Leo Messi

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Ha lenne rá lehetőség, visszahoznád?

Igen, még tudna adni a csapatnak
67
46%
Nem, tovább kell lépni
79
54%

Szavazatok száma: 146
Normandia
Director del Fútbol

2017.01.04. 19:01:04

Továbbra is Leo-t tartom a mindenkori futbal No.1-nek, attól függetlenül, hogy nyer e VB-t, vagy Copát. Ezek nem jelentenek, jelenthetnek semmit egy játékos megítélésében akkor, ha több mint 10 szezonon keresztűl bizonyítja, szinte folyamatosan, hogy miért kivételes játékos. Itt sokan kb.7 meccsből szűrik le, hogy miért nem ő a legjobb. Ez elég erőltetetnek tűnik számomra. Ahogy csababarca leírta az a véleményem nekem is.
Persze eltudom fogadni, ha mások másképpen gondolják, mert ez szubjektív megítélés, így részemről is annak tekinthető, de ezekkel nem tudok egyetérteni.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
Chino
Llegenda del Barça

2017.01.04. 13:19:26

csababarca írta:Jah hát ez olyan összeállítás, ami ha kazettán lenne már húzná a szalagot rendesen.

Nálam ő alap alltime 11 tagja. Talán a legalapabb, Messi mellett.
(nyilván akiket láttam játszani ténylegesen, '97től, érdemben)
Említeni is akartam. Nálam no.1 abban a Barcában, amit én láttam, ez a video pedig... =D> . (97-től) Pedig voltak /vannak ott korszakos játékosok. Ráadásul ő sem kifejezetten egy poszton teljesített legjobban. Kp-n jobban is élveztem a játékát, sokkal jobban kijött az az elegancia, ami jellemezte.
Mondjuk én nem feltétlen van Gaal-t hibáztatom, akármennyire is utálom, a brazilnak is benne volt a keze a balhéba, ahogy anno Ronaldonak, aki (+Baia) miatt (többek között)beleszerettem a klubba.
Persze a legtöbbeknek Messi a No., ami persze nem csoda (főleg, akik azóta szurkolnak a csapatnak), mert sok igazság van benne, de szerintem túlságosan szubjektív, ahhoz, hogy az igazsághoz közelítsünk.
A másik pedig, hogy az idő mindent megszépít. Sokkal inkább a szépre/jóra emlkékezünk egy-egy játékossal kapcsolatban. Messi megítélése még a mostanit is túl fogja szárnyalni 8-9 év múlva.
Forca Barca!!!!
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.01.04. 00:15:14

Jah hát ez olyan összeállítás, ami ha kazettán lenne már húzná a szalagot rendesen.

Nálam ő alap alltime 11 tagja. Talán a legalapabb, Messi mellett.
(nyilván akiket láttam játszani ténylegesen, '97től, érdemben)
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Nero.
Llegenda del Barça

2017.01.04. 00:07:49

Nero. kezdj el Rivaldoról nézni videókat, akár teljes meccseket. Az a pali kora legjobbja volt,csak a brazil Ronaldo fogható hozzá, esetleg Zidane.
Ahogy az az ember a labdához nyúlt...úristen. Miket tudott, miket. És akkor a Vale elleni gólja...Milan elleni teljesítménye...felejthetetlen katarzisok voltak 10es éveim elején is.
https://m.youtube.com/watch?v=_EUXtOA3Xh0" target="_blank
Ez a kedvencem. :) 3:10nél a gólt nem tudom hova tenni, erre a bal lábra nincsenek szavak. Kár hogy a gyökér holland volt akkor az edző.
A múltkor az nyilatkozta hogy a mai Barcában neki is lenne legalább 3 aranylabdája. :D Önbizalmával nincsenek gondok de lehet nem alaptalan.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.01.03. 23:57:28

Ezt a kifacsarásos sztorit nem Messi védelmében írtam, csak nálam akkor lehetne a VB-t minden fölé helyezni, ha valóban meglenne az ilyesfajta respektje a tornának.
De valljuk meg, csúnyán hangzik, de nem top formában érkeznek oda a legjobbak, plusz teher ez nekik is, de nem olyan értelemben, nem kell kiforgatni.
De Augusztustól-Május végéig fullon kell lenni, és akkor még jön plusz egy hónapnyi VB. Amikor a formaidőzítés már lefelé tart, mert a klubokat marhára nem érdekli,hogy majd június végére legyen csúcsforma.

És amikor beesik egy klasszis a válogatottba, akkor már erre nem igazán van idő. Plusz más rendszerek, stb.

Ez mindenkit érint, nem csak Messit. Nem véletlen nincsenek mostanában sok gólos teljesítmények, nincsen kiugró egyéni teljesítmény. 1-1 meccsen igen,de amúgy nem.

EB más, most főleg az ideit nem venném ide, mert azt kegyetlenül meggyengítették, így volt 3 gagyi meccse, de inkább 4 a komolyabb csapatoknak, hogy formába lendüljenek. Egy VB-n nincs ilyen, mert ott nem jutsz tovább harmadikként.

Nero. kezdj el Rivaldoról nézni videókat, akár teljes meccseket. Az a pali kora legjobbja volt,csak a brazil Ronaldo fogható hozzá, esetleg Zidane.
Ahogy az az ember a labdához nyúlt...úristen. Miket tudott, miket. És akkor a Vale elleni gólja...Milan elleni teljesítménye...felejthetetlen katarzisok voltak 10es éveim elején is.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Nero.
Llegenda del Barça

2017.01.03. 23:51:33

Hát igen a jó öreg Rivaldoról méltatlanul kevés szó esik. Sajnos én nálunk nem láttam játszani de videók alapján nekem nagyobb zsugásnak tűnik mint pl. Ronaldinho vagy CR.

A VBs részt meg igaz. 4évente 1 hónap, arról nem beszélve hogy szerintem a BLnél is nagyobb lutri.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Nero. 2017.01.03. 23:59:23-kor.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Bob_Marley
Presidente del Barça

2017.01.03. 23:32:27

Brazil bajnokságot nem tudtam, így az kiesik. Legalább az írt csapatok se paulisták voltak. :D

Griezmann résszel pedig vitatkoznék az EB kapcsán, nálam nem hiába lett ő az év játékosa. Csak a döntőben nem szerzett gólt a kieséses szakaszban. Írek ellen ő hozta vissza a kakasokat. Izland ellen gólpassz+gól. Wehrmachtot hazaküldte. Döntőben összecsuklott sajnos, de ha a BL-t is idevesszük a csávó kieséses szakaszban végig teljesített. Ha nettó teljesítményt nézek, akkor ő volt szerintem a legjobb, s pont ő példa arra, hogy nem feltétlen a végső győzelem a szempont, hiszen mindenhol "elbukott" végül.

A forma meg kifacsarás részt el is tudnám fogadni, de az orvostudomány is más szinten van, plusz összességében egy kezemen meglehetne számolni mikor volt Messinek jó meccse kieséses szakaszban, gólja nincsen. A 2014 VB előtt meg klubszinten gyengébb éve volt, "pihenés" miatt talán, pont a VB-re készülve. És nem feltétlen a végső győzelemről van szó, Cruyff se nyerte meg mégis olyan volt 74-ben. Ronaldo se nyerte meg, mégis 98-as legjobbja volt. Tudom, hogy megnyerte Messi a díjat, én nem éreztem őt a legjobbnak még csak az argentinok között sem. Di María jobban húzta őket érzésem szerint.
Kép
Kép
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.01.03. 23:21:52

Ez mindig olyan téma, ami full szubjektív, kinek mi a fontos.
Pl nekem egy VB nem annyira, egy hónap-4 évente, akkor fogadnám el a fontosságát, ha az adott években tényleg április közepére vége lenne a klubszezonnak, és onnan lenne két hónap a válogatottaknak, játszanának meccseket, alapozás együtt, minden.
Ennek nincs értelme,hogy egy BL-döntőt játszó csapatból beesnek 1-2 héttel a válogatotthoz a játékosok. nonszensz.
És ha a fifa annyira komolyan venné magát, harcolna azért,hogy ez ne így legyen.
Vagy kiharcolná, hogy legyen március-árpilisban a vb. Amire egy klub is megtudja tenni, hogy formát időzít a játékosainak.

De ott van másrészről pont Ronaldinho esete, nyert 2002ben, de az nem róla szólt. Rúgott gólt, meg fontos elem volt, de ott Ronaldo, mögötte Rivaldo volt a kulcs...másrészt volt egy RC hátul, meg egyéb nyalánkságok.
Ronaldinho ideje 2006 lett volna, de lebetlizett...mondjuk már májusra kipukkadt sajnos. Ettől kevesebb lenne? Gyengébb? Dehogy. Csak kifáradt a klubszezontól.

Szóval nekem mindegy ki kit tekint legjobbnak, én nem is osztanék ilyet, akiket láttam focizni, azokból Messi, dagiRonaldo, Rivaldo teljesen más színt, Ronaldinho is idesorolandó, de 2 igazán bomba éve volt, legyen 3.
Az én igényeimet, és fociszemléletemet ezek a játékosok elégítették ki.

De elfogadom akinek Zidane a non plus ultra, vagy Cé, vagy Beckham, Totti, stb...
crixus
Entrenador del Barça

2017.01.03. 22:50:24

Bob_Marley írta:...
Sok dologban egyetértünk, ami kicsit meglep, hogy nekem is Xavi a személyes kedvencem. Ha a legjobb középpályásról lenne szó, biztos őt mondanám.

Viszont két dolog van amivel sehogy sem tudok egyetérteni.
Egyrészt a brazil bajnokság. A Braziloknál Pelé idejében (1971-ben rendezték az első országos bajnokságot) nem volt egységes, országos bajnokság, csak állami bajnokságok, ami azért árnyalja a képet, mert a brazil csapat tagjai közül a legtöbb nem is egy ligában játszott így Pelé-vel vagy a VB-győztesek túlnyomó többségével.
Másrészt a VB szerepe. Persze, kiemelkedően fontos, de csak az ezeken nyújtott teljesítmény szerintem roppant fals eredményekhez vezet. Egyrészt pont azért, amit te mondtál: rövidke 1 hónap és az is 4 évente. Borzasztó sok múlik a szerencsén, ha csak az ezen a tornán nyújtott teljesítményt nézzük. Egyrészt már az, hogy ki mikor milyen korszak csapatába "csöppen bele". Ezen felül, főleg manapság nagyon nagy a terhelés a játékosokon, a klubok nem aszerint végeztetik az erőnléti edzéseket, hogy a játékosaik június közepére legyenek csúcsformában. Nézzük meg pl. a mostani EB-t. Nem igazán volt olyan amúgy klasszis játékos, aki maradandót alkotott volna. CR teljesítménye a pályán kívül jóformán jobb volt, ahogy Griezmann sem tudta magát 1 meccsnél többre összekapni de még sorolhatnám. Az elmúlt évek Világbajnokságaira pedig abszolút az volt a jellemző, hogy a csapatként nagyot alkotó gárdák domináltak, nem pedig az egyéni teljesítményekre építő csapatok. Ezért írtam korábban is, ha anno Messi a spanyol válogatottság mellett dönt és most 3 nagy válogatott címe van lehet egyértelmű lenne az elsőbbsége. És ez csak ennyin múlik, ezért sem tartom igazán perdöntő érvnek. De persze az összegzés és az eredmény szubjektív én pl. Maradona-t nem láttam élő közvetítésen játszani, csak videókról. Ami annyiban biztos sokat számít, hogy aki élőben végigizgul egy meccset annak 1-1 jobb teljesítmény sokkal inkább felértékelődik.

Én szívem szerint a valaha volt legjobbak közé sorolnám R9-en kívül Ronaldinho-t is, sajnos ő nagyon hamar kipukkadt.
TripleH
Entrenador del Barça

2017.01.03. 20:38:19

crixus írta: Én így látom, úgy érzem nem is voltam túl szubjektív. Kíváncsi lennék mások véleményére is.
A valaha volt legjobb megítélése azért felesleges, mert érdemes megnézni, hogy kinek kik voltak a riválisai a saját korában. Ezért maximum korszakonként érdemes nézni a dolgokat.

De mivel ez egy nagyon szubjektív dolog, így csak arra hagyatkozhatunk, hogy kinek mi volt a véleménye.

De, az ötvenes évek elején, egyértelműen Di Stefano volt az abszolút number one, mögötte pedig Puskás, aki egyébként úgy jutott számtalan gólig a Realban az 50es évek végétől, hogy több mint 30 éves volt mikor oda került, mert ugye 2 évre eltiltották a focitól. Viszont az Argentin például a szuper aranylabdát is megnyerte, ami egy 30 éves periódust ölelt fel.

A hatvanas években már kicsit nagyobb volt a merítési lehetőség, de itt pedig egyértelműen Pelé és Garriancha dominálta a football világot. Amikor 62-ben nem volt Pelé a VB-n, akkor Garriancha volt a nyerő ember, de volt egy Jairzinho nevű játékos is aki 9 gólt szerzett 9 VB meccsen, úgy hogy betalált minden mérkőzésen. (De lehet ő már inkább a 70-es évekbe sorolandó)

A hetvenes években tarolt az Ajax egész Európában, így nem meglepő, hogy ennek a korszaknak Cruyff a legjobbja. De nem sokkal marad el mögötte a Kaiser sem, aki olyan védő performance-t tett le a világ elé, amit szerintem azóta se senki kb.

80-as években egyértelműen Maradona volt a legjobb, ez nem is kérdéses, de azért Platini sem véletlen kapta a 3 aranybogyót. Meg persze az évtized végén ott volt Van Basten is, aki Gullittel és Riijkardal emelte a világ tetejére az AC Milant.

90-es években inkább a végéről emelném ki Zizout, Romariot és Ronaldot, meg persze Rivaldoról se feledkezzünk meg.

2000-es évek ugye már két részre szedendő szerintem, az elején még elég sok klasszis volt egyszerre, ugyebár volt egy olyan 2002-es brazil válogatott, aki nagyon-nagyon sokunkkal mostani szurkolók közül, egy életre megszeretteték ezt a sportot, de ott volt Figo, Zizou féle játékosok is.

2000-es évek második felétől meg már történelem Messi és CR dominanciája. A saját műfajában, mind a 2 a világ legjobbja, de természetesen Messi összetettebb. De Iniesta és Xavi itt váltak a valaha volt legjobb kp-ás duóvá, mind képességekben, mind tudásban.

:)
Bob_Marley
Presidente del Barça

2017.01.03. 19:35:45

Pelét, Cruyffot nem láttam játszani, ahogy Puskásékat sem. Nálam ha góllövést és játékra gyakorolt hatást nézek akkor Maradona. Ha azt, ami nekem a futball akkor meg Xavi. Utóbbiban biztos van elfogultság nem szokott előjönni a neve, de én még ilyen focistát nem láttam, aki minden helyzetben a legjobb megoldást tudta választani, már-már hibátlan játékosnak mondanám.

Na de a miértek:

Pelé résznél kapásból meg kell említeni, hogy az akkori brazil bajnokság a legerősebbek közé volt sorolandó. Te is leírod, hogy Pelé nélkül is kiemelkedő csapat volt, s azok mind otthon is játszottak. Botafogo, Vasco, Santos stb csapatokban. Ott termelni nagyon nagy szó volt (a futball milyensége persze más volt). Megtiszteltetés volt ha egy európai játszhatott egy brazil csapattal, ott játszottak a kor legjobb játékosai közül jó néhányan.

Maradona pedig szinte a hátán vitte 86-ban Argentínát, ne csak az angolok ellenit említsük meg, belgák elleni teljesítmény a valaha egyik legjobb volt VB-ken. És igen, lehet elcsépelt, de bizony ez nálam döntő faktor, hogy VB!!!! Ez a legnagyobb színpad, itt nem 8-9 hónapod van, ahol lehet "pihenni" is közben, meg kocogok egy jót, hanem 1 hónap dara. És bizony Messi esetében nem is feltétlen az hogy nem nyerte meg, hanem hogy pl kieséses szakaszban nincs igazán gólja sem. Di María vitte őket legutóbb is, a sokat szapult Higuaín valóban rontott döntő helyzetekben, nem elég erős fejben, de azt se felejtsük, hogy szintén Belgium ellen ha ő nincs akkor könnyen lehet se Hollandia, se Németország nincsen ellenfélnek és az a gól világklasszis kapásgól volt.

Rengeteg elem van, amiben Messi kiemelkedő, s igazán az összehasonlítás magában nem lehet eldöntendő, mert itt van pl Ronaldo, aki már csak a testi felépítése miatt is nem egyben jobbnak hat mint Messi, s a régiekkel összehasonlítani meg a futball változás miatt nem lehet objektív. Én azért szavazok Maradonára, mert miatta komplex védekezést kellett megváltoztatni és még így se tudtál vele mit kezdeni. És ugye szó volt róla, hogy Messi nélkül Argentína ki se jutna a VB-re, na már most Diego bőven 30 felett agyondrogozva már behívták, hogy valahogy vánszorogjanak már ki a 94-es VB-re mert finoman fogalmazok ha azt mondom rezgett a léc, s nem kicsit járult hozzá a kijutáshoz aztán ott a görögök ellen is alkotott aztán lebukott. :D

Szóval summa-summárum nem eldöntendő, de azt hogy nem lesz arra értettem leginkább az abszurd kijelentést, a volton meg lehetne vitatkozni megtesszük most is. Nálam a VB szereplés "fekete pont" Messi esetében, legendák, halhatatlanok akkor születnek. És igen a brazil Ronaldot is idelehetne sorolni.
Kép
Kép
Kép
crixus
Entrenador del Barça

2017.01.03. 18:24:36

Bob_Marley írta:Már az abszurd, hogy valaki azt mondja nem lesz a volton is lehetne vitatkozni, megtettük már.
Szerintem egyáltalán nem abszurd. Azt, hogy lesz-e azt persze nem érdemes mondani, mert azt senki sem tudhatja. A "volt"-on pedig érdemes vitatkozni szerintem, vagy legalábbis beszélgetni róla. Kíváncsi lennék, hogy kinél ki a(z eddigi) valaha volt legjobb. Nálam egyértelműen Messi.
Miért?
Egyszerre világklasszis előkészítő és befejező. Posztokba nem érdemes szerintem belemenni, mert azok változnak ahogy a futball is változik időről időre. Sokoldalúságát így nem abban kell mérni, hogy be tudnánk-e rakni 4-3-3-ban vagy 4-5-1-ben, stb. mélységi irányítónak vagy támadó kp-nak vagy másnak. Sokoldalú azért, mert képes klasszis szinten irányítói feladatokat is ellátni, holott nem a középpályán játszik és képes klasszis befejezőként szerepelni, holott nem középcsatárt/centert játszik. Úgy sem érdemes szerintem értékelni, hogy egy egy mozzanatát emeljük ki a futball nevű játéknak, mint pl. hogy fejel valaki vagy mennyire atlétikus felépítésű, stb. A futball lényege az, hogy ki-ki a saját erősségeit kihasználva minél nagyobb hasznára legyen a csapatának és minél sikeresebben hajtsa végre a feladatait. Messi 100%-ban kihasználja az adottságait.
Akkor tehát miben jobb szerintem a többieknél?

Ronaldo-nál szerintem nem igen érdemes magyarázni. Amikor CR a góllövésre hegyezte ki a játékát, a mezőnyben gyenge teljesítményt nyújtott sorozatban, viszont ennek ellenére sem múlta felül Messi-t látványosan góllövésben. Azokban az években pedig amikor CR játéka a mezőnyben volt látványosabb és hasznosabb, akkor jóval kevesebb gólt szerzett. CR persze világklasszis ettől függetlenül, de Messi-vel összehasonlítani olyan, mintha Gerd Müllert (aki egyébként kiváló góllövő volt) akarnánk Pelé-nél jobbnak kihozni.

Pelé-vel kapcsolatban el lehet mondani, hogy a válogatottal sikeresebb volt és eddig jóval több gólt szerzett. Ezek viszont féligazságok. A gólszerzést illetően egyrészt a góljai több,mint felét barátságos meccsen szerezte, másrészt ő hétről hétre nemhogy a világ legjobbjaival nem, de még Brazília legjobbjai ellen sem lépett pályára. 469 gól szerzett regionális meccseken. Mintha Messi hétről hétre a katalán bajnokságban lépne pályára. Ha pedig a tényleges hivatalos meccseket nézzük, akkor Messi jelenleg 487 gólnál tart, Pelének 646 (csak klub meccsek) gólja van. Válogatott meccseket nézve 57-77 az állás Pelé javára. Egyelőre. És ha az U20-as meccsek is beleszámítanak, akkor Messi már 73-nál jár. Pelé idejében ugyanis nem volt még u20 u-stb.
Ha tehát a számokat nézem és azt, hogy Messi még 30 éves sincs, akkor ha valami nagy tragédia nem történik vele, túl fogja szárnyalni Pelét.
A válogatott sikerekkel kapcsolatban Pelé érdemei elvitathatatlanok, legalábbis ami az 58-as és a 70-es VB-t illeti. Az viszont biztosan kijelenthető, hogy Pelé olyan társak mellett játszott mindegyik VB-n, akik szinte biztosan nélküle is sikeresek lettek volna. Ahogy voltak is 1962-ben. Messi viszont ha nem is falábúak mellett kellett játsszon, de az ő csapatai jóval szerényebb képességű játékosokból álltak. Aki azzal érvel, hogy Pelé nyert 3 VB-t az gondoljon bele abba, hogy mi lett volna, ha Messi annak idején a spanyol válogatottságot választja. Jelenleg minimum 1 VB és 2 EB címe lenne. Ettől ő jobb játékos lenne? csak mert jobb csapatban volt szerencséje játszani? Szerintem nem.
Ami nálam döntő az mindenképp az, hogy Messi ezt az emberfeletti teljesítményt nem barátságos illetve regionális meccseken nyújtja, hanem hétről hétre a világ talán legerősebb országos bajnokságában és a BL-ben.
Pelé érdemeit persze nem vitatnám el, nálam ő a 2. a listán.

Maradona-Messi viszonylatban ugyancsak nem hagyatkoznék pusztán arra a tényre, hogy Diego VB győztesnek mondhatja magát. Amilyen könnyen belőhette volna a döntőben Higuaín a ziccerét, ugyanolyan könnyen fújhatta volna be a bíró Maradona kezezését, pirossal jutalmazva. Mennyire másként ítélnénk meg akkor most Diego-t... Nápolyban akkor is hős lenne és biztos, hogy kivételes játékosként ítélnénk meg, de közel sem lenne ekkora hype körülötte. Szerintem Cruyff is volt legalább ugyanolyan jó, mint Maradona, de írhatnám Zidane-t vagy a brazil Ronaldo-t is.

Én így látom, úgy érzem nem is voltam túl szubjektív. Kíváncsi lennék mások véleményére is.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2017.01.03. 16:22:53

Már az abszurd, hogy valaki azt mondja nem lesz a volton is lehetne vitatkozni, megtettük már.
Kép
Kép
Kép
BarcaFan1998
Barça B

2017.01.03. 13:39:04

Tromort77 írta:
MessiNeymarSuarez írta:https://www.youtube.com/watch?v=mm5t-B5qla8

Ezt csak így itt hagyom... :lol:

Zseniális...Hozzá képest nem nagyon lehet olyan játékost mondani aki játékban jobb lett volna nála, vagy egyáltalán a közelében lett volna.. =D>
Elképesztő, és egyesek még arról vitatkoznak, hogy ki a valaha volt legjobb. :lol:
de miért kell azokkal foglalkozni akik nem értenek hozzá? mi láthatjuk hogy egy CSODA a pályán, és ez épp elég. senki soha nem is lesz még csak hasonló szinten sem mint Ő! aki mást mond az hazudik/nem ért a focihoz/hülye. mindenki választhat. :mrgreen:
Normandia
Director del Fútbol

2016.12.31. 07:48:14

Veidt_madridista írta:A mondat második felét sikerült lehagyni, pedig az az igazán lényeges. Hogy a fenébe lenne összemérhető Messi, aki életében nem játszott ilyen szerepkörben, olyasvalakikkel, akik egész életükben ott játszottak, a legmagasabb szinten?
A kutya nem hasonlította máshoz. Nem is lehet.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.12.31. 02:57:32

Meg egy 3-4 km-el kevesebbet is mozog, ráadásul más mentalitása is van mint egy mélységi játékosnak. Az utolsó passzokhoz tényleg eszméletlen szeme van - nem mintha Xaviéknak szégyenkezniük kellett volna fénykorukban -, de azt, amit Xavi rakott le anno hétről hétre, Leo nem tudta volna visszaadni a pályán. Akkor se, ha az egyik legkomplettebb támadó, és a futball nagycsarnokában külön pódiuma is van már kb.. Nincs ebbe semmi, más szerepkör, másra "nevelték" őket, más felfogásban játszották végig a karrierjüket, ez így is van rendjén.

Azt a listát meg nem értem amúgy néhol, Mahrez is 5. vagy 6. helyen végzett, pedig nem épp egy irányító tudtommal. Bár az is kérdés, hogy mit tekintettek a szavazásnál fő szempontnak, van egy tippem, hogy a kapu közelében zajló utolsó momentumok körüli passzokat csak. Mondjuk akkor Leo megérdemli tényleg, mert ebbe jelenleg talán verhetetlen, de Ini ezüstérme is jó helyre került. 8)
Nero.
Llegenda del Barça

2016.12.31. 00:55:18

Egyedül az a jogos hogy védekezni nem tud, de Iniesta sem lett egy Gattuso, csak tőle szokatlan módon mostánában látványosan odalép de a labdaszerzései elenyészőek. Egyébként sem 4-3-3ban szokott visszajárni osztogatni hanem mint negyedik besegít de azért ez ennél bonyolultabb mert szerintem sokszor 4-5-1be vagyunk mert Neymar is sokat jön vissza.
Veidt_madridista
Madridista

2016.12.30. 21:41:12

A mondat második felét sikerült lehagyni, pedig az az igazán lényeges. Hogy a fenébe lenne összemérhető Messi, aki életében nem játszott ilyen szerepkörben, olyasvalakikkel, akik egész életükben ott játszottak, a legmagasabb szinten?
Kép
Nero.
Llegenda del Barça

2016.12.30. 21:22:45

ezekben Messi sehol sincs
Ülj le fiam, egyes.
Veidt_madridista
Madridista

2016.12.30. 20:04:35

Normandia írta: Azért, mert ő a foci. Mindent megtestesít, amit szeretek ebben a játékban. Kreatívitás, ötletesség, precízitás, hihetetlen technikai tudás, talán senki sem lát úgy a pályán, ahogy ő. Komolyan gondolom, hogy a kapusposzt kivételével, kis túlzással, bárhol játszhatna és mindenütt jó lenne. Szóval, irányítói képességét sem lehet kérdőre vonni, még akkor sem, ha nyilván nem konkrétan ezen a poszton játszik. Láthatjuk szinte minden meccsen, hogy milyen labdákkal tömi a társait és ezek nem körömpasszok. Azzal lövet gólt akivel akar. Amikor elemében van, úgy irányítja a játékot, ahogy ő akarja. Bizony hogy megérdemli ezt a díjat is, ez nem is lehet vitatéma és már most sajnálom, hogy egyszer valamikor már nem fog kifutni a gyepre.
Hogy is mondta Lucho: Élvezzük ki minden percét annak, amit látunk tőle, mert ez kivteles állapot.
De LG épp azt írja, hogy az irányítói szerepkör nem merül ki a kulcspasszokban. Mozgatni a csapatot, diktálni a játék tempóját... ezekben Messi sehol sincs az említett nevekhez képest, lévén hogy sosem játszott olyan poszton, ami ezt megkövetelné. Múltkor egyébként szóba került, hogy Iniesta kiválásával sokan Messit vinnék hátra középpályásnak. Szerintem ez egy halvaszületett ötlet, hiszen Messi alig védekezik valamit a mérkőzéseken, a Clásicón 7 km körül futott pl, ami baromi kevés. Ez elől természetesen belefér, pláne hogy kompenzálja gólokkal és passzokkal, de egy kpsnál nem megengedhető.
Kép
Normandia
Director del Fútbol

2016.12.30. 19:47:34

LG írta: Mondjuk ezt nem nagyon értem... attól, hogy vki nagy labdákat oszt, még nem irányitó. Eleve azon is lehetne vitázni, hogy mi számit irányitónak, szigorúan nézve Xavi és Pirlo sem klasszikus irányítók voltak, de rájuk még elfogadom a mélységi irányitó megnevezést, de Messire sehogy sem lehet ráhúzni ezt a jelzőt. Amúgy meg Xavi és Pirlo szerepe messze nem merült ki a nagy labdák osztásában.

Nem gondolom, hogy én annyira értenék a focihoz, de aki szerint a csatárok feladata a gólszerzésben, az irányítóké a gólpasszokban merül ki, az nagyon suta ehhez a sporthoz, pedig sajnos sokan csak annyit látnak belőle. :(
Azért, mert ő a foci. Mindent megtestesít, amit szeretek ebben a játékban. Kreatívitás, ötletesség, precízitás, hihetetlen technikai tudás, talán senki sem lát úgy a pályán, ahogy ő. Komolyan gondolom, hogy a kapusposzt kivételével, kis túlzással, bárhol játszhatna és mindenütt jó lenne. Szóval, irányítói képességét sem lehet kérdőre vonni, még akkor sem, ha nyilván nem konkrétan ezen a poszton játszik. Láthatjuk szinte minden meccsen, hogy milyen labdákkal tömi a társait és ezek nem körömpasszok. Azzal lövet gólt akivel akar. Amikor elemében van, úgy irányítja a játékot, ahogy ő akarja. Bizony hogy megérdemli ezt a díjat is, ez nem is lehet vitatéma és már most sajnálom, hogy egyszer valamikor már nem fog kifutni a gyepre.
Hogy is mondta Lucho: Élvezzük ki minden percét annak, amit látunk tőle, mert ez kivételes állapot.
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.12.29. 23:31:36

Nero. írta:Zsinorban másodjára választották meg az év irányítójának. Nem csodálom, nagyobb labdákat oszt mint a csúcs Xavi vagy a csúcs Pirlo.
Mondjuk ezt nem nagyon értem... attól, hogy vki nagy labdákat oszt, még nem irányitó. Eleve azon is lehetne vitázni, hogy mi számit irányitónak, szigorúan nézve Xavi és Pirlo sem klasszikus irányítók voltak, de rájuk még elfogadom a mélységi irányitó megnevezést, de Messire sehogy sem lehet ráhúzni ezt a jelzőt. Amúgy meg Xavi és Pirlo szerepe messze nem merült ki a nagy labdák osztásában.

Nem gondolom, hogy én annyira értenék a focihoz, de aki szerint a csatárok feladata a gólszerzésben, az irányítóké a gólpasszokban merül ki, az nagyon suta ehhez a sporthoz, pedig sajnos sokan csak annyit látnak belőle. :(
Nero.
Llegenda del Barça

2016.12.29. 22:34:07

Zsinorban másodjára választották meg az év irányítójának. Nem csodálom, nagyobb labdákat oszt mint a csúcs Xavi vagy a csúcs Pirlo.
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2016.12.29. 14:03:37

Hátde'ronáldóbelőtteazuccsótizit! :D
Viccen kívül, aki nem látja mekkora kmlönbség van nettó futtbaltudásban, játékintelligenciában Leo javára, az hagyja abba a sportág nézését.
Rivaldo-A Legnagyobb.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.12.29. 12:06:44

S.Agüero írta:https://www.youtube.com/watch?v=_wnkTq9x6dE
Gyenge éve volt. :mrgreen:

És még sokan még mindig úgy állítják be mintha idén Messinek annyira rossz éve lett volna, és Ronaldonak annyira zseniális... [-X

Persze ennyit számít az, hogy Higuain kihagyja-e vagy belövi az 1v1-es ziccert, ha belövi akkor meg Messi "überkirály" éve lett volna Messinek sokak szemében.

Amúgy az is megér egy misét aki ilyen zenét tesz a vidi alá... :lol: :lol:

SZERK:
Ronaldo a BL döntőn:
https://www.facebook.com/fcbnation/post ... 6551632359" target="_blank

Messi a 2015-ös BL döntőn:
https://www.facebook.com/fcbnation/post ... 9141627100" target="_blank

Egyikük sem szerzett gólt, de azért elég nagy a különbség.
Válasz küldése