Luis Enrique

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Kit választanál LE utódjának?

Sampaoli
53
56%
Unzue
5
5%
Koeman
10
11%
Blanc
0
0 szavazat
Allegri
9
9%
Tuchel
2
2%
Sarri
1
1%
Eusebio
0
0 szavazat
Óscar Garcia
1
1%
Más
14
15%

Szavazatok száma: 95
Nervo
Capitá del Barça

2016.12.03. 19:13:16

visca el barca írta:
teljesen fogalmatlan, remélem nyáron lemond és keresünk vmi komolyabb kalibert
Sztem Kloppot vagy Simeonét nem fogják egy könnyen elengedni.Náluk meg komolyabbat jelenleg, nem nagyon tudok erre a padra.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Nervo 2016.12.03. 19:17:55-kor.
FCB: Stegen, Semedo, Piqué, Eric Garcia, Gaya, Riqui Puig, De Jong, Coutinho, Messi, Depay, Fati.
Oranje: Cillessen, Dumfries, De Ligt, Dijk, Aké, Van de Beek, De Jong, Wijnaldum, Depay, Malen, Bergwijn.
Kép
zsoltman
Jugador d'estrella

2016.12.03. 19:09:37

Borzalmas hibát követet el a cserékkel hogy alacsonyította a végére a csapatot,elképesztő mennyire nincs érzéke már ehhez a csapathoz,nem érzem,hogy ő képes lesz őket felrázni.
A jól fejelő,szikla kemény Umiti végezetes hiba nem behozni!
TripleH
Entrenador del Barça

2016.12.03. 18:56:43

ZBarca írta:Én mondjuk védeném, mivel nem ő tehetett róla, hogy nem mentek be a helyzetek. A gólunk után nagyszerűen játszottunk, ott simán eldönthettük volna, nem így lett. Én a maiban nem érzem hibásnak, bár nem vagyok valami nagy taktikai zseni :D , de szerintem a cseréi is érthetőek voltak, nyilván a csapatnak még mindig vannak hibái, de gondolom ezt ő is tudja és folyamatosan dolgozik rajta. Szóval szerintem most nem ő volt a ludas, kihagytuk a helyzeteinket, majd a végén egy fejessel döntetlenre mentették.

Azt viszont még mindig nem értem, hogy miért nem megy annyira a csapatnak - azon kívül, hogy balszerencse :mrgreen: . Gondolom nem felejtett el taktikázni, a keret pedig semmivel sem rosszabb, mint mondjuk a triplázós szezonban.

Mindenesetre én bízok benne, 2015 januárjában is a Sociedad és az Atma elleni meccsek között ég és föld volt a különbség, ráadásul a két mérkőzés között egyetlen egy hét telt el, úgyhogy tud ő csodát tenni. :D
Ebbe a gólok nem mennek be dologban az a helyzet, hogy az edzőnek olyan szinten fejbe rendbe kell tennie a játékosait, hogy igenis tudjanak koncentrálni, erre idén a legjobb példa Costa. Tavaly az emberünk csak undortító stílusban tudott játszani, pofázott mindenkinek, hagyta ki a ziccereket, egyszerűen 0 volt. Mióta Conte az edző, gyakorlatilag 180 fokos fordulatot vett és egy elnyomhatatlan csatár, aki csukott szemmel is eltalálja a kaput. Na ezért nem mondanám, hogy nem az edzőn múlik, hogy bemennek-e a gólok, mert manapság nem csak taktikusnak kell lennie egy edzőnek, de egyben Psichológusnak is, aki a mentális gyengeségekre találja meg a megoldást.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.12.03. 18:55:48

Akkor a világ top csapataiból kettőnél fogalmatlanok ülnek? :D Mert ma megfogtuk őket és nem nagyon tudtak rá reagálni. A legfontosabb egységben a középpályán kiiktattunk két embert, Modrc-csal nem bírtunk, ezt aláírom.

Nem mosdatás meg semmi, de hogy a mai meccs után nem venném elő az tuti. Volt egy felépített taktika, rengeteg labdát tudtunk szerezni, nem mentünk előre mint a birka. Folyamatosan emeltük a tempót a második eleje nagyon intenzív volt, a mozgásokat érdemes visszanézni, nagyon ügyesen megkavartuk őket a kp bemozgásokkal és létszámfölénybe kerültünk közvetlen a védősoruk előtt és ezekből jöttek helyzetek is, ziccer is. Tehát akkor ha nem is mondott semmit nekik akkor is jól csinálták. :D

Végén a cserékről lehet vitázni, utólag azt mondom én is, hogy Umtitit kellett volna behozni hátra és lehozni a meccset.
Kép
Kép
Kép
Stalkyard
Director del Fútbol

2016.12.03. 18:50:43

Turant behozni az utolsó 10 percre a középpályára, mikor nyilvánvaló hogy be fogunk szorulni, mert ugye mióta Xavi elment, a játék kontroll ami ilyen szitukban régen megvolt, eltűnt.

SR-nek egyre inkább nem megy a jobbhátvéd poszt, és az önbizalma is egyre jobban megy el emiatt. Ezzel valamit kezdeni kell.

Rakitic két poszton játszik minden meccsen, és emiatt le kell cserélni a 60. percben, mert lépni se bír. Pedig a legfontosabb középpályásunk volt ma.

Neymar el van veszve, amit Andris is leírt, emiatt van valószínűleg az is, hogy olyan frusztrált idén mint egy tinilány akinek megjött a havi csomag.

Suárez idén emberhátrány, és már abban se vagyok biztos hogy ez feltétlen az ő hibája. Mondjuk az hogy a jó játékot pofázással és ganéjkodással váltja ki, az igen.

És akkor Gomesről, a középpályás védekezésről nem is szólok már.

Nehéz nem edzői problémákról beszélni.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2016.12.03. 18:50:07

Én mondjuk védeném, mivel nem ő tehetett róla, hogy nem mentek be a helyzetek. A gólunk után nagyszerűen játszottunk, ott simán eldönthettük volna, nem így lett. Én a maiban nem érzem hibásnak, bár nem vagyok valami nagy taktikai zseni :D , de szerintem a cseréi is érthetőek voltak, nyilván a csapatnak még mindig vannak hibái, de gondolom ezt ő is tudja és folyamatosan dolgozik rajta. Szóval szerintem most nem ő volt a ludas, kihagytuk a helyzeteinket, majd a végén egy fejessel döntetlenre mentették.

Azt viszont még mindig nem értem, hogy miért nem megy annyira a csapatnak - azon kívül, hogy balszerencse :mrgreen: . Gondolom nem felejtett el taktikázni, a keret pedig semmivel sem rosszabb, mint mondjuk a triplázós szezonban.

Mindenesetre én bízok benne, 2015 januárjában is a Sociedad és az Atma elleni meccsek között ég és föld volt a különbség, ráadásul a két mérkőzés között egyetlen egy hét telt el, úgyhogy tud ő csodát tenni. :D
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2016.12.03. 18:48:34

LG írta:Umtiti padon hagyása luxus volt.
főleg h a vak is látta, h a realnak annyi a taktikája h ívelget... erre behoz egy 160 centi 40 kilós gyereket :D

teljesen fogalmatlan, remélem nyáron lemond és keresünk vmi komolyabb kalibert
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
TripleH
Entrenador del Barça

2016.12.03. 18:47:15

Az a baj, hogy addig volt eredményes a munkája, amíg még a Pep féle szisztémát kellett formálnia és kicsit átalakítani, de erre a szezonra ott tartunk, hogy nincs semmi játékunk lassan, csak a "majd az MSN megoldja" szupertaktika, meg a rakosgassuk a kpra össze vissza az embereket, az egyik majd bejön taktika. Nyárig még én azt mondom mindenképp maradni fog, de ha tavaszra nem kap észbe, akkor nem bánnám, ha egy olyan edző jönne, akinek saját koncepciója van és tudja kit hol és hogy szeretne játszatni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára TripleH 2016.12.03. 18:49:09-kor.
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.12.03. 18:43:01

Én ennyire nem venném elő, de a cseréi tényleg nem voltak jók. Ini behozása persze kellett, de nem biztos, hogy Rakétát kellett volna levinni, elég jó meccset tolt a horvát, főleg a védekező munkája nagyon kellett. Turan-Gomes csere nem volt jó, a portugál stabil, a török eléggé kiszámíthatatlan, főleg a kp-n. Az utolsó csere szintén nem volt jó, Neymar lecserélése érthető volt, de nem tkp-t kellett volna behozni. Umtiti padon hagyása luxus volt.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.12.03. 18:37:59

Andris írta:Egy hangyanyi ketsegem sincs h el kell kuldeni ot, meg kell szabadulni ettol az allapottol. Egy hullagyenge madridot nem tudtunk megverni, mert Iniesta hiaba egeszseges, ul a padon. Messi hiaba a vilag legjobbja, ha meg van neki engedve h vegigsetaljon egy meccset. Szerintem Suarezzel fejben amobaznak mikor az ellenfel tamad. Csak aki vak vagy teljesen ostoba az nem latja h Neymar vergodik, egy 23 eves jatekosnak meg kell tanitani hogy hogyan hasznalja a kepessegeit, valami borzalmas amit a szelen muvel. Megvar harom jatekost a labdaval es legjobb esetben bedobas.
Gomesnek es Robertonak fogalma sincs hogy merre kene futkorasznia, Rakitic pedig tovabbra is jobb bekket jatszik. Es egyik sem az o hibajuk, egyszeruen semmi elkepzeles nincs arrol h kinek mit kene megvalositani, vagy teljesen megallapithatatlan es nyilvanvaloan nem is mukodik.

Volt 30 perc amig a madird azt se tudta hol van, annyira bennuk volt az utes, es vegig lezengtuk az egeszet.

Es a vegen az egyetlen csere, amibol garantalni lehetett h meg lesz ot madirid szabadrugas.... A torok a kozeppalyara, h meg veletlen se legyen egyetlen teljesen artalmatlan szituaciobol se tiszta szereles vagy visszaszoritas.

Teljesen ki vagyok akadva azon amit lattam, annyira rossz volt szinte minden tekintetben, es teljesen a sajat hibankbol. Nekem elegem van.

Ugy erzem fontos hozzatennem, hogy mindez addig fogalmazodott meg bennem, amig vezettunk egy nullara, es teljesen egyertelmunek tunt a gyozelmunk is, foleg a madrid jateka es Iniesta miatt. Nem pedig duhomben a meccs utan.
Korrekt. EGyetértek.
De a többiek majd jönnek és kimosdatják.

Meccselni sem tud, most "szerencséje" volt mert volt egy Iniestaja a padon, egy vak is behozta volna előbb utóbb. SZóval ez nálam nem érdem,hogy becserélte.

És igazad van abban is, hogy sok játékosunk bele van kényszerítve posztokba, feladatkörökre. De nincs elmagyarázva nekik,hogy ott mi is lenne a feladat, hova kell mozogni, hova kell visszazárni. (Roberto, RAkitic,Gomes)
Olyan kb mint amikor minket serdülő meccs előtt felrakott a pályára az edző.
Csabika, balfutó mehet? Bólintottam, örültem,hogy kezdhetek, de fogalmam nem volt,hogy mit is kéne bejátszanom. Következő meccs, csereként szóltak, vkp mehet? Mehet persze, majd megoldom.
Na kb ezen a szinten vagyunk most a barcánál is úgy érzem. Vagyis nem érzem, hanem látom.

Az sem normális,hogy a félpályáról hátralövöldözzük a labdákat. Minek? Felesleges energiák, felesleges hibalehetőségek generálása.

Mindegy, nehéz a kérdés, de nekem LE csalódás, a triplázás szép volt, de azóta nem adott a csapatnak semmit.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Stalkyard
Director del Fútbol

2016.12.03. 18:36:03

Andris írta:
Rengeteg igazság van abban amit írsz, sajnos.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
Andris
Adminisztrátor

2016.12.03. 18:24:49

Egy hangyanyi ketsegem sincs h el kell kuldeni ot, meg kell szabadulni ettol az allapottol. Egy hullagyenge madridot nem tudtunk megverni, mert Iniesta hiaba egeszseges, ul a padon. Messi hiaba a vilag legjobbja, ha meg van neki engedve h vegigsetaljon egy meccset. Szerintem Suarezzel fejben amobaznak mikor az ellenfel tamad. Csak aki vak vagy teljesen ostoba az nem latja h Neymar vergodik, egy 23 eves jatekosnak meg kell tanitani hogy hogyan hasznalja a kepessegeit, valami borzalmas amit a szelen muvel. Megvar harom jatekost a labdaval es legjobb esetben bedobas.
Gomesnek es Robertonak fogalma sincs hogy merre kene futkorasznia, Rakitic pedig tovabbra is jobb bekket jatszik. Es egyik sem az o hibajuk, egyszeruen semmi elkepzeles nincs arrol h kinek mit kene megvalositani, vagy teljesen megallapithatatlan es nyilvanvaloan nem is mukodik.

Volt 30 perc amig a madird azt se tudta hol van, annyira bennuk volt az utes, es vegig lezengtuk az egeszet.

Es a vegen az egyetlen csere, amibol garantalni lehetett h meg lesz ot madirid szabadrugas.... A torok a kozeppalyara, h meg veletlen se legyen egyetlen teljesen artalmatlan szituaciobol se tiszta szereles vagy visszaszoritas.

Teljesen ki vagyok akadva azon amit lattam, annyira rossz volt szinte minden tekintetben, es teljesen a sajat hibankbol. Nekem elegem van.

Ugy erzem fontos hozzatennem, hogy mindez addig fogalmazodott meg bennem, amig vezettunk egy nullara, es teljesen egyertelmunek tunt a gyozelmunk is, foleg a madrid jateka es Iniesta miatt. Nem pedig duhomben a meccs utan.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
mess2009
Director del Fútbol

2016.12.03. 08:47:14

palesz77 írta:LUIS ENRIQUE IS THE WORST COACH IN THE WORLD AND HERE IS WHY:

Egy nagyon jó cikk Luchoról és a megítéléséről, sajna angoltudás szükségeltetik hozzá. Ahogy olvastam, sokszor magamra is ráismertem - sajnos vagy nem sajnos -, ajánlom tényleg mindenkinek, kicsit elgondolkozik az ember a dolgokon utána - én legalábbis.. :D
igazad van, jó cikk, már amennyire az én "szolíd" angol tudásommal átrágva magam - megértettem
én már leírtam itt, hogyan vélekedek róla - az nem egészen stimmel a cikk sugallatával ez tény. de: soha nem gondoltam, hogy egy Barcelonát könnyű lenne edzeni, soha nem gondoltam hogy egy Messi-vel könnyű lehet kijönni, és soha nem gondoltam, hogy az én szimpátiámnak sok köze lenne a valósághoz - ahhoz amiből vajmi keveset ismerhetek.
ugyanakkor a foci eredményeket kíván, az a foci pedig ahol a Barca tolja középszerű emberekkel nem létezhet, tehát ez igaz LE. is. ha és amikor eredményes akkor nem fogom elvenni az érdemeit de ha bukik (mármint a csapat!) akkor hiába kanyarintanak köré hangzatos cikkeket az bizony nem segít...
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.12.02. 22:21:23

LUIS ENRIQUE IS THE WORST COACH IN THE WORLD AND HERE IS WHY:

Egy nagyon jó cikk Luchoról és a megítéléséről, sajna angoltudás szükségeltetik hozzá. Ahogy olvastam, sokszor magamra is ráismertem - sajnos vagy nem sajnos -, ajánlom tényleg mindenkinek, kicsit elgondolkozik az ember a dolgokon utána - én legalábbis.. :D
recrea
Llegenda del Barça

2016.12.01. 11:32:08

csababarca írta:
Yokozuna írta: Ki nyomta el őt? Ha Velára gondolsz a gólnál, az nyilvánvaló lerántás volt, finoman kivitelezve. Az az 50 kilós emberke egyébként bolondot csinált belőlünk nem egyszer.
Vela egy piszok jó csatár, nem kell idekeverni mintha azt írtam volna,hogy gyenge.
De attól még hogy jó játékos, Mascherano gyenge volt a szituációnál, eleve ki kellett volna rúgnia a labdát onnan, de ha már azt választotta,hogy fedezi, akkor álljon be keményen, mert ez a legrosszabb megoldás volt...

Mindegy, lényegtelen, nem először csinálja ezt az argentín sem, könnyen megadja magát ő is, várva az isteni sípszót.
Ez pontosan így van, többször volt belőle gond, h eljátszotta a nagyhalált, és nem fújták be...most épp kulcsfontosságú gólt kaptunk belőle. Ha labdával foglakozik, akkor megvan neki, sztem én is megoldottam volna ezt a szitut, annyira egyértemű volt, mit kellene csinálnia.

De ez igaz Albara, Busira meg úgy un bloc az egész csapatra. Ez pedig LE feladata helyrerakni, de számomra nem úgy tűnik, h akarja, ami nekem nem tetszik. Amit Bobbal többször írtunk már, ne cserélődjenek meg a szerepek, egy játékos azt csinálja, amit a klub és az edző kér tőle.
Samper
Director del Fútbol

2016.12.01. 10:56:46

A Real meccs meghatározó lesz, noha idő még lenne ledolgozni egy vereséggel létrejövő hátrányt. Hanem azért, mert a ledolgozáshoz kölcsönös bizalom kell az edző és a csapat között. Nem tudjuk, hogy most mi is van, de hogy egy vereség után nem alakul ki, az több, mint valószínű. Akkor aztán pláne arról lesz szó, hogy Messi hosszabbít-e, vagy sem.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.11.29. 11:19:42

Yokozuna írta: Ki nyomta el őt? Ha Velára gondolsz a gólnál, az nyilvánvaló lerántás volt, finoman kivitelezve. Az az 50 kilós emberke egyébként bolondot csinált belőlünk nem egyszer.
Vela egy piszok jó csatár, nem kell idekeverni mintha azt írtam volna,hogy gyenge.
De attól még hogy jó játékos, Mascherano gyenge volt a szituációnál, eleve ki kellett volna rúgnia a labdát onnan, de ha már azt választotta,hogy fedezi, akkor álljon be keményen, mert ez a legrosszabb megoldás volt...

Mindegy, lényegtelen, nem először csinálja ezt az argentín sem, könnyen megadja magát ő is, várva az isteni sípszót.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Yokozuna
Entrenador del Barça

2016.11.29. 11:13:45

csababarca írta:Az sem állapot hogy MAscheranot elnyomják 50 kilós emberkék. Ezek motivációs, koncentrációs gondok is, ezen könnyebb javítani, mint hogy 2 tizeddel gyorsabban fusson valaki.
Ki nyomta el őt? Ha Velára gondolsz a gólnál, az nyilvánvaló lerántás volt, finoman kivitelezve. Az az 50 kilós emberke egyébként bolondot csinált belőlünk nem egyszer.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.11.29. 10:58:43

Kovbal88 írta:
Holott itt az esély zárkozni, de kizártnak tartom, hogy nyerjünk, hónapok óta nem láttam egy jó Barcát.

Nem kizárt, ki-ki meccs így is, közhely de nem számít a forma itt szerintem.
Kimegyünk és megpróbáljuk, összejöhet így is.

De ha valakinek van ideje, az írjon már egy levelet a klubnak, és Busquetsnek, hogy itt 15 szakmabeli a világ legjobb középpályásának választotta 2015ben...hátha motiválja eme nívós díj. Bár lehet informálták róla, esetleg díjátadó gála is volt. #-o

Kíváncsi vagyok amúgy célt ért e LE beszéde, ha volt egyáltalán, sok embernek bizony össze kellene magát szednie. Az sem állapot hogy MAscheranot elnyomják 50 kilós emberkék. Ezek motivációs, koncentrációs gondok is, ezen könnyebb javítani, mint hogy 2 tizeddel gyorsabban fusson valaki.
Kovbal88
Entrenador del Barça

2016.11.29. 10:42:44

Nekem most az a gondom, hogy itt a Real Madrid folyamatos csúcsokat dönt meg Zidanneval, és szerintem a Barca kötelessége lenne megállítani őket. Vagyis várok egy vérremenő csatát.

Aztán olyan lesz, mint a tavalyi a Cruyff megemlékezés. Pedig, neki mint edző, látnia kell a tüzet a szemekben. Most nem fér bele egy vereség, amit azzal magyarázunk majd, hogy még hosszú a bajnokság van idő javítani, aztán majd jön, a mindent megteszünk duma, egyesével kell nyerni a meccseket.

Holott itt az esély zárkozni, de kizártnak tartom, hogy nyerjünk, hónapok óta nem láttam egy jó Barcát.
visca el barca
Presidente del Barça

2016.11.29. 10:41:19

crixus írta:Abból a pénzből, amit Gomes-re és Paco-ra kidobtunk, jöhetett volna egy kezdő szintű jobb-bekk és még maradt is volna.
az a baj, hogy az új játékosok kb minden 3. meccsen kezdők (paco 5 meccsenként), így meg esélyük sincs h bármelyik is formába lendüljön, ahhoz állandóan játszaniuk kellene... most meg már azt sem lehet tolni, hogy majd játszatja őket a sörmeccseken, mert ha 7végén kikapunk idén már nem lesz sörmeccs a bajnokságban, mert nem fér bele több vereség/x
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
mess2009
Director del Fútbol

2016.11.29. 09:16:50

gondolom jók a fordítások, mert Pique és LE. egy egy gondolata nagyon kifejező...sajnos. arra gondolok, amikor P...a Ligáról beszél, illetve LE. válaszára, hogy mi a probléma?...(gondoljon mindenki amit akar....) mintha fogalma sem lenne...
sok minden elhangzott már itt én magam is írtam alább, legfeljebb azzal vitatkoznék, hogy a fejekben van a baj....ok. az lehet de nem a játékosokéban! (úgy általában)
végre tett egy olyan kijelentést ami ül és ami igaz: elveszítjük a párharcokat....bizony el. miért is? mert egyrészt fizikailag gyengék, másrészt nincsenek úgy edzve(!?), hogy egy meccset végig hajtsanak!. arra vártunk, hogy a Sociedad majd elfárad...hát nem fáradtak el....most ott tartunk, hogy Rakitic-et kell lehozni aki a leg hajtósabb emberünk mert valahogy ő is kevés kezd lenni, de hetek óta mondja mindenki Busquets-t, nem beszélve az újakról...
tényleg, őszintén kíváncsi vagyok a köv. meccsen létezik e valamilyen(csoda?) cáfolat....., feltámadás.
crixus
Entrenador del Barça

2016.11.29. 08:09:40

Lucho-nak ahogy nagy érdemei voltak a sikerekben, úgy az idei kudarcokban is hatalmas szerepe van. És nem csak szimplán azért, mert ha nem megy, akkor a legegyszerűbb az edzőt elővenni.
Az, hogy taktikailag nulla az nem egészen igaz . Nagyon jól ráérzett arra, hogy mi kell a Barca-nak és nagyon jól összerakta a csapatot posztról posztra. A spanyol viaszt persze nem ő találta fel, de jól változtatott a Pep-Cruyff-féle taktikán. Sőt, eleinte úgy tűnt, hogy a 4-3-3-as felálláson is változtatni tud, ha éppen úgy áll a csapat, bár mostanra úgy tűnik, hogy ez csak 1, maximum 2 meccsre szóló próba volt. Bár Lucho is úgy néz ki, hogy makacsul ragaszkodik az általa preferált taktikai hadrendhez, de én őszintén szólva nem hinném, hogy emiatt vagyunk idén rosszak.
Mert bizony pocsék az idei csapat és ezen nincs mit szépíteni. Ilyen Sz.rul legutóbb (13 meccsből 3 döntetlen és 2 vereség) 2007 őszén álltunk és akkor ki is kaptunk hazai pályán 0-1-re ősszel a klasszikuson. Ennél rosszabbul pedig csak 2003 őszén rajtoltunk, az őszi, hazai klasszikust akkor is elbuktuk, akkor 1-2-re... A hétvégén egy 1 gólos vereség pedig a jelenlegi forma és állás szerint papírforma eredmény lenne :roll:

Viszont nem a taktikánk az, ami idén nem működik. A taktika ugyanis borzasztó egyszerű: elől három zseni, mögöttük pedig egy "szürke" gépezet, ami biztosítja a mezőnyfölényt és stabilitást ad a védelemnek. Rakitic leigazolása is ennek szólt.
Idén a játékosokkal van gond, ugyanis rengeteg az egyéni hiba, pontatlanság. Így pedig egyetlen taktika sem működne. És még azt sem tudom mondani, hogy nem akarnánk jól játszani, mert nem azzal van a gond, hogy sétafikálnak a játékosok, nem próbálnak labdát szerezni stb. A gond a fejekben van.

Lucho szerepére visszatérve, ami felróható neki.
Az igazolások. Paco-Munír csere. Pénzt dobtunk ki, nem is keveset és Paco semmivel sem hoz többet, sőt kevesebbet tud hozzátenni, mint Munír tavaly. Andre Gomes leigazolása teljesen felesleges volt. Nagy összeg, ugyanakkor semmivel sem tesz hozzá többet, mint Rafinha, vagy Denis, akik így kevesebbet is játszanak sőt ennek köszönhetően szorult Roberto végleg a szélre. Ennek ellenére akarunk mihamarabb egy szélsőt igazolni a jobbosra #-o Kezdjük ott, hogy Abból a pénzből, amit Gomes-re és Paco-ra kidobtunk, jöhetett volna egy kezdő szintű jobb-bekk és még maradt is volna.
Ami még felróható Lucho-nak az a csapat állapota. Az edző felelőssége az, hogy a játékosok fejben is ott legyenek a meccseken, motiváltak legyenek, stb. Még a szezon kezdete előtt kijelenteni azt, hogy ez a legerősebb keret amivel dolgozott... hát "enyhe" túlzás volt és valószínűleg nem hatott valami ösztönzően a játékosokra. Ehhez képest az utóbbi 15 év egyik leggyengébb játékával bukdácsolunk meccsről meccsre. Ha ez a tendencia nem változik és nem képes Lucho fejben összerakni a csapatot, akkor én azt mondom, hogy a nyáron távozzon. Nem azért, mert rossz edző, nem azért mert nem nyert semmit, hanem szimplán azért, mert ha egy edző nem képes már tovább hatni a játékosaira, akkor az annak a jele, hogy váltani kell. Mindké részről. Pep ezt anno nagyon helyesen látta.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.11.29. 07:42:45

Épp most akartam belinkelni :D

Remélem komoly volt, és több ilyen lesz függetlenül az eredményekről, remélem Lucho és a játékosok is is mindent megtesznek majd azért hogy sikeres szezonunk legyen.
Egyszer már összeszedett egy nagyon rossz Barcát, bizok benne hogy megint sikerülni fog.
Samper
Director del Fútbol

2016.11.29. 05:37:16

S.Agüero írta:Luis Enrique had a private talk with all players today and discussed what happened in Anoeta for 20 minutes. [Mundo Deportivo]

Deja vu, if you know what i mean... :-"
Ez lehetett nagyon fontos beszélgetés - sorozat a csapat és a saját jövőjéről is. Szombat - vasárnap valami kiderül.
Lezárt