Palesz! Tényleg van az a szint, ahol már nem elég az eredmény, de oda csak kevés csapat jut el. A brazilok is elküldték a szöv. kap.-ot 94-ben, mert nem szép focival nyertek VB-t, most meg látod mi van, leégtek 3 VB-n, és már ők is ott tartanak, mindegy hogyan, csak legyen vmi eredmény.
A spanyolok alig rúgtak gólt 2010-ben, a meccseikkel sokszor vallatni lehetett, pedig klasszis játékosokkal tele volt a keret. Mégsem emlékszem, hogy a szurkolókat bántotta volna. Érdekes módon őket senki nem köpködte a fórumon a köpködős emberek körül. De vajon miért nem? Mert volt labdabirtoklás? Szóval ha védekezel, és kontrázol, az antifoci, de ha 90 percen keresztül a középpályán passzolgatsz minden elképzelés nélkül az jó foci?

Vagy inkább azért, mert nem szabad köpködni olyan csapatot, melyben Barca játékosok vannak?
Vagy két éve Argentina miért nem volt köpködve? Itt jön a képbe az elfogultság. Mourinho csapatai sem tolták olyan szinten a bunkert, mint ahogy be lettek állítva, a köpködők jelentősen eltúlozták, mert fájt nekik, hogy néhányszor megvertek minket. Vagy itt az Atletico. Tényleg fejlődött sokat a támadójátékuk, de ezt a köpködők nem veszik, vagy nem akarják észrevenni. Nekik megmaradtak undoritó, favágó, bunkerfocizó, antifocizó csapatnak, akiket köpködni kell.
Visszatérve az alapkérdéshez, én a Bárcát nem a címek, ha a számomra szimpatikus játék, és játékosok miatt szerettem meg. Kluivertéket sem szerettem kevésbé, mint a Ronaldinhoékat, vagy a triplázó csapatainkat. Tehát itt szembe menve Bobbal, én is inkább az attraktív futballt választom az eredmények helyett.
Viszont pl. 2008 nyarán nem véletlenül merült fel Mourinho neve is edzőként. Rijkaard utolsó évében a játék is pocsék volt, és akkor bizony sok szurkoló, és a vezetőség fejében is megfordult, hogy olyan embert hozzanak, aki valószínűleg eredményes lesz, de a játék stílusa nem biztos, hogy tetszeni fog a közönségnek. Utólag már tudjuk, nagyon jó, hogy nem igy történt. Hosszútávon egyébként számomra elvárás a Bárcától a szép játék, de pl. 2008-ban úgy voltam, elősször jöjjenek az eredmények, aztán később ráérünk szépen játszani. Aztán a csapat felülmúlta az én, és szerintem mindenki várakozásait. De általában amúgy ez a sorrend egy jó csapat felépitésénél: hátulról kell épitkezni, első a jól szerzvezett védekezés, aztán ha ez megvan, akkor jöhet a támadójáték. Guardiola is igy csinálta, csak neki rohadt gyorsan sikerült, 3 meccs kellett hozzá.

Luis Enrique-nek már kicsit több, ott február környékén indultuk be. De igy csinálta Dárdai a Herthában, és igy ment a magyar válogatottnál is. A selejtezőkön messze nem volt olyan támadójátékunk, mint az EB-n, a norvégok ellen mutattunk először vmit belőle.
Na és most visszatérve az EB-hez, mivel a kieséses szakaszban egy meccsen dől el minden, ez alaposan rányomja a bélyegét az egészre. Mert pl. egy olasz válogatott ellen hátrányba kerülsz, véged van. A köpködő emberek betalálták a németek, és Löwöt is, pedig ő azt játszotta ellenük, amit kellett, és ha nincs Boateng buta hibája, sima a meccs. Ha nem ezt játszák, szépen beálltak volna a sorba a belga-spanyol duó mögé.
Egyébként a belgák a bizonyíték rá, hogy egy bizonyos szinten szervezett védekezés nélkül nem lehet semmire menni. Szerintem a franciák vezte is ez lehet majd, Evra nagyon kilóg, és Ramit is sebezhetőnek érzem. A németeknél Hummels és Khedira nagyon fognak hiányozni, de talán Sweinteiger, Höwedes/Mustafi úgy ahogy pótolhatják őket.