Nem tudja tartani valaki a lépést oké, de az nem azt jelenti hogy azért mert mások jobbak? Kérdés az hogy ezek jobbak-e mint 15 éve? Szerintem igen, a fizikális, taktikai dolgok miatt, egész egyszerűen gyorsabbak.
Pl. arra, hogy brazilok egy hetest kaptak otthon a németektől. Ők pl. nem tudják tartani a lépést, egyénileg ugyan vannak kiváló játékosaik, de csapatszinten jó nagy hátrányban vannak Európa legjobbjaihoz képest. Argentinok ugyanez a kategória volt évekig, az utolsó VB-n volt végre szervezett csapatuk, amivel el tudtak érni egy szép eredményt.Az hogy nagyobb a különbség a nagyok és kicsik között vagy mire? Mert ez sem állja meg a helyét ha arról beszélünk, hogy a mai focista gyorsabb fizikailag is meg fejben is.
A mai Barca-akkori Valencia hasonlat azért nem teljesen korrekt, mert előbbi korszakos csapat, minden idők egyik legjobbja, utóbbi meg csak egy szimplán nagyon jó csapat volt. Az akkori korszakos csapat a galaktikus Madrid volt, velük lehetne összehasonlítani ezt a Barcát.Állítom a mai csúcsBarca simázna egy teszem 15 évvel ezelőtti csúcs Valenciát. Mert egész egyszerűen hiába volt az jó csapat, jó játékosokkal, nem volt annyi mint a mai Barcelonában. Akkor a Valencia is pofozózsák lenne? Nem hiszem, egész egyszerűen ez a különbség. Ha megnézel nem egy Barca vagy Real meccset igen is tudnak ezek a csapatok focizni és taktikailag érettek, de úgy rohadt nehéz ha a másik csapat sokkal erősebb. Összelehet hozni, meg is csinálják, de hosszútávon nem lehet ilyen csapatokkal versenyezni. Pont ha már Sevilla, RM-Barca ellen is remek eredményt értek el, mégis hetedik hely, miért? Mert annyi jó játékosuk nincsen, hogy konstans tudják hozni a meccseket. 15 évvel ezelőtt meg elég volt 70 pont vagy nem tudom mennyi, mert a többiek is Sevilla szinten voltak.
De ezt mire alapozod?LG írta:A sport maga természetesen fejlődik, ez nem is vitás. A gond az, hogy futballvilág nagy része nem tudja tartani a lépést a fejlődéssel.A másik része meg az, hogy minden sport fejlődik, csúcsokat döntögetnek, fociban is csúcsokat döntögetnek miért lenne rosszabb mint 10-20 éve?
A sport maga természetesen fejlődik, ez nem is vitás. A gond az, hogy futballvilág nagy része nem tudja tartani a lépést a fejlődéssel.A másik része meg az, hogy minden sport fejlődik, csúcsokat döntögetnek, fociban is csúcsokat döntögetnek miért lenne rosszabb mint 10-20 éve?
Hát az ezredfordulón is összehozott a Real 3 BL győzelmet, a Valencia két döntőt, és akkor is volt olyan, hogy 3 spanyol volt a 4-ben, 2001-ben, az Alaves meg játszott is jó kis 5-4-es Uefa kupa döntőt a Poollal, és a baszkoknál olyanok játszottak, mint az Alonso fivérek, vagy a kis Cruyff.Ezt én is írtam már többször, hogy ez a fajta szakadék egyáltalán nem jó, s a fiatalok elszipkázása még rátesz egy lapáttal, de a felvetett dologban meg nem értek veled egyet, hogy nem lenne jobb a bajnokság. Dehogynem jobb, mert színvonalasabb, mert erősebb csapatok vannak mint 15-20 éve. Amit te írsz az kiegyenlítettebb bajnokság, de az nem azt jelenti hogy jobb. Kicsit fura példával élve, a GP sorozatban hasonló kocsik vannak, de a Forma1 ben meg jobb kocsik. Itt is hasonló a helyzet, egy Villarreal lehet nem tudja hosszútávon felvenni a versenyt a nagyokkal, mert ott még a padon is többszörös válogatott focisták vannak, de lehet 15 éve meg megnyerte volna a bajnokságot, mert leképezve ők is jobb csapat mint 15 éve bárki. Nyilván ezt nem lehet lemérni és lehet is vele vitatkozni,d e arra akarok utalni, hogy a színvonal sokkal magasabb és az eredmények is bőven ezt mutatják, hogy a spanyolok levernek mindenkit, mert jobbak. És még a 6-7 helyezett is, 15 éve meg örültünk ha továbbmentünk egy BL csoportban, sőt ha már indulhattunk őrültünk. És azért többek között mert nem voltunk olyan erősek.
Ezt én is írtam már többször, hogy ez a fajta szakadék egyáltalán nem jó, s a fiatalok elszipkázása még rátesz egy lapáttal, de a felvetett dologban meg nem értek veled egyet, hogy nem lenne jobb a bajnokság. Dehogynem jobb, mert színvonalasabb, mert erősebb csapatok vannak mint 15-20 éve. Amit te írsz az kiegyenlítettebb bajnokság, de az nem azt jelenti hogy jobb. Kicsit fura példával élve, a GP sorozatban hasonló kocsik vannak, de a Forma1 ben meg jobb kocsik. Itt is hasonló a helyzet, egy Villarreal lehet nem tudja hosszútávon felvenni a versenyt a nagyokkal, mert ott még a padon is többszörös válogatott focisták vannak, de lehet 15 éve meg megnyerte volna a bajnokságot, mert leképezve ők is jobb csapat mint 15 éve bárki. Nyilván ezt nem lehet lemérni és lehet is vele vitatkozni,d e arra akarok utalni, hogy a színvonal sokkal magasabb és az eredmények is bőven ezt mutatják, hogy a spanyolok levernek mindenkit, mert jobbak. És még a 6-7 helyezett is, 15 éve meg örültünk ha továbbmentünk egy BL csoportban, sőt ha már indulhattunk őrültünk. És azért többek között mert nem voltunk olyan erősek.LG írta:Látod, pont ez a bajom. + hozzátenném, még ezeken kívül más csapatok is rendelkeztek klasszis, vagy legalábbis nagyon jó futballistákkal, pl. Celta, Betis, Alaves, Bilbao, Espanyol, az akkori Atletico, Mallorca, és még lehetne sorolni.Annyi hogy akkor egy Deporban, Valenciában is klasszis focisták voltak, de ma már a nagyok elvisznek mindenkit
Most meg ott tartunk, hogy pl. a 4. Villarrealból már a padra sem nagyon férne be hozzánk, vagy a Realba senki.
Látod, pont ez a bajom. + hozzátenném, még ezeken kívül más csapatok is rendelkeztek klasszis, vagy legalábbis nagyon jó futballistákkal, pl. Celta, Betis, Alaves, Bilbao, Espanyol, az akkori Atletico, Mallorca, és még lehetne sorolni.Annyi hogy akkor egy Deporban, Valenciában is klasszis focisták voltak, de ma már a nagyok elvisznek mindenkit
Igazad van, jobb a memóriád.LG írta:A Sociedad volt, de még 2004 végén.Bob_Marley írta:off: az nem Zaragoza volt?De én is emlékszem rá, hogy pár percet le kellett tolni, de szerintem Zaragoza volt.
http://www.origo.hu/sport/focivilag/200 ... ancia.html" target="_blank
Az a durva, hogy miután behúzták azt a néhány perces mérkőzést (már ha annak lehet nevezni), utána olyan vérszemet kaptak, hogy sorozatban kezdték nyerni a meccseket, pedig ősszel sehol sem voltak. Szóval akkor annnak volt jelentősége.
Ennek igy valószínűleg nem lesz, de remélem ilyen esetekből nem nagyon lesz a jövőben. Mert sajnos ezt is fel lehetne használni aljas módszerként egy csapat megsegitésére. Félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy a mostani, vagy Real esete ilyen volt, csak nehogy valaki ezekből merítsen ötletet.
Rayo hiába szimpi csapat én örülök, hogy kiestek, mivel nem La Liga szint, amit nyújtanak. Szinte sose képesek megszorítani a nagyokat, mivel irracionális játékot játszanak. Gijonnak örülök, legfőképp Lucho miatt.visca el barca írta:mindjárt vége az utolsó meccseknek, úgy néz ki a levantehoz a rayo és a getafe csatlakozik. rayot sajnálom, jobban örültem volna ha a gijon esik ki helyettük...
Most csak erre a szezonra mondod, vagy az elmúlt 3 évre?Bob_Marley írta:
És szerintem az eredményeik bőven azt mutatják, hogy nemcsak hogy felértek a két nagy szintjére, de szerintem a RM-nál erősebb csapat benyomását keltik. Ha csak azt veszem, hogy kupákat nyertek, minket is kitudtak ejteni a BL-ben, bajnokság.