Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
recrea írta: Erre a sztorira nincs magyarázat, nem értem, minek próbáljátok.
Nem is értem, hogy lehet a világ egyik legjobb csapatának és a világ egyik legjobb válogatottjának a kulcsembere.Busquets csak egy dologban nem értek egyet a többséggel: most értékelik nagyjából jól és a régebbi (kihagyhatatlan) jelzők voltak tévedések.
Ha általában nézzük a teljesítményét, de akár a tegnapi után, nem hiszem, hogy őt annyira elő kellenw venni. Iszonyatosan fontos láncszem a labdakihozatalokban, ha letámad az ellenfél. Márpedig rájöttek, hogy az ellenfelek, hogy ez a legnagyobb fegyver ellenünk. a jobboldalon rendre labdákat vesztenén nélküle, de meg tudja oldani, hogy ki tudjuk hozni a bogyót. Egyérintős passzok, kényszerítők. Ezek nem feltűnőek, de hatalmas szerepük van.eimenis1212 írta:mindig jó ha logikus ellenérveket hall az ember, nem csak üres frázisokatpalesz77 írta:Ma nem ment előre annyit, tény. Meg az is, hogy Ini kiesésével a középpályánk kreativitása Barca szinthez mérve a 0 felé konvergál - főleg Busi jelenlegi formájával -, alapból nincs is aki odategye neki ha befut, de szerintem nem is ez volt a feladata ma. De még így is a 85. percben mélységből Suárez fejére rajzolta - amivel eldőlhetett volna már akkor a meccs -, csak Lajos 10 m-ről, tök üresen úgyröntött, hogy föléfejeli. Stílusra pont azért jó SR, mert az erősségei Alvesére hajaznak. Dani se klasszikus értelembe vett jobbhátvédként játszotta le itt a Barcás éveit, sokkal több volt annál. +1 középpályás volt szinte szerepe alapján a labdakihozatalokban, és a támadásépítésekben. Lehet, hogy többet indult be lyukra, de anno amúgy is többet vezettünk támadást a joboldalon, ez manapság Neymar miatt inkább balra tolódott, főleg ha Messi bemegy középre, lévén ő is oda szereti betenni a löbbölt lasztijait. Viszont ennek ellenére baromi fontos, hogy egy kombinatív ember játsszon ott, főleg Messi miatt is, emrt sokszor egyedül vannak Rakiticcsel ketten, és úgy kell megoldani a labdakihozatalokat. Na mindegy, ragozni felesleges, de játékstílus alapján szerintem SR pont hogy tökéletes a Barcába jelenleg.Bilbao ellen igen: emlékszem h jól tolta. És lehet h ez esetben nem lesz igazam és SR tényleg nagyon be fog válni jobbhátvédben: úgy legyen. Ha megnézem a Bilbao meccset ami tényleg gyönyörű volt az a befelé húzásai voltak (erősíti h miért a pálya közepén van a helye). Na nekünk pont erre nincs szükségünk (a befelé húzásra - illetve csak ritkán szükséges, nem ez az általános). A barca stílusnál a szélsőknek a vonal mellett kell maradni h legyen terület (ne tömörüljön az ellenfél) és messi, neymar mehessen befelé, és ha mennek befelé akkor a szélsőknek meg menni kéne a befelé húzó csatárokat segíteni. A jobb oldalon ez a mélységből beinduló ember megszűnt (alig látok a korábbiakhoz képest védelem mögé belőtt labdát a jobb oldalnál). Egyébként mivel ilyen a barca stílus ezért alap a nagyon gyors szélső ember (no meg a legkontrázások ellen ez véd). Bár SR nem lassú, de gyorsnak semmikép nem nevezném. Lehet ezért is van a bögyömben (igazságtalanul). És igazad van: nem figyelem őt annyira tudatosan mint a csatárokat. A jövőben megteszem. Ami pedig Masch jobbhátvédségét illeti: tavaly nem volt Umtiti, így maradt SR jobbhátvédben. Amikor a city ellen megláttam h Mach a jobbhátvéd megörültem, tetszett a felállás (piq, umtit, masch, alba - ha jól emlékszem - bár masch-al is kuka a jobboldali támadás, de védekezésben a szememben sokkal előrébb vagyunk mint SR-rel, értsd: CR-rel szemben 20-szor nyugodtabb lennék ha masch van, mint SR ). Szval idén van két stabil védő középen ami miatt sztem masch a nagy meccseken ki lesz téve jobbra. Ez viszont sztem így lesz (a komoly ellenfelekre mondom) . City ennek az előszele volt. Meglátjuk.
Mármint ezt hogy érted? Rengeteget jár hátra, most még többet fog valószínűleg. Lucho megmondta, hogy a pályán szabad kezet kap Leo, ő tudja hol kell lennie, max apróbb utasításokat kap - csak támadásban nyilván. A középpályára nem lehet egy az egyben visszarakni, mert fele annyit se védekezik még így se mint kéne, de szervezni még többet fog az tuti.Normandia írta:Ezzel meg egyetértek, de valszeg nem lépi meg LE.
Persze, hogy van. Vidal ült a lelátón és ő dobta a flakont.recrea írta:Láttam lemaradt, segítettem![]()
Erre a sztorira nincs magyarázat, nem értem, minek próbáljátok.
Pont ezért sírunk.recrea írta:
Rossz játékra van magyarázat, a lötyögésre meg a dekoncentrációra nincs, sztem ezek folyamat jelen vannak a meccseinken. Biztosan sok oka van, - mivel mától edzőbá vagyok - az egyik az, h nem tudja a középpálya helyzetbe hozni vagy helyzetet teremteni az elöl lévőknek. Hiányoznak a beindulások, háromszögek, mélységi passzok, egyérintők, az együtt mozgás. A sírás-rívás meg megy, ahelyett, h kivégeznénk 3 ziccerből egy tegnapi Valenciát.
Ezzel meg egyetértek, de valszeg nem lépi meg LE.recrea írta: Egyre inkább támogatom, h Messi jöjjön hátrébb, bár jó formában ő sincs, hiába üti a gólokat. De rajta kívül, Iniesta hiányában ötletem nincs, h ki lesz ezekre hivatott.
Le volt az már pörögve, a 94. percben lőttük a tizit 2 perces hosszabbításnál..hajnesz írta:Akármennyire is elitélem a flakonos történetet, a szinészkedéssel lepörgettük az órát.
Szóval logika az van benne.
Ez tiszta sor, de Suárez miért feküdt el? Úgy kevésbé találhatják el? SR és Digne reakcióján ezt érzem, amit te is írtál, de nézd meg Lajost és Mascheranot.. Nem is érte őket a falkon, de eljátsszák, hogy nekik is fáj. Azért ez elég más már.eimenis1212 írta:Kérlek gondolkodjatok: ott vagytok a valencia tábor előtt és becsattan egy fél literes flakon nagy erővel melléd (mi az első ösztönös mozdulato? a menekülés? a fejed védése? - azért ne felejtsük el h jöhet 2 mp-vel kásőbb akár egy petárda, vagy egy éles tárgy is)...
Ne biztos, hogy ezt pont neki kellett volna mondani.francisco franco. írta: azért igérd meg ha véletlen csak 3.ok leszünk a végén ezzel a számodra nézhetetlen játékkal akkor (ismét) csapatot váltasz!
öreg, nyugi. kipattan a sérved oszt' leshecc'recrea írta:Semmi.
Jaja, ez egy remek kérdés, én sem értem benne a logikát.S.Agüero írta:De ez miért jó nekünk, hogy rájátszanak? Ismétlésből látva tényleg nevetséges volt, főleg BUSIRivaldo11 írta:A flakonos történethez annyit, hogy ha jól emlékszem, amikor Busi győztes gólt rúgott,-talán 2014 decemberében- a gólörömnél akkor is repült egy flakon, az épp Messit találta fejen...úgyhogy én abszolút megértem, hogy még rá is játszanak a többiek..., Masch, Ney és Suárez reakciója. Ez már nekik így ösztönből jön, vagy nem is tudom. Ezért sem lesznek ők sosem a kedvenceim, bár szerintem ők ettől nyugodtan fognak aludni.
![]()
Túloldalt meg nagyon nevetnek, de az a vicces, hogy ott Ramos, Pepe és CR is így viselkedett volna sajnos...
De ez miért jó nekünk, hogy rájátszanak? Ismétlésből látva tényleg nevetséges volt, főleg Masch, Ney és Suárez reakciója. Ez már nekik így ösztönből jön, vagy nem is tudom. Ezért sem lesznek ők sosem a kedvenceim, bár szerintem ők ettől nyugodtan fognak aludni.Rivaldo11 írta:A flakonos történethez annyit, hogy ha jól emlékszem, amikor Busi győztes gólt rúgott,-talán 2014 decemberében- a gólörömnél akkor is repült egy flakon, az épp Messit találta fejen...úgyhogy én abszolút megértem, hogy még rá is játszanak a többiek...
Meg abba, hogy ugy segitett kihozni a lasztit, amit mas jobbhatved nem tudott rajta kivul.noname írta:Alves egy dologban volt tényleg a legjobb, az az üres területre való bemozgás. Más dolog, hogy sokszor az ellenfél szándékosan üresen hagyta, mert tudták h úgyis elrúgja a labdát a francba.
Tegnap este lattam en is ujra, azt hittem addig, hogy SR-hez hasonloan mindenki azert fogta a fejet, mert feltek az uj uvegtol, de mint kiderult megse..recrea írta:Gondolom megvan mindnekinek a flakonos történet a végén, a gólörömnél...
recrea írta:Semmi.francisco franco. írta: Hát valami köze csak van egymáshoz nem?
Főleg amikor éveken keresztül a támadásaink fele a páholyban landolt hála neki. Imádom ezt a szelektív memóriát.Nero. írta: de a brazil az elmúlt 10 év legjobb jobbhátvédje volt támadásban.
Lehet, hogy előre játékban önmagában nem, de ezt kompenzálja azzal, hogy nem hagy 2 percenként 60 méter üres teret maga mögött, amit Rakiticnek kell kitölteni. Én nagyon csipáztam Alvest amikor csúcsformában volt. (Szerintem a valaha volt legjobb volt előre játékban, jobbosok közül), de a védekezése (pontosabban annak hiánya) nagyon sok gondot okozott nem egyszer.Nero. írta: Szerintem meg soha az életben nem fogja még csak megközelíteni se Alves szintjét támadásban. És most nem a kölyköt akarom szekálni mert szenzációs ahogy minden poszton tud hozni egy biztos kötelezőt, de a brazil az elmúlt 10 év legjobb jobbhátvédje volt támadásban.