Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Az az igazság, hogy igazad van, de mit játszott ma, nem igen értettem, mert hogy nem szélsőt az biztos? Ott ácsingózott középen, néha a félpályáig visszajött labdákért, de ma nagyon súlytalannak éreztem középen. Így is eldönthette volna, mert helyzetbe szinte csak ő került.S.Agüero írta:Ez a mai meccs most rajta ment el. Volt 2 nagy helyzete, 1 ziccere, amit kihagyott, meg egy ziccerben adott rossz labda. Máskor ebből a négyből összehoz három gólt.
Az oké,de akkor ki a jobb játékos,Buffon vagy Maldini? Lev Jasin vagy Roberto Baggio?Normandia írta: A foci egyetemleges...
Nem arra irtam en, hanem meg a 2-3 nappal ezelotti temahoz. Azt azert ertettem, hogy te nem ezt irtad..recrea írta:Mivel én írtam, ezért reagálok rá...senki nem hasonlította össze egyik játékost sem Öcsi bácsival, ha kicsit értelmezitek a szöveget, akkor rájöttök.
A foci egyetemleges, vannak stílusok, amik jellemzőek egy adott csapatra, vagy régióra, de maga a játék az ugyan az. Juttasd el a labdát az ellenfél kapujába. Ez ennyire egyszerű. Ez volt a cél 70 évvel ezelőtt s valszeg ez lesz 70 év múlva is. Nyilván változott és változik a taktika, felállások stb, de a lábbal és fejjel végzett(nem feltétlenül a fejelésre gondolok) munka az alapvetően ugyan az. Tehát a kérdésem, igy miért nem lehet összehasonlítani játékosokat? Akármikor is focizott, az adott kor kiemelkedő játékosa volt. A neten szinte mindenkiről láthatunk összefoglalókat, sőt komplett meccseket lehet megnézni, így fiatalabbaknak is lehetne fogalma arról, hgy ki milyen volt. Nyilván egy CR vagy Messi többet szerepel a médiákba és ezért fals képet is lehet szerezni róluk, mint a korábbi nagy játékosok, de aki akar az szerezhetne némi alapot ehhez a vitához. Úgy érzem, hogy az "élőben látás" csak kibújásra jó. Mit számít, hogy "élőben" látom, vagy felvételről?palesz77 írta: Én azt se értem, hogy hogy lehet olyanokkal összehasonlítani Messit, akit nem látott az ember játszani "élőbe". Peléről, Cruyffról és a többiekről statok meg 15 perces videók alapján alkot véleményt a fórum 99%-a szerintem - lévén nem sokan néztek akkor még focit -, így meg még a jelen nagyjait se lehet jól összehasonlítani, nem hogy teljesen más focikultúra és kor játékosait.. Ezért se folytam bele a témába, de ahogy látom nem csak bennem merült fel hasonló gondolat.
Én azt se értem, hogy hogy lehet olyanokkal összehasonlítani Messit, akit nem látott az ember játszani "élőbe". Peléről, Cruyffról és a többiekről statok meg 15 perces videók alapján alkot véleményt a fórum 99%-a szerintem - lévén nem sokan néztek akkor még focit -, így meg még a jelen nagyjait se lehet jól összehasonlítani, nem hogy teljesen más focikultúra és kor játékosait.. Ezért se folytam bele a témába, de ahogy látom nem csak bennem merült fel hasonló gondolat.daffy írta:Hogy lehet eltero poszton jatszo,esetenkent 50 ev kulonbseggel jatszo jatekosokat osszehasonlitani?
shaquille o'neal se egy filmben szerepelt mondjuk, Denis Rodman is filmezett. Tyson is filmezett. Erre írtam, hogy nem Ronaldo a legismertebb. De amúgy igen LeBron is elég ismert.Bob_Marley írta:Jordan a legismertebb sportoló szerintem, de a maiak közül is Jamest ismertebbnek mondanám Ronaldonál első blikkre.
teljesen igazad van. 1 szezonban megmutatta, hogy amit cr csinál, azt ő akármikor megtudja ha ahhoz van kedve. de mivel ő nem önző és saját érdekek miatt játszik, hanem a CSAPATÉRT és a BARÁTAIÉRT(ronci ugye ezt is megmondta, hogy ő nem barátkozik), ezért ezután a szezon után egy VILÁGKLASSZIS irányítóvá képezte magát. hol tudna ilyet ronaldo???Nero. írta:Szerintem pedig ettől a meccs/gól átlagtól nem kell hanyatt vágódni mert azt ma már elég sokan tudják hozni (Lewandovski, Costa, Ibra, Suárez stb.) arról nem beszélve hogy messze ő a legönzőbb játékos a világon, legalább 8-10 próbálkozása van minden meccsen. Amikor Messi ment rá a gólokra és lett kicsit önzőbb akkor majdnem 100 gólt vágott egy év alatt és rekordot is döntött.
Az egyetlen dolog amiben jobb a portugál az a fejjáték de mondjuk van köztük 20 centi. Azon kívül robbanékonyság, gyorsaság, pontos indítások, 1v1ek, szabadrúgás, keresztlabda stb. mindenben agyon veri őt Messi.
És nem CRt akarom leszólni mert amit elért az óriási, a karrierje meseszerü, minden idők legismertebb sportolója stb., de mint játékos nem lehet egy lapon említeni őket. És szerintem sokszor ezért van vita a két játékossal kapcsolatban mert hajlandóak összekeverni a 90 perces nettó futball teljesítményt meg a facebookon elért sikereket.
Szerintem meg igen. Nézd meg milyen számokat produkál az interneten, emellett saját névvel fémjelzett szállodák, konditermek, parfüm, alsónadrág stb., ha pedig végzett a focival irány Hollywood. Nem véletlen pakolta le neki a Nike azt a szerződést, és Perez sem a teljesítményére adja már azt a hihetetlen fizetését.TripleH írta:Naaa, azért ez sem igaz, viszont egy Tyson nevét, vagy Jordant tényleg mindenki ismer. De Ali neve se volt senkinek ismeretlen. Pedig az ő korukban se twitter se facebook nem volt.Nero. írta:minden idők legismertebb sportolója stb.,
Naaa, azért ez sem igaz, viszont egy Tyson nevét, vagy Jordant tényleg mindenki ismer. De Ali neve se volt senkinek ismeretlen. Pedig az ő korukban se twitter se facebook nem volt.Nero. írta:minden idők legismertebb sportolója stb.,
Így van, s az eredményesség is azt mutatja szerintem hogy amivel ő kiemelkedik az is nagyon erős szint és többen odateszik Messi mellé. Szerintem is jobb az argentin, de mint all-time legjobb szerintem ez is szempont, hogy a saját korában sem teljesen egyértelmű 'első'.Nero. írta:Azt írtad hogy nincs abszolút előnye vele szemben, korábban meg azt hogy veszélyes összehasonlítani őket mert mindketten másban jók.Bob_Marley írta:Ha olvastad amit írtam akkor láthatod hogy nem a másik oldalon vagyok. Szimplán leírtam mi Ronaldo erőssége szerintem.
Szerintem meg egyértelmű hogy mint focista van abszolút előnye a portugállal szemben és teljesen egyértelműen nem egy kategória a két játékos tudásra.
Azt írtad hogy nincs abszolút előnye vele szemben, korábban meg azt hogy veszélyes összehasonlítani őket mert mindketten másban jók.Bob_Marley írta:Ha olvastad amit írtam akkor láthatod hogy nem a másik oldalon vagyok. Szimplán leírtam mi Ronaldo erőssége szerintem.
Hogyne lenne a része?! És mégsem világklasszis mindenki.S.Agüero írta:Jó, de ez nem szerves része a focinak. Nem ettől lesz nekem valaki jó focista. Ennyi erővel bármelyik fekete izomkolosszus játékos világklasszis.Gyorsaság, atletikus képesség, robbanékonyság, erő.
Menjen el sprinternek, távolugrónak, ha ezekben kiemelkedő.
Jó, de ez nem szerves része a focinak. Nem ettől lesz nekem valaki jó focista. Ennyi erővel bármelyik fekete izomkolosszus játékos világklasszis.Gyorsaság, atletikus képesség, robbanékonyság, erő.