csababarca írta:
ilyen alapon akkor nincsen erős bajnokság,és soha nem is volt. 
Angolok kanyarban nem voltak a BL-ben, City eljutott a 4ig legalább,ahol kapura sem lőttek.
Olaszoknak is a 16 jelentette a végét. 
senkinek nincs megtiltva hogy komolyan vegyen egy EL-t, ott a Dortmund azért nekem nem úgy tűnt hogy leszarják.
Bár már nem tudom honnan indult a vita, de az alapja onnan ered hogy a spanyol bajnokságot tartjuk a legerősebbnek.
Erre még mindig nem érkezett ellenérv, mert az,hogy a Sevilla kipottyant a csoportkörben nem bizonyít semmit. Mert a többi bajnokság többi csapata is kipottyant, a spanyolok bírták a legtovább. 
Mindegy, parttalan a vita, de itt kivételesen Bob pártján vagyok.
Erős bajnokságok vannak, jelenleg a spanyol a legerősebb. De ez azért van, mert 3 csapat a JELENLEGI top 4-5 csapatból itt játszik. A francia, olasz, német bajnokság tulajdonképpen 1 csapatos. Mindegyikből 1 csapat tartozik csak a szűk elithez. Az, hogy a Juve korán kiesett az nem azért volt, mert az olasz bajnokság rosszabb, mint pl. a német vagy a spanyol, hanem azért mert a Bayern-t kapták. Top3-as (4-es) csapatot. 
A Dortmund ha nem is érdektelenül ment bele a párharcba, de nem is adtak bele mindent. 2-0-ás (3-1) félidei idegenbeli vezetésnél azért komoly csapatok nem szoktak párharcot bukni. Már ha nem vesznek vissza azért, mert tartalékolnak egy másik meccsre.  

A Pool-nak meg nem kis adag szerencséje volt. Amit vissza is vett tőlük az élet a döntőben. 
A vitáról annyit, hogy a spanyol bajnokság nagy csapatai jelenleg a legerősebbek a Bayern-nel kiegészítve, de a középcsapatok semmivel sem jobbak más top bajnokságok középcsapatainál, ha a 4 nagy bajnokságot nézzük. A különbség az, hogy míg máshol a Leverkusen, vagy a Monaco a második-harmadik helyért küzd, addig a Villareal, Sevilla meg 4-nél előrébb nem juthat a jelenlegi erőviszonyok miatt. De rakd át nyugodtan német bajnokságba a Sevilla-t. A Bayern-t ők sem fogják ütni, ahogy a PSG-t vagy a Juve-t sem. csak épp ezekben a bajnokságokban nincs más elithez tartozó csapat. 
A PL-ben meg idén kb az nyerhetett volna aki akart a "nagyoktól"  

A múltra visszatekintve pedig az nyilvánvaló, hogy a kicsik is fejlődtek, ahogy az egész sportág, de színvonalasabbak, legalábbis érezhetően színvonalasabbak nem lettek a meccsek. Pontszámban sem jobbak az utóbbi 2-3 szezon 4. helyezettjei, mint 10 éve...