Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
Nero.
Llegenda del Barça

2016.10.27. 01:49:47

TripleH írta:Csak, hogy kicsit megtörjem ezt a felettébb izgalmas Aranylabda témát, Nacho csatarokat megszégyenítő bomba gólt vert. Tudom, hogy 3. Ligás csapat ellen, de maga a gól szerintem simán Puskás-díj esélyes.
Nem azért hogy elindítsak egy újabb balhét, de egyébként számomra meg a Puskás-díjnak nincs jelentősége. Rengeteget számít hogy kinek mi az ízlése (valakinek az olló jön be, valakinek a távoli bomba, valakinek a sok csel) és hogy ki lövi és kik között. Ilyen volt pl. Ronaldo Porto elleni gólja, vagy James VB találata, mindkettő irdatlan nagy gól volt de sokat nyomott a latba a név és a körülmények.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
TripleH
Entrenador del Barça

2016.10.27. 00:44:11

Csak, hogy kicsit megtörjem ezt a felettébb izgalmas Aranylabda témát, Nacho csatarokat megszégyenítő bomba gólt vert. Tudom, hogy 3. Ligás csapat ellen, de maga a gól szerintem simán Puskás-díj esélyes.
Feast4
Director del Fútbol

2016.10.25. 09:06:27

LG írta:Nekem aztán nem fáj, csak szimplán úgy gondolom, nem érdemli meg. Össze lehetne számolni, hány jó meccse volt a szezonban.
Ez tény, de Messinek is van olyan atanylabdaja amit rohadtul nem érdemelt ki.Volt olyan év amikor Xavi vagy Iniesta kellett volna, hogy kapja mégsem így lett.

Amúgy már az aranylabda 1000 éve fonalat veszített.Amióta ez a Messi és Ronaldo hype van a sajtó rájuk hegyezi ki az egészet, rajtuk kívül más nem is kaphatja.Az egész egy szimpátia szavazás, ahol a sajtóviszhang meg a csintradatta döntő a két legértékesebb legjobb játékos között.Mindenki már csak a futottak még kategoria.Amióta ez igy van a győztes az aki közülük több vagy értékesebbnek tartott címet nyer.
Kép
crixus
Entrenador del Barça

2016.10.25. 00:11:24

Engem annyi zavar az egész idei esélylatolgatásban, hogy 2016-ban CR magához illetve a Messi-Suárez duóhoz képest rettentő gyengén játszik. Eddig nem az volt a "nyerő", ha valaki egyénileg alakított nagyot és az kutyát sem érdekelt, hogy miket is nyert a csapatával? Most akkor hirtelen megint ilyen k..a fontos, hogy ki mit is nyert csapatszinten? Tőlem aztán nyerheti a rinyagép, ha a szezon végén mi visszük a fontosabb kupákat és nem a fehérek. Ami igazán zavar az a média vergődése, hogy mikor épp "mit kell nézni", csak, hogy Barbibaba is újra aranylabdás legyen.. :roll: Persze, elismerem, hogy a portugál nagy játékos, szép karrierrel, de szerintem jóval több aranybogyót gyűjtött be annál, mint amennyit megérdemelt. (Ilyen tekintetben Messi-vel sem vagyok kibékülve, mert nála is legalább 1gyel több van.)
Jó lenne, ha az aranylabdához is lefektetnének olyan alapelveket, hogy mi alapján is lehessen voksolni. Itt meg ugyanoda jutunk el, hová az utóbbi években mindig. Mi is a fontosabb: egyéni sikerek, gólok, stb vagy a csapat eredményeihez mennyit is tett hozzá az adott játékos. A kettő között persze van átfedés.
Az én szubjektív véleményem az, hogy első körben azt kellene "összehasonlítani", hogy az adott játékos szerepe mennyire volt meghatározó egy-egy sorozat megnyerésében az adott csapatnál. Szerep alatt pedig nem csak a gólokat kell érteni. El lehetne gondolkodni, hogy pl. Neuernek mi kellett volna még 2014-ben ahhoz, hogy feljebb végezzen a rangsorban...Ő ennél többet nem tud. Gólkirály nem lehet. De Müller egész éves teljesítményét eléggé alulértékelték 2014-ben. Hasonló posztokon játszó, hasonló szerepkört betöltő játékosoknál lehetne differenciálni gólok alapján, ha a csapatuk sikerében mindketten kivették nem kis részüket. Olyan játékosokat pedig akiknek nem volt domináns részük egy-egy sikercsapatban fontolóra sem érdemes venni.
Nálam ez alapján minden további nélkül az eddigi "győztesek" az utóbbi éveket tekintve:
2010: Xavi
2011: Messi
2012: Iniesta
2013: Ribery
2014: Neuer
2015: Messi
2016: Messi
Nero.
Llegenda del Barça

2016.10.24. 21:23:40

recrea írta:Értem én ezt, mind szép és jó, de ez mégis miért fáj nektek vagy miért kell egyáltalán beszélni róla?! Az útszéli döglött kutyát nem érdekli, mit csinál Ronci, de engem semmiképp sem, bár látom nektek nagyon fáj, h megint aranylabdás lesz. Annyira, h mèg az iróniát sem ismeritek fel.
Engem például kifejezetten érdekel. Nem annyira mint bármelyik sorozat, de elég jó ha a mi játékosunk kapja az aranylabdát/aranycipőt. Úgy meg pláne marhára érdekel hogy ha egyértelmű hogy 2016 legjobb játékosa nálunk van, de cserébe az örök rivális játékosa kapja meg, aki az elmúlt 2 évbe már a legjobb 3 játékosban sincs benne.

Abban viszont egyetértünk, hogy nekem is felfoghatatlan hogy tudták/tudják eltűrni a csapattársak. A Unitedbe még egész normális volt, meg Pellegrini alatt a Realba is (mondjuk akkor még az öltözőbe ott voltak azok a karakterek akinek ott kellett lennie), de ahogy megjött Mourinho, akkor kezdett elkanászkodni, hihetetlenül önző lett, pökhendi nyilatkozatok(ha mindenki olyan jó lenne mint én bajnokok lettünk volna, Messi aranylabdái a maffia művei, stb), és a legidegesítőbb ez az állandó mutogatás a társaknak. Ezt sose értettem hogy ezt hogy meri megengedni magának valaki. :shock:
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.10.24. 20:07:18

Nekem aztán nem fáj, csak szimplán úgy gondolom, nem érdemli meg. Össze lehetne számolni, hány jó meccse volt a szezonban.
recrea
Llegenda del Barça

2016.10.24. 20:05:00

Értem én ezt, mind szép és jó, de ez mégis miért fáj nektek vagy miért kell egyáltalán beszélni róla?! Az útszéli döglött kutyát nem érdekli, mit csinál Ronci, de engem semmiképp sem, bár látom nektek nagyon fáj, h megint aranylabdás lesz. Annyira, h mèg az iróniát sem ismeritek fel.
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.10.24. 18:54:18

recrea írta:
S.Agüero írta:Jó a marketingje.

De egyébként ez fordított esetben is így lett volna Messinél. Más kérdés, hogy ő nem kezdte volna rázni magát a vonal mellett, meg nem ripacskodott volna... :roll:
Ő anyázott volna a nézőknek :lol:
Néha Messinél is elgurul a gyógyszer, ő is ember. De CR mindent megtessz, hogy ő legyen a középpontban, és ezzel az baj, hogy elveszi olyan csapattársaitól a reflektorfényt, akik rászolgának. 14 BL döntőről, és az idei BL és EB döntőről is az ő magánszámai maradnak meg leginkább a közdutadban, miközben a társak szétdolgozták a seggüket, hogy mentsék az övét, mert ezek közül az egyik meccs sem rajta múlott. :roll:
recrea
Llegenda del Barça

2016.10.24. 18:29:38

S.Agüero írta:Jó a marketingje.

De egyébként ez fordított esetben is így lett volna Messinél. Más kérdés, hogy ő nem kezdte volna rázni magát a vonal mellett, meg nem ripacskodott volna... :roll:
Ő anyázott volna a nézőknek :lol:
MatyiG
Adminisztrátor

2016.10.24. 18:22:34

Jó a marketingje.

MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.10.24. 17:08:44

Ronaldo valahogy nagyon ért ahhoz hogy ellopja a showt...

Bl elődöntő-döntőben semmit se csinált, deazért odaállt a tizihez legutolsóként learatni a babért, és másrol sem szolt másnap a sajto hogy ő mennyire király...

Nameg EB döntő másnapján is Ronaldotol volt hangos a sajtó, meg hogy mennyire hihetetlenül segitette a csapatot azzal hogy szabálytalanul a pálya mellett ugrabugrált az edző helyett is(Bezzeg Messi ilyenkor csunya gonosz kertitörpe lenne aki mindenkin csak uralkodni akar és nem tiszteli az edző munkáját :D )
....
Véletlen sem Éder Eb trofeát érő golja volt a téma amivel nyertek, hanem Ronaldo...

Nem véletlen mondta Piqué pár napja hogy" foci után lehet pompomplánynak kéne lennem, mert ahogy láthattuk ha a csapt nyer akkor a pompomlányé a dicsőség" :D :D :D
Tobias88
Entrenador del Barça

2016.10.24. 16:23:09

LG írta:Az EB után még én is neki adtam volna az Aranylabdát, de ősszel annyira gyenge, Messi pedig annyira bomba, hogy most már az argentin felé hajlanék. És ha szigorúan vennénk a naptári évet, és csak a teljesítményt néznénk, a hype-ot pedig nem, akkor nem is lehetne kérdés.
Csak tényleg, hatalmas különbség, hogy amíg Messi csenden elrak egy mesterhármast, Ronaldo egy belőtt tizi után is olyan cirkuszt levág, hogy mindenki rá figyel. :?
Mindig szigorúan vették a naptári évet, azaz 2016 os aranylabda időszak január 1től augusztus közepéig tart :mrgreen: Persze egyszer volt kivétel, mikor Cé lőtt egy mesterhármast, akkor még a szavazást is kitolták. Amúgy senkinek ne legyen illúziója, idén BL és Európa bajnok lett és ő Cé, így aranylabda 100%ig biztos, bármit is csináljon ősszel. (vagy akár mennyit tett ezekért a címekért)

Nekünk minden esetre jó, hogy már Torres szintű helyzet kihagyásokat produkál, remélem továbbra is játszik a félkész felkészülés után és nem pihentetik
94:39 6 - 1
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.10.24. 16:01:57

Nero. írta: Jo az triplanak is a szuperkupa miatt meg volt melle egy igen komoly Copa is. Meg ha csak ezust is, de eleg nagyot jatszott hiaba nincs ugy leszolizva vagy nem annyira szorakoztato a magatartasa mint a portugal kollegajanak.
Ezt én is így látom. A BL menetelésben és az EB győzelemben korántsem volt akkora szerepe, mint amennyire a viselkedésével ellopta a show-t.

Az EB után még én is neki adtam volna az Aranylabdát, de ősszel annyira gyenge, Messi pedig annyira bomba, hogy most már az argentin felé hajlanék. És ha szigorúan vennénk a naptári évet, és csak a teljesítményt néznénk, a hype-ot pedig nem, akkor nem is lehetne kérdés.
Csak tényleg, hatalmas különbség, hogy amíg Messi csenden elrak egy mesterhármast, Ronaldo egy belőtt tizi után is olyan cirkuszt levág, hogy mindenki rá figyel. :?
Motaro
Jugador del Barça

2016.10.24. 15:59:10

recrea írta: Ha akarod, érted, ha nem akarod, akkor nem, Te utóbbit választottad.
Aham, persze :-)
recrea
Llegenda del Barça

2016.10.24. 15:55:47

Motaro írta:
recrea írta: Ennyi...nincs konkurencia, mert rajta kívül senki nem nyert semmit.
Senkit semmit? Hát a spanyol duplázást a szél hordta össze?
Ha akarod, érted, ha nem akarod, akkor nem, Te utóbbit választottad.
Motaro
Jugador del Barça

2016.10.24. 15:54:55

Nero. írta: Jo az triplanak is a szuperkupa miatt meg volt melle egy igen komoly Copa is. Meg ha csak ezust is, de eleg nagyot jatszott hiaba nincs ugy leszolizva vagy nem annyira szorakoztato a magatartasa mint a portugal kollegajanak.
Egyetértek, még ezek is itt vannak, de a "tudorok" szerint szuperkupa=bohóckupa és az ezüst semmit nem ér a Copán :-)
Nero.
Llegenda del Barça

2016.10.24. 15:51:18

Motaro írta:
recrea írta: Ennyi...nincs konkurencia, mert rajta kívül senki nem nyert semmit.
Jo az triplanak is a szuperkupa miatt meg volt melle egy igen komoly Copa is. Meg ha csak ezust is, de eleg nagyot jatszott hiaba nincs ugy leszolizva vagy nem annyira szorakoztato a magatartasa mint a portugal kollegajanak.
Motaro
Jugador del Barça

2016.10.24. 15:34:33

recrea
Llegenda del Barça

2016.10.24. 11:09:33

Feast4 írta:
Léfe írta:Ez a Ronaldó akar aranylabdát nyerni.
Szerinted ki nyerhetné még.Senkinek nem volt valami nagy éve a gyíkfiú meg nyert egy BLt meg egy Európa bajnokságot.Most az megint más kérdés hogy hogyan, de egy ilyen semmitmondó év után a címek döntenek.Akármilyen gáz a játéka most ezzel meg kell barátkozni sajnos.
Ennyi...nincs konkurencia, mert rajta kívül senki nem nyert semmit. Az ősz amúgy sem érdekel senkit, sosem volt mérvadó, ő mondjuk a Wolfsburg óta hullagyenge, de ugyanez az olimpiai bajnok Neymarról is elmondható, klubszinten legalábbis.
Feast4
Director del Fútbol

2016.10.24. 10:56:11

Léfe írta:Ez a Ronaldó akar aranylabdát nyerni.

Szerinted ki nyerhetné még.Senkinek nem volt valami nagy éve a gyíkfiú meg nyert egy BLt meg egy Európa bajnokságot.Most az megint más kérdés hogy hogyan, de egy ilyen semmitmondó év után a címek döntenek.Akármilyen gáz a játéka most ezzel meg kell barátkozni sajnos.
Kép
Léfe
Entrenador del Barça

2016.10.24. 10:03:42

Ez a Ronaldó akar aranylabdát nyerni. Bár a Reálnál már fényezik. Még a labdát sem tudta lekezelni. Persze gyenge formában mindenki lehet, de ez elé hosszu idő már. Az EB.-t megnyerték neki.
Az biztos, hogy Modrics hiányzik nekik, de sérülések voltak és lesznek is.
Nero.
Llegenda del Barça

2016.10.23. 23:39:38

Arra gondoltam, hogy fizikálisan majd vesz ki belőlük az is.
Kovbal88
Entrenador del Barça

2016.10.23. 23:30:19

Nagyon kellett tegnap az a három pont. Most nagyon le lennénk maradva. Nálam a klubvébé nem igazán számít, elmennek egy hétre, kimarad egy meccs azt valamikor hétközben pótolják. Ez nem hiszem, hogy előnyt jelentene. Bár nem tudom, hol rendezik.

Viszont idén, nagyon sok pontot vesztenek az élcsapatok...szóval el lehetne húzni!
Nero.
Llegenda del Barça

2016.10.23. 23:14:28

Messias2 írta:
S.Agüero írta: Sokra megyünk mi ezekkel, ha jön mindig így a három pont nekik, tavaly ezzel a játékkal nyertek BL-t.
Jó, mondjuk az olyan szintű anomália volt, mint 12'-es Chelsea győzelem.
Szerintem se jön nekik össze még egyszer, ráadásul majd utazniuk kell a klub VBre is. Az a baj hogy mi is rapszodikusan teljesítünk, de ha beáll az egyensúly meg lesz a bajnokság.

7 meccs Casemro nélkül, 7 meccs clean sheet nélkül.
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.10.23. 23:09:04

S.Agüero írta:
Nero. írta:Nyugi, legalább azt hiszik minden rendben van. Ezzel úgyse nyernek semmit.
Sokra megyünk mi ezekkel, ha jön mindig így a három pont nekik, tavaly ezzel a játékkal nyertek BL-t.
Az igazán nehéz meccsek még csak ezután jönnek nekik. Még az őszi szezonból hátra van nekik az AM, Barca, Valencia, Sevilla 4-es, ráadásul mind idegenben.
Válasz küldése