Luis Enrique

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Kit választanál LE utódjának?

Sampaoli
53
56%
Unzue
5
5%
Koeman
10
11%
Blanc
0
0 szavazat
Allegri
9
9%
Tuchel
2
2%
Sarri
1
1%
Eusebio
0
0 szavazat
Óscar Garcia
1
1%
Más
14
15%

Szavazatok száma: 95
Samper
Director del Fútbol

2016.09.24. 10:30:19

Lehet LE-t bírálni összeállításért, vagy azért, mert meccs közben nem váltott jól. De Vidal ügyében ez teljesen indokolatlan. Nem jönnek ki - akkor távozzon a játékos akkor is, ha a klub veszít rajt pénzt. Csak azt lehet felhánytorgatni egy edzőnek, ha a fél csapattal nem jön ki. Akkor viszont új edző után kell nézni.
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2016.09.21. 13:51:54

Biztos, hogy félreértés, merthogy pont annak örült mindneki szezon előtt, hogy kellően bő keretünk van, ez is volt a cél, mindenhová két fő.
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2016.09.21. 12:27:56

"Nincs túlságosan bő keretünk"

LOL. ez remélem csak valami félrefordítás volt, mert ha valóban így gondolja, akkor bajok vannak.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
eimenis1212
Jugador d'estrella

2016.09.13. 11:41:09

palesz77 írta:Engem az erdekelne, hogy Leo es Ini hianyaban Alba mit tudott volna adni a tamadasainkhoz, amit Digne nem? 60. perc utan meg ugy ahogy megertem, hogy valaki ot hianyolja, de elotte melyik kepessege az, ami jol jott volna a beinditasok hianyaban?
jó középpálya nélkül akik bejátszák üresbe a lasztikat valóban nem tett volna hozzá volna olyan nagyon sokat, de írtam azt is h sztem nem lehetett volna ennyi kulcsjátékost pihentetni a támadó szekcióból.

És még a Digne témához. Lehet tévedek, de nekem két dolog volt szembeötlő.
1. Egyszer került a védelem mögé egy neymar labda után. Neymar zseniálisan pont oda játszotta be ahova lehetett (azon a szűk folyosón, az egyetlen opcióként) és azzal hogy ő nem ért oda (nem oda mozdult be időben) csqak ütemkéséssel nem lett az egészből semmi (ott arra gondoltam ezt Alba tuti nem baltázza el). 2. A másik ami feltűnt h messi tömmi rendesen lasztival a szélső hátvédeket ha beindulnak, de itt egyik oldalra sem jött egy labda sem tőle (tudom: betömörültek, de messi meg szokta találni ekkor is a réseket, vagy megpróbálja megtalálni, ha jönnek a jó beindulások)
crixus
Entrenador del Barça

2016.09.12. 23:15:23

eimenis1212 írta:...
Már ne is haragudj, de eddig hányszor láttad Digne-t játszani? Én őszintén szólva csak nálunk, és amit eddig nálunk nyújtott az igenis jó volt. Lehet, hogy nem annyira gyors, mint Alba, de pontosan ad be, jó a kombinatív játékban és jól is zár vissza. Ha valakivel, akkor vele nem volt gond a hétvégén sem.

Más. Lucho felelősségre vonása a szurkolók részéről abszolút jogos, mert ilyen mértékben legfeljebb egy 2. vagy 3. osztályú csapat ellen a kupa első körében szabadna tartalékolni, nem a bajnokságban. Lucho ezt elszúrta. Ez van. Tragédia nem történt, mindössze annyiról van szó, hogy a jövőben az olyan meccsek, mint a tavalyi Valencia vagy Depor elleni pontelszórás nem férnek bele. Ha azt veszem, hogy a Valencia ellen 1-0-ról, a Depor ellen 2-0-ról engedtünk ki összesen 4 pontot, akkor a tavalyihoz képest nem vagyunk sokkal kintebb. Annyi van, hogy most már ez nem fér majd bele. Ezt Lucho-nak is tudnia kell, én bízom abban, hogy ezentúl ésszel fog rotálni és jönnek a meccsek.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.09.12. 22:13:18

Engem az erdekelne, hogy Leo es Ini hianyaban Alba mit tudott volna adni a tamadasainkhoz, amit Digne nem? 60. perc utan meg ugy ahogy megertem, hogy valaki ot hianyolja, de elotte melyik kepessege az, ami jol jott volna a beinditasok hianyaban?
Samper
Director del Fútbol

2016.09.12. 22:10:50

eimenis1212 írta:Sztem azt kellene megérteni sokaknak, hogy a barcáról van szó. Ott meg az a szint kevés, hogy "nincs a képességeivel probléma". Nincs összemosva vidallal. Vidal egy gyenge játékos (barca szinten) Digne meg maximum egy közepes (sztem inkább gyenge közepes barca szinten). Az meg kulcspozícióba (két szélső hátvéd akinek fontos szerepe van a támadásokban) kevés. Tudom h Alba nincs túlsztárolva, de sztem hihetetlenül megüti a mércét, és fényévekre van ettől a két játékostól (ahogy Alves is volt)
Digne francia A válogatott. Valóban nem vagyok szakember. Engem megcsalhat a saját szemem - de rajtam kívül még ennyi mindenkit?
eimenis1212
Jugador d'estrella

2016.09.12. 21:57:12

Samper írta:Az előítéletek erősebbek, mint a valóság. Digne képességeivel sincs probléma, se a játékával, csak az összeszokottság hiányzik nála. Erre összezárni Vidallal - elképesztő.
Sztem azt kellene megérteni sokaknak, hogy a barcáról van szó. Ott meg az a szint kevés, hogy "nincs a képességeivel probléma". Nincs összemosva vidallal. Vidal egy gyenge játékos (barca szinten) Digne meg maximum egy közepes (sztem inkább gyenge közepes barca szinten). Az meg kulcspozícióba (két szélső hátvéd akinek fontos szerepe van a támadásokban) kevés. Tudom h Alba nincs túlsztárolva, de sztem hihetetlenül megüti a mércét, és fényévekre van ettől a két játékostól (ahogy Alves is volt)
Samper
Director del Fútbol

2016.09.12. 21:33:59

Az előítéletek erősebbek, mint a valóság. Digne képességeivel sincs probléma, se a játékával, csak az összeszokottság hiányzik nála. Erre összezárni Vidallal - elképesztő. Aztán itt van a pihentetés. Ha valaki rászolgált volna, az Masche. Erre mindent rázúdítani... De ugyanígy senki se meri kimondani, hogy Neymar, Busquets és Rakita formán kívül játszott. Arról most kár szólni, hogy aki az elmúlt hetekben fedezte fel magának Ardat, az nem meri kimondani, hogy most milyen rossz volt. - Persze tanulság nincs, mert a fene se tudhatja, hogy más kezdővel mi lett volna. Annak van igaza, aki azt nehezményezi, hogy nincs ellenjátékunk a betömörülő ellenfelek ellen. A nyomás fokozása nem mindig kényszeríti hibázásra az ellenfelet.
mess2009
Director del Fútbol

2016.09.12. 20:47:17

a leg ostobább edző is tudja már, hogy mivel lehet megfogni a Barcát, olyan "kimunkált". engedjük át őket a saját térfelünkre, ezzel elveszítik a támadóterület felét, belassulnak, nincs lendület, nincs sebesség, így kibekkelhetők. labdaszerzés után vágjunk előre egy-két gyors emberre néhány lasztit és jó esetben találunk egy két gólt. nem állítom hogy ezt könnyű megcsinálni, azt sem hogy sokaknak sikerült de LE. azért a barca edzője, hogy tudja!!!! mi várható az aktuális ellenféltől, olyan taktikát dolgozzon ki és ahhoz állítsa össze a csapatot.
ha otthon egy újonctól kikapunk az súlyos edzői hiba! a be nem rúgott gól sajnos semmit nem ér de a bekapott az bizony igen.
más bajom is van azonban: ez a játék kép amibe most is belekényszerültünk, már nem egy egyedi eset!!! nem képes megoldani?? pedig csináltuk már! mennyire örültünk, hogy tud a csapat kontrázni(eredményesen!) direktebb lett a játék, lendületesebb és gyorsabb! csak ez mára mintha feledésbe merült volna. Messi milyen szép gólokat lőtt a 16-on kívülről?! miért kell akkor az ellenfél ötösén hat emberünknek passzolgatni? miért akar Suarez az ötösről még passzolni?! sokszor az az érzésem, hogy a góllövésre egyszerűen nincs vállalkozó. passzolok és kész, ez a barcában jó teljesítmény.
még egy dolog,bár sokadszor mondom: mikor beszéljünk a hibákról az okokról, ha nem egy vereség kapcsán?
persze, hogy nem dőlt össze a világ de nem is fogok a kardomba dőlni, mert ilyenkor próbálom az okokat keresni.
Normandia
Director del Fútbol

2016.09.12. 19:21:35

S.Agüero írta:Mondjuk hogyha Mathieu 3 méterről eltalálja a kaput, könnyen lehet, hogy 5-1 lett volna a meccs, aztán senki nem szólna LE-re egy szót se. :D
Ez valszeg igaz lenne, de mégsem ez történt. A kritikák edző és játékosok felé részben jogosak, részben meg nem. Nem hiszem, hogy a jeleleg legjobbnak tartott összeállításból 4 azaz négy játékosnak kellett kezdeni rotálás és pihentetés címszó alatt. Ez LE hibája, nem kell szépíteni. Az meg, hogy két ilyen gólt kaptunk a védelmünk kritikája, a gólhelyzetek kihagyása meg a csatárainké. Mindenkinek van része benne.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
eimenis1212
Jugador d'estrella

2016.09.12. 18:58:08

Chino írta: Mondjuk Digne-be most pont nem lehetne belekötni, mert minden rendben volt vele.
Szerintem meg pont nincs igazad. Ha a csapat tele van középszerű játékosokkal akkor pont ez lesz(lehet) a vége. Egy ilyen betömörülő csapat ellen pont kulcsfontosságú a két szélső. Digne nem volt rossz, tepert, ment de semmi pluszt nem tett bele. Vidalt hagyjuk. A középpályán és elől neymarban volt csak kreativitás, Denisből meg ezek szerint csak akkor jön ki ha van területe (hihetetlenül látványos volt h mennyire nem érzi a kényszeritőzést, a kis területen játékot. Szóval Neynak kellett volna megint egyedül megoldania mindent.... Szóval ebben vastagon benne van LE. Legalább az egyik szélső hátvédnek "jó kaliberű" játékosnak kellett volna lenni. Ez mindenképp LE hibája.Emellett h stabil legyen a védelem Piqué v. Umtiti kellett volna (ezt nem biztos h a nyakába varrnám, mert elvileg papíron a Matyi Masch párosnak meg kellett volna oldani középen, bár ha már azt nézem h a két szélső hátvédnak sem a topot tette be akkor ez is túl nagy kockázat h a védelem közepe nem ennél erősebb). Emellett az Ini, Messi, Suarez hármasból legalább egyiknek kezdeni kellett volna. Szval sztem ez eszetlen rotálás volt
Chino
Llegenda del Barça

2016.09.12. 18:00:46

Yokozuna írta: Két ilyen szélsőhátvéd még a másodosztályba is kevés. Ha Messi és Suarez beáll, miért nem tudnak lendületet adni a csapatnak? Ez mind mind edzői hiba. Ha nyerni akart, miért nem hátulról hozott le embereket, ennyit nem mer kockáztatni?
Remélem az elnök súlyosan felelősségre vonja.
Mondjuk Digne-be most pont nem lehetne belekötni, mert minden rendben volt vele. Lehet ekézni Luchot, hogy miért nem játszott Messi meg Suarez egész meccsen, de Leo még csak most tért vissza sérülésből, Lajos meg mikor pihenjen és kapjon játékperceket az a Paco akit a helyére hoztunk, ha nem egy hazai Aláves ellen.

Nem lett volna semmi gond, ha 10 helyzetből legalább hármat tudunk értékesíteni, azt meg nem lehet előre tudni, hogy a védelem ilyen szinten béna lesz. Ráadásul volt össz-vissz két helyzetük. Nekik nagyon összejöttek a dolgok, nekünk nagyon nem. Ezt a meccset ezzel a kezdővel is simán hozni kellett volna, mert tényleg dícsérendő az ellenfél kitartása, fegyelmezettsége stb., de ez nem rajtuk múlt.

Ha pedig felküldi Messit kezdőbe, aztán rásérül, meg azért lenne elővéve vagy ha Suarez kezd, akkor meg miért nem Alcacér játszik, ha már leigazoltuk stb.
Ezt most a játékosokon kell leverni. Ha egy komolyabb meccsen pihentet ennyit és nem nyúl bele korábban, eltaktikázza az tényleg az ő sara, de hogy Mathieu három méterről kirúgja a nézőtérre, meg egy támadót nem tud szerelni 3 védő abban tehetetlen.

Ami véleményem szerint "hiba" lehetett, talán Umtiti kihagyása és, hogy félidőben nem változtatott egyet. De persze utólag könnyű okosnak lenni, meg ő látja a játékosokat, de talán itt volt valami negatívum. De ez szigorúan szvsz.
Forca Barca!!!!
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2016.09.12. 13:11:57

Kár elővenni. Az nem az ő hibája, hogy az egyik gólnál Vidal és Masch is cka nézett. MAsch konkrétan mellérúgott ,erre Vidal belép az ember elé, majd kifordul, mint egy félős kislány....

Sajnos az igaz, hogy válogatott szünet után nem úgy pörögnek a játékosok, mint kellene, de ez nem az ő hibája. Bukott a fradi is. :mrgreen:
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2016.09.11. 16:50:24

Mondjuk hogyha Mathieu 3 méterről eltalálja a kaput, könnyen lehet, hogy 5-1 lett volna a meccs, aztán senki nem szólna LE-re egy szót se. :D
Yokozuna
Entrenador del Barça

2016.09.11. 15:36:01

Miért olyan szentségtörés valakit felelősségre vonni. Nem ingyen csinálja az edzősködést. Még két ilyen meccs és mindenki a kirúgását követeli majd.
Szerintem legalábbis elbeszélgetnek vele.
Feast4
Director del Fútbol

2016.09.11. 14:19:41

Emlékeztek vissza első évében is esz nélkül rotal, ahogy lentebb is irtam pár hete.Mennyit dühöngünk hogy nem állt fel az első 15 meccsen ugyanaz a kezdő.Második évében meg konkrétan volt olyan meccs amikor nem cserélt.Az arany középút megtalálása még nem megy neki.Remélem előbb utóbb ráérez erre is.Eddig végülis mindenből tanult.

Amúgy meg igen felelősségre kell vonni!Szóban is írásban! :D
Kép
Nero.
Llegenda del Barça

2016.09.11. 01:19:59

Petr írta:OFF:
Nero. írta:De ez az "ostoba" meg "számoltassa be a vezetőség írásban meg szóban is" féle hozzá állás nonszensz. Itt egy-két divatszurkoló elég érdekes világban él.
Remélem leesett, hogy ironizáltam a legutóbbi hozzászólásomnál, így nem nekem szólt az utolsó mondat, de az IS nonszensz, hogy ezt a jelzőt bárkire néhány mondat alapján ráaggatod. Legyek az én, vagy bárki más.
Nem kell válaszolni rá, csak gondoltam megjegyzem.
A te hozzászólásod pont akkor jött mint amikor én küldtem nyilván nem rád gondoltam mivel a smileból is nyilvánvaló hogy poénnak szántad, meg amúgy is egy aranyköpéssé vállt a fórumon, ám az előtted lévő két úriember komolyan gondolta amit írt. Ha nem divatszurkolónak, akkor minek nevezzem azokat a fórumozókat, akik így beszélnek arról az edzőről akivel jobb statokat hozunk mint Guardiolával (ami amúgy elképzelhetetlen volt), és nem mellesleg egy bukott csapatot vett át és teljesen újra kellett építenie mindent. Ma az Alaves talált 2 gólt a semmiből, amihez aszisztált Mascherano, de simán megnyerhettük volna pl. ha Mathieu nem hagyja ki a második szögletnél az irdatlan nagy ziccert, de szerintem még akkor is nyerünk ha nem kapjuk be a másodikat.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Yokozuna
Entrenador del Barça

2016.09.11. 01:02:50

Petr írta:OFF:
Nero. írta:De ez az "ostoba" meg "számoltassa be a vezetőség írásban meg szóban is" féle hozzá állás nonszensz. Itt egy-két divatszurkoló elég érdekes világban él.
Remélem leesett, hogy ironizáltam a legutóbbi hozzászólásomnál, így nem nekem szólt az utolsó mondat, de az IS nonszensz, hogy ezt a jelzőt bárkire néhány mondat alapján ráaggatod. Legyek az én, vagy bárki más.
Szerintem is az a divatszurkoló, aki másnak ilyet ír. Úgyhogy egy biztos van.
Petr
Entrenador del Barça

2016.09.11. 00:48:43

OFF:
Nero.
Llegenda del Barça

2016.09.11. 00:41:38

Yokozuna írta:Remélem az elnök súlyosan felelősségre vonja.
De nyilván a klub történetének legsikeresebb edzőjét egy bajnoki vereség miatt. :lol: :lol: Főleg, hogy most a klubnál a legégetőbb kérdés hogy remélhetőleg hosszabít majd és nem hagy itt minket év végén.

Annyiból tudom hibáztatni, hogy hirtelen vitte túlzásba a rotálást. Albának és Iniestának is kezdenie kellett volna, illetve hogy miért nem inkább kedden forgatta volna meg a csapatot, mert a csoportkörben nem annyira fájó egy vereség itt ez most 3 nagyon fontos pont a Realnak mindjárt a legelején.
De ez az "ostoba" meg "számoltassa be a vezetőség írásban meg szóban is" féle hozzá állás nonszensz. Itt egy-két divatszurkoló elég érdekes világban él.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Petr
Entrenador del Barça

2016.09.11. 00:36:22

Yokozuna írta:Remélem az elnök súlyosan felelősségre vonja.
Írásban és szóban? :lol:
Yokozuna
Entrenador del Barça

2016.09.11. 00:33:30

Ilyeneken megy el a bajnokság. Ennyi tartalékot nem lehet egyszerre pályára küldeni fontos tét meccsen. Mire pihenteti a komplett védelmet? Miért nem Busquetst pihenteti, aki mindig játszik?
Két ilyen szélsőhátvéd még a másodosztályba is kevés. Ha Messi és Suarez beáll, miért nem tudnak lendületet adni a csapatnak? Ez mind mind edzői hiba. Ha nyerni akart, miért nem hátulról hozott le embereket, ennyit nem mer kockáztatni?
Remélem az elnök súlyosan felelősségre vonja.
Petr
Entrenador del Barça

2016.09.11. 00:09:17

palesz77 írta:A tamadojatek tenyleg silany volt, de ennek ellenere is boven meg lehetett volna a 3 pont, ha egyenileg nem nullat hoznak egyesek hatul. Arrol meg nem Lucho es a rotalasa tehet. Szerintem.
Mivel nem sikerült akciógólt rúgni, így az ő hibája is - viszont az ő felelőssége. A padra tett minden olyan játékost, aki képes egy villanással párharcot eldönteni, és Neymar úgy kezdett, hogy kábé 2 edzése volt a csapattal.
A beállt cserék közül ha legalább 1 kezd állítom, hogy nem ez a végeredmény. Bőven átesett a rotálással a ló túloldalára, és akkor finoman fogalmaztam. Az megint más kérdés, hogy a Vidal-Mascherano páros ha szotyizik a partvonal mellett is kevesebb káros hatással vannak a mérkőzésre, mint a mai estén, de ez bőven elnézhető lehetne az ő részéről. Az viszont nem, hogy kicsinálta a támadójátékot egy olyan hármassal elől, akik még nem hogy nem játszottak együtt tétmeccset, de edzésen is max néhány alkalommal. A középpályán pedig már korábban szemet szúrt, hogy Denis nem döntőtényező egyelőre. Úgy azért más a leányzó fekvése, hogy Lucho kinyírta a támadóharmadbeli teljes játékot.
Végszóként megemlítem, hogy a későbbiekben a rotálás remélem nem azt fogja jelenteni, hogy semmibe nézi az ellenfelet és lecseréli az egész csapatot, mert akkor falnak megyek, még akkor is, ha ez nem hatja meg az edzőt.
Őt ismerve tanulni fog belőle, csak ne jussunk vissza a tavalyi "keretforgatáshoz".
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.09.10. 23:32:28

Egy Alavessel jatszottunk, Vidal pont ezert van a keretbe, hogy az ilyen meccseken jatsszon. Mondjuk ma csak azt bizonyitotta, hogy meg a kupaban se kene, de tok logikus volt, hogy o kezdjen, mikor, ha nem ma? Matyi tok jo volt, Dignen se mult semmi, alapbol nem volt gond a cserekkel, pont az ilyen meccseken kellene kihasznalni a bo keretet.. Csak valamiert Masch ugy gondolta, hogy ma nem teszi oda magat, hanem oregurasan nezelodik amikor rombolni kene, az meg eleg volt 3 pont elvesztesehez. A tamadojatek tenyleg silany volt, de ennek ellenere is boven meg lehetett volna a 3 pont, ha egyenileg nem nullat hoznak egyesek hatul. Arrol meg nem Lucho es a rotalasa tehet. Szerintem.
Lezárt