Bob_Marley írta:X évig azon volt a világ, hogy falak ledőljenek, Eltelt 30 év és most meg újra emeljük őket....Nekem erről ez a rövid és burkolt véleményem.
És mondom ezt úgy hogy alapvetően jobboldalinak tartom magam, "fideszesnek". De a politika nekem ugyanaz mint a vallás. Nem szabad valamiben vakon hinni. Van egy útvonal van egy elképzelés, de saját magadnak kell döntéseket hozni. Van ami egyezik és van ami különbözik. Számomra ez a "határzár" kifejezetten visszás, s nem fér bele az értékrendembe. Valamiben meg konzervatívan gondolkozok, de ez nem zavarodottság hanem pont az hogy nem lehet minden kérdést egy ideológia mentén levezetni. Ez a "félelemkeltés" túl van tolva és meggyőződésem, hogy nagyon rossz irányvonal és az EU-tól való elszakadáshoz vezet és ami még rosszabb az oroszok felé orientálódáshoz. Szerintem beszédes volt az érvénytelen szavazás esetén is az első mondatok egyike az volt, hogy többen mentek el Nemmel szavazni mint anno az Unióra Igennel.
No mindegy, elkanyarodtunk az USA "válságától".

Bob, ha Te ülnél a döntéshozók helyett abban a bizonyos székben, te mit tennél? Beengednéd őket ellenőrizetlenül? S ezt most a többiektől is kérdezem, csak épp téged emeltelek ki

Mert egy dolog biztus, okirat nélkül érkeznek, akiknek véletlenül volt, az Magyarkanizsán (Vajdaság) dobálta el, valamint körömreszelővel reszelték az újjvégeiket, valószinüleg az ujjlenyomat miatt. Sajnos, nem sajnos, ilyenkor elég radikális döntést kell meghozni: Vagy beengeded őket, vagy nem, középút nem nagyon van. S ahogy itt a fórumon megismertelek Bob, a Te értékrendedbe nem fér bele, hogy valaki rendezetlenül, papirok nélkül tartózkodjon az országban, ergó valószinüleg szerintem te se engednéd be őket.
A másik meg az, hogy az eddigi tapasztalatom a témában, hogy azok a legbefogadóbbak velük kapcsolatban, akiknek még nem volt sok közük hozzájuk.