geridoss írta:Zsírégető edzésbe szeretnék kezdeni.
1) A kettő együtt összeegyeztethető? Ha igen, melyiket előbb, és hogyan?
Igen, ha tényleg utána néztél, hogy mit jelent az aerob edzés, akkor arra nem térek ki, a lényeg a pulzuson van. Azt leszögezném, hogy nincs ilyen, mint ahogy sokan hirdetik előszeretettel, hogy csak 30 vagy 40 perc után indul be a zsírégetés a szervezetben, úgyhogy annyit kell minimum.
Én reggel éhgyomorra végezném az aerobot, vagy edzés után, de ha edzés után végzed, akkor ne nyomd le a turmixot (már amennyiben használsz), csak az aerob edzés után.
Ahhoz hogy fogyjál, kalória deficitet kell létrehoznod, ha megfelelő makrotápanyagot viszel be, akkor nem vagy csak minimális izomvesztés lesz, ha egyáltalán nem edzettél előtte, akkor még azt is megkockáztatom, hogy pár kiló izmot is felszedsz.
Súlyzós edzést végezni kell, mindenképpen, ilyen szálkásító edzéseket felejts el, egyébként pozitív hatással van a szervezetedre zsírégetés terén is, nem csak abból a szempontból, hogy izomból ne veszíts annyit.
2) Diétát keresek a neten, gondolom azt 100%-ban tartani. Edzés előtt mennyivel nem szabad enni?
Törekedj a magas fehérjebevitelre, ne félj a telítetlen és többszörösen telítetlen zsíroktól, az hogy milyen diétát választasz, az már pénztárcától és ízléstől is függ, a lényeg, hogy nincsen arany módszer, neked kellene kitapasztalni neked melyik jön be a legjobban. Általában az összes lényege, hogy csökkented a napi kalóriabevitelt, a szénhidrátbevitelt, növeled a fehérjét, az, hogy milyen élelmiszerből viszed be, és hogyan játszol a zsír-szénhidráttal az már változhat, mindenki másra esküszik. Próbálj be elismertebb diétát, és ha nehezen megy/megrekedsz a súlyvesztéssel, akkor merj változtatni rajta, személyre szabni.
Az, hogy mennyivel előtte eszel az csak rajtad múlik, én 2 órával előtte már biztos nem eszek, főleg egy lábedzés vagy hajtós fociedzés előtt, van olyan aki 3-mal és van aki 1-1,5-lel is eszik.
3) Ha nem eszek, akkor gondolom valami táplálékkiegészítőt vagy zsírégetőt csak beiktatnék, ezekre is szeretnék tippeket kérni, kinek mi a tapasztalata.
Nagy súlycsökkentést tervezek, és nem 2-3 hetes programot, hanem szeretném a mindennapjaimba is beiktatni.
Van amit ajánlanak éhgyomorra van amit nem, nézz utána, én azt mondom, hogy ezek nélkül inkább minőségibb szilárd kajába fektesd a pénzed, de te neked kell tudni.
Az utolsó mondat nagyon helyes, de fő a mértékletesség, heti 0,5 kilót szoktak mondani, még azt mondom, hogy az 1 belefér, főleg az elején, de ennél komolyabb súlyvesztés egyrészt megterheli a szervezeted, másrészt valószínűsíthető, hogy abban az esetben izomból is vesztesz. Ne a súly vezessen, hanem a tükör, legalábbis én ezt vallom.
Egyelőre ennyi jutott eszembe, ha zavaros voltam, vagy nem tiszta (még) valami, akkor nyugodtan kérdezz.
Egyébként ha nem színpadi formát akarsz, akkor ebbe az étrendbe egész sok minden belefér, nem kell mindenről lemondani, csak nagyon fontos a mértékletesség, ha nagyon rád jön a kísértés tele van a net nagyon jó diétás édességekkel, illetve ételekkel, attól függően mit kívánsz meg, ha már csalsz, akkor azt is egészségesen tedd!
Nero. írta:Ha elhagynám a kesztyűt edzéshez akkor jobban erősödne az alkarom? Vagy ez csak valami nettó baromság? Ezt ma hallottam a teremben.
Ez baromság, az igaz, hogy van olyan kesztyű amin van "csuklószorító rész", és ha folyamatosan használod akkor a csuklód nem fog megerősödni rendesen, nekem kéztörés után volt fájdalmam bizonyos bicepsz gyakorlatok után, amin ez segített, de azóta ezt letudtam és soha többet nem is használtam. Vízhólyag, bőrkeményedés az ezzel a sporttal jár, egyedüli hasznát még akkor láttam, amikor valaki a full izzadt kezét nyújtotta.