Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Nero.
Llegenda del Barça

2016.12.03. 10:53:31

Azon kevesek köze tartozom akik ma a csapatnak fognak szurkolni es annak hogy nyerjünk, es nem azért hogy kikapjunk es akkor lehessen drámázni, Enriquezni, Buszkeccezni stb.

Kettő lesz közte a javunkra.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.12.03. 10:37:25

zeli39 írta:
A Sociedad gólja már ki lett elemezve párszor Mascherano tehetett róla a legkevésbé .

Tudom, a lőtt gólunkat is kielemezték, kiderült, nem is Messi lőtte, hanem Maxi Lopez. #-o

Nem nagyon érdekelnek az okoskodó elemzések olyanok írásai, akik sose fociztak.
Ott azt a labdát ki kellett volna rúgni szögletre, vagy taccsra, és nincs gól. Gyerekes hiba volt, ritkán látni ilyet ezen a szinten.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
JCruyff
Barça C

2016.12.03. 10:36:00

"Gólcsap" = Messinek megy a játék. Más esélyünk nincs. Messi vs Madrid.
pitta19
Jugador d'estrella

2016.12.03. 10:26:44

Nem jellemző ránk, hogyha nem megy a játék akkor legalább az akarást vagy a motívációt látnám a csapaton. Legalább is az utóbbi években amikor nagyon kellett volna egy győzelem nem nagyon jött össze. Ezért is tartok a mai meccstől, könnyen beleszaladhatunk egy nagyobb zakóba, ami valszeg el is döntené a bajnokságot. Hiába a hazai pálya, szerintem is inkább Real-nak áll a zászló, nem beszélve az idei mák faktorukról. Nehogy félre értse valaki, kb. 20 éve vagyok Barca drukker, de szeretek a realitások talaján maradni. Az elmúlt hetek produkcióitól sokkal de sokkal több kellene, hogy megnyerjük a meccset, vagy egyáltalán legyen sanszunk. Aztán lehet, hogy most kinyitjuk a gólcsapot és lesimázzuk a Madridot, bár így lenne...
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.12.03. 10:14:56

Látva a körülményeket, egy Xel ki is egyeznék.
Persze, ha úgy alakul nyerjük meg, de most erősebb a madrid, jobban egyben vannak, valamiért csak veretlenek 32 meccse, ez nem lehet csak szimplán véletlen.

Kíváncsi leszek a védelemre, Mascherano éppen melyik cipőjét veszi fel, mert ő vagy jó vagy rémgyenge idén is. Azt a Soci gólt máig nem emésztettem meg, azt ő lövette velük,senki más.

MSN játéka is kritikus, Lajosnak kéne mostmár villani, mikor ha nem most? Neymarnak meg vissza kell segíteni sokat, Messi meg kérdőjeles, nem tudom fognak e rá külön embert állítani, lehet nem. Akkor könnyebb lenne neki.

Mindegy, soktényezős a dolog de itt is egyetértek Veb-el pl, ha kikapunk vége van.
Túl stabil a real ahhoz, hogy ezt visszahozzuk. ÉS itt nem arról van szó,hogy nem nézek ki belőlük 3-4 botlást, benne van, de hogy mi ne botoljunk meg azt nem tudom elképzelni.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
visca el barca
Presidente del Barça

2016.12.03. 10:09:21

bujna írta:Nem akarok a csapat ellen beszélni, de bárki bármit mond, ha ma nyer a Madrid, akkor buktuk a bajnokságot.
ha nem is 100%-osan, de 90%. tudja ezt LE is, hiába ködösít itt megint össze-vissza.

sztem simán kikapunk, de azért remélem valami mákkal behúzzuk. jelenlegi helyzetünkben amugy egy X láttán sem kötném fel magam.

nem tudom ki lesz a füttyös, de gondolom a meccs után majd megint a bírózás fog menni vmelyik részről.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
bujna
Barça B

2016.12.03. 09:20:05

Nem akarok a csapat ellen beszélni, de bárki bármit mond, ha ma nyer a Madrid, akkor buktuk a bajnokságot.
brownieheaven
Jugador d'estrella

2016.11.30. 18:23:11

randomguy írta:itt a mozaik ami látható lesz a clasico előtt
fél percig gondolkotam hogy minek rakják oda a lesbírót mire rájöttem hogy az egy szurkoló aki katalán zászlót tart :mrgreen:
Ez gondolom a castellers akar lenni, de hogy miért épp most, nem értem, mostanában tudtommal nincs semmilyen nemzeti ünnep Katalóniában.
Bizonyára Bartoék ráébredtek, hogy két év elnökség után már illik megvillantani valami nagynemzeti katalánságot, na majd a reált ezzel fricskázzuk.

Nekem a 2 évvel ezelőtti clásicós élőkép tetszett a legjobban, amikor egy 12-es mezt formáltak a nézők.
randomguy
Capitá del Barça

2016.11.30. 18:01:10

itt a mozaik ami látható lesz a clasico előtt
fél percig gondolkotam hogy minek rakják oda a lesbírót mire rájöttem hogy az egy szurkoló aki katalán zászlót tart :mrgreen:
Xabi Prieto: "I have gone to the Bernabeu just to watch Messi play."
barca0417
Entrenador del Barça

2016.11.29. 19:39:28

LG írta:
zsoltfree írta:Azért ne egy Iniestára fogjuk már:) Ő kb minden évben lesérül pár hónapra, és bár személyes kedvencem, de 30-40 millás cseréi vannak. Ráadásul rajta kívül mindenki a gálakezdő volt, akik megéltek már pár csatát.
Ahogy mondod, a világ egyik legjobb csapatának nem szabadna ennyire megéreznie 1 játékos hiányát, még ha egy akkora klasszisról van is szó, mint Ini. Hogy mégis igy van, annak több oka van, és bizony nagy felelősége Luis Enrique-nek. :?
Az a baj, hogy Iniestát sajnos nem minőséggel, hanem mennyiséggel pótoltuk a nyáron. Gomes és Denis se rossz játékos, de ha azt vesszük hogy tavaly Sergi Roberto és Rafinha voltak a középpályás tartalékok, akkor semmivel sem vagyunk előrébb idén. Sőt..
Inkább jött volna egy Coutinho kaliber, akit szép lassan lehetne beépíteni Ini helyére, és egy Keita típusú középpályás, aki nem a virtuóz játékával, hanem a stabilitásával, munkabírásával lenne a csapat hasznára.
Kép
Normandia
Director del Fútbol

2016.11.29. 19:23:43

zsoltfree írta: Szerintem a szerencsefaktor is nagyon kell egy szezonhoz. Ha nincs velünk miss mázli, akkor nehéz így nyerni bajnokságot. A hétvégi meccsben a gól előtt vagy 4 játékos bénázott és még ha Piqué nem ér bele, akkor is max kapufa. Oké, egy szabályos gólt elvettek tőlünk, és a tegnapi meccs megérdemelten lett döntetlen, de azért jellemző ránk az, hogy egy kiscsapat ellen támadunk 90 percig, mi ők szó szerint kb a térfelünkön 2szer jönnek át legalább 3 emberrel és abból gólt szereznek. Na mindegy, hétvégén meg kell ütni a Realt, különben tudom, hogy még csak november van, de....
Te Zsóti vagy én nem olvsom jól, amit írsz, vagy nem láttad a meccset.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.11.29. 16:55:02

zsoltfree írta:Azért ne egy Iniestára fogjuk már:) Ő kb minden évben lesérül pár hónapra, és bár személyes kedvencem, de 30-40 millás cseréi vannak. Ráadásul rajta kívül mindenki a gálakezdő volt, akik megéltek már pár csatát.
Ahogy mondod, a világ egyik legjobb csapatának nem szabadna ennyire megéreznie 1 játékos hiányát, még ha egy akkora klasszisról van is szó, mint Ini. Hogy mégis igy van, annak több oka van, és bizony nagy felelősége Luis Enrique-nek. :?
zsoltfree
Capitá del Barça

2016.11.29. 16:38:25

Azért ne egy Iniestára fogjuk már:) Ő kb minden évben lesérül pár hónapra, és bár személyes kedvencem, de 30-40 millás cseréi vannak. Ráadásul rajta kívül mindenki a gálakezdő volt, akik megéltek már pár csatát.

Szerintem a szerencsefaktor is nagyon kell egy szezonhoz. Ha nincs velünk miss mázli, akkor nehéz így nyerni bajnokságot. A hétvégi meccsben a gól előtt vagy 4 játékos bénázott és még ha Piqué nem ér bele, akkor is max kapufa. Oké, egy szabályos gólt elvettek tőlünk, és a tegnapi meccs megérdemelten lett döntetlen, de azért jellemző ránk az, hogy egy kiscsapat ellen támadunk 90 percig, mi ők szó szerint kb a térfelünkön 2szer jönnek át legalább 3 emberrel és abból gólt szereznek. Na mindegy, hétvégén meg kell ütni a Realt, különben tudom, hogy még csak november van, de....
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.11.29. 15:40:29

S.Agüero írta:
zsoltfree írta:Köszönöm skacok, akkor hétvégén nagyon nagy hajrá!

Egyébként Rakitic sem jó? Ő is eddig oké volt:(
Rakitic talán szeptemberben játszott utoljára jól, amikor a Bilbao-Atlético kettőssel játszottunk, abban az időszakban jó volt, azóta ő is nagyon eltűnt, de nem is csodálom, ha kiteszik a vonal mellé. Mondjuk neki tényleg kellenek a játszótársak, mert ő kevésbé labdabiztos, és könnyebben zavarba lehet hozni labdakihozatalnál.
Azért nem, októberben még elég jó volt, gondolok itt a Depor, City elleni hazai, Valencia, Granada elleni meccsekre. A City elleni visszavágó óta ilyen gyenge, a csapat is ott indult meg a lejtőn. A Sevilla ellen még volt egy jó második félidőnk, de az első ott is gáz volt.

Ha belegondolunk Iniesta sérülése nagyon is benne van a gyenge formában. Előtte sem hengereltünk, de azért sokkal jobbak voltunk, mint most.
MatyiG
Adminisztrátor

2016.11.29. 15:01:04

zsoltfree írta:Köszönöm skacok, akkor hétvégén nagyon nagy hajrá!

Rakitic talán szeptemberben játszott utoljára jól, amikor a Bilbao-Atlético kettőssel játszottunk, abban az időszakban jó volt, azóta ő is nagyon eltűnt, de nem is csodálom, ha kiteszik a vonal mellé. Mondjuk neki tényleg kellenek a játszótársak, mert ő kevésbé labdabiztos, és könnyebben zavarba lehet hozni labdakihozatalnál.
zsoltfree
Capitá del Barça

2016.11.29. 13:21:31

Köszönöm skacok, akkor hétvégén nagyon nagy hajrá!

Feast4
Director del Fútbol

2016.11.29. 12:33:34

zsoltfree írta:Sziasztok!

Egy sajnálatos esemény miatt az elmúlt 2 hónapban kb. egy meccset sem láttam (ilyen nem fordult elő legalább 10 éve), most viszont a hétvégi bajnokit igen. Valaki összefoglalná pár szóban, hogy mi történt? Oké, a gólunkhoz kellett vagy 4 ember bénázása egyszerre, de értékelhető mozdulatunk a gólunkon kívül nem sok volt. A játékosok egyenként is szinte értékelhetetlenek voltak, a nagy hármas is. Csapat szinten elnyom minket egy Sociedad, ezt láttam. Vannak rossz napok mindenhol, de ahogy a tabellát és az eredményeket látom, ez most nem csak az volt. Vagy igen? Plíz valaki elfogultság nélkül mondja már meg mi történt az elmúlt 2 hónapban.

Dióhéjban kb visca össze is foglalta.Sok sérült Iniesta pótlása nem megy, a középpályás igazolások eddig nagyon nem ülnek Busquets nem tudja mi van, itt tartunk most.Volt eg pár edzői hiba motiváltsági gondok is vannak ahogy látom, kicsit ilyen Pep utolsó vagy a Tata féle év fieling van.

Amúgy igen hétvégén perpillanat mi tűnünk az underdognak!
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.11.29. 11:49:00

Ini serult, iden meg o az egyszemelyes kozeppalya. Busi szimplan gyenge formaban egy felresiklasban levo rendszerben, a ketto egyutt meg ezt eredmenyezi. Tavaly, amikor elete formajaban volt, se Ini se Xavi nem volt mellette, a valogatottban is tud jol jatszani nelkuluk. Szisztema kell neki a jo jatekhoz inkabb, nem a ket torpe.

Az MSN is sokkal gyengebb amugy mint szokott, 2 eve nem sokkal volt jobb a kozeppalya szerintem, csak a harmas csucsformaban jatszott, es tobbre mentek a labdaval mint iden. De az is igaz, hogy keves csapat tamadott le ilyen szinten minket akkor, mint most, ez ellen meg nincs meg az ellenszer egyelore.

Ilyen formaban tenyleg nem mi vagyunk a favoritok, de ez egy Clasico, itt tenyleg barmi lehet. Mi az eletunkert megyunk majd, en csodat varok! :D
zsoltfree
Capitá del Barça

2016.11.29. 11:42:44

visca el barca írta:
zsoltfree írta:mi történt az elmúlt 2 hónapban.
sok a sérült, a védelem állandóan felforgatott formációban játszik, buszkecc játéka nagyon leromlott, a kp-s igazolások és pákó mind betli, mindig felforgatott kezdő 11 van a pályán. az évekig jól működő kp iniesta kiesésével nagyon felborult, akárki játszik a helyén nem tudja pótolni. gyenge kp --> gyenge a kp-s védekezés + előre is kevesek, kevés labdát kap az MSN. azért ennek ellenére lefocizni nem szoktak minket, csak a 7végi, meg a city elleni idegenbeli meccs volt ilyen, hogy teljesen homályzónában kóvalyogtunk

kb ennyi.
De azért a nagy sztárok játszottak, tehát fontos emberünk nem igazán volt sérült, nem? Rendesen örültem szeptemberben, hogy milyen király lett a keretünk, erre itt tartunk:-)

Busival mi van, tudja valaki? Lehet, hogy ő Ini-Xavi mellett volt az igazi? Igen, az tényleg feltűnt, hogy az MSN semmi labdát nem kap. A Gomez nagyon gyér volt, D. Suarez sem volt az igazi. Lajos is eltűnt.

Akkor ezek szerint a hétvégi meccsre most hosszú idő után mondhatjuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek?
visca el barca
Presidente del Barça

2016.11.29. 11:20:29

zsoltfree írta:mi történt az elmúlt 2 hónapban.
sok a sérült, a védelem állandóan felforgatott formációban játszik, buszkecc játéka nagyon leromlott, a kp-s igazolások és pákó mind betli, mindig felforgatott kezdő 11 van a pályán. az évekig jól működő kp iniesta kiesésével nagyon felborult, akárki játszik a helyén nem tudja pótolni. gyenge kp --> gyenge a kp-s védekezés + előre is kevesek, kevés labdát kap az MSN. azért ennek ellenére lefocizni nem szoktak minket, csak a 7végi, meg a city elleni idegenbeli meccs volt ilyen, hogy teljesen homályzónában kóvalyogtunk

kb ennyi.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
zsoltfree
Capitá del Barça

2016.11.29. 11:00:03

Sziasztok!

Egy sajnálatos esemény miatt az elmúlt 2 hónapban kb. egy meccset sem láttam (ilyen nem fordult elő legalább 10 éve), most viszont a hétvégi bajnokit igen. Valaki összefoglalná pár szóban, hogy mi történt? Oké, a gólunkhoz kellett vagy 4 ember bénázása egyszerre, de értékelhető mozdulatunk a gólunkon kívül nem sok volt. A játékosok egyenként is szinte értékelhetetlenek voltak, a nagy hármas is. Csapat szinten elnyom minket egy Sociedad, ezt láttam. Vannak rossz napok mindenhol, de ahogy a tabellát és az eredményeket látom, ez most nem csak az volt. Vagy igen? Plíz valaki elfogultság nélkül mondja már meg mi történt az elmúlt 2 hónapban.
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.11.28. 21:59:02

Abban reménykednek, hogy Iniesta visszatérése vmelyest orvosolja a problémákat, kicsit összerántja a kp-t, Messi többet mehet ki szélre, meg eleve a jelenléte, személyisége pluszt ad a csapatnak.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.11.28. 21:31:11

LG írta: Ezzel most nagyon egyet értek. Alves is sokkal jobban tudott játszani, mikor Messi jobbszélen volt, mint amikor középen.

SR-nek is voltak remek meccsei, de meg lehet nézni a Celtic elleni második félidőt, mikor Messi többet húzódott ki jobbszélre egyből feljavult! Tényleg nagyon nem jön be LE mostani taktikája, a középpálya mellett a jobbszél is szét van barmolva, a balszélen erőltetünk mindent, ott meg Neymarob 10-ből 8 támadás elhal, igaz, a maradék kettőből gólhelyzet, vagy gól lesz.

Aza baj,hogy igaz ez a felvetés,hogy Messi jobbszélről is jó, és lehetne kombinálni.
De ha középről kijön, én embert nem látok arra,hogy középen csináljon bármit, átjátszon egy két embert, kulcspasszt adjon. Iniesta hiányában pláne, ő még képes erre más nem nagyon.
Ezért vagyunk meglőve ezzel, hogy Messi "túl" extra, mert nem tudja LE se melyik kezébe harapjon, mit áldozzon be.

KP katasztrófa, hogy ebben Busquets mennyire hibás, abban nem nyilvánulok meg, felesleges.
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.11.28. 21:22:07

palesz77 írta:
Barcaforever írta: Brutálisan hiányzik az Alves-Messi tengely jobb oldalról. :|
Ahhoz, hogy valaki folyamatosan jol jatsszon jobbhatvedet az is kene, hogy legyen elotte egy ember akivel kombinalhat. Nalunk jelenleg ilyen nincs. Messi kozepen van a meccsek 90%-aban, Suarez kimegy sokszor, de vele kombinalni nem nagyon lehet, Rakitic meg SR nyakara van kuldve valamiert. Nem muszaj SR-t szeretni, szerintem a kezdosebessegen kivul megvan benne minden, ami nekunk a poszthoz kell, ez miatt meg nem valtanam en le - elfogadom, hogy valaki igen. De azt is latni kell kozben, hogy nem csak az o szemelye miatt hianyoljak sokan Danit. Ha Bellerin sprintelne fol-ala, de nem lenne tarsa, akkor se lenne megoldva a helyzet. Ha meg van jobbszelso, Robinal jobban kevesen kombinalnak - a labdakihozatalokat nem is emlitve.
Ezzel most nagyon egyet értek. Alves is sokkal jobban tudott játszani, mikor Messi jobbszélen volt, mint amikor középen.

SR-nek is voltak remek meccsei, de meg lehet nézni a Celtic elleni második félidőt, mikor Messi többet húzódott ki jobbszélre egyből feljavult! Tényleg nagyon nem jön be LE mostani taktikája, a középpálya mellett a jobbszél is szét van barmolva, a balszélen erőltetünk mindent, ott meg Neymarob 10-ből 8 támadás elhal, igaz, a maradék kettőből gólhelyzet, vagy gól lesz.
Yokozuna
Entrenador del Barça

2016.11.28. 20:04:04

Ha belegondolunk, órási fegyvertény ez az egy pont. Egy az egyben a BL csapat állt ki hétvégén is, vagyis nincs a Barcelonában egyetlen olyan játékos sem, akit be lehetett volna állítani a csapatba.
Meccs közben sem tudott, vagy mert LE érdemben cserélni.
Nem hogy rotálásról nem beszélhetünk, de tényleg állandóan ugyanazok játszanak, és egyre kevesebb eredménnyel. Az összes poszton nemhogy alternatíva nincs, de az első osztály szintjét megütő csere játékos sem.
Ezért mondom, hogy szép eredmény a döntetlen, még ha mellénk állt is a szerencse.
Válasz küldése