Mai meccsről térkép, hogy ki mennyit volt játékban. SR rendre elég előkelő helyen végez. Támadásban meg ha szerinted nem tesz hozzá semmit a játékunkhoz, akkor én is azt tudom javasonli, mint amit te Neymarnál. Nézd csak őt labdakihozatalokkor. Rengeteg necces szitut úgy old meg jól, hogy fel se tűnik, hogy az nehéz volt, szinte mindig jól teszi tovább letámadás mellett is, a kényszerítőket nagyon érzi, és rengeteg olyan volt már, hogy az ő megindulásának hála hoztuk ki a labdát a jobboson.
Elég csak a Bilbao elleni meccset megnézni, de volt még egypár. Ha ez nem Barca szint, akkor nem tudom mi az, a mai felhozatalban főleg.
Ma nem ment előre annyit, tény. Meg az is, hogy Ini kiesésével a középpályánk kreativitása Barca szinthez mérve a 0 felé konvergál - főleg Busi jelenlegi formájával -, alapból nincs is aki odategye neki ha befut, de szerintem nem is ez volt a feladata ma. De még így is a 85. percben mélységből Suárez fejére rajzolta - amivel eldőlhetett volna már akkor a meccs -, csak Lajos 10 m-ről, tök üresen úgyröntött, hogy föléfejeli. Stílusra pont azért jó SR, mert az erősségei Alvesére hajaznak. Dani se klasszikus értelembe vett jobbhátvédként játszotta le itt a Barcás éveit, sokkal több volt annál. +1 középpályás volt szinte szerepe alapján a labdakihozatalokban, és a támadásépítésekben. Lehet, hogy többet indult be lyukra, de anno amúgy is többet vezettünk támadást a joboldalon, ez manapság Neymar miatt inkább balra tolódott, főleg ha Messi bemegy középre, lévén ő is oda szereti betenni a löbbölt lasztijait. Viszont ennek ellenére baromi fontos, hogy egy kombinatív ember játsszon ott, főleg Messi miatt is, emrt sokszor egyedül vannak Rakiticcsel ketten, és úgy kell megoldani a labdakihozatalokat. Na mindegy, ragozni felesleges, de játékstílus alapján szerintem SR pont hogy tökéletes a Barcába jelenleg.
eimenis1212 írta:Emellett figyeld meg: nagy csapatok ellen (ahol igazán kell védekezni - és mindenki egészséges) sztem a Piqué, Umtiti belső védő mellett Masch fog jobbhátvédben kezdeni. Nem fogja SR -re rábízni LE. Nem véletlenül.
Tavaly az Atma és a Biblao ellen is kezdett, idén is ott volt a kezdőben a baszkok ellen, pedig idegenben az kemény túra szokott lenni. Nem hinném, hogy ha egészséges lesz, akkor nem fog kezdeni, de meglátjuk majd.
De amúgy ha már felmerült, te kit néznél meg jelenleg Barca jobbhátvédként?
eimenis1212 írta: rengeteget jár vissza védekezni.
Ebben viszont egyetértek, ma Gomes helyett is sokszor visszazárt. Sose hittem volna, hogy ez is fő erénye lesz, de a melója elengedhetetlen ahhoz, hogy ez a csatártrió életképesen funkcionáljon.